ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δεξιότητες διαχείρισης χρόνου


16 November 2020
Kelley Galloway, MA London School of Economics (LSE) - Head of Business New York College
Δεξιότητες διαχείρισης χρόνου

Συχνά στην τάξη μιλάμε για «μεταβιβάσιμες δεξιότητες» - μια ικανότητα χρησιμοποιείται μεν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και αλλού π.χ. οι παρουσιάσεις PowerPoint. Κατά τη διάρκεια της καριέρας σας στο κολέγιο, μαθαίνετε πώς να δημιουργείτε και να πραγματοποιείτε καλές παρουσιάσεις στους εκπαιδευτές και τους συμμαθητές σας. Αυτή είναι μια δεξιότητα που θα είναι πολύτιμη στην επαγγελματική σας καριέρα όταν πραγματοποιείτε  παρουσιάσεις σε συναδέλφους και πελάτες.

Η διαχείριση του χρόνου θεωρείται επίσης ως μια μεταβιβάσιμη ικανότητα. Το να μάθετε να χρησιμοποιείτε τον χρόνο σας με σύνεση και εποικοδομητιλά είναι το κλειδί της επιτυχίας προσωπικά και επαγγελματικά και μπορεί να μειώσει το άγχος σας για το πώς θα φέρετε εις πέρας όλα όσα έχετε να κάνετε.

Υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε και θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε σωστά τον χρόνο σας:

  1. Κάντε ένα σχέδιο - δώστε προτεραιότητα στις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε. Ποια εργασία οφείλεται πρώτα, ποια εργασία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για έρευνα και συγγραφή; Μερικές φορές φαίνεται ότι έχετε πολλά να κάνετε και δεν θα μπορείτε να ολοκληρώσετε τα πάντα εγκαίρως. Η διαχείριση του χρόνου σας θα βοηθήσει.
  2. Δημιουργήστε ένα οπτικό χρονοδιάγραμμα - εάν είστε οπτικός τύπος μπορεί να βρείτε χρήσιμη τη δημιουργία ενός μεγάλου μηνιαίου ημερολογίου. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε τι πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Εάν προτιμάτε τη χρήση τεχνολογίας, δημιουργήστε ένα καθημερινό χρονοδιάγραμμα στο κινητό σας τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας - μπορείτε να γράψετε ό, τι θέλετε να πετύχετε κάθε μέρα.
  3. Ισορροπία εργασίας / ζωής - φροντίστε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα κάτι για εσάς - να κάνετε άσκηση, να παρακολουθείτε μια σειρά ή μια ταινία, να περνάτε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας ή απλά να χαλαρώνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό για να ολοκληρώσετε τις εργασίες που πρέπει να κάνετε.
  4. Μην αναβάλλετε τα πράγματα - ακόμα κι αν η εργασία έχει περιθώριο να ολοκληρωθεί για μήνες από τώρα, είναι καλύτερα να ξεκινήσετε νωρίς

Χρησιμοποιώντας το χρόνο σας με σύνεση, θα διαπιστώσετε ότι όλα γίνονται και ολοκληρώνονται σωστά!

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe