• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Τμήμα Μηχανικών & Πληροφορικής

Σε συνεργασία με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Αμερικής, το Τμήμα Μηχανικών & Πληροφορικής του New York College προσφέρει σπουδές υψηλών προδιαγραφών με έμφαση στην πρακτική εφαρμογή. Τόσο η επιστήμη της Μηχανικής όσο και αυτή της Πληροφορικής βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση στη σημερινή αγορά εργασίας που διαρκώς αναζητά πρωτοπόρα στελέχη που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ραγδαίες εξελίξεις του τομέα. Εδώ έχεις την ευκαιρία να διδαχθείς από μία ομάδα καθηγητών που συνδυάζουν την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την επαγγελματική εμπειρία που θα σε βοηθήσουν να συνδεθείς με την αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε εργαστήρια εφαρμογών υπολογιστών (workshops), σεμινάρια, open coffees, game festivals και συνέδρια.   

Οι Καθηγητές σας

Δρ. Γεώργιος Παπαμιχαήλ

Δρ. Γεώργιος Παπαμιχαήλ (CCDP, CCNP, CCNA  Sec,  CCAI): Ο Δρ. Παπαμιχαήλ είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Ομαδική Απόφαση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Dip-Ing (Mάστερ) στην Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως Προϊστάμενος του Τμήματος Συντονισμού του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Διαχείριση και Ασφάλεια Δικτύων, η λήψη αποφάσεων και διαπραγματεύσεων, οι εφαρμογές ομαδοποίησης, τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και η Επιχειρηματική Στρατηγική. Κατά τα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε ως βοηθός Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (AUEB), ως ανώτερος ερευνητής στο Eltrun (το e-Business Center) του AUEB, ως Επιστημονικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ως σύμβουλος στην ελληνική κυβέρνηση και σε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι ο κύριος εκπαιδευτής της Cisco στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και έχει λάβει βραβεία διδασκαλίας τόσο από την Cisco (Instructor Excellence 2012), το New York College (2010) όσο και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε γνωστά περιοδικά και συνέδρια, όπως η Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Επιχειρησιακής Έρευνας, το Journal of Decision Systems και το Computer Journal.

Δρ. Salisbury Andrew

Ο Δρ Andrew Salisbury (FHEA BEng HONS PhD IEEE), μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού τίτλου σπουδών του  με άριστα από το Πανεπιστήμιο Lancaster της Αγγλίας και του PGCE, του προτάθηκε να εκπονήσει ένα άνευ όρων Διδακτορικό Δίπλωμα το οποίο ανέλαβε το έτος 2000. Το διδακτορικό του ήταν βασισμένο σε έναν επαναστατικό, ηλεκτρονικό, μηχανογραφημένο σύστημα σε συνεργασία με τη Siemens Ltd. Κατά τη διδακτορική του διατριβή ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας το έργο του σε μέρη όπως η Σιγκαπούρη, η Αμερική και η Μαλαισία. Ο Andrew έχει επίσης κερδίσει πολλά βραβεία για την παρουσίαση του έργου του. Δύο από τα κορυφαία βραβεία που απέσπασε ήταν του  Νεότερου Μηχανικού στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο και αυτό του Κορυφαίου Παρουσιαστή από το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου με τη Siemens, ο Andrew ακολούθησε τα όνειρά του να ζήσει σε ένα μεσογειακό κλίμα και σύντομα βρέθηκε στην Ελλάδα. Πρόσφατα, ο Andrew πήρε την υποτροφία του (FHEA) πάνω στη διδασκαλία και μάθηση στο Πανεπιστήμιο του Sheffield ολοκληρώνοντας ένα διετές μεταπτυχιακό δίπλωμα. Στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης διδάσκει MIS και εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών εδώ και πολλά χρόνια.

Δρ. Ιωάννης Παντίδας

Δρ. Ιωάννης Παντίδας (MSc(Eng.), PhD, AMInstP, MIEE): Ο Δρ. Παντίδας έχει αποφοιτήσει από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Πειραιά με ειδικότητα Ηλεκτρονικής Μηχανικής. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στην Αγγλία και έχει απονεμηθεί με Master of Engineering στα Μικροηλεκτρονικά Συστήματα και τις Τηλεπικοινωνίες με ερευνητικό πρόγραμμα για την Airbus και την Flight Refueling LTD και κατέχει Διδακτορικό στη Μηχανική Μικροκυμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση. Έχει επίσης εργαστεί μέχρι το 2005 για το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ως Ανώτερος Ερευνητής σε διάφορους τομείς Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Πληροφορικής για τη Βρετανική Κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ. Έχει επίσης δημοσιεύσει επτά ερευνητικά κείμενα σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσίασε επιστημονική εργασία σε οκτώ διεθνείς διασκέψεις παγκοσμίως και συν-συγγραφέας ενός βιβλίου σχετικά με την πρόοδο στην επιστήμη του πλάσματος. Το 2007 έλαβε ειδική αναγνώριση του Κογκρέσου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διδασκαλία της Επιστήμης και της Μηχανικής στις νέες γενιές. Έχει επίσης διδάξει σχεδιασμό ιστοσελίδων, βάσεις δεδομένων και σχεδιασμό γραφικών στο Σύστημα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Σήμερα, είναι Αναπληρωτής Κοσμήτορας Μηχανικών και Πληροφορικής στο New York College και η εξειδίκευσή του επικεντρώνεται στην Ηλεκτρονική Μηχανική (Ψηφιακή Ηλεκτρονική, Μικροβιομηχανική, Μικροεπεξεργαστές) και Πληροφορική (Ανάπτυξη Ιστού, Βάσεις Δεδομένων και Μηχανική και Ασφάλεια Διαδικτύου). Είναι Μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Αναπληρωτής Μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής.

Δρ. Ιωάννης Βενέτης

Δρ. Ιωάννης Βενέτης (BSc, MSc, PhD): Ο Δρ. Βενέτης διαθέτει Δίπλωμα στη Μηχανική Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μεταπτυχιακό στη Πληροφορική από το ίδιο Τμήμα και Πανεπιστήμιο. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, με πτυχίο στην περιοχή των Παράλληλων Αρχιτεκτονικών. Μετά τη διδακτορική του διατριβή μετακόμισε σε θέση μεταδιδακτορικού συνεργάτη στο Πανεπιστήμιο του Delaware, ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (έβδομο πρόγραμμα πλαίσιο - 7ο ΠΠ). Ο Δρ. Βενέτης έχει δημοσιεύσει την έρευνά του σε μεγάλα διεθνή περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής σε διάφορα συνέδρια, σεμινάρια και συμπόσια. Είναι επί του παρόντος επιμελητής περιεχομένου για την Εφημερίδα της παράλληλης και κατανεμημένης πληροφορικής, Elsevier Science. Έχει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία σε πολυάριθμα μαθήματα προγραμματισμού τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δρ. Πολυξένη Βουρνά

Δρ. Πολυξένη Βουρνά (MSc,PhD): H Δρ. Βουρνά είναι Διδάκτορας Μηχανικών, ενεργός Ερευνητής στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, Φασματοσκοπίας και έμπειρος ακαδημαϊκός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της μηχανικής δικτύων Η/Υ. Έχει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Μεταπτυχιακό (Master of Science) στα Συστήματα Επικοινωνίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Brunel (UK) και Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Διετέλεσε επίσης καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας για τέσσερα χρόνια στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και του σχεδιασμού ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. H Πολυξένη είναι επίσης ομιλητής αγγλικής, γερμανικής, τουρκικής και γαλλικής γλώσσας και έχει δημοσιεύσει δέκα ερευνητικές εργασίες και δέκα ερευνητικές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι λέκτορας της τεχνολογίας ασύρματων δεδομένων.

Έλενα Μπαλτζόγλου

Έλενα Μπαλτζόγλου (BSc, MSc): Η κ.Μπαλτζόγλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και έχει πιστοποιηθεί ως Καθηγήτρια Μαθηματικών από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα Μάστερ στη διαχείριση της ναυτικής μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Greenwich μέσω συνεργασίας με το New York College. Έχει διδάξει μαθηματικά για έξι χρόνια, δύο εκ των οποίων σε διαφορετικά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από το κολλέγιο της Νέας Υόρκης. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βιοστατιστική, την Ανάλυση Δεδομένων με R και τα Μαθηματικά με την Python.

Δρ. Κυβέλη Διαρεμέ

Δρ. Κυβέλη Διαρεμέ PhDc: Η κ. Διαρεμέ ολοκληρώνει διδακτορικό στην Γεωπληροφορική (WebGIS Web Geographic Information Systems) στο Εργαστήριο Πληροφορικής, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (AUA). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα Γεωπληροφορικής, εξατομικευμένες / ομαδικές βελτιστοποίησεις περιηγήσεων/διαδρομών. Κατέχει δύο πτυχία Master of Science - στην Γεωπληροφορική και το αντικείμενο της διατριβής ήταν "Εξατομικευμένη δρομολόγηση σε υπαίθριους χώρους (περιοδεία): τεχνικές σχεδιασμού διαδρομών και αλγόριθμοι" και στην Αγροτική Οικονομία και Αγροτική Ανάπτυξη / Πτυχίο Αγρονομίας - Σύστημα διαχείρισης αποθήκης γεωργικών προμηθειών ". Έχει επίσης συμμετάσχει στο πρόγραμμα e-learning των Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων αφιερωμένων στην προσαρμογή των μαθημάτων που διδάσκονται στα Ελληνικά Ινστιτούτα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ψηφιακό περιβάλλον. Η Κυβέλη είναι διδάσκει  Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία αποτελεί τομέα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για εκείνη.

Κος Καρανίκας Θωμάς

Ο κ. Καρανίκας Θωμάς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Αυτοματισμού του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Cisco και ασχολείται ενεργά με σεμινάρια Cisco Routing & Switching  - Security - Collaboration, Microsoft Server καθώς και με πληροφοριακά συστήματα  SAP και SoftOne. Εργάζεται εδώ και 20 χρόνια σε εταιρίες πληροφορικής ως διαχειριστής δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων. Το 2013 ασχολήθηκε με την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 2017 είναι καθηγητής και  διαχειριστής δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων στο New York College Thessaloniki Campus.

Νίκολαος Λακαφώσης

Νίκολαος Λακαφώσης (BSc, MSc, PhDc): Ο κ. Λακαφώσης ολοκληρώνει το Διδακτορικό του δίπλωμα στις Προχωρημένες Βάσεις Δεδομένων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της MED.I.S. Α.Ε. και ειδικεύεται στην παροχή τεχνικών λύσεων, την Αρχιτεκτονική Λογισμικού και την Ανάπτυξη Επιχειρήσεων και την Σχεδίαση και Αρχιτεκτονική Βάσεων Δεδομένων. Κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο Νικόλαος εργάστηκε επίσης για μεγάλες εταιρείες λογισμικού, όπως η Unifost-Altec S.A. και η Exodus-Exus. Είναι επίσης μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως Chartered Engineer. Έχει άνω των 20 ετών επαγγελματική εμπειρία στον χώρο και έχει διδάξει Βάσεις Δεδομένων Βάσεων Δεδομένων, Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων, Εξόρυξη Δεδομένων και Σύνθετη Ανάπτυξη Βάσεων Δεδομένων για προγράμματα σπουδών του New York College.

Πέννυ Βλάγκος

Η κ. Βλάγκος εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA από το Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγου, με αντικείμενο την Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Αφότου εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1994, εργάστηκε για μια πολυεθνική εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ως Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού. Η Penny διδάσκει διδασκαλικά μαθήματα για το κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 1999, τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Ως εξουσιοδοτημένος εκπαιδευτής Leadership για την Dale Carnegie, είχε την ευκαιρία να διοργανώσει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ελλάδα. Για το τελευταίο έτος, διδάσκει επίσης ένα online μάθημα στο Λίβανο μέσω του Κέντρου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Empire State College. Έχοντας τη δυνατότητα να οικοδομήσει σχέσεις με τους μαθητές της, είναι σε επαφή όχι μόνο με τους σημερινούς φοιτητές αλλά και με τους αποφοίτους.

Νένα Γκόρου

Νένα Γκόρου (BSc, MSc): Η κ. Γκόρου είναι καθηγήτρια Μαθηματικών με πλήρες ωράριο και επικεφαλής φοιτητικών συμβούλων στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακό τίτλο στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Διετέλεσε καθηγητής Μαθηματικών Υψηλού Επιπέδου εδώ και έντεκα χρόνια στην Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας και στην Τεχνική Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει επίσης πραγματοποιήσει επτά σεμινάρια και εργαστήρια για τα πανεπιστήμια και τις μαθηματικές κοινωνίες και δημοσίευσε τέσσερις ερευνητικές εργασίες για τα μαθηματικά και παρουσίασε την ερευνητική της εργασία σε τέσσερα διεθνή συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μαθηματικών.