ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Διάλεξη με θέμα ''Το ζήτημα της Πειρατείας στο κέρας της Αφρικής (Σομαλία)'' στο New York College


16 March 2016

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης και της ενημέρωσης σχετικά με το ναυτιλιακό ζήτημα της πειρατείας, το Tμήμα Nαυτιλιακών Σπουδών του New York College, διοργάνωσε στις 7 Μαρτίου 2016, στο κτήριο της Καλλιθέας, ομιλία με θέμα: ‘’Το ζήτημα της Πειρατείας στο κέρας της Αφρικής (Σομαλία)’’, με ομιλητή τον κύριο Ιωάννη Χόρτη, Πλοίαρχο (ε.α) του Λιμενικού Σώματος.

Ο κύριος Χόρτης παρουσίασε εκτεταμένα το ζήτημα της πειρατείας ιδιαίτερα στην περιοχή της Σομαλίας, όπου μέχρι και την περίοδο του 2012 ήταν η περιοχή με τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατικών επιθέσεων. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε τους τρόπους δράσης των πειρατών καθώς και τις μετέπειτα ενέργειες τους, από την αρπαγή ενός πλοίου και του πληρώματός του, μέχρι και την οικονομική αποκατάσταση των απαιτήσεων τους.

Στην συνέχεια, παρουσίασε τα μέτρα που πήρε ο Παγκόσμιος Ναυτιλιακός Οργανισμός I.M.O, μέσω της τροποποίησης και αναπροσαρμογής κανονισμών του διεθνούς ναυτιλιακού κώδικα ISPS, όπως η εισαγωγή και τοποθέτηση ένοπλων φρουρών πάνω στα διερχόμενα από το κέρας της Αφρικής πλοία. Κατόπιν, ο ομιλητής υπογράμμισε ότι από την περίοδο 2012 μέχρι και σήμερα, τα ποσοστά των πειρατικών επιθέσεων έχουν μειωθεί σε πολύ σημαντικό ποσοστό, όμως δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως.

Αυτό συμβαίνει λόγω της μη κρατικής οργάνωσης των χωρών της Αφρικής, φαινόμενο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και συμβάλλει στην μετατόπιση της δράσης των πειρατών. Κλείνοντας, ο ομιλητής απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς κοινού με απόλυτη σαφήνεια. Στην ευχαριστήρια δεξίωση που ακολούθησε, ο κύριος Χόρτης γνώρισε και συνομίλησε με όλους τους φοιτητές και τους παρευρισκομένους. 

 

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe