ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σοφία Μερτύρη

Σοφία Μερτύρη

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με εξειδίκευση στην Ψυχολογία, παρακολούθησα το πρόγραμμα MSc στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Ψυχοθεραπείες, στο NYC σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Bolton, από όπου αποφοίτησα το 2020.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο πρόγραμμα MSc, απέκτησα αναντικατάστατη γνώση και εμπειρία, βελτίωσα το επίπεδο των αγγλικών μου, ήρθα σε επαφή με μαθητές από άλλες χώρες, ενίσχυσα την αυτοπεποίθησή μου και την αυτογνωσία μου και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους, δασκάλους και επαγγελματίες στους τομείς της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μου ζητήθηκε να ολοκληρώσω μια εποπτευόμενη πρακτική άσκηση, την οποία ανέλαβα στο Κέντρο Συμβουλευτικής του NYC ως εκπαιδευόμενη θεραπεύτρια γνωσιακών συμπεριφορικών θεραπειών. Αυτή η εμπειρία με εφοδίασε με πολλές δεξιότητες, ειδικά με την ικανότητα αυτοαναστοχασμού, με πάθος για αυτό που θα ήθελα να κάνω ως μελλοντική θεραπεύτρια, με προετοίμασε να αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις και να είμαι ευέλικτη.

Ως εκπαιδευόμενη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, είχα επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχω σε διάφορες δραστηριότητες, όπως προετοιμασία και παρουσίαση ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων και διαδικτυακών σεμιναρίων σε φοιτητές του NYC, υπό την επίβλεψη της ακαδημαϊκής ομάδας των μαθημάτων, εμπλουτισμό του τμήματος Student Wellbeing στην e-learning πλατφόρμα του NYC, και πραγματοποίηση συνεδριών συμβουλευτικής με φοιτητές. Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, είχα την καθοδήγηση σπουδαίων ανθρώπων στον τομέα της ψυχολογίας, οι οποίοι με ετοίμασαν καλά για τη μελλοντική μου καριέρα.

Αυτήν τη στιγμή, εργάζομαι ως σύμβουλος στο κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Euroergasiaki SA (https://euroergasiaki.gr/), όπου έχω την ευκαιρία να αξιοποιήσω ό, τι έμαθα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην καθημερινή μου εργασία και να επεκτείνω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου περαιτέρω.

Η συμβουλή μου στους νέους φοιτητές είναι να μην ξεχνάνε τους στόχους τους, να θυμούνται τον λόγο για τον οποίο θέλουν να σπουδάσουν, να εκτιμήσουν τον εαυτό τους όπως είναι και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Η γνώση είναι ένα υπέροχο ταξίδι που δεν σταματά ποτέ, απαιτεί χρόνο, πίστη και υπομονή και αποτελεί πρόδρομο μιας υπέροχης επαγγελματικής καριέρας.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe