• English
 • Ελληνικά
 • English
 • Ελληνικά

Διεθνείς Φοιτητές

Σπουδάζοντας στο ΝΥC αποκτάτε μια φανταστική εμπειρία με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον στην καρδιά μιας από της πιο ιστορικές πόλεις του κόσμου!

The International Scene Entry Requirements Application Procedure VISA and Residence Permit Living and Studying in Greece Accomodation Financial Matters Ask a Question

The International Scene

Το ΝΥC προσφέρει  υποστηρικτικό περιβάλλον για τους διεθνείς φοιτητές. Η φοιτητική ζωή στο κολλέγιο εμπλουτίζεται  μέσω της διεθνούς κουλτούρας μας. Ο Διευθυντής του γραφείου διεθνών φοιτητών έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία στον τομέα τον φοιτητικών υπηρεσιών και είναι διαθέσιμος να απαντήσει στις απορίες όλων των διεθνών μας υποψηφίων. Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους διεθνείς φοιτητές μας να μένουν σε επαφή με το γραφείο διεθνών φοιτητών για να είναι ενημερωμένοι για όλες της τελευταίες εξελίξεις που τους αφορούν.

Entry Requirements

Οι διεθνείς φοιτητές  χρειάζονται της ίδιες προϋποθέσεις για τις αιτήσεις τους για σπουδές.
 
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση του προπτυχιακού προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

 

Προπτυχιακά Προγράμματα:
 • Πτυχίο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από το κράτος. Για κατόχους πτυχίου ΙΒ ζητείται βαθμολογία από 5 και πάνω.
 • Βαθμολόγια Αγγλικών TOEFL 213, η άλλο ισόβαθμο πτυχίο γλωσσομάθειας.
   
 • Επικυρωμένα έγγραφα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην γλώσσα προέλευσης με Αγγλική μετάφραση.
 • Επικυρωμένα έγγραφα βαθμολογίας δευτέρου πτυχίου, εφόσον υπάρχει.
 • Για αιτούντες απόφοιτους Αμερικανικών Λυκείων απαιτείται η βαθμολογία του SAT.
 • Δυο συστατικές επιστολές προτιμότερα από Καθηγητές.

 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα και MBA:

 • Ολοκληρωμένο προπτυχιακό πτυχίο σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο.
 • Υποβολή της επίσημης αναλυτικής πανεπιστημιακής βαθμολογίας στην γλώσσα προέλευσης με Αγγλική μετάφραση.
 • Βαθμολόγια Αγγλικών TOEFL 213 (εξέταση μέσω Η/Υ), η άλλο ισόβαθμο πτυχίο γλωσσομάθειας.
 • Βιογραφικό σημείωμα
 • Μια έκθεση ιδεών με θέμα «Τι με παρακινεί να σπουδάσω στο NYC»
   

Αγγλική Γλώσσα

Οι Διεθνείς Φοιτητές πρέπει να έχουν ένα καλό επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα ακαδημαϊκά προγράμματα στο NYC. Η απαραίτητη βαθμολόγια Αγγλικών είναι σε  TOEFL 213 (εξέταση μέσω Η/Υ),σε IELTS 6.0, η άλλο ισόβαθμο πτυχίο γλωσσομάθειας.
Δεν απαιτείται η εξέταση πριν την αίτηση στο NYC αλλά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν να ξεκινήσει ο φοιτητής μαθήματα. Το Τμήμα Αγγλικών του NYC προσφέρει μαθήματα και σεμινάρια για υποψηφίους φοιτητές που χρειάζονται να βελτιώσουν το επίπεδο των Αγγλικών τους στο αποδεκτό επίπεδο του NYC.

Το NYC μπορεί να ζητήσει από φοιτητές κάποιον εθνικοτήτων να υποβάλουν το Απολυτήριο Λυκείου η άλλα ακαδημαϊκά έγγραφα στο World Educational Services (WES) για επίσημη αξιολόγηση.
 

Οι φοιτητές με χαμηλότερου επιπέδου γνώσης αγγλικών από το προαπαιτούμενο του προγράμματος τους, μπορούν να κάνουν αίτηση και εγγραφή για μαθήματα ταχείας εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας στο πρώτο εξάμηνο της φοίτησης τους στο NYC.

Διαδικασία Αίτησης

 

 

Παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την αίτηση και να βάλετε ένα τικ στο κουτάκι της αίτησης που δηλώνει πώς «Είμαι Διεθνής Φοιτητής» στο μέρος της αίτησης με τα προσωπικά σας στοιχεία.
 
 
Μπορείτε να στείλετε την αίτηση σας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σκαναρισμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην διεύθυνση του γραφείου Εγγραφών (nycath@nyc.gr).
Τα Δικαιολογητικά μπορεί συμπεριλαμβάνουν την αναλυτική βαθμολογία, φωτοτυπίες διαβατηρίου, συστατικές επιστολές και δίπλωμα αγγλικών. Αλλιώς μπορείτε να συμπληρώσετε αίτηση ηλεκτρονικά από ΕΔΩ. Ελέγξτε και τις «Προϋποθέσεις Εγγραφής» για την ολοκληρωμένη λίστα δικαιολογητικών.  
 
Μόλις λάβουμε την αίτηση σας θα μεταβιβαστεί στο αρμόδιο τμήμα για αξιολόγηση. Θα έχετε απάντηση μέσα σε δυο εργάσιμες ημέρες.
 

Εάν η αίτηση σας γίνει αποδεκτή, κάντε κλικ στο «Διαδικασίες για VISA» για περεταίρω πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αποκτήστε VISA για σπουδές στο New York College.

 

VISA και Άδεια Παραμονής

Ευχαριστούμε που επιλέξατε να σπουδάσετε στο New York College και θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στην ακαδημαϊκή μας οικογένεια και να σας βεβαιώσουμε ότι εμείς εδώ στο γραφείο Διεθνών Φοιτητών θα κάνουμε ότι μπορούμε να σας διευκολύνουμε στην εμπειρία σας εδώ στην Ελλάδα και να σας βοηθήσουμε να προσαρμοστείτε στην ζωή εδώ στο NYC.

Προετοιμασία, Δικαιολογητικά, Διαδικασίες

Για να μπορέσετε να έρθετε και να σπουδάσετε στην Ελλάδα πρέπει να προμηθευτείτε μια φοιτητική visa από το πλησιέστερο Ελληνικό Προξενείο στην χώρα σας. Η φοιτητική visa πρέπει να υποδηλώνει πώς είναι τύπος Δ (D) για φοίτηση στο NewYorkCollege και όχι τύπος Γ(C) για τουρίστες. Τα Ελληνικά Προξενεία παγκοσμίως μπορούν να εκδώσουν visa για φοιτητές που γίνονται δεκτοί από το New York College, για αυτό τον λόγο είναι καλό πρώτα να περάσετε την διαδικασία αίτησης.. (Κάντε κλικ στη Διαδικασία Αίτησης) 
Ένα κομμάτι της διαδικασίας εγγραφής για τους διεθνείς φοιτητές είναι να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο Διεθνών Φοιτητών στο New York College, (international@nyc.gr), για να ξεκινήσει η διαδικασία επικοινωνίας με το τοπικό σας Ελληνικό Προξενείο για την έκδοση της φοιτητικής visa. Η έκδοση της visa είναι αποκλειστικά στην δικαιοδοσία της Ελληνικής Πρεσβείας/ Προξενείου στη χώρα σας. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση σας για visa τα χρήματα σας θα επιστραφούν στον λογαριασμό τραπέζης σας. Έχετε υπόψη σας πώς οι Διεθνείς Φοιτητές έχουν επιπλέων επιβάρυνση 650 €, τα χρήματα όμως αυτά δεν επιστρέφονται. Τα έγγραφα για φοιτιτική Visa περιλαμβάνουν: -Αντίγραφο Διαβατηρίου, -Διεθνή Βεβαιώση Υγείας (από την χώρα σας).

 

Student VISA documents include:

 • Αντίγραφο  Διαβατηρίου
 • Διεθνής Βεβαίωση Υγείας (από τν χώρα σας)
 • 4 πρόσφατες φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Αντίγραφο ποινικού μητρώου
 • Υπεύθυνη δήλωση βεβαιώνοντας την εγκυρότητα τον δηλωμένων στοιχείων (Student Declaration Form)
 • Υπεύθυνη δήλωση γονέων για αποδοχή υπευθυνότητας για τις οικονομικές υποχρεώσεις του φοιτητή (Parent Declaration Form)
* Όλα τα αρχεία μπορούν να σταλούν με e-mail
 
Μετά την εγγραφή σας στο New York College και εφόσον έχετε υποβάλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εμείς θα συμπληρώσουμε τη βεβαίωση για την φοιτητική visa και με τα δικαιολογητικά σας πηγαίνουμε στη Νομαρχεία Αθηνών (η Θεσσαλονίκης, αν κάνετε αίτηση στο παράρτημα Θεσσαλονίκης) για επικύρωση.
 
Η διαδικασία αυτή διαρκή περίπου δυο εβδομάδες.

 

Όταν παραλάβουμε την επικυρωμένη βεβαίωση, τη στέλνουμε στο Ελληνικό Προξενείο στη χώρα σας για να εκδώσουν τη φοιτητική σας visa τύπου Δ(D) για σπουδές στο New York College στην Ελλάδα. Κάθε Προξενείο σε κάθε χώρα έχει δικές του απαιτήσεις για την έκδοση φοιτητικής visas.Για αυτό τον λόγο κάποια Προξενεία μπορεί να μην ζητήσουν συνέντευξη μαζί σας.
 
Άλλα Προξενεία μπορεί να ζητάνε περισσότερα και πιο λεπτομερή δικαιολογητικά για την οικονομική σας κατάσταση, ενώ κάποια άλλα μπορεί να ζητάνε παραπάνω δικαιολογητικά σχετικά με τις γονικές εγγύησεις, ποινικό μητρώο, πιστοποίηση. Πρέπει να επικοινωνήστε με το τοπικό σας Προξενείο για να μάθετε αν χρειάζεστε κάτι περισσότερο από τη βεβαίωση του New York College.

 

Η φοιτητική visa διαρκεί μέχρι και 90 ημέρες και ισχύει από την ώρα που εκδίδεται από την αρμόδια αρχή. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για εσάς να ταξιδέψετε στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.
 
Μόλις έρθετε στην Ελλάδα με την φοιτητική σας visa, μην ξεχάσετε πως πρέπει να κάνετε μια αίτηση άμεσα για φοιτητική άδεια παραμονής. Πρέπει να υποβάλετε τα δικαιολογητικά άμεσα για την άδεια παραμονής σας γιατί η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

 

 

Δικαιολογητικά Άδειας Παραμονής

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και μαζέψτε τα ακόλουθα δικαιολογητικά με την βοήθεια του Γραφείου Διεθνών Φοιτητών:
 
1.   Τέσσερις έγχρωμες φωτογραφίες
2.   Αντίγραφο Διαβατηρίου
3.   Αντίγραφο Φοιτητικής Visas
4.  Copy of the “Districts decision” of residence permit
5.   Βεβαίωση εγγραφής στα Ελληνικά από το New York College που να δηλώνει:
 • Ότι είσαι πλήρως απασχολούμενος φοιτητής
 • Χρόνια Φοίτησης
6.   Αναλυτική Βαθμολογία από το New York College
7.   Δήλωση με την διεύθυνση κατοικίας σας στην Ελλάδα
8.  Πληρώστε 150€ παράβολα στην εφορία για το Δημαρχείο που θα υποβάλετε τα χαρτιά σας. Η εφορία θα σας δώσει μια μπλέ απόδειξη. (Το Γραφείο Διεθνών Φοιτητών θα σας καθοδηγήσει)
9.  Βεβαίωση Ασφάλισης Υγείας που να δηλώνει τα παρακάτω:
 • Ιατρική Περίθαλψη
 • Νοσοκομειακή Κάλυψη
10. Να έχετε Λογαριασμό Τραπέζης σε Ελληνική Τράπεζα στον οποίο λογαριασμό ο πρώτος δικαιούχος είστε εσείς. Ένα αντίγραφο της συλλογικής εικόνας του λογαριασμού σας ο οποίος πρέπει να έχει τουλάχιστον 6000€
 
Ένα Πιστοποιητικό Υγείας από ένα Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο. Το Πιστοποιητικό απαιτεί μερικές επισκέψεις οπότε θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με γιατρούς για διάφορες εξετάσεις. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 1-2 μήνες.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ

 
Οι φοιτητές με ισχύουσα άδεια παραμονής μπορούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα και να επιστρέψουν.
 
Φοιτητές με ληγμένη άδεια παραμονής η βεβαίωση αναμονής για άδεια δεν έχουν δικαίωμα να φύγουν και να ξαναγυρίσουν στην Ελλάδα.
Παρότι αυτός ο νόμος μπορεί να δημιουργεί άγχος σε φοιτητές που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα τους στις διακοπές, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκδίδει ειδικές οδηγίες για τις περιόδους αυτούς τον διακοπών που επιτρέπει σε φοιτητές που είναι σε διαδικασία αναμονής για άδεια παραμονής να φεύγουν και να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτή η ιδική οδηγία του Υπουργείου ισχύει για συγκεκριμένο αριθμό ημερών.
Εντούτοις, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πώς θα εκδίδεται μια τέτοια οδηγία σε κάθε περίοδο διακοπών οπότε παρακαλούνται οι φοιτητές να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Διεθνών Φοιτητών για να ενημερωθούν αν ισχύει κάποια τέτοια οδηγία.

 

 
Παρακαλούμε να Διαβάσετε Προσεκτικά:
Οι ειδικές αυτές οδηγίες ισχύουν μόνο για εκείνους τους διεθνείς φοιτητές που έχουν κανονίσει πτήσεις στους προορισμούς τους με απευθείας πτήση επιστροφής προς Ελλάδα.
Δεν ισχύει η οδηγία για τους φοιτητές που έχουν ανταπόκριση στην πτήση τους μέσω άλλης χώρας στην επιστροφή  τους στην Ελλάδα.
 
Μην αγνοήσετε τις προειδοποίησεις αυτές!!
 

Οι φοιτητές που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα με ανταπόκριση μέσω άλλης χώρας (έχοντας χρησιμοποίησει  την ειδική οδηγία του υπουργείου) μπορεί μετά από ελέγχο  του διαβατηρίου τους από της αρμόδιες αρχές αεροδρομίου της άλλης/τριτης χώρας, να χαρακτηριστούν παράνομοι και να τους απελάσουν στη χώρα προέλευσης τους (χωρίς την πιθανότητα να βγάλουν νέα visa και να επιστρέψουν Ελλάδα).

 

Ταξίδια και Τουρισμός

 
Οι Φοιτητές που σκοπεύουν να επισκευφθούν μια άλλη χώρα πρέπει να έχουν μια ισχύουσα άδεια παραμονής. Παρακαλούνται αυτοί οι φοιτητές να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της χώρας που σκοπεύουν να επισκεφτούν για να ενημερωθούν για τυχόν έγγραφα η διαδικασίες που χρειάζονται για το ταξίδι από και προς την χώρα εκείνη.  

Accomodation

To New York College εγγυάται προσωπική υποστήριξη στην επιλογή διαμερίσματος, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες του φοιτητή και να είναι όσο πιο προσιτό γίνεται. Επίσης θα σας συμβουλεύουμε για τον χειρισμό συμβολαίων και τα δικαιώματα σας ως ενοικιαστές.
To New York College παρέχει στους Διεθνείς Φοιτητές βοήθεια στον εντοπισμό κι ενοικίαση διαμερίσματος σε Αθηνά και Θεσσαλονίκη που να ταιριάζει στις ανάγκες του φοιτητή και στις οικονομικές του δυνατότητες.
 
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής και της προσφοράς θέης σε κάποιο από τα προγράμματα μας, το Γραφείο Διεθνών Φοιτητών θα σας στείλει λίστα με διαθέσιμα διαμερίσματα στην περιοχή.
 
Η λίστα περιέχει διαμερίσματα επιπλωμένα και μη-επιπλωμένα μονά (ένα δωμάτιο), διπλά (δυο δωμάτια) και studio σε περιοχές κοντά στο κολλέγιο που έχουν ησυχία, ασφάλεια και προσβασιμότητα.  
 
Με την άφιξη σας στην Ελλάδα θα σας υποδεχτεί ένα μέλος του Κολλεγίου που θα σας συνοδέψει μέχρι το επιλεγμένο διαμέρισμα να υπογράψετε το συμβόλαιο. Τυπικά τα συμβόλαια διαρκούν τουλάχιστον ένα χρόνο και ο ενοικιαστής πρέπει να δώσει δυο ενοίκεια για ασφάλεια στον νοικάρη. Το ηλεκτρικό, το νερό, η θέρμανση και το τηλέφωνο δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του διαμερίσματος.

Living and Studying in Greece

Όποια πόλη διαλέξετε είτε Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη , θα έχετε την ευκαιρία να σπουδάσετε σε πόλη με πλούσια ιστορία, νυχτερινή ζωή και μια πληθώρα από πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδος. Η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981, με σπουδαίο αν και σε μερικές περιπτώσεις άστατο παρελθών. Είναι παγκοσμίως γνωστή ως ο τόπος γέννησης της δημοκρατίας και ως η χώρα που έθεσε της βάσεις του δυτικού πολιτισμού. Η Αθήνα το 2004 διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία και έπειτα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη σε επίπεδο ομορφιάς όπως και σε δυναμικό και φιλικό περιβάλλον. Η Αθήνα πλέων προσφέρει στους επισκέπτες της ένα πανόραμα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό!      
 
Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη, ήταν η πρωτεύουσα τον Βαλκανίων για πολλούς αιώνες κι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Η Θεσσαλονίκη ήταν το παράθυρο στην Μεσόγειο για τους λαούς του βορρά, η πατρίδα του Φιλίππου ΙΙ και του Μεγάλου Αλέξανδρου οι οποίοι εξάπλωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της αυτοκρατορίας του. Με μια γρήγορη ματιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα δείτε μια μοναδική μίξη του παρελθόντος και του παρόντος, του παραδοσιακού και του μοντέρνου, της ανατολής και της δύσης. Κάντε μια βόλτα με το ποδήλατο και νιώστε τον δροσερό αέρα μιας κοσμοπολίτικης πόλης.
 

Κλίμα

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως μία από τις πιο ηλιόλουστες και θερμές χώρες της Ευρώπης. Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη, βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε πεντακάθαρες παραλίες για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ μπορείτε να πάρετε σύντομες εκδρομές στα κοντινά νησιά που κόβουν την ανάσα.
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η θερμοκρασία είναι ήπια, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα. Για αυτούς από εσάς που αγαπάτε τα σπορ του νερού, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να μάθετε ή να εξασκήσετε μια σειρά από δραστηριότητες, που δεν απέχουν πολύ από τις εγκαταστάσεις μας.

 

Η Πολιτιστική Σκηνή

Αν σας ενδιαφέρει η μουσική, το θέατρο, την όπερα, ή τις καλές τέχνες, τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη υποδέχονται μεγάλες εκδηλώσεις όλο το χρόνο, που κυμαίνονται από παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, φεστιβάλ ροκ και ποπ. Παράλληλα με τα πολλά μουσεία, μπορείτε να επισκεφθείτε τις μικρές γκαλερί τέχνης σύγχρονων Ελλήνων και ξένων γνωστών καλλιτεχνών.

 

Αγορές και Διασκέδαση (Entertainment)
Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι γνωστές ως πόλεις που ποτέ δεν κοιμούνται. Τα καταστήματα, χώροι ψυχαγωγίας, κλαμπ, παμπ και εστιατόρια διάσπαρτα σε όλη την πόλη, και είναι διαθέσιμα για κάθε είδους ανάγκες και προϋπολογισμούς. Πρόσφατα, μεγάλα εμπορικά κέντρα έχουν κατασκευαστεί σε δύο πόλεις που προσφέρουν ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον για τους αγοραστές.
 

Έξω από την Πόλη

Εάν επιλέξετε το New York College για τις σπουδές σας, μη χάσετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε σε όλη τη χώρα, και να επισκεφθείτε όχι μόνο τα hotspots τουριστών, αλλά και πολλές κρυφές ομορφιές της χώρας. Ξεκινήστε από τα ελληνικά νησιά, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο, την Κέρκυρα και την Λευκάδα, και να συνεχίσετε στην ηπειρωτική χώρα, με τα Μετέωρα, τους Δελφούς, τη Χαλκιδική, την Αρχαία Ολυμπία, και τη λίμνη του Πλαστήρα. Τα ταξίδια στην Ελλάδα είναι αρκετά φθηνά για τους μαθητές.
  

Induction Program

Οι νέοι διεθνείς φοιτητές καλούνται να συμμετάσχουν σε μια ειδική εκδήλωση ακαδημαϊκού προσανατολισμού στην αρχή της κάθε περιόδου. Αυτός ο προσανατολισμός είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να εγκατασταθούν πριν από την έναρξη των σπουδών. Εκτός από τη λήψη γενικών συμβουλών σχετικά με τη ζωή και τις σπουδές στην Ελλάδα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σχολή και το προσωπικό, άλλους διεθνείς φοιτητές, και να εξοικειωθούν με τις διάφορες λέσχες και τις κοινότητες στο NYC.

Financial Matters

Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για ασφαλή επιστροφή τόσο οικονομικά όσο και πνευματικά.
Εκτός από τα δίδακτρα σας, τα οποία εξαρτώνται από το πρόγραμμα σπουδών, οι ξένοι φοιτητές θα πρέπει να υπολογίζουν έξοδα μεταξύ 6.000 και 8.000 ευρώ για δαπάνες διαμονής και διατροφής στην Ελλάδα για διαμονή 12 μηνών.
Τα δίδακτρα για Προπτυχιακά προγράμματα κυμαίνονται από 8.000 ευρώ ενώ τα μεταπτυχιακά προγράμματα (Master of MBA) από 10.000 έως 12.000 ευρώ. Εκτός από αυτό, οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να πληρώσουν τα ασφάλιστρα των 400 ευρώ, ετησίως.
 
 
Για μια ενημερωμένη λίστα των διδάκτρων, επικοινωνήστε με το Γραφείο Διεθνών Φοιτητών μας (international@nyc.gr), υποδεικνύοντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.
Τα δίδακτρα και το κόστος διαμονής καταβάλλονται στο σύνολό τους στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους, όπως υπαγορεύεται από τις ελληνικές εθνικές αρχές.

 

Υποτροφίες

Υποτροφίες είναι διαθέσιμες για τους φοιτητές που μπαίνουν στον κατάλογο του πρύτανη. Τοποθέτηση στον κατάλογο του κοσμήτορα σε κάθε ακαδημαϊκό έτος προορίζεται για φοιτητές πλήρους φοίτησης οι οποίοι ολοκληρώνουν 24 ή περισσότερες μονάδες με ένα εξάμηνο GPA από 3,50 (Αμερικανικό προγράμματα σπουδών) ή 2,1 (Βρετανικό προγράμματα σπουδών). Ένας φοιτητής τοποθετείται στον κατάλογο του πρύτανη αν πληροί τις προϋποθέσεις και για την Υποτροφία Αριστείας αξίζει μέχρι και 50% μείωση των διδάκτρων για το επόμενο έτος.