ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Βιώνοντας τις μόνιμες διαταραχές όρασης: επίσκεψη των φοιτητών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Διδασκαλίας στη Σχολή Τυφλών


26 April 2016

Την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, οι φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Διδασκαλίας της Αγγλικής του NYC της Θεσσαλονίκης μαζί με την καθηγήτριά τους κα. Ερμιόνη Χριστοπούλου επισκέφτηκαν τη Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του μαθήματος «Η διαχείριση μαθητών με εκπαιδευτικές ανάγκες σε ένα περιβάλλον συμπερίληψης».

Τους φοιτητές μας υποδέχτηκε θερμά το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό της Σχολής. Η διευθύντρια, κα. Γκίκα, έκανε μία ιστορική αναδρομή και παρουσίασε όλα τα σημαντικά δεδομένα που αφορούν στα εκπαιδευτικά και οικονομικά ζητήματα της Σχολής από τη στιγμή της ίδρυσής της. Μετά την ομιλία, οι φοιτητές μας παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο σχετικά με την καθημερινότητα των τυφλών καθώς και το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθήσουν ένα μάθημα Αγγλικών σε μαθητές με ολική ή μερική τύφλωση. Η δασκάλα της Σχολής, κα. Ουάιλντ, μοίρασε υλικό σε γραπτή μορφή για βλέποντες και σε γραφή Μπράιγ και οι φοιτητές του NYC είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικές προφορικές δραστηριότητες με τους μαθητές και να συζητήσουν μαζί τους. 

Δύο μαθητές της Σχολής έκαναν επίδειξη της χρήσης του μπαστουνιού και ενθάρρυναν τους φοιτητές μας να πειραματιστούν με αυτό με σκοπό να βιώσουν στην πράξη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με τύφλωση. Μετά από την επίδειξη, δύο μαθήτριες και πρώην πετυχημένες αθλήτριες στο GoBall, ένα άθλημα πολύ δημοφιλές στα άτομα με προβλήματα όρασης, εξήγησαν τους κανόνες του παιχνιδιού και παρότρυναν τους φοιτητές να το δοκιμάσουν.

Ευχαριστούμε το προσωπικό και τους μαθητές της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία τους και για την ανεκτίμητη εμπειρία που προσέφεραν στους φοιτητές μας.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe