ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

BALEAP Συνέδριο του για την Διαπολιτισμική Επικοινωνία και την διδασκαλία των Αγγλικών για ακαδημαϊκούς σκοπούς


14 December 2017
BALEAP Συνέδριο του για την Διαπολιτισμική Επικοινωνία και την διδασκαλία των Αγγλικών για ακαδημαϊκούς σκοπούς

Είμαστε περήφανοι για το ακαδημαϊκό προσωπικό μας!

Η Δρ. Κυριακή Κουκουράκη συμμετείχε ως ομιλήτρια στο συνέδριο για την Διαπολιτισμική Επικοινωνία και την διδασκαλία των Αγγλικών για ακαδημαϊκούς σκοπούς που διοργάνωσε ο Βρετανικός Ακαδημαϊκός Οργανισμός BALEAP και το BAAL Intercultural Communication Special Interest Group (SIG) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent.

Οι ομιλητές του συνεδρίου εκπροσώπευαν τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας όπως το Kings College London, Queen Mary University London, University of London, Bristol, Leeds, Reading, Birmingham, Portsmouth. Ο κύριος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο καθηγητής εφαρμοσμένης γλωσσολογίας Adrian Holliday.

Η Δρ Κουκουράκη, διδάσκουσα του New York College, Thessaloniki Campus παραβρέθηκε στην ημερίδα και ανέλυσε ποιες διαπολιτισμικές δεξιότητες βοηθούν στην διδασκαλία στα πλαίσια μίας διεθνοποιημένης ανώτατης εκπαίδευσης. Υποστήριξε την άποψη, ότι η ραγδαία αλλαγή στην εικόνα της ανώτατης εκπαίδευσης σε έναν κόσμο ολοένα και περισσότερο διεθνοποιημένο και παγκοσμιοποιημένο συνεπάγεται και νέες προκλήσεις τόσο για τους διδάσκοντες όσο και για τους φοιτητές. Έτη περισσότερο όταν κανείς διδάσκει πανεπιστημιακά τμήματα English for Academic Purposes (EAP) με φοιτητές και συναδέλφους από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με διαφορετικές πολιτισμικές προσλαμβάνουσες σε σχέση με εκπαιδευτικές φιλοσοφίες.

Στην συνέχεια η Δρ. Κουκουράκη υποστήριξε ότι για την βέλτιστη διαχείριση τέτοιων πολυπολιτισμικών ομάδων και την αποτελεσματική παράδοση του μαθήματος ΕΑΡ οι εκπαιδευτικοί απαιτείται να είναι υποψιασμένοι για τις πολιτισμικές διαφορές ακόμα και αναφορικά με έννοιες όπως η διδασκαλία και η μάθηση και συνακόλουθα να αναπτύξουν (περαιτέρω) εκείνες τις δεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν στο να ξεπεράσουν τα πιθανά εμπόδια λόγω πολιτισμικών διαφορών.

Η παρουσίαση της επικεντρώθηκε στις διαπολιτισμικές δεξιότητες που απαιτούνται σε τέτοια περιβάλλοντα διεθνοποιημένης ανώτατης εκπαίδευσης. Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν έννοιες όπως «πολιτισμός», «στερεότυπα» και «δεξιότητες στην διαπολιτισμική επικοινωνία» καθώς προτάθηκαν και τρόποι για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe