ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σημαντική Επιστημονική ημερίδα για την Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας και την Επιδημία του Κορωνοϊού από το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας


13 February 2020
Σημαντική Επιστημονική ημερίδα για την Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας και την Επιδημία του Κορωνοϊού από το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

 Η 1η Επιστημονική συνάντηση για τον νέο Κορωνoϊό με θέμα: "Διαχείριση κρίσεων στον Τομέα Υγείας: Η Επιδημία του Κορωνοϊού 2019-nCoV μια νέα πρόκληση για την Δημόσια Υγεία" πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 από το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Δρ Χρήστος Διαμαντόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος προέβη σε μία εισαγωγή επί του θέματος. Η Ημερίδα συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, κο Θανάση Βαθιώτη και τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κο Ηλία Φούτση.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κεντρικών ομιλητών, οι οποίοι ήταν οι κ.κ. Δρ. Ευσταθίου Πάνος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Special Advisor EOC-NET, Δρ. Καραγεώργου Αικατερίνη, Βιοπαθολόγος, ΕΟΔΥ, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), Δρ. Κατσαρός Νίκος, Διευθυντής Τμήματος Βιοιατρικής NYC, Αντιπρόεδρος New York College και π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Κουσκούνη Ευαγγελία, Καθηγήτρια Βιοπαθολόγος, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας «Metropolitan General”, Σχης (ΥΝ) ε.α. Μανωλίδου Ζαχαρούλα, M.Sc., Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας και Μασγάλα Αικατερίνη, Παθολόγος -Λοιμωξιολόγος Διευθύντρια Α ΕΣΥ, Νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

H Δρ. Αικ. Καραγεώργου αναφέρθηκε στην ιστορική αναδρομή των ιογενών επιδημιών τα τελευταία 20 χρόνια, η Καθ. Ε. Κουσκούνη στα συμπτώματα, την αντιμετώπιση και τα μέτρα πρόληψης του Κορωνοϊού-nCoV, η Δρ. Αικ. Μασγάλα στο σχέδιο δράση κατά του Κορωνοϊού στις νοσοκομειακές μονάδες, η Ζ. Μανωλίδου στις οικονομικές επιπτώσεις λόγω της επιδημίας του Κορωνοϊού 2019-nCoV και ο Δρ. Π. Ευσταθίου στην στρατηγική εκτίμηση του ιού σε Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτηση με το κοινό, όπου οι διοργανωτές έδωσαν την υπόσχεση για διεξαγωγή και άλλων Επιστημονικών Συναντήσεων που θα αφορούν στο χώρο της Υγείας, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Το New York College σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας (ΕΕΔΚ) προσφέρει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας από το University of Bolton της Μ. Βρετανίας, το οποίο συνδυάζει θεωρία, πρακτικές γνώσεις και αναλυτικές δεξιότητες. Σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://goo.gl/a6CWL7

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe