• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Αθλητικά & Ψυχαγωγία

The emphasis is on Participation!

 

Παρά το γεγονός ότι οι μαθητές του NYC εργάζονται σκληρά κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού τους έτους, πολλοί καταφέρνουν να συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

 

Το Αθλητικό Τμήμα του NYC σε συνεργασία με μια σειρά από αθλητικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προωθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανταγωνιστικών και ψυχαγωγικών αθλητικών δραστηριοτήτων που κυμαίνονται από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, έως το τένις και την ξιφασκία.

To New York College βρίσκεται σε συνεργασία με τον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο, σε απόσταση λιγότερη του ενός χιλιομέτρου από τις κεντρικές εγκατάσεις του Κολλεγίου (Αμαλίας 38, Σύνταγμα). Τα αθλήματα κολύμβησης, καλαθοσφαίρησης ​και στίβου πραγματοποιούνται με δωρεάν συμμετοχή για τους φοιτητές του New York College (δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα).

Ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε στις 23 Μαίου 1893 από ομάδα φιλάθλων – μελών του Πανελληνίου Γ.Σ. που πίστευαν πρώτιστα στην ανάγκη επαρκούς υποδομής και δημιουργίας καταλλήλου Γυμναστηρίου, και κατά δεύτερο λόγο στην οργάνωση αγωνιστικών επιδείξεων των οποίων μαχητικός λάτρης ήταν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιωάννης Φωκιανός.

 Κύριοι ιδρυτές του υπήρξαν οι κ.κ. Τρ. Τιρανταφυλλόπουλος, Ι.Σιώρης, Στ. Βούρος, Νικ.  Αθανασιάδης, Αλεκ. Δεμερτζής, Α. Ζίννης, Κ. Δεμερτζής και άλλοι. Πρώτος Πρόεδρος του  Συλλόγου διετέλεσε ο Στ. Φραγκιαδής.

 

   

 

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην ομαδική προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Τα προγραμματισμένα μαθήματα διδάσκονται από επαγγελματίες προπονητές και εκπαιδευτές, και είναι ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα ικανότητας.

Επιπλέον, το NYC υποστηρίζει αθλητικές ομάδες που συμμετέχουν σε τοπικά και εθνικά φοιτητικά πρωταθλήματα στα οποία οι ομάδες του NYC έχουν μια εξαιρετική παράδοση επιτυχίας. 

 

Για τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πατήστε εδώ