ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

2η επιστημονική ημερίδα υγείας: Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων από το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας


25 May 2017
2η επιστημονική ημερίδα υγείας: Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων από το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

Σεμινάριο-Ημερίδα με θέμα: «Μέτρα Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου την Δευτέρα 22 Μαΐου του 2017 από το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, με χορήγηση 4 μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 

 Ο κος Η. Φούτσης, Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College με τον κο Γ. Πατούλη, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κος Η. Φούτσης, Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College με τον κο Γ. Πατούλη, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Το σεμινάριο- ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου του 2017 με τίτλο «Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον» με αποτέλεσμα προτεινόμενα μέτρα και δράσεις μείωσης των ενδοσοκομειακών λοιμώξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τους συμμετέχοντες ομιλητές, όπου μοιράστηκαν με το κοινό τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, αλλά κυρίως τις προτάσεις τους.

Η Α’ Ενότητα της Ημερίδας αφορούσε ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ με ομιλίες από την κα Α. Μασγάλα Παθολόγο Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», την Δρ. Α. Καραγεώργου Βιοπαθολόγο, ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγήτρια ΤΕΙ, τον κο Δ. Ηλιόπουλο Ιατρό ΚΕΕΛΠΝΟ, εκπρόσωπο EWRS, IHR, την κα Ζ. Μανωλίδου, Σχης (ΥΝ) ε.α., M.Sc. Γεν. Γραμματέα Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, τον κο Γ. Σάπκα Καθηγητή Ορθοπαιδικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α. και τον Δρ. Π. Ευσταθίου Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.

 Ο Δρ. Π. Ευσταθίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

Ο Δρ. Π. Ευσταθίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

 

Στην Β’ Ενότητα της Ημερίδας ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους
Π. Ευσταθίου, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας,
Η. Φούτση, Πρόεδρο Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College,
Θ. Ζαούτη, Προεδρικό Σύμβουλο λοιμώξεων Ηνωμένων Πολιτειών και
Γ. Πατούλη, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

 Ο Θ. Ζαούτης, Προεδρικός  Σύμβουλος λοιμώξεων Ηνωμένων Πολιτειών, Καθηγητής University of Pennsylvania

Ο Θ. Ζαούτης, Προεδρικός  Σύμβουλος λοιμώξεων Ηνωμένων Πολιτειών, Καθηγητής University of Pennsylvania

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κεντρικών ομιλητών, οι οποίοι ήταν οι κ.κ. Ζ. Μανωλίδου Σχης (ΥΝ) ε.α., M.Sc. Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Ε. Κουσκούνη Καθηγήτρια Βιοπαθολόγος, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας, «Αρεταίειο» Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. ΣτούπηΠαθολόγος, Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Λοιμώξεων & Τροπικών Νοσημάτων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Λέκτορα Πανεπιστημίου Brown University, USA, Δρ. Χ. Πετροπούλου Νεογνολόγος – Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Νοσοκομείου «Παίδων Αγ. Σοφία», Θ. Ζαούτη Καθηγητής University of Pennsylvania, Προεδρικός Σύμβουλο γύρω από την χρήση αντιβιοτικών Ηνωμένων Πολιτειών, Α. Διμωλίτσα Παιδίατρος, Εξειδικευόµενη Ιατρό ΜΕΘ Γ.Ν. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Δρ. Ν. Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Βιοιατρικής NYC, Αντιπρόεδρος New York College, Γ. Σαρόγλου Ομ. Καθηγητής Παθολογίας/Λοιμώξεων, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δρ. Α. Πλεύρη LL.M Δικηγόρος, τ. Βουλευτής, οι οποίοι μίλησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου όπου φιλοξένησε την εκδήλωση.

 Ο Δρ. Α. Πλεύρης LL.M Δικηγόρος, τ. Βουλευτής

Ο Δρ. Α. Πλεύρης LL.M Δικηγόρος, τ. Βουλευτής

 Η Α. Στούπη Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Λοιμώξεων & Τροπικών Νοσημάτων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Λέκτορα Πανεπιστημίου Brown University, USA

Η Α. Στούπη Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Λοιμώξεων & Τροπικών Νοσημάτων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Λέκτορα Πανεπιστημίου Brown University, USA

Ο Δρ. Α. Πλεύρης αναφέρθηκε στην Νομική πλευρά των νοσοκομειακών λοιμώξεων και αν είναι αιτία αποζημίωσης, η Ζ. Μανωλίδου στο έργο και τις δραστηριότητες της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, η Ε. Κουσκούνη στην Επιδημιολογία νοσοκομειακών λοιμώξεων και τους τρόπους ανίχνευσης στο νοσοκομείο, η Α. Στούπη στις χειρουργικές λοιμώξεις, η Δρ. Χρ. Πετροπούλου στον ρόλο των περιβαλλοντικών παραγόντων στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο Θ. Ζαούτης και η Α. Δημωλίτσα  στην μικροβιακή αντοχή και στα νεώτερα δεδομένα σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, ο Δρ. Ν. Κατσαρός στην αντιμετώπιση λοιμωξειογώνων παραγόντων προ αντιβιοτικής αγωγής, και ο Γ. Σαρόγλου στην ορθολογική χρήση αντιβιοτικών-ASP στην Ελλάδα.

 Ο Γ. Σαρόγλου, Ομ. Καθηγητής Παθολογίας/Λοιμώξεων, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Γ. Σαρόγλου, Ομ. Καθηγητής Παθολογίας/Λοιμώξεων, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναφορά από τον κ. Η. Φούτση και τον κ. Θ. Πλεύρη για την συνέχιση της δημιουργίας ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, στον οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες και εκτός του Ελληνικού ιατρικού χώρου. Ο συγκεκριμένος οργανισμός θα αναλάβει τη διεξαγωγή μελετών αλλά και την υποστήριξη του έργου των φορέων Υγείας. 

H αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου που φιλοξένησε την Ημερίδα 

H αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου που φιλοξένησε την Ημερίδα

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτηση με το κοινό, όπου οι διοργανωτές έδωσαν την υπόσχεση για διεξαγωγή και άλλων Ημερίδων που θα αφορούν στο χώρο της Υγείας, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δείτε όλη την ημερίδα εδώ: 
A’ Ενότητα: 

 

Β’ Ενότητα: 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe