• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Συμβουλευτική

 
 

Current Students | Counseling

Όλο και πιο επιτακτική εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια η ανάγκη δημιουργίας τμημάτων υποστήριξης και συμβουλευτικής στα ακαδημαικά ιδρύματα τόσο της χώρας μας όσο και του εξωρετικού. Το εξαιρετικά δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μεταεφηβικής περιόδου -ή περιόδου πρώτης νεότητας[1]- που συμβαδίζει με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έναρξη της φοιτητικής ζωής καθιστούν την παραπάνω ανάγκη ακόμα πιο έντονη.

 

Σε αυτό το πλαίσιο προκύπτουν συγκεκριμένες ψυκοκοινωνικές ανάγκες στον φοιτητικό πληθυσμό που συνδέονται με την κατάκτηση μιας σειράς στόχων. Αυτοί οι στόχοι αναφέρονται στην απόκτηση ταυτότητας, στην σύναψη και διατήρηση ώριμων διαπροσωπικών σχέσεων, στην κατάρτιση επαγγελματικών στόχων και στην επίτευξη αυτονομίας[2]. Επιπλέον, στο επίκεντρο της προσοχής των φοιτητών συχνά βρίσκονται ζητήματα προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης, καθώς και θέματα σχετικά με τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

 

Για την υποστήριξη των φοιτητών με απώτερο στόχο την βέλτιστη ψυχολογική και συναισθηματική τους ισορροπία, το NYC προσφέρει την Υπηρεσία Συμβουλευτικής παρέχοντας δωρεάν ατομικές συνεδρίες που διεξάγονται σε συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας. Κάθε συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά και αίτημα για συνάντηση μπορούν να εκφράσουν όλοι οι φοιτητές του NYC ανεξαρτήτως ειδικότητας. Οι μέρες λειτουργίας του τμήματος είναι Δευτέρα και Τρίτη (κτήριο Καλλιθέας, 5ος όροφος). Η πρώτη συνάντηση με τον σύμβουλο κλείνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (210 4838071) ή αποστολής αιτήματος στην διεύθυνση counseling@nyc.gr

 

Η Υπηρεσία αποτελείται από μία ψυχολόγο, την Δρ. Κατερίνα Καραγεώργου, και δύο ασκούμενες CBT ψυχοθεραπεύτριες, Rim Kalboussi και Σοφία Μερτύρη.

 

[1] Καλαντζή - Azizi, 1998

[2] Μαλικιώση - Λοΐζου, 1989; Cooper, 1997; Valerio, 1997

 
 

DOWNLOAD the Psychology Department Newsletter