ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Είμαστε περήφανοι για τους φοιτητές μας


20 June 2017
Είμαστε περήφανοι για τους φοιτητές μας

Οι φοιτητές του πτυχιακού προγράμματος «Αγγλική Γλώσσα και Διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας» του Πανεπιστημίου του Greenwich, που προσφέρεται στο New York College, κάνουν την πρακτική τους, στο πλαίσιο του μαθήματός τους «Σχεδιασμός και Διδασκαλία της Δεύτερης Γλώσσας», σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και σε πραγματικές τάξεις.  Αυτή είναι μία ανεκτίμητη πρακτική εμπειρία την οποία χαίρονται και εκτιμούν.

   Οι τριτοετείς φοιτήτριες Στεφανία Θεοδωράκη, Άννα Καρίπη και Ηλιάνα Φίλιππα με τον ενθουσιασμό, την αγάπη για την διδασκαλία και την πολύ καλή θεωρητική κατάρτιση, που έχουν αποκτήσει από τις σπουδές τους, πειραματίστηκαν και ξεχώρισαν με το μάθημά που σχεδίασαν για μία τάξη μικρών μαθητών ηλικίας 8 χρονών. Το μάθημά τους βασίστηκε στις προσεγγίσεις της Διδασκαλίας μέσω «Θεμάτων Εργασίας» και της «Συνδυασμένης Εκμάθησης Αντικειμένου Γλώσσας». Με θέμα τον Τρωικό Πόλεμο, ενότητα της ύλη της Ιστορίας της τρίτης τάξης δημοτικού, οι φοιτήτριες σχεδίασαν ένα βίντεο ντοκιμαντέρ με εικόνα, αφήγηση και μουσική, προσαρμοσμένο στο επίπεδο των μαθητών τους. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα πόστερ, υποδύθηκαν ρόλους ηρώων και έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι Trivial Pursuit.

 

Όπως λένε οι τρείς φοιτήτριες:

   "Ποιος λέει ότι η τάξη αποτελεί περιορισμό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αποκτάται η γλώσσα, μέσω των δραστηριοτήτων της πραγματικής ζωής, με τρόπο φυσικό και με ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να γίνει σε μια αίθουσα διδασκαλίας! Τέτοιες προσεγγίσεις συμβάλλουν στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης των μαθητών καθώς η γλώσσα που διδάσκονται χρησιμοποιείται ως μέσον, ώστε να μάθουν για θέματα σχετικά με αυτά του σχολείου τους. Ετούτο δε επιτυγχάνεται αξιοποιώντας τις γνώσεις τους για τον κόσμο και επίσης παίζοντας, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας μία ξένη γλώσσα χωρίς να ανησυχούν  για «ρήματα και κανόνες». Αυτό τους οδηγεί στην ουσιαστική απόκτηση της γλώσσας και τους δίνει την ικανοποίηση και την βεβαιότητα της επιτυχίας"

 

Είμαστε περήφανοι για τους φοιτητές μας

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe