• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Ένα πτυχίο στη Διοίκηση επιχειρήσεων μπορεί να σου ανοίξει πολλούς ορίζοντες σταδιοδρομίας. Οι πιο προφανείς, ανάλογα με την κατεύθυνση του τίτλου που θα επιλέξεις, περιλαμβάνουν ρόλους σε τμήματα οικονομικών και λογιστικής, ενώ άλλοι τομείς με υψηλή ζήτηση είναι το μάρκετινγκ και η διαφήμιση, οι πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και η συμβουλευτική επιχειρήσεων. Αν έχεις μια φωτεινή ιδέα για την έναρξη μιας δικής σου επιχείρησης startup ή στόχο την ανέλιξη στην ιεραρχία μιας ιδιωτικής επιχείρησης, το New York College θα σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να το επιτύχεις και τον τρόπο σκέψης για να διακριθείς. Το πτυχίο αυτό, μπορεί να αποτελέσει και το εισιτήριό σου για τη μετέπειτα πορεία των ακαδημαϊκών σου σπουδών σε ένα μεταπτυχιακό τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο που προσφέρουν τα προγράμματά μας και τα success stories των αποφοίτων μας, υπόσχονται μια ξεχωριστή εμπειρία στη διαδρομή της επαγγελματικής και προσωπικής σου ανάπτυξης στον αληθινό κόσμο.

 

Οι Καθηγητές σας

Αλέξανδρος Κουτρουμπής, (Υποψήφιος Διδάκτωρ)

Ο κ. Κουτρουμπής είναι ο Διευθυντής των Ναυτιλιακών Σπουδών στο NYC. Είναι επίσης μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου με ειδίκευση στο εταιρικό/εμπορικό δίκαιο. Είναι κάτοχος LLB (Hons) από το Πανεπιστήμιο του Greenwich και LLM από το London School of Economics. Οι καινοτόμες τεχνικές διδασκαλίας του έχουν βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν κάτι περισσότερο από το υλικό του μαθήματος.

Ασημάκης Πατσώνης

Ο κ. Πατσώνης κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από την ΑΣΣΟΕ και MBA από το Πανεπιστήμιο του Dedroit στο Michigan των ΗΠΑ. Έχει πάνω από 28 χρόνια εμπειρίας στον εσωτερικό έλεγχο, ειδικότερα στην εκπαίδευση του μεσαίου και ανώτατου στελεχιακού προσωπικού μεγάλων πολυεθνικών για τις συνολικές διαδικασίες του ομίλου. Η εμπειρία του στη διαχείριση έργων είναι εξίσου μεγάλη. Έχει συμμετάσχει σε έργα υλοποίησης λογισμικού SAP σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Mobil Oil και η BP plc παγκοσμίως. Ακόμη, ήταν επικεφαλής σε έργα μεγάλης κλίμακας για την ανάλυση των σημείων αναφοράς, την ενσωμάτωση, τη βελτίωση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών σε θέματα marketing της επιχείρησης πετρελαίου μέσω του ανασχεδιασμού και της εφαρμογής των βέλτιστων πρακτικών. Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει μαθήματα επιχειρηματικής διαχείρισης και διαχείρισης έργων για φοιτητές προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και επαγγελματικών προσόντων.

Κωνσταντίνα Σαρδίνη

Η κα. Σαρδίνη ολοκλήρωσε όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με πτυχίο στην Επικοινωνία και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Pittsburg. Έλαβε πλήρη υποτροφία υποτροφίας στην ηλικία των 23 ετών, ως βοηθός διδασκαλίας στην Επικοινωνία και το Δημόσιο Λόγο. Εργάστηκε επίσης για διαφημιστικό γραφείο ως διαχειριστής λογαριασμών πελατών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και από τότε έχει αναπτύξει την επιχειρηματική της καριέρα στον τομέα της Εταιρικής Κατάρτισης σε εταιρείες και διδάσκει μαθήματα στα προγράμματα MBA στον τομέα της επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Η επιχειρηματική της εμπειρία προέρχεται κυρίως από θέσεις διευθυντικών στελεχών στην κατάρτιση και την ανάπτυξη σε εταιρείες όπως η Starbucks, η Dynamic Life (Franchising Health Clubs), στο New York College και στην TEAM Consulting Services. Έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια, καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης. Η κα. Σαρδίνη έγινε μέλος της ομάδας ESSENTIAL & VISIBLE το 2015 στους τομείς της Εταιρικής Κατάρτισης, Διευκόλυνσης και Ανάπτυξης Σεμιναρίων. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στην Οργανωτική Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Ηγεσία, ενώ έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της Επικοινωνίας, της Εταιρικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης. 

Δρ. Αντώνιος Ζαίρης

Ο Δρ. Ζαίρης είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διοικητικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, MBA από το Πανεπιστήμιο Kennedy και διδακτορικό δίπλωμα Μικροοικονομίας - Λιανικό Εμπόριο του Πάντειου Πανεπιστημίου. Ο Δρ. Ζαίρης είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας και επαγγελματίας μάρκετινγκ, κατέχοντας κορυφαία διευθυντική θέση σε πολλές εταιρείες. Είναι επίσης καταξιωμένος συγγραφέας και ερευνητής, έχοντας δημοσιεύσει εννέα βιβλία και πολλά άρθρα. Στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης διδάσκει μαθήματα διοίκησης, εμπορίου και πωλήσεων από το 2009.

Δρ. Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος

Ο Δρ. Αγκυρόπουλος κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Η διατριβή του αφορά την Εφαρμοσμένη Οικονομετρία. Αυτός ο τομέας έμφασης, μαζί με την εξειδίκευσή του στην Εφαρμοσμένη Στατιστική από το Μεταπτυχιακό του δίπλωμα, του επιτρέπει να διδάσκει μαθήματα όπως το «Business Planning & Development», «Στατιστική» και «Ποσοτικές Μέθοδοι». Ο Δρ. Αγκυρόπουλος είναι ενεργός ερευνητής και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με μια σειρά θεμάτων - από την οικονομετρία έως τις διεθνείς επιχειρηματικές αγορές σε επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.

Δρ. Γεράσιμος Κοντός

Ο Δρ. Κοντός κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σε Lean Operations and Continuous Improvement και MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το πρώτο του πτυχίο ήταν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα εργάζεται για την Aegean Airlines στο ρόλο του Συντονιστή Συνεχών Σχεδίων Βελτίωσης. Η προηγούμενη εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει διευθυντική θέση στις υπηρεσίες εδάφους της Swissport Ελλάδας, στον έλεγχο ποιότητας Six Sigma καθώς και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει μαθήματα σχετικά με τη διαχείριση σχεδίων στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 2016 και οι αξιολογήσεις των φοιτητών του για την απόδοσή του είναι σταθερά άριστες.

Δρ. Ιάκωβος Αράπογλου

Ο Δρ. Αράπογλου ειδικεύεται στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και τη Διεθνή Οικονομία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το The City University της Νέας Υόρκης, καθώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Συνεργάζεται με το NYC από το 1995 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της διδακτικής ομάδας του οργανισμού. Οι μαθητές απολαμβάνουν την προσέγγισή του στη διδασκαλία η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα παραδείγματα, όπως αυτά που σχετίζονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συνδέοντάς τα με τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας, επιτυγχάνοντας την κατανόηση των εννοιών με τρόπο υποδειγματικό. Έχει βραβευτεί πέντε φορές με το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας, αποδεικνύοντας έτσι τις εξαιρετικές δεξιότητες διδασκαλίας του.

Δρ. Στέλλα Κουνελάκη

Η Δρ. Κουνελάκη έχει αποκτήσει Διδακτορικό Δίπλωμα από το MIT Sloan School of Management του Cambridge στις ΗΠΑ. Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Βιομηχανικές και Εργασιακές Σχέσεις με ειδίκευση στην Οργανωτική Συμπεριφορά από το Πανεπιστήμιο Cornell στην Ithaca της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ καθώς και πτυχίο στην Επικοινωνία και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Η.Π.Α., όπως το Learn Launch και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του MIT-Singapore. Έχει ιδρύσει την on-line startup εταιρεία, «Έλληνες Επιχειρηματίες και Καινοτομίες στην Εκπαίδευση». Η Δρ. Κουνελάκη εκτιμάται ιδιαίτερα από τους μαθητές της για την καινοτόμο διδακτική της προσέγγιση που προέρχεται από την εκπαιδευτική οντότητα ενός από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου, το MIT.

Δρ. Βασίλης Σκιάνης

Ο Δρ. Σκιάνης έχει πτυχίο στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, μεταπτυχιακό στην Οικονομία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό δίπλωμα στην Περιβαλλοντική Οικονομία από το London School of Economics and Political Science. Είναι επίσης ερευνητικός συνεργάτης και συμμετέχει στην οργάνωση Διεθνών Ακαδημαϊκών Διασκέψεων με το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας Αθηνών (ATINER). Ο Βασίλης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά έργα (EU FP7 και H2020) καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός σύμβουλος.

Ελεφαντία Παναγιώτου

Η κα. Παναγιώτου είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ της Αγγλίας και MBA από το Πανεπιστήμιο του Greenwich. Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα και έχει πολυετή εμπειρία διδασκαλίας. Η κα. Παναγιώτου είναι Διευθύντρια του τμήματος Operations στο New Work College και μέλος της Σχολής μας από το 2006.

Γιώργος Γεωργουσόπουλος

Ο κ. Γεωργουσόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης (NYIT), MBA από το Πανεπιστήμιο Adelphi και από το Πανεπιστήμιο του Louisville. Είναι υποψήφιος για Διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τη Διεθνή Σχολή Διοίκησης (ISM) του Παρισιού της Γαλλίας και η Διδακτορική του διατριβή εξετάζει τα θέματα της Διοίκησης Επιχειρήσεων όπως η Διοίκηση Επιχειρηματικής Αλυσίδας. Παρακολούθησε επίσης επιχειρηματικά σεμινάρια στο Παρίσι, στη Sanghai και στο Τόκιο. Ο κ. Γεωργουσόπουλος διδάσκει στο SUNY Empire State College από το 2004, στο Πανεπιστήμιο του Greenwich από το 2012 και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του NYC (Greenwich, IUKB, ESG). Ήταν επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρετάνης στο Brest στη Γαλλία στο οποίο έχει διδάξει Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (μεταπτυχιακά προγράμματα). Οι μέθοδοι διδασκαλίας του και η δυνατότητα υποστήριξης των μαθητών ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, τον καθιστούν πολύτιμο μέλος της οικογένειας της Νέας Υόρκης.

Kelley Galloway

Η κα. Galloway έχει πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες από το Richmond: το Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο και μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το London School of Economics. Διδάσκει στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 1994 και έχει κερδίσει το Βραβείο Αριστείας Δασκάλων έξι φορές. Η εμπειρία της τόσο από τα αμερικανικά όσο και από τα βρετανικά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και η κοινωνιολογική της κατάρτιση, της δίνει τη δυνατότητα να συμβουλεύει και να βοηθά τους φοιτητές της σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Νικόλαος Νικολάου

Η επαγγελματική εμπειρία του κ. Νικολάου είναι πρωτίστως σε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε εταιρείες υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της TAXIPLON, S.A., υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση, τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού τον εσωτερικό έλεγχο και την εφαρμογή του MIS καθώς και τον σχεδιασμό της εμπορικής πολιτικής της εταιρείας. Πριν από αυτό, εργάστηκε ως Διευθυντής και Μέτοχος της EPOCA Holdings, Ltd και εξακολουθεί να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Label Pack S.A. Άλλες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν περιλαμβάνουν τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Domino's Pizza International Plc., τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Prime Banking Services S.A.,  του Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων στην Avery Hellas S.A. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της MANN International Ltd. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Westminster του Ηνωμένου Βασιλείου με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το American College of Greece. Η εξαιρετική σταδιοδρομία του και το πλούσιο δίκτυο του κ. Νικολάου στο εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελούν πλεονέκτημα για τους φοιτητές του MBA, καθώς προσφέρει πραγματική επιχειρηματική εμπειρία στην τάξη.

Penny Vlagos

Η κα. Vlagos διδάσκει στο Κολλέγιο Νέα Υόρκη από το 1999 με ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Οργανωτική Συμπεριφορά. Μέσω της επαγγελματικής της εμπειρίας ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι σε θέση να μεταφέρει στους μαθητές πραγματικά παραδείγματα από την εργασία της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Με πτυχίο στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και MBA από το Πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο  των ΗΠΑ, διαθέτει πληθώρα γνώσεων σχετικά με επιχειρηματικά θέματα. Η κα. Vlagos καλεί συχνά τους επαγγελματίες από τους HRM και τους αποφοίτους του NYC να μιλήσουν στις τάξεις της. Οι φοιτητές της απολαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό το ζωντανό στυλ διδασκαλίας, τον ενθουσιασμό για υλικό μαθήματος και προσεγγιστικό τρόπο. Η Penny έχει λάβει πέντε φορές το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας.

Στέφανος Κοτζαμάνης

Ο κ. Κοτζαμάνης είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Περιφερειακή Ανάπτυξη του Πάντειου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του SED. Είναι γνωστός οικονομικός σύμβουλος, έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία και είναι αρθρογραφεί συστηματικά σε διάφορα περιοδικά. Διδάσκει Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά μαθήματα στο New York College από το 2002.