• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Ομιλία κ. Καραγιάννη 14/12/17

Δευ, 12/18/2017 - 18:16

Ο γνωστός ψυχίατρος, καθηγητής και συγγραφέας, Δημήτρης Καραγιάννης, έδωσε διάλεξη την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2018, στους φοιτητές του Νew York  College/ University of Greenwich, στο μάθημα της Επικοινωνίας της Δρ. Έλενας Καγιάφα. Το Θέμα ήταν: " Η τέχνη των συναισθημάτων, στάδια κατανόησης, επεξεργασία και έκφραση των συναισθημάτων (φωτεινών και σκοτεινών), ως θησαυρός πολύτιμος για την ύπαρξή μας και την επικοινωνία μας με τους άλλους".

Ο κ. Καραγιάννης με τον μοναδικό του τρόπο καθήλωσε την αίθουσα για τρείς ολόκληρες ώρες. Δουλεύτηκαν κάποια συναισθήματα, όπως: Φόβος= Κίνδυνος,  Άγχος=Εγρήγορση,  Θυμός=Παραβίαση ορίων, Απογοήτευση=Αποφασίζω ότι δεν γοητεύομαι,  Αχαριστία=Αδυναμία να καταγράψω τα θετικά που έχω λάβει ή έχω δώσει. Και στα θετικά συναισθήματα: Η Χαρά που δεν είναι Ευχαρίστηση, γιατί η χαρά έχει διάρκεια, Αυτοπεποίθηση = το κλάσμα του Πραγματικού δια του Ιδεατού Εαυτού κι η Ευγνωμοσύνη = Αναγνώριση φανερών και αφανών Ευεργεσιών της ζωής μας κι όχι δουλικότητα. «Η παραίτηση από το να είμαστε ερωτικοί οδηγεί στην παραίτηση από την ίδια τη ζωή», έτσι έκλεισε χαρακτηριστικά την ομιλία του ο κ. Καραγιάννης.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και οι εκδόσεις Αρμός με τα βιβλία του κ. Καραγιάννη. Μετά το τέλος της εμπνευσμένης διαδραστικής ομιλίας του, ο κ. Καραγιάννης έγραψε αφιερώσεις στα βιβλία των παιδιών και το NYC αγόρασε τα βιβλία του για να τα έχει στην βιβλιοθήκη μας.