• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Μήνυμα από τον Πρόεδρο του NYC

 

Αγαπητοί φοιτητές, επισκέπτες και φίλοι,

 

Είναι χαρά μου να σας καλωσορίσω στο Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College (NYC), έναν από τους μεγαλύτερους και ταχέως αναπτυσσόμενους πολυεθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Εκκινώντας από την Αθήνα το 1989 σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, State University of New York- Empire State College, το NYC έχει εγκαθιδρύσει πέντε εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέροντας προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Στη διάρκεια των ετών έχουμε καταφέρει να επεκτείνουμε τη παρουσία μας τόσο εντός Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, όσο και εκτός, στην Πράγα,  και τα Τίρανα  ενώ παράλληλα έχουμε καθιερώσει σταθερές συνεργασίες, με φημισμένα πανεπιστήμια, για την προσφορά προγραμμάτων σπουδών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής εποχής.

Τα ιδρύματα μας προσφέρουν εκπαιδευτικές ευκαιρίες με παγκόσμια προοπτική, ενώ, παράλληλα, φιλοξενούν φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό από περισσότερες των 70 διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλής ποιότητας διδασκαλία και ευκαιρίες επικοινωνίας, καθώς και ακαδημαϊκή ανταλλαγή και διεθνή εμπειρία. Στο NYC θεωρούμε την διαφορετικότητα πλεονέκτημα, αφού μας ανοίγει νέους ορίζοντες στη γνώση, εμπλουτίζει τις πολιτιστικές μας επαφές και, κυρίως, επιτρέπει στους φοιτητές μας να συμμετέχουν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, που είναι τόσο απαραίτητο για τον πολίτη του παγκόσμιου αύριο.

Επιπλέον, το NYC έχει αποδείξει ότι μπορεί να παρέχει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς καταρτισμένους επαγγελματίες που ακολουθούν αξιόλογες επαγγελματικές σταδιοδρομίες, εντός και εκτός της χώρας τους. Συγκεκριμένα, σπουδάζοντας κάποιος σε ένα από τα προγράμματα μας μπορεί να ενισχύσει τις επαγγελματικές του προοπτικές και να ¨ανοίξει τη πόρτα¨ σε νέες  ευκαιρίες στο ταχέως εξελισσόμενη χώρο των επιχειρήσεων, του εμπορίου και της βιομηχανίας.

Είμαστε περήφανοι για τη δέσμευσή μας στην εκπαίδευση, στη προετοιμασία των φοιτητών μας ώστε να γίνουν μελετητές και σκεπτόμενα άτομα σε μία εποχή στην οποία η τεχνολογία  θα συνεχίσει να διαμορφώνει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα όρια της γνώσης. Στρατηγικός μας στόχος είναι η προσφορά στους φοιτητές μας αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών και, κυρίως, αξιών και ηθικής προσέγγισης που είναι απαραίτητες για την αριστεία στη κοινωνία γενικότερα.

Θα χαρώ να σας καλωσορίσω σε ένα από τα ιδρύματα του Εκπαιδευτικού Ομίλου NYC και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα επωφεληθείτε από τη ποιότητα των σπουδών στο άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον του NYC.

 

Με εκτίμηση,
Ηλίας Φούτσης ,Hon Ph.D
Πρόεδρος