• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Ένα πτυχίο στη Διοίκηση επιχειρήσεων μπορεί να σου ανοίξει πολλούς ορίζοντες σταδιοδρομίας. Οι πιο προφανείς, ανάλογα με την κατεύθυνση του τίτλου που θα επιλέξεις, περιλαμβάνουν ρόλους σε τμήματα οικονομικών και λογιστικής, ενώ άλλοι τομείς με υψηλή ζήτηση είναι το μάρκετινγκ και η διαφήμιση, οι πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και η συμβουλευτική επιχειρήσεων. Αν έχεις μια φωτεινή ιδέα για την έναρξη μιας δικής σου επιχείρησης startup ή στόχο την ανέλιξη στην ιεραρχία μιας ιδιωτικής επιχείρησης, το New York College θα σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να το επιτύχεις και τον τρόπο σκέψης για να διακριθείς. Το πτυχίο αυτό, μπορεί να αποτελέσει και το εισιτήριό σου για τη μετέπειτα πορεία των ακαδημαϊκών σου σπουδών σε ένα μεταπτυχιακό τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο που προσφέρουν τα προγράμματά μας και τα success stories των αποφοίτων μας, υπόσχονται μια ξεχωριστή εμπειρία στη διαδρομή της επαγγελματικής και προσωπικής σου ανάπτυξης στον αληθινό κόσμο.

 

Οι Καθηγητές σας

Αλέξανδρος Κουτρουμπής, (Υποψήφιος Διδάκτωρ)

Ο κ. Κουτρουμπής είναι ο Διευθυντής των Ναυτιλιακών Σπουδών στο NYC. Είναι επίσης μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου με ειδίκευση στο εταιρικό/εμπορικό δίκαιο. Είναι κάτοχος LLB (Hons) από το Πανεπιστήμιο του Greenwich και LLM από το London School of Economics. Οι καινοτόμες τεχνικές διδασκαλίας του έχουν βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν κάτι περισσότερο από το υλικό του μαθήματος.

Αλέξης Μάντζιος

Ο κ. Μάντζιος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Ελλάδα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με πτυχίο στα Μαθηματικά έχοντας κατεύθυνση τα Καθαρά Μαθηματικά, πραγματοποιώντας ένα τμήμα των σπουδών του στο πανεπιστήμιο της Σεβίλλης στην Ισπανία. Έγινε δεκτός και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, London School of Economics (LSE), με τίτλο “MSc in Applicable Mathematics” με βασικούς άξονες ενδιαφέροντος την θεωρία Πιθανοτήτων, την Θεωρία Παιγνίων, τα Διακριτά Μαθηματικά, τις Στοχαστικές Διαδικασίες και τα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. Έπειτα από την στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε για τρία χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τις πρώτες μέρες της επιστροφής του από το Λονδίνο, ασχολήθηκε ενεργά με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τελευταία αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κολλεγίου Δελασάλ. Στο New York College έχει διδάξει τα μαθήματα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Άλγεβρα, Στατιστική, Ποσοτικές Μέθοδοι σε φοιτητές Ψυχολογίας και Μάνατζμεντ. Η μεταδοτικότητα και το πάθος του για τα Μαθηματικά όπως και η ικανότητα του να συνομιλεί με ακροατήρια μη ειδικών, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της διαδρομής του μέχρι σήμερα.

Ασημάκης Πατσώνης

Ο κ. Πατσώνης κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από την ΑΣΣΟΕ και MBA από το Πανεπιστήμιο του Dedroit στο Michigan των ΗΠΑ. Έχει πάνω από 28 χρόνια εμπειρίας στον εσωτερικό έλεγχο, ειδικότερα στην εκπαίδευση του μεσαίου και ανώτατου στελεχιακού προσωπικού μεγάλων πολυεθνικών για τις συνολικές διαδικασίες του ομίλου. Η εμπειρία του στη διαχείριση έργων είναι εξίσου μεγάλη. Έχει συμμετάσχει σε έργα υλοποίησης λογισμικού SAP σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Mobil Oil και η BP plc παγκοσμίως. Ακόμη, ήταν επικεφαλής σε έργα μεγάλης κλίμακας για την ανάλυση των σημείων αναφοράς, την ενσωμάτωση, τη βελτίωση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών σε θέματα marketing της επιχείρησης πετρελαίου μέσω του ανασχεδιασμού και της εφαρμογής των βέλτιστων πρακτικών. Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει μαθήματα επιχειρηματικής διαχείρισης και διαχείρισης έργων για φοιτητές προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και επαγγελματικών προσόντων.

Κωνσταντίνα Σαρδίνη

Η κα. Σαρδίνη ολοκλήρωσε όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με πτυχίο στην Επικοινωνία και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Pittsburg. Έλαβε πλήρη υποτροφία υποτροφίας στην ηλικία των 23 ετών, ως βοηθός διδασκαλίας στην Επικοινωνία και το Δημόσιο Λόγο. Εργάστηκε επίσης για διαφημιστικό γραφείο ως διαχειριστής λογαριασμών πελατών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και από τότε έχει αναπτύξει την επιχειρηματική της καριέρα στον τομέα της Εταιρικής Κατάρτισης σε εταιρείες και διδάσκει μαθήματα στα προγράμματα MBA στον τομέα της επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Η επιχειρηματική της εμπειρία προέρχεται κυρίως από θέσεις διευθυντικών στελεχών στην κατάρτιση και την ανάπτυξη σε εταιρείες όπως η Starbucks, η Dynamic Life (Franchising Health Clubs), στο New York College και στην TEAM Consulting Services. Έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια, καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης. Η κα. Σαρδίνη έγινε μέλος της ομάδας ESSENTIAL & VISIBLE το 2015 στους τομείς της Εταιρικής Κατάρτισης, Διευκόλυνσης και Ανάπτυξης Σεμιναρίων. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στην Οργανωτική Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Ηγεσία, ενώ έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της Επικοινωνίας, της Εταιρικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης. 

Δρ. Κατερίνα Γεωργαντά

Η Δρ. Κατερίνα Γεωργαντά αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με Ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (MBA) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από όπου αποφοίτησε το 2009 με άριστα. Έλαβε το διδακτορικό της στο αντικείμενο της Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Εργασίας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 2017. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε επιστημονικά έργα σχετικά με την οργανωτική κουλτούρα, την επαγγελματική εξουθένωση και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους. Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως Editorial Manager στο Bulletin of the European Health Psychology Society και έχει συνεργαστεί με διεθνή περιοδικά ως κριτής. Επί του παρόντος συνεργάζεται ως Review Editor με το περιοδικό Frontiers in Psychology and Communication στον τομέα της Οργανωτικής Ψυχολογίας. H Δρ. Γεωργαντά διετέλεσε πρόεδρος και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών πολλών ακαδημαϊκών συνεδρίων και είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Από το 2011 διδάσκει μαθήματα στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοινωνική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Εργασίας, Θετική Ψυχολογία, Ηγεσία) και έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα όπως οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το εργασιακό στρες. Η έρευνά της επικεντρώνεται στις θετικές εμπειρίες στο χώρο εργασίας. Στο New York College διδάσκει το μάθημα Ηγεσία και Διοίκηση με έμφαση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη.

Δρ. Αντώνιος Ζαίρης

Ο Δρ. Ζαίρης είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διοικητικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, MBA από το Πανεπιστήμιο Kennedy και διδακτορικό δίπλωμα Μικροοικονομίας - Λιανικό Εμπόριο του Πάντειου Πανεπιστημίου. Ο Δρ. Ζαίρης είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας και επαγγελματίας μάρκετινγκ, κατέχοντας κορυφαία διευθυντική θέση σε πολλές εταιρείες. Είναι επίσης καταξιωμένος συγγραφέας και ερευνητής, έχοντας δημοσιεύσει εννέα βιβλία και πολλά άρθρα. Στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης διδάσκει μαθήματα διοίκησης, εμπορίου και πωλήσεων από το 2009.

Δρ. Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος

Ο Δρ. Αγκυρόπουλος κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Η διατριβή του αφορά την Εφαρμοσμένη Οικονομετρία. Αυτός ο τομέας έμφασης, μαζί με την εξειδίκευσή του στην Εφαρμοσμένη Στατιστική από το Μεταπτυχιακό του δίπλωμα, του επιτρέπει να διδάσκει μαθήματα όπως το «Business Planning & Development», «Στατιστική» και «Ποσοτικές Μέθοδοι». Ο Δρ. Αγκυρόπουλος είναι ενεργός ερευνητής και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με μια σειρά θεμάτων - από την οικονομετρία έως τις διεθνείς επιχειρηματικές αγορές σε επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.

Δρ. Δημήτριος Π. Χαραλαμπίδης

Ο Δρ. Χαραλαμπίδης σπούδασε Οικονομικά με ειδίκευση στην Οικονομική των Επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και διδακτορικό τίτλο στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αμφότερους με άριστα. Το 2013 ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική έρευνά του με τίτλο “The role of cost and asset retrenchment in company turnaround: empirical evidence from listed firms in Greece” (Ο ρόλος της περιστολής κόστους και περιουσιακών στοιχείων στην εταιρική ανάκαμψη: εμπειρικές αποδείξεις για εισηγμένες εταιρίες στην Ελλάδα) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει μαθήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε προ- και μεταπτυχιακό επίπεδο στα προαναφερθέντα πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο του Sheffield (City College Thessaloniki) και την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Η έρευνά του έχει παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές μεταξύ των οποίων τα International Journal of Managerial and Financial Accounting και Journal of Financial Management and Analysis. Ο Δρ. Χαραλαμπίδης έχει εργαστεί σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα ως ερευνητής και διοικητικός συντονιστής και ως λογιστής. Εργάζεται στο New York College ως εισηγητής μαθημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από το 2014 και, από το 2017, κατέχει την θέση του Διευθυντή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στο campus της Θεσσαλονίκης.

Δρ. Γεράσιμος Κοντός

Ο Δρ. Κοντός κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σε Lean Operations and Continuous Improvement και MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το πρώτο του πτυχίο ήταν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα εργάζεται για την Aegean Airlines στο ρόλο του Συντονιστή Συνεχών Σχεδίων Βελτίωσης. Η προηγούμενη εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει διευθυντική θέση στις υπηρεσίες εδάφους της Swissport Ελλάδας, στον έλεγχο ποιότητας Six Sigma καθώς και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει μαθήματα σχετικά με τη διαχείριση σχεδίων στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 2016 και οι αξιολογήσεις των φοιτητών του για την απόδοσή του είναι σταθερά άριστες.

Δρ. Γρηγοριάδου Αναστασία

Η Δρ. Γρηγοριάδου αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στα Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου. Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές προχώρησε στην έρευνα και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στα Μαθηματικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εργάστηκε στην υποστηρικτική απασχόληση στο τμήμα Μαθηματικών Α.Π.Θ., συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και δίδαξε σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και έχει διδάξει σε διάφορες δομές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Το 2016 έλαβε Μεταδιδακτορική Υποτροφία του Ε.Λ.Κ.Ε. Α.Π.Θ. και το 2017 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Πληροφορική και Επικοινωνίες» στην κατεύθυνση “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση” από το τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Στο New York College έχει διδάξει τα μαθήματα Discrete Mathematics I, College Algebra, Introduction to the practice of statistics, Macroeconomics και Research Methods στα Αγγλικά και Πιθανότητες και Επιχειρησιακή Έρευνα, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Ι και Στατιστική στα Ελληνικά.

Δρ. Ιάκωβος Αράπογλου

Ο Δρ. Αράπογλου ειδικεύεται στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και τη Διεθνή Οικονομία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το The City University της Νέας Υόρκης, καθώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Συνεργάζεται με το NYC από το 1995 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της διδακτικής ομάδας του οργανισμού. Οι μαθητές απολαμβάνουν την προσέγγισή του στη διδασκαλία η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα παραδείγματα, όπως αυτά που σχετίζονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συνδέοντάς τα με τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας, επιτυγχάνοντας την κατανόηση των εννοιών με τρόπο υποδειγματικό. Έχει βραβευτεί πέντε φορές με το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας, αποδεικνύοντας έτσι τις εξαιρετικές δεξιότητες διδασκαλίας του.

Δρ. Στέλλα Κουνελάκη

Η Δρ. Κουνελάκη έχει αποκτήσει Διδακτορικό Δίπλωμα από το MIT Sloan School of Management του Cambridge στις ΗΠΑ. Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Βιομηχανικές και Εργασιακές Σχέσεις με ειδίκευση στην Οργανωτική Συμπεριφορά από το Πανεπιστήμιο Cornell στην Ithaca της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ καθώς και πτυχίο στην Επικοινωνία και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Η.Π.Α., όπως το Learn Launch και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του MIT-Singapore. Έχει ιδρύσει την on-line startup εταιρεία, «Έλληνες Επιχειρηματίες και Καινοτομίες στην Εκπαίδευση». Η Δρ. Κουνελάκη εκτιμάται ιδιαίτερα από τους μαθητές της για την καινοτόμο διδακτική της προσέγγιση που προέρχεται από την εκπαιδευτική οντότητα ενός από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου, το MIT.

Δρ. Βασίλης Σκιάνης

Ο Δρ. Σκιάνης έχει πτυχίο στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, μεταπτυχιακό στην Οικονομία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό δίπλωμα στην Περιβαλλοντική Οικονομία από το London School of Economics and Political Science. Είναι επίσης ερευνητικός συνεργάτης και συμμετέχει στην οργάνωση Διεθνών Ακαδημαϊκών Διασκέψεων με το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας Αθηνών (ATINER). Ο Βασίλης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά έργα (EU FP7 και H2020) καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός σύμβουλος.

Ελεφαντία Παναγιώτου

Η κα. Παναγιώτου είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ της Αγγλίας και MBA από το Πανεπιστήμιο του Greenwich. Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα και έχει πολυετή εμπειρία διδασκαλίας. Η κα. Παναγιώτου είναι Διευθύντρια του τμήματος Operations στο New Work College και μέλος της Σχολής μας από το 2006.

Γιώργος Γεωργουσόπουλος

Ο κ. Γεωργουσόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης (NYIT), MBA από το Πανεπιστήμιο Adelphi και από το Πανεπιστήμιο του Louisville. Είναι υποψήφιος για Διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τη Διεθνή Σχολή Διοίκησης (ISM) του Παρισιού της Γαλλίας και η Διδακτορική του διατριβή εξετάζει τα θέματα της Διοίκησης Επιχειρήσεων όπως η Διοίκηση Επιχειρηματικής Αλυσίδας. Παρακολούθησε επίσης επιχειρηματικά σεμινάρια στο Παρίσι, στη Sanghai και στο Τόκιο. Ο κ. Γεωργουσόπουλος διδάσκει στο SUNY Empire State College από το 2004, στο Πανεπιστήμιο του Greenwich από το 2012 και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του NYC (Greenwich, IUKB, ESG). Ήταν επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρετάνης στο Brest στη Γαλλία στο οποίο έχει διδάξει Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (μεταπτυχιακά προγράμματα). Οι μέθοδοι διδασκαλίας του και η δυνατότητα υποστήριξης των μαθητών ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, τον καθιστούν πολύτιμο μέλος της οικογένειας της Νέας Υόρκης.

Kelley Galloway

Η κα. Galloway έχει πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες από το Richmond: το Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο και μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το London School of Economics. Διδάσκει στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 1994 και έχει κερδίσει το Βραβείο Αριστείας Δασκάλων έξι φορές. Η εμπειρία της τόσο από τα αμερικανικά όσο και από τα βρετανικά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και η κοινωνιολογική της κατάρτιση, της δίνει τη δυνατότητα να συμβουλεύει και να βοηθά τους φοιτητές της σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Κος Γατίδης Δημήτριος

Ο Δ. Γατίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας το πτυχίο του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (DEA) στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας (Ντιζόν, Γαλλία), στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και στο πρόγραμμά Διεθνούς Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως συνεργάτης δικηγορικών εταιριών με ειδίκευση στο εταιρικό και στο αστικό δίκαιο. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) και, ειδικότερα, εργάστηκε ως στέλεχος των Μονάδων Κρατικών Ενισχύσεων και Δικαίου Ενέργειας. Έχει συντάξει πολυάριθμες γνωμοδοτήσεις για θέματα ευρωπαϊκού δικαίου ανταγωνισμού (Υπουργείο Ανάπτυξης), καθώς και για ζητήματα φορολογικού, εμπράγματου, οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου στο πλαίσιο συνεργασίας με αλλοδαπά δικηγορικά γραφεία και εταιρίες. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού. Επιπρόσθετα, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε νομικά περιοδικά σχετικά με το δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα ΔΙΚΑΙΟ Ι (Εισαγωγή στο Δίκαιο) και ΔΙΚΑΙΟ ΙΙ (Εμπορικό Δίκαιο). Ο Δημήτρης λαμβάνει ιδιαίτερα θετικές αξιολογήσεις από τους σπουδαστές του για την εξαιρετική υποστήριξη και καθοδήγηση, που τους προσφέρει.

Κος Μαλλιαρός Νικόλαος

Ο Νίκος Μαλλιαρός (BSc, MSC, MA) είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science) στην Αγροτική Οικονομία , το Διεθνές Εμπόριο και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Wye (Imperial) College/Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στην Πολιτική και Οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης (Master of Arts) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επιπλέον έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα πεδία των Διεθνών Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και Τουρισμού. Επί δεκαπέντε έτη ήταν Διευθυντής Σπουδών Κολλεγίου και υπεύθυνος για την εφαρμογή αγγλικών πανεπιστημιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Υπήρξε ακόμη Αναπληρωτής Διευθυντής ΙΕΚ επί τρία έτη. Έχει είκοσι πέντε χρόνια διδακτικής εμπειρίας στην (κυρίως αγγλόγλωσση) μεταλυκειακή εκπαίδευση (Κολλέγια) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Πέρα από τη διδασκαλία, έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διαμόρφωση, εκτέλεση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον ευρύτερο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Κος Μιχαηλίδης Χαράλαμπος

Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης είναι Μηχανικός Διοίκησης Παραγωγής. Σπούδασε, έζησε και εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για 7 χρόνια. Είναι κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Τίτλου Μάστερ στη Διοίκηση Βιομηχανικών Μονάδων, από τα Πανεπιστήμια Surrey και Aston in Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα. Διαθέτει 35 χρόνια εμπειρία, εργαζόμενος σαν διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, διαθέτει 25ετή εμπειρία στη διδασκαλία του αντικειμένου της Στρατηγικής Διοίκησης. Διοργανώνει ομιλίες, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και συνέδρια για πολλούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College Θεσσαλονίκης.

Κα Παπατέγου Θεοδώρα

Η κα Παπατέγου Δώρα αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Αγγλία, King’s, University of London στο “Copyright & Related Rights in UK, European and US Law”. Μετά τις σπουδές της, εργάσθηκε ως νομικός σύμβουλος στη Eurobank και ως δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα δικαίου βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. ‘Εχει παρακολουθήσει συνέδρια επί θεμάτων δικαίου βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δώσει ομιλίες επί των θεμάτων αυτών σε εταιρίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. ‘Εχει διδάξει νομικά μαθήματα σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα “Εργατικό Δίκαιο” και “Social and Business Law”.

Κα Σιαμάγκα Μαρία

Η κα. Σιαμάγκα ολοκλήρωσε όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το New York University και Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Adelphi University.  Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις ΗΠΑ εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρία ως Υπεύθυνη Λιμενικών Σχέσεων. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και από τότε έχει αναπτύξει την καριέρα της στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού τόσο ως εργαζόμενη, όσο και ως σύμβουλος σε εταιρείες.  Εντάχθηκε στο ακαδημαϊκό προσωπικό του New York College το 2013.  Διδάσκει μαθήματα στα τόσο στα προπτυχιακά όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον τομέα του HR. Η εργασιακή της εμπειρία προέρχεται κυρίως από θέσεις Υπευθύνων Τμημάτων αλλά και Διευθυντικές  σε Τμήματα Ανθρωπίνων Πόρων σε εταιρείες όπως η Alumil, η Amasa, η Cosmos Συμβουλευτική, η Agrocom και άλλες, καθώς επίσης και ως εξωτερική συνεργάτιδα – σύμβουλος εταιριών στην αναδιοργάνωσή τους. Έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια. Η κα. Σιαμάγκα είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία και πραγματεύεται τα τοπικά κοινωνικά κινήματα.  Έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία ειδικά στους τομείς της Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Στελεχών,  των Προσλήψεων, της Αξιολόγησης Προσωπικού και της Διαχείρισης Κρίσεων όσον αφορά στο κομμάτι του HR.

Νικόλαος Νικολάου

Η επαγγελματική εμπειρία του κ. Νικολάου είναι πρωτίστως σε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε εταιρείες υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της TAXIPLON, S.A., υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση, τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού τον εσωτερικό έλεγχο και την εφαρμογή του MIS καθώς και τον σχεδιασμό της εμπορικής πολιτικής της εταιρείας. Πριν από αυτό, εργάστηκε ως Διευθυντής και Μέτοχος της EPOCA Holdings, Ltd και εξακολουθεί να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Label Pack S.A. Άλλες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν περιλαμβάνουν τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Domino's Pizza International Plc., τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Prime Banking Services S.A.,  του Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων στην Avery Hellas S.A. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της MANN International Ltd. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Westminster του Ηνωμένου Βασιλείου με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το American College of Greece. Η εξαιρετική σταδιοδρομία του και το πλούσιο δίκτυο του κ. Νικολάου στο εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελούν πλεονέκτημα για τους φοιτητές του MBA, καθώς προσφέρει πραγματική επιχειρηματική εμπειρία στην τάξη.

Penny Vlagos

Η κα. Vlagos διδάσκει στο Κολλέγιο Νέα Υόρκη από το 1999 με ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Οργανωτική Συμπεριφορά. Μέσω της επαγγελματικής της εμπειρίας ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι σε θέση να μεταφέρει στους μαθητές πραγματικά παραδείγματα από την εργασία της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Με πτυχίο στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και MBA από το Πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο  των ΗΠΑ, διαθέτει πληθώρα γνώσεων σχετικά με επιχειρηματικά θέματα. Η κα. Vlagos καλεί συχνά τους επαγγελματίες από τους HRM και τους αποφοίτους του NYC να μιλήσουν στις τάξεις της. Οι φοιτητές της απολαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό το ζωντανό στυλ διδασκαλίας, τον ενθουσιασμό για υλικό μαθήματος και προσεγγιστικό τρόπο. Η Penny έχει λάβει πέντε φορές το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας.

Στέφανος Κοτζαμάνης

Ο κ. Κοτζαμάνης είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Περιφερειακή Ανάπτυξη του Πάντειου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του SED. Είναι γνωστός οικονομικός σύμβουλος, έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία και είναι αρθρογραφεί συστηματικά σε διάφορα περιοδικά. Διδάσκει Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά μαθήματα στο New York College από το 2002.