ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην ηθική και την εκπαίδευση» από το New York College


28 February 2021
Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην ηθική και την εκπαίδευση» από το New York College

Το Νew York College τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και σε συνέχεια της χορηγίας για την εκτύπωση και αποστολή του βιβλίου «Η περί παιδείας παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια»  στις σχολικές μονάδες της χώρας, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 διοργάνωσε Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην ηθική και την εκπαίδευση».

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της προσφοράς του πρώτου κυβερνήτη του ελεύθερου ελληνικού κράτους την περίοδο 1828-1831, στην οργάνωση των δομών της Εκπαίδευσης, αλλά και η μελέτη των ηθικών κινήτρων της δράσης του, καθώς μέσα σε αντίξοες συνθήκες  επιχείρησε να οργανώσει δομές όπως ο στρατός, η δημόσια διοίκηση και η υγεία.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του New York College, καθηγητής Δημήτριος Μπουραντάς, τόνισε την σημασία του έργου του Καποδίστρια στην νεότερη ελληνική ιστορία. Στη συνέχεια, η κα Ναταλία Καποδίστρια (τελευταία απόγονος της οικογένειας Καποδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης και απόφοιτος δραματικής σχολής Εθνικού Θεάτρου) αναφέρθηκε στην ανθρώπινη πλευρά του Καποδίστρια, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για την προσωπικότητα και την οικογένειά του. Ακολούθως ο κος Δημήτριος Φωτεινός, Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης και Αναλυτικών Προγραμμάτων στο παιδαγωγικό τμήμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέλυσε το εκπαιδευτικό σύστημα του Καποδίστρια και τις επιδράσεις τις οποίες δέχθηκε από σπουδαίους παιδαγωγούς. Στη συνέχεια ο κος Θεοδόσιος Πελεγρίνης, καθηγητής Φιλοσοφίας και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε το μεταρρυθμιστικό έργο του Καποδίστρια και την οργάνωση εκπαιδευτικών δομών. Ο κος Κωνσταντίνος Νιάρχος, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διερεύνησε τα ηθικά και φιλοσοφικά κίνητρα της δράσης του Καποδίστρια. Τέλος, ο κος Ανδρέας Κούκος - νομικός, ιστορικός και πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας ‘Ιωάννης Καποδίστριας’ - εκτός από το έργο του Καποδίστρια στην Εκπαίδευση, αναφέρθηκε και στην πολιτική δράση του ως Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας και τη βοήθεια που προσέφερε στους Έλληνες.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στην οποία συνέβαλε η παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία όλης της χώρας.

Το βίντεο του συνεδρίου υπάρχει διαθέσιμο στο YouTube στον σύνδεσμο: https://youtu.be/CMOX3z5cq8U

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College δεσμεύεται να συνεχίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό του έργο, προς όφελος των νέων και της παιδείας στη χώρα μας.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe