• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Το Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του New York College προσφέρει προγράμματα με έμφαση στον πολυπολιτισμικό και διεπιστημονικό χαρακτήρα των επιμέρους ειδικοτήτων.  Αυτό που χαρακτηρίζει τους αποφοίτους μας από το Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι η δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε ένα πλήθος διαφορετικών θέσεων εργασίας γιατί οι ανεπτυγμένες δεξιότητες επικοινωνίας και αναλυτικής σκέψης που έχουν αποκτήσει είναι εξαιρετικά ελκυστικές στους εργοδότες.

Οι Καθηγητές σας

Αρετή Πιφέα

Η Αρετή είναι κάτοχος Διπλώματος στη Λογοτεχνία και Πτυχίου στις Ανθρωπιστικές Σπουδές με ειδίκευση στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Open University of UK. Έχει περισσότερα από είκοσι χρόνια διδακτικής σαν καθηγήτρια ξένης γλώσσας, κυρίως σε κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς και εμπειρία ως διδάσκουσα σε βρετανικά καλοκαιρινά σχολεία. Εστιάζοντας στην διδασκαλία, η Αρετή έχει επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Anglo-Hellenic Teacher Training που διοργανώνει η TEFL International και έχει λάβει την πιστοποίηση TEFL certificate, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα DELTA (Cambridge). Διδάσκει μαθήματα προπαρασκευαστικών Αγγλικών και Business English στο New York College από το 2013.

Κωνσταντίνα Σαρδίνη

Η κα. Σαρδίνη ολοκλήρωσε όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με πτυχίο στην Επικοινωνία και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Pittsburg. Έλαβε πλήρη υποτροφία υποτροφίας στην ηλικία των 23 ετών, ως βοηθός διδασκαλίας στην Επικοινωνία και το Δημόσιο Λόγο. Εργάστηκε επίσης για διαφημιστικό γραφείο ως διαχειριστής λογαριασμών πελατών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και από τότε έχει αναπτύξει την επιχειρηματική της καριέρα στον τομέα της Εταιρικής Κατάρτισης σε εταιρείες και διδάσκει μαθήματα στα προγράμματα MBA στον τομέα της επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Η επιχειρηματική της εμπειρία προέρχεται κυρίως από θέσεις διευθυντικών στελεχών στην κατάρτιση και την ανάπτυξη σε εταιρείες όπως η Starbucks, η Dynamic Life (Franchising Health Clubs), στο New York College και στην TEAM Consulting Services. Έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια, καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης. Η κα. Σαρδίνη έγινε μέλος της ομάδας ESSENTIAL & VISIBLE το 2015 στους τομείς της Εταιρικής Κατάρτισης, Διευκόλυνσης και Ανάπτυξης Σεμιναρίων. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στην Οργανωτική Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Ηγεσία, ενώ έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της Επικοινωνίας, της Εταιρικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης. 

Δήμητρα Χατούπη

Η κα. Χατούπη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο Αγγλικής Λογοτεχνίας. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος και Π. Κατσέλη και πήρε επιπλέον μαθήματα στο μπαλέτο και το τραγούδι. Έχει αναγνωρισμένη καριέρα ως θεατρική, τηλεοπτική και κινηματογραφική ηθοποιός και έχει κερδίσει πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Μ. Κοτοπούλη για την παράσταση της στο «Κουαρτέτο» του Χένρι Μίλερ, σε σκηνοθεσία Γ. Μιχαηλίδη. Το Εθνικό Βραβείο για ηγετική γυναικεία ηθοποιό, στο "The Other Side", από τον Τ. Ψαρρά. Εθνικό βραβείο για ηγετική γυναικεία ηθοποιό στο "Life on Sale", του Φ. Σισκοπούλου. και Εθνικό Βραβείο για την Υποστήριξη της Γυναικείας Ηθοποιού, στο "Such A Long Absence", από τον S. Tsiolis. Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία στην εθνική σχολή θεάτρου και από το 2003 διδάσκει σε σκηνοθέτες ηθοποιών - ηθοποιός, New York College.

Δημήτρης Παναγιωτάτος

Ο κ. Παναγιωτάτος κατέχει πτυχίο Κινηματογραφικών και Οπτικοακουστικών Σπουδών και Μεταπτυχιακό στις Κινηματογραφικές και Οπτικοακουστικές Σπουδές του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Ο κ. Παναγιωτάτος είναι παραγωγός και έχει σκηνοθετήσει έντεκα ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων: Ερωτισμός στις Ταινίες, Φανταστικός Κινηματογράφος, Φανταστική Λογοτεχνία, Οι λάτρεις πέρα από το χρόνο (αργότερα γυρίστηκε σε ταινία) και ο συντάκτης της σειράς Camera Obscura (Βιβλία που βασίζονται σε γνωστές ταινίες). Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία στις Σπουδές Κινηματογράφου και από το 2001 είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Τμήματος Κινηματογράφου & Τηλεόρασης του New York College.

Δρ. Άννα Μπούγια

Η Δρ. Μπούγια ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στην Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών από το Πανεπιστήμιο του Μπόλτον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διαχείριση της εκμάθησης ξένων γλωσσών από το Πανεπιστήμιο του Greenwich της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και πτυχίο στην Ελληνική Λογοτεχνία από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Μπούγια επικεντρώνονται στην Καινοτομία κατά την Εκμάθηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αυτονομία και τη γνωστική ψυχολογία. Έχει παρουσιάσει την καινοτόμο έρευνα της σε αρκετά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιπλέον έχει συμμετάσχει σε ημερίδες με φοιτητές και καθηγητές για θέματα αυτονομίας, εκπαιδευτικών τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας.

Δρ. Χρήστος Διαμαντόπουλος

Ο Δρ. Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 από όπου και αποφοίτησε το 2001 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού Ιπτάμενου. Σήμερα, κατέχει το βαθμό του Επισμηναγού Ιπτάμενου και υπηρετεί ως Κυβερνήτης στην Πολεμική Αεροπορία. Παράλληλα, διδάσκει το μάθημα των «Εθνοτικών Συγκρούσεων» και των «Διεθνών Σχέσεων» στο New York College.  Τον Φεβρουάριο του 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και τον Ιούνιο του 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με βαθμό «Άριστα». Τον Αύγουστο του 2008 επελέγη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency) και συμμετείχε σε διαγωνισμό επιλογής αστροναυτών, προβάλλοντας έτσι την Πολεμική Αεροπορία και τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη θεματική της διαχείρισης κρίσεων και της διαχείρισης γνώσης, σε θέματα ηγεσίας, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως επίσης και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.  Έχει αρθρογραφήσει στο CNN GREECE, στο δικτυακό τόπο Foreign Affairs, The Hellenic Edition, καθώς επίσης και σε δικτυακούς τόπους, όπως το infognomonpolitics.blogspot.gr, το OnAlert.gr, το geostrategy.gr  και οι anixneuseis.gr. Έχει μετάσχει στην επιστημονική επιμέλεια και μετάφραση στο βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Μάριου Ευρυβιάδη «CIA Ο Απόρρητος Φάκελος του Ανδρέα: Γιατί οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στοχοποίησαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ» (Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2010) και μεταξύ άλλων, έχει λάβει μέρος στη συγγραφή και την επιστημονική επιμέλεια στο συλλογικό έργο με τίτλο «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Θαλάσσια Ασφάλεια» (Επιστημονικός Όμιλος Νέων Πολιτικών Επιστημόνων, Αθήνα, Νοέμβριος 2014). Το 2017 μετείχε ως συγγραφέας στο συλλογικό έργο με τίτλο «Προτάσεις Ηγεσίας για Έξοδο από την Κρίση» (Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 2017).

Δρ. Έλενα Καγιάφα

Η Δρ. Καγιάφα έχει λάβει διπλό κύριο πτυχίο με διάκριση στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και στις Πολιτιστικές Επιστήμες από το πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πάθος της για τη Φιλοσοφία την οδήγησε στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Paris VIII στο Παρίσι για να κάνει ένα πτυχίο στη Φιλοσοφία. Η Έλενα είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Kent, του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Πανεπιστήμιο του Kent και έχει κερδίσει υποτροφία από το Ίδρυμα Public Benefit AS Onassis για τις διδακτορικές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Δίκαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης ολοκλήρωσε το MBA για στελέχη από το Πανεπιστήμιο του Bolton του Ηνωμένου Βασιλείου με υποτροφία από το New York College. Η Έλενα που μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία και την Αγγλία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, για τον ANT-1 στην Αθήνα και για το BBC World Service Radio στο Λονδίνο. Παλαιότερα είχε εργαστεί για το Sotheby's και Harrods στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Επικοινωνία στο New York College. Τα κύρια ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα είναι η φιλοσοφία, η υπαρξιακή φιλοσοφία, η ηθική, η φιλοσοφία των συναισθημάτων και οι θεωρίες των συναισθημάτων.

Δρ. Ευανθία Διακουμάκου

Η Δρ. Διακουμάκου αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις ΗΠΑ στη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Wayne στο Ντιτρόιτ και διδακτορικό δίπλωμα στη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Michigan, Ann Arbor, Michigan . Μετά τις σπουδαίες σπουδές της, η Ευανθία δίδαξε τόσο στο Πανεπιστήμιο του Michigan όσο και στο Πανεπιστήμιο Oakland στις Η.Π.Α. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά στη Φωνητική, η οποία είναι η περιοχή εξειδίκευσής της. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα Μεθοδολογία Εκμάθησης Ξένης Γλώσσας και Ερευνητικές Μέθοδοι και επιπλέον επιβλέπει διπλωματικές εργασίες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Η Ευανθία λαμβάνει τις καλύτερες αξιολογήσεις από τους σπουδαστές της για την εξαιρετική υποστήριξη και καθοδήγησή της. 

Δρ. Ιάκωβος Αράπογλου

Ο Δρ. Αράπογλου ειδικεύεται στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και τη Διεθνή Οικονομία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το The City University της Νέας Υόρκης, καθώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Συνεργάζεται με το NYC από το 1995 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της διδακτικής ομάδας του οργανισμού. Οι μαθητές απολαμβάνουν την προσέγγισή του στη διδασκαλία η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα παραδείγματα, όπως αυτά που σχετίζονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συνδέοντάς τα με τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας, επιτυγχάνοντας την κατανόηση των εννοιών με τρόπο υποδειγματικό. Έχει βραβευτεί πέντε φορές με το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας, αποδεικνύοντας έτσι τις εξαιρετικές δεξιότητες διδασκαλίας του.

Δρ. Ιφιγένεια Δόση

Η Δρ. Ιφιγένεια Δόση αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Γλωσσολογία και Διδακτική στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο ίδιο τμήμα και το δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσής της στην Ψυχο-/Νευρογλωσσολογία στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Α.Π.Θ.). Η διδακτορική της διατριβή, στον τομέα της Ψυχογλωσσολογίας (Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ.). Αυτό το διάστημα εκπονεί την μεταδιδακτορική της έρευνα στον τομέα της Ψυχο-/Νευρογλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει εργαστεί σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα (πρόγραμμα BALED, Θαλής, πρόγραμμα CoLiBi IKYDA, πρόγραμμα Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων μαθητών). Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Η.Π.Α. Σήμερα εντάσσεται στο διδακτικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (μαθήματα: Γλωσσική Ανάπτυξη, Γλωσσική Επεξεργασία), στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (μαθήματα: Γλωσσική Ανάπτυξη, Παθολογία του Λόγου, Αυτισμός) και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (μαθήματα: Ψυχογλωσσολογία, Νευρογλωσσολογία), όπου διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο παρελθόν έχει διδάξει μαθήματα γλωσσολογίας και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα (σε προπτυχιακά προγράμματα λογοθεραπείας, μαθήματα: Γλωσσική Ανάπτυξη & Διγλωσσία, Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου & Ομιλίας, Πειραματική Γλωσσολογία & Ψυχογλωσσολογία, Γλωσσολογική Ανάλυση), αλλά και στο University of New York in Prague (σε μεταπτυχιακό επίπεδο, μάθημα: Second Language Acquisition). Από το 2016 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του New York College (στα μαθήματα: Applied Linguistics, Advanced Applied Linguistics). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της διγλωσσίας και πολυγλωσσίας, της αλληλεπίδρασης των γλωσσικών και γνωστικών ικανοτήτων στην τυπική ανάπτυξη και σε (αναπτυξιακές και επίκτητες) διαταραχές.

Δρ. Αναστασίου Μαρία

Η Δρ. Αναστασίου Μαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της με επιτυχία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Lancaster όπου ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα την μεταπτυχιακή της εργασία. Το 2018 αναγορεύθηκε διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα διδακτορικής διατριβής τον «Εκδημοκρατισμό στη Μέση Ανατολή». Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Θεωρίες Διεθνών Σχέσεων, τις Μεσανατολικές Σπουδές, την Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ, τη Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία, τις Ευρωπαϊκές Σπουδές και την Πολιτική Φιλοσοφία. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα Διεθνείς Σχέσεις, Ιστορία των Η.Π.Α, Παγκόσμια Ιστορία, Παγκόσμια Πολιτική και Εθνικές Συγκρούσεις.

Δρ. Μαρία Μπαρούνη

Η Δρ. Μπαρούνη έχει εξειδικευθεί στην Γλωσσολογία και στο Εκπαιδευτικό μανατζμεντ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Στη συνέχεια, παρακολούθησε ένα MPhil στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το ενδιαφέρον της για τη Γλώσσα και την Εκπαίδευση την οδήγησε σε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό για τη Διαχείριση της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Βόλου. Ειδικεύτηκε στην εκπαιδευτική πολιτική και πιο συγκεκριμένα στον αντίκτυπο της δήλωσης της Μπολόνια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Δρ. Μπαρούνη πρόσφατα κατέθεσε τη διδακτορική της διατριβή στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η διατριβή της επικεντρώθηκε στη σύνταξη/σημασιολογία των ελληνικών μορίων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της (Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα) έλαβε πολλές υποτροφίες από το ΙΚΥ, το Ίδρυμα Μερκούρη, καθώς και την υποτροφία Δρετάκη. Η Δρ. Μπαρούνη έχει μακρά εμπειρία στη διδασκαλία στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκτός από τη διδασκαλία, συνεχίζει την ακαδημαϊκή της έρευνα σε διάφορα διεθνή και ελληνικά συνέδρια Γλωσσολογίας. Η Μαρία ήταν επισκέπτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης καθώς και το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης ως ερευνήτρια και συμμετείχε σε θερινά σχολεία στη Βοστώνη (συνδιοργανωμένα από το Harvard και το MIT), στην Αγία Πετρούπολη (συνδιοργανωμένα από το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) και στην Κρήτη (επικεφαλής στο καλοκαιρινό σχολείο Creteling). Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα:  Ειδικά Θέματα Σύνταξης και Νοηματική του τρίτου έτους σπουδών στο πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσα του Πανεπιστημίου του Greenwich.

Δρ. Μαρία Καμιλάκη

Η Δρ. Καμιλάκη κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Κοινωνιογλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2009 (με ομόφωνη «άριστη» ονομασία), Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (άριστα) και ένα Μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (με άριστα). Για την Δρ. Καμιλάκη έχουν εγκριθεί υποτροφίες, μεταξύ των οποίων η υποτροφία για το Κρατικό Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (ESRC) στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το "Α.Σ. Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση ". Πριν την έναρξη της συνεργασίας της με New York College δίδασκε την ελληνική ως δεύτερη / ξένη γλώσσα στο Κέντρο Διδασκαλίας Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και επιπλέον εργάστηκε ως συντάκτης, μεταφραστής και συγγραφέας σεναρίου. Στο NYC διδάσκει Σημασιολογία, Πραγματολογία και θεωρίες απόκτησης πτυχίου γλωσσομάθειας. Συνδιοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Διεξαγωγή Έρευνας σε SLA για Διδάσκοντες και Εκπαιδευτές" σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Greenwich Research Center "Carole". Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα κινούνται στους τομείς της κοινωνιογλωσσολογίας (γλωσσική παραλλαγή, τυποποίηση, ιδεολογία και συμπεριφορές), πραγματολογία, ανάλυση λόγου, εκμάθηση γλωσσών και διδασκαλία.

Δρ. Παναγιώτα Νικολέτου

Η Δρ. Νικολέτου κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό τίτλο στη Διδασκαλία Αγγλικών ως Ξένης Γλώσσας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το πτυχίο της είναι στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας από το Πανεπιστήμιο του Greenwich στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εξειδίκευση της Δρ. Νικολέτου αφορά τους διεθνείς φοιτητές διαφορετικών εθνοτήτων καθώς και τις επικοινωνιακές στρατηγικές στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Έχει διδάξει μαθήματα αγγλικής γλώσσας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο New York College ενώ συνεχίζει την έρευνά της για τις διαφορετικότητες στην εκμάθηση των φοιτητών. 

Δρ. Πατρίτσια Κολαίτη

Οι σπουδές της Δρ. Κολαίτη είναι πολύ υψηλού επιπέδου Έχει διδακτορικό δίπλωμα στη Γλωσσολογία από το διάσημο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου και από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και έχει παραδώσει πολυάριθμα σεμινάρια σε Τέχνες και Λογοτεχνία. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο της σε διεθνή συνέδρια. Εκτός από τη διδασκαλία New York College, η Δρ. Κολαίτη εργάζεται επί του παρόντος ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μοναδική προσέγγισή της στη διδασκαλία και τη μάθηση έχει κάνει τις τάξεις της να θεωρούν το μάθημα της συναρπαστικό και ταυτόχρονα εποικοδομητικό. Το πάθος της για τη διδασκαλία και την ατομική προσοχή, καθώς και οι βαθιές θεωρητικές γνώσεις της, της επιτρέπουν μεταλαμπαδεύει ακόμη και τις πιο πολύπλοκες ιδέες στη γλωσσολογία, με τρόπο κατανοητό και άκρως ενδιαφέρον.  

Δρ. Σύλβια Καραστάθη

Η Δρ. Καραστάθη έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της με άριστα σε δύο από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου: Διδακτορικό στην Αγγλική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, U.K. και Μεταπτυχιακό στη σύγχρονη λογοτεχνία, από το Πανεπιστήμιο του York. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Καραστάθη περιλαμβάνουν τις ψηφιακές ανθρωπιστικές σπουδές ειδικότερα σε θέματα πόρων και εργαλείων διδασκαλίας, ενώ έχει αποκτήσει εμπειρία και στην Ομάδα Ερευνών Intermedia, στο Κέντρο Τεχνών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου του Cambridge. Έχει επίσης διδάξει στους σπουδαστές ξένων γλωσσών και προπτυχιακούς φοιτητές της Ουκρανίας και της Ελλάδας και έχει επιβλέψει διατριβές σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η τελευταία ερευνητική θέση που κατείχε ήταν στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης της Ελβετίας. Η διδακτική προσέγγιση της Δρ. Καραστάθη είναι εμπνευσμένη. Η ικανότητά της να προσεγγίζει τους φοιτητές της και το ταλέντο της στη διδασκαλία τόσο σε απλές θεωρίες, όσο και σε πιο προηγμένα θέματα, αποτελούν σημείο αναφοράς για εκείνη.

Ευθύμιος Χατζής

Ο κ. Χατζής είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό Master of Arts στην παραγωγή ταινιών και τηλεόρασης. Αποφοίτησε με διακρίσεις με τίτλο "Αριστεία στην Κινηματογραφική Διεύθυνση", έχει σκηνοθετήσει διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με στούντιο στις ΗΠΑ., όπως η Warner Brother, Paramount Pictures PBS. Τα έργα του αποτελούνται από κινηματογραφικές ταινίες, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Έχει βραβευτεί για την ταινία μεγάλου μήκους «ΡΟΔΙΝΑ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ», τις μικρού μήκους ταινίες «ΤΡΙΑΔΑ» και «ADTR», με την ταινία «Relics» να κερδίζει πολλά βραβεία - για σκηνοθεσία, ηθοποιία, φωτογραφία και Καλύτερου Φίλμ. Από το 2001 ο κ. Χατζής είναι καθηγητής στο New York College και διδάσκει την πρακτική άσκηση σε σκηνοθεσία σε φοιτητές Κινηματογραφικών Σπουδών καθώς και το μάθημα «Κινηματογράφος: Οπτικοποίηση και Έκθεση» σε φοιτητές για το τελικό τους κινηματογραφικό έργο, το οποίο τους οδηγεί να παράγουν δουλειά για να συμμετέχουν σε φεστιβάλ.

Ηλέκτρα Βενάκη

Η κα. Βενάκη κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο. στον κινηματογράφο, τον οπτικοακουστικό τομέα, την τηλεόραση και πτυχίο στις κινηματογραφικές σπουδές του Πανεπιστημίου Paris I Panthéon της Σορβόνης. Η κα. Βενάκη έχει 20 χρόνια εμπειρίας στην κινηματογραφική και ψηφιακή επεξεργασία βίντεο στην Ελλάδα. Μεταξύ των συνεργασιών της, υπάρχουν πολλές βραβευμένες ταινίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ειδικά στο Τμήμα Ντοκιμαντέρ και έχει βραβευτεί δύο φορές για μοντάζ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης για το ντοκιμαντέρ της National Geographic Greece, με τίτλο Greatest Trek της Σμύρνης, με βάση το διάσημο άρθρο του Melville Chater στο NG, το 1925. Με πάθος για τη θεωρία και την πρακτική του κινηματογραφικού ήχου, συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια για τον κινηματογράφο ήχο, εξερεύνηση τεχνικών και αισθητικών ζητημάτων. Διδάσκει την επεξεργασία και την ηχητική σχεδίαση.

Ευγενία Παυλάκου

Η κα. Παυλάκου είναι έμπειρη εκπαιδευτικός και προσφέρει τις επαγγελματικές υπηρεσίες της για συμβουλευτικές υπηρεσίες στο μάρκετινγκ καθώς και τη διοργάνωση σεμιναρίων εταιρικής κατάρτισης. Διαθέτει τεράστια γνώση ως εκπαιδευτικός και επικοινωνιολόγος, που ειδικεύεται σε ζητήματα που συνδέουν την εκπαιδευτική κατάρτιση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Οι πανεπιστημιακές σπουδές της ποικίλλουν, από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Ειδίκευση Επικοινωνίας/Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έως την Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαίδευσης του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει επίσης ολοκληρώσει την Ολική Διαχείριση της Ποιότητας στην Εκπαίδευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία με χρήση νέων τεχνολογιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετέχει στο Μάρκετινγκ στον Τουρισμό για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε Ινστιτούτα Επιπέδου 5 και στο Marketing και Επικοινωνίας για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το πρόγραμμα e-learning του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και του μαθήματος Αγγλικά για Επιχειρήσεις για το πρόγραμμα e-learning του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Ως μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση», ένα διεθνές πρόγραμμα με εταίρους από 7 Ευρωπαϊκές Χώρες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Σήμερα ασχολείται με την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία καθώς είναι υποψήφια διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Greenwich σε δύο ειδικότητες. Η εξειδίκευσή της κας. Παυλάκου είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιδιώκει υψηλά πρότυπα ποιότητας και επιλέγει συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Η κα. Μαραγκουδάκη σπούδασε φωτογραφία σε σχολές κινηματογράφου στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αυστραλία. Από το 1990 εργάζεται ως σκηνοθέτης φωτογραφίας σε ταινίες μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευτεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (Δράμα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια). Έχει επίσης εργαστεί για την τηλεόραση σε ντοκιμαντέρ, σειρές και διαφήμιση. Από το 1992 εργάζεται στον σχεδιασμό του φωτισμού σε περισσότερες από 300 θεατρικές παραστάσεις (όπερα, συναυλίες, μουσικές παραστάσεις και χορευτικά θέατρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό). Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2004 ανέλαβε τη σχεδίαση φωτισμού της τελετής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Η Κατερίνα είναι μέλος της ΓΓΣ και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι μέλος της Προμελέτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Δράμας. Από το 2005 διδάσκει στο New York College στο Τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών ως Διευθύντρια Φωτογραφίας και Κάμερας Κινηματογράφου.

Kelley Galloway

Η κα. Galloway έχει πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες από το Richmond: το Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο και μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το London School of Economics. Διδάσκει στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 1994 και έχει κερδίσει το Βραβείο Αριστείας Δασκάλων έξι φορές. Η εμπειρία της τόσο από τα αμερικανικά όσο και από τα βρετανικά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και η κοινωνιολογική της κατάρτιση, της δίνει τη δυνατότητα να συμβουλεύει και να βοηθά τους φοιτητές της σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Λεωνίδας Γοντζές

Ο κ. Γοντζές είναι ιστορικός, πολιτικός επιστήμονας και πολιτικός αναλυτής. Έχει πτυχίο στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Emory (Ατλάντα, Γεωργία, ΗΠΑ) και δύο μεταπτυχιακά (MA) στην ευρωπαϊκή ιστορία από το University College του Cork (Cork, Ιρλανδία) και τη διπλωματία, Πανεπιστήμιο Norwich (Northfield, Βερμόντ, ΗΠΑ). Ο κ. Γοντζές είναι εξωτερικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) που λειτουργεί ως πηγή ιδεών του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, έχει 15 χρόνια διδακτικής εμπειρίας στην Ιστορία, την Πολιτική Διακυβέρνηση και τις Διεθνείς Σχέσεις σε διάφορα διεθνή ιδρύματα της ελληνικής πρωτεύουσας. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια διδάσκει της Αμερικανική Τέχνη, Ελληνική, Ισλαμική και Παγκόσμια ιστορίας και Διεθνείς Σχέσεις στο New York College και τα τελευταία επτά χρόνια διδάσκει Αμερικανική, Βαλκανική, Κυπριακή, Ρωσική και παγκόσμια ιστορία καθώς και Διεθνείς Σχέσεις για το Empire State College (στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης). Τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται ως επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του NYC. Επιπλέον, είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών για το Ecole Superieure de Gestion, Σχολή Επιχειρήσεων IMBA και Executive MBA προγράμματα, που φιλοξενούνται από το New York College στην Αθήνα. Ο κ. Γκοντζές έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην ελληνική και την αραβική (Al-Jazeera International) τηλεόραση, καθώς και στο Radio France International, ως πολιτικός αναλυτής σε σχέση με τις αμερικανικές και ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Οι εργασίες του περιλαμβάνουν: «Επανεξετάζοντας το Βουλγαρικό Περιστατικό του 1925», «Σε ποιο βαθμό οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το διεθνές οικονομικό σύστημα για να ασκήσουν δύναμη στην παγκόσμια πολιτική;» «Αξιολογώντας την ειρηνευτική διαδικασία, την ειρήνευση και την επιβολή της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο», «Ασφάλεια και ανασυγκρότηση μετά τις συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο», «Οργάνωση και διεξαγωγή μελλοντικής στρατιωτικής παρέμβασης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη». 

Κος Μαυρούλης Αθανάσιος

Ο κ. Αθανάσιος Μαυρούλης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος MSc in Violence, Conflict & Development από το School of Oriental & African Studies (SOAS) του University of London, και έχει επίσης κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MSc in International Management for China στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος πτυχίου BA in History & International  Relations (ACT), και επίσης Certificate in Disaster Preparedness από το University of Pittsburg. Έχει εργαστεί ως Project Manager και εκπαιδευτής σε διεθνή προγράμματα  με την υποστήριξη της E.E., της UNESCO, του USAID και άλλων διεθνών οργανισμών στα Βαλκάνια, και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ως επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων εργάστηκε εκτεταμένα στην Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως Key Account Manager για την ΙΚΕΑ έχοντας λάβει εκπαίδευση από την ΙΚΕΑ of Sweden AB σε θέματα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, διασφάλισης ποιότητας,  διασφάλισης υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και προστασίας του περιβάλλοντος, και έχοντας αποκομίσει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και operations management. Διδάσκει στο New York College από το 2005 προπτυχιακά μαθήματα Cross Cultural Management, Chinese Studies, International History και International Organizations.

Mrs Ampatzi Maria

Maria Ampatzi has a BA (Hons) degree in Linguistics with Literature and Spanish, from the University of Hertfordshire (UK). She also holds an MA degree in Forensic Linguistics, gained from Cardiff University (UK). She is a certified interlocutor for the ‘Language Cert’ oral examinations and counts many years of teaching experience with children, adolescents and adults, in both personal and classroom environment. She has attended national and international conferences and seminars on various issues regarding education, teaching, basic principles of criminal investigation and the use of linguistic evidence for forensic purposes. She has periodically worked with private and state bodies, as a researcher and observer, concerning terrorism matters. Her research interests include communication in terrorism, authentication and authorship attribution in terrorist proclamations and other suicide, threat and blackmail documentation, police questioning of vulnerable witnesses (minors), as well as voice and sound analysis of identical twins. She teaches Linguistics and English to various undergraduate programs, supervises dissertations and is a member of New York College Faculty since 2015.

Κα Χριστοδούλου Όλγα

Η Όλγα Χριστοδούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της για να πάρει τον μεταπτυχιακό της τίτλο στον τομέα της Συνεκπαίδευσης από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Ην. Βασιλείου. Είναι κάτοχος Πτυχίου επαγγελματικών προσόντων πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και την Δυσλεξία από τον Βρετανικό φορέα πιστοποιήσεων EDEXCEL. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού Κολλεγίου για την Διδασκαλία και την Ηγεσία στο Ην. Βασίλειο. Πρόσφατα ξεκίνησε και την παρακολούθηση μαθημάτων για την απόκτηση της πιστοποίησης DELTA. Η Όλγα ξεκίνησε την καριέρα της ως καθηγήτρια αγγλικών σε κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια. Δημοσιεύει άρθρα σε διαδικτυακά περιοδικά όπως το Humanising Language Teaching και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια που διοργανώνει το TESOL Μακεδονίας-Θράκης. Οι τομείς έρευνας στους οποίους δραστηριοποιείται είναι: Δυσλεξία και η Διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένη γλώσσα, Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και Συνεκπαίδευση. Διδάσκει μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο καθώς και Ακαδημαϊκά Αγγλικά στο New York College Θεσσαλονίκης από το 2016.

Κα Γκαντίνα Ευανθία

Η Εβίτα Γκαντίνα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει πάνω από είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας σε ανώτερες θέσεις σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις και Bachelor of Business Administration από το University of Houston. Για αρκετά χρόνια ήταν μέλος των Διοικητικών  Συμβουλίων  ή διοικητικό στέλεχος εταιρειών στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας. Από το 2001 διδάσκει σε κολέγια  ενώ από  το 2011 είναι εταίρος στην  "For Communication", εταιρεία μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων ενώ συνεχίζει να διδάσκει. Είναι  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής  της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων  (ΕΕΔΕ Μακεδονίας ) και πρόεδρος του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Επιχειρηματιών & Μάνατζερ  (ΤΟΓΜΕ Μακεδονίας ).

Κα Μαλινάκη Εύα, Υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Η Εύα Μαλινάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, ενώ το 2012 αποφοίτησε αριστεύσασα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. «Επικοινωνία και Πολιτισμός». Είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. και έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε μεγάλα έντυπα της Θεσσαλονίκης, καθώς και ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων και ως Social Media Manager στο μεγαλύτερο κέντρο αποκατάστασης, κοινωνικής στήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ στη Β. Ελλάδα. Παράλληλα, από το 2010 ασχολείται επαγγελματικά με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, έχοντας πολυάριθμες ώρες διδασκαλίας στο ενεργητικό της στην ιδιωτική και δημόσια μεταλυκειακή εκπαίδευση (ΙΕΚ και κολέγια). Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Κα Ζωγραφάκη Παναγιώτα

Η Γιώτα Ζωγραφάκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε το μεταπτυχιακό της τίτλο σε Business Analysis από το Πανεπιστήμιο Lancaster στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γιώτα διαθέτει μια ευρεία επαγγελματική εμπειρία έχοντας δουλέψει σε FMCGs, υπηρεσίες και τον μη κερδοσκοπικό τομέα σε πολυεθνικές εταιρείες (Procter & Gamble), τη δική της διαφημιστική εταιρεία (ORAMADIRECT) και ΜΚΟ (Αρκτούρος). Έχει δώσει πολλές ομιλίες και σεμινάρια για το μάρκετινγκ, την επιχειρηματικότητα και τη δημόσια ομιλία (public speaking) και σήμερα είναι εκπαιδευτής και μέντορας σε δύο κοιτίδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά, μιλά Γερμανικά και Ιταλικά. Η Γιώτα είναι μέλος της ομάδας του New York College από την αρχή, έχει διδάξει μαθήματα Marketing, Επικοινωνίας και Business σε όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της σχολής και έχει λάβει το βραβείο Excellence in Teaching.

Κα Καραμπιμπέρη Σταματία

Η κα. Σταματία Καραμπιμπέρη αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνέχισε τις σπουδές της  σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Διδασκαλία των Αγγλικών ως Δεύτερη και ως Ξένη Γλώσσα στο κολλέγιο St Michael’s στο Vermont των Ηνωμένων Πολιτειών.  Από το 1992 διδάσκει την Αγγλική γλώσσα και έχει μεγάλη εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση καθηγητών τόσο σε παραδοσιακή τάξη όσο και εξ αποστάσεως στα επίπεδα επιμόρφωσης  5 και 7. Παρακολουθεί και συμβουλεύει εκπαιδευτικούς κατα την διάρκεια της πρακτικής τους εξάσκησης σε φροντιστήρια και έχει  παρέχει μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στη δυσλεξία  και μαθησιακές δυσκολίες στη δεύτερη γλώσσα καθώς και στη διδακτική μικρών ηλικιών.  Επίσης έχει διδάξει σεμινάρια  για την προετοιμασία υποψηφίων για εξετάσεις  διδακτικής επάρκειας. Στο New York College διδάσκει στα μαθήματα Μεθοδολογίας και Λογοτεχνίας του 19ου αιώνα του Πανεπιστημίου Greenwich καθώς και σε προγράμματα ακαδημαϊκής γραφής και προετοιμασίας φοιτητών για εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Κα Σολδάτου Θεογνωσία

Η κ. Σολδάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο του Sheffield καθώς και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το 2008 ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό ως υπεύθυνη προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης για παιδιά με χρόνιες ασθένειες. Συνέχισε την επαγγελματική της πορεία συνεργαζόμενη με ιδιωτικά κέντρα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για παιδιά, εφήβους και γονείς καθώς και με το ΑΠΘ εφαρμόζοντας προγράμματα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για παιδιά Ρομά.  Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια συνέδρια ψυχολογίας και ειδικής αγωγής παρουσιάζοντας πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά με αυτισμό μέρος προσωπικής της έρευνας. Διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας και επιβλέπει διπλωματικές εργασίες σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ανώτερης εκπαίδευσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στο ΝΥ College διδάσκει τα μαθήματα Διαπολιτισμική Ψυχολογία και Δικαστική Ψυχολογία.

Παναγιώτα Φρυτζαλά

Η κα. Φρυτζαλά κατέχει δύο προπτυχιακά πτυχία, ένα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το τμήμα Μετάφρασης και ένα από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας στο Μαρκετινγκ και τη Διοίκηση. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο TEFL/TESL από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κα. Φρυτζαλά ξεκίνησε την καριέρα της ως καθηγήτρια EFL σε μια σχολή ξένων γλωσσών και από το 2001 εργάζεται στο New York College, όπου δίδαξε για πρώτη φορά μαθήματα ESL και Ακαδημαϊκής Γραφής. Αργότερα έγινε Επικεφαλής του Αγγλικού Τμήματος για αρκετά χρόνια. Σήμερα είναι καθηγήτρια του BA στο TESOL σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Greenwich στο New York College, καθώς επίσης και ως επιβλέπουσα καθηγήτρια διπλωματικών εργασιών. Έχει επίσης εργαστεί στο Πρόγραμμα Προετοιμασίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας και είναι Προφορικός Εξεταστής για τις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της Παναγιώτας είναι στην εκμάθηση και αξιολόγηση γλωσσών και έχει δώσει σχετικές παρουσιάσεις σε συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της TESOL Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξέταση και Αξιολόγηση Εξετάσεων Ξένων Γλωσσών, της Αξιολόγησης (EALTA) καθώς και της Ένωσης Συστημάτων Εξεταστών Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη (ALTE).

Παντελής Βούλγαρης

Ο κ. Βούλγαρης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου. Εργάστηκε αρχικά ως βοηθός σκηνοθέτης και έκανε το πρώτο του ρεπορτάζ το 1965. Από τότε οι ταινίες του έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση και πολλά βραβεία που καθιστούν τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της γενιάς του. Ο Παντελής Βουγλάρης έχει επίσης σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση καθώς και το ωριαίο ντοκιμαντέρ για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο για τη γερμανική τηλεόραση. Έχει επίσης σκηνοθετήσει θεατρικά έργα.

Βίκυ Χασάνδρα

Η κα. Χασάνδρα γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επαγγελματίας σεναριογράφος από το 1998. Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους (Η τρίτη νύχτα, Ξένες σε ξένη χώρα κ.ά.), τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Απόφοιτος του Centre de Traduction Litteraire (Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης, IFA), έχει μεταφέρει στην ελληνική γλώσσα έργα κλασικών και σύγχρονων Γάλλων συγγραφέων (Mme de Sevigne, Anatole France, Alfred de Musset κ.ά.). Από το 2006 διδάσκει σενάριο στο New York College, στο τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών (Film Studies), ενώ είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου. Mέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Αόρατες φωνές", (Τόπος 2015) ήταν ανάμεσα στα δέκα καλύτερα στις προτιμήσεις κοινού στα βραβεία Public 2016. Η "Άμμος στο βυθό" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.

Βούλα Γεωργακάκου

Η κα. Γεωργακάκου σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει καριέρα ως οικονομολόγος στον κινηματογράφο. Έχει διατελέσει εθνικός εκπρόσωπος και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανομής Ταινιών (EFDO), εθνικός εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογραφικής Ακαδημίας (Felix) και ιδρυτικό μέλος και Έλληνας εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκη Προβολη Ταινιας της Ευρωπαϊκης Ενωσης (E.F.P.). Η κα. Γεωργακάκου έχει πραγματοποιήσει μαθήματα ως ειδικός στη διανομή και προβολή ταινιών σε πολλά πανεπιστημιακά σεμινάρια στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα διδάσκει Κινηματογραφική Παραγωγή, Διανομή και Προώθηση στο Τμήμα Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο New York College στην Αθήνα.