ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Psychology and Aviation Psychology: Bridging the Gap through Risk Perception


19 January 2018
Psychology and Aviation Psychology: Bridging the Gap through Risk Perception

Στις 16 Ιανουαρίου, το τμήμα Ψυχολογίας του New York College υποδέχτηκε τον κο Δημήτριο Χιώνη, MSc in Human Factors Aviation του University of Coventry και PhD candidate (University of Bolton), o οποίος παρουσίασε στους φοιτητές του New York College σεμινάριο με τίτλο: “Psychology and Aviation Psychology: bridging the Gap through Risk Perception”.

Στους φοιτητές παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές του Aviation Psychology & Human Factors. Επίσης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καθημερινή λήψη αποφάσεων καθώς και τους ιδιαίτερους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν. Ξεχωριστή στιγμή του σεμιναρίου αποτέλεσε η ευκαιρία που δόθηκε σε δύο εθελοντές να εξετάσουν, μέσω διάφορων σεναρίων σε προσομοιωτή πτήσης, τις ικανότητες και τα προσόντα τους σε σχέση με την αντίληψη  ρίσκου.

Τα βασικά ερευνητικά ενδιαφέροντα του κου Χιώνη είναι το Aviation Psychology, η αντίληψη ρίσκου, η επικοινωνία ρίσκου και οι παρεμβάσεις βάσει συμπεριφοράς. Η διδακτορική του ερεύνα εξετάζει τις τάσεις της αντίληψης ρίσκου, καθώς και την επικοινωνία ρίσκου ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου της αεροπορίας.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα Ψυχολογίας τα οποία προσφέρει το Τμήμα Ψυχολογίας του New York College, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Dr. Antonia Svensson, email: svensson@nyc.gr

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe