• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Γραφείο Συμβουλευτικής του New York College

Τετ, 10/03/2018 - 17:16

Αγαπητοί φοιτητές,

 

Το Γραφείο Συμβουλευτικής αποτελεί μία από τις υπηρεσίες του NYC. Για την βέλτιστη ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία των φοιτητών παρέχονται δωρεάν ατομικές συνεδρίες που διεξάγονται σε συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας & εμπιστευτικότητας. Τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των φοιτητών συχνά σχετίζονται με ζητήματα προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης, καθώς και ζητήματα σχετικά με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά και αίτημα για συνάντηση μπορούν να εκφράσουν όλοι οι φοιτητές του NYC ανεξαρτήτως ειδικότητας. Οι μέρες λειτουργίας του τμήματος είναι Δευτέρα και Τρίτη (κτήριο Καλλιθέας, 5ος όροφος). Η πρώτη συνάντηση με τον σύμβουλο κλείνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (210 4838071) ή αποστολής αιτήματος στην διεύθυνση counseling@nyc.gr

Η Υπηρεσία αποτελείται από μία ψυχολόγο, κ. Κατερίνα Καραγεώργου, και δύο ασκούμενους CBT ψυχοθεραπευτές, Rim Kalboussi και Σοφία Μερτύρη. Παρακάτω ακολουθεί ένα σύντομο σημείωμα των ασκούμενων θεραπευτών σχετικά με την προσέγγιση που χρησιμοποιούν.

 

Τι είναι η CBT προσέγγιση;

«Η CBT (Cognitive Behavioral Therapy) είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας. Είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπεία καθώς διαθέτει σαφή θεραπευτικό σχεδιασμό. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία βραχυπρόθεσμα εστιασμένη θεραπεία όπου οι συμμετέχοντες έχουν την αίσθηση του ελέγχου κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Ως θεραπευτές προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στις αρνητικές αυτόματες σκέψεις, οι οποίες αναπτύσσονται γύρω από την κατανόηση του εαυτού μας, των άλλων (του περιβάλλοντος) και του μέλλοντος. Βοηθάμε τον συμμετέχοντα να εντοπίσει και να κατανοήσει τις αυτόματες, συναισθηματικά γεμάτες, σκέψεις που προκύπτουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εξετάζουμε επίσης τις γνωσιακές πεποιθήσεις προκειμένου να αναπτύξουμε ορθολογικές απαντήσεις σε αρνητικές αυτόματες σκέψεις.

Οι φοιτητές του NYC που επιθυμούν να δουλέψουν πάνω σε κάποιο από τα παραπάνω θέματα μπορούν να ζητήσουν μια δωρεάν CBT συνεδρία με έναν εκπαιδευόμενο θεραπευτή, στο δεύτερο έτος εκπαίδευσης, με στόχο να αρχίσουν να αλλάζουν τις συμπεριφορές τους και να εργάζονται πιο αποτελεσματικά ως προς την κατάκτηση των προσωπικών ή/και ακαδημαϊκών τους στόχων».

 

Rim Kalboussi & Σοφία Μερτύρη,

ασκούμενες ψυχοθεραπεύτριες

του Γραφείου Συμβουλευτικής