• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Τμήμα Ναυτικής Εκπαίδευσης

Τα προγράμματα Ναυτικής Εκπαίδευσης του New York College σε συνεργασία με το έγκριτο Πολυτεχνείο της Βάρνας προσφέρουν στους φοιτητές που διαμένουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να κερδίσουν πτυχίο πλοήγησης ή ναυπηγικής συμπληρώνοντας τα δύο πρώτα έτη στην Αθήνα και τα άλλα δύο στη Βάρνα και ταυτόχρονα να αποκτήσουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και STCW  Certificate of Competency, το οποίο είναι πλήρως ισοδύναμο με τον αντίστοιχο ελληνικό τίτλο σπουδών. Η συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Βάρνας εξασφαλίζει στους αποφοίτους ισοδύναμα εργασιακά δικαιώματα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι στο New York College θα διδαχθείς από καθηγητές που έχουν αντίστοιχο πτυχίο και εργάζονται στο χώρο της Ναυτιλίας, ενώ παράλληλα σε φέρνουν σε επαφή με τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι Καθηγητές σας

Δρ. Ιωάννης Παντίδας

Ο Δρ. Παντίδας έχει αποφοιτήσει από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Πειραιά με ειδικότητα Ηλεκτρονικής Μηχανικής. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στην Αγγλία και έχει απονεμηθεί με Master of Engineering στα Μικροηλεκτρονικά Συστήματα και τις Τηλεπικοινωνίες με ερευνητικό πρόγραμμα για την Airbus και την Flight Refueling LTD και κατέχει Διδακτορικό στη Μηχανική Μικροκυμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση. Έχει επίσης εργαστεί μέχρι το 2005 για το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ως Ανώτερος Ερευνητής σε διάφορους τομείς Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Πληροφορικής για τη Βρετανική Κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ. Έχει επίσης δημοσιεύσει επτά ερευνητικά κείμενα σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσίασε επιστημονική εργασία σε οκτώ διεθνείς διασκέψεις παγκοσμίως και συν-συγγραφέας ενός βιβλίου σχετικά με την πρόοδο στην επιστήμη του πλάσματος. Το 2007 έλαβε ειδική αναγνώριση του Κογκρέσου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διδασκαλία της Επιστήμης και της Μηχανικής στις νέες γενιές. Έχει επίσης διδάξει σχεδιασμό ιστοσελίδων, βάσεις δεδομένων και σχεδιασμό γραφικών στο Σύστημα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Σήμερα, είναι Αναπληρωτής Κοσμήτορας Μηχανικών και Πληροφορικής στο New York College και η εξειδίκευσή του επικεντρώνεται στην Ηλεκτρονική Μηχανική (Ψηφιακή Ηλεκτρονική, Μικροβιομηχανική, Μικροεπεξεργαστές) και Πληροφορική (Ανάπτυξη Ιστού, Βάσεις Δεδομένων και Μηχανική και Ασφάλεια Διαδικτύου). Είναι Μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Αναπληρωτής Μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής.

Άννα Καραντάκου

Η κ. Καραντάκου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) των Τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Παράλληλα με τη διδασκαλία στο New York College, εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Aντώνης Σούρας(L.L.M, L.L.B)

Ο κ. Σούρας είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου του Έσσεξ καθώς επίσης και του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Σάουθάμπτον και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 2016. Έχει κατά το παρελθόν εργαστεί τόσο σε δικηγορικά γραφεία με ειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο όσο και σε ναυτικές εταιρείες. Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής του τμήματος νηολογήσεων στην Palau International Ship Registry. Από το 2016 επίσης διδάσκει Ναυτικό Δίκαιο και δίκαιο της Θάλασσας στο πρόγραμμα Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Δρ. Ιάκωβος Αράπογλου

Ο Δρ. Αράπογλου ειδικεύεται στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και τη Διεθνή Οικονομία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το The City University της Νέας Υόρκης, καθώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Συνεργάζεται με το NYC από το 1995 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της διδακτικής ομάδας του οργανισμού. Οι μαθητές απολαμβάνουν την προσέγγισή του στη διδασκαλία η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα παραδείγματα, όπως αυτά που σχετίζονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συνδέοντάς τα με τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας, επιτυγχάνοντας την κατανόηση των εννοιών με τρόπο υποδειγματικό. Έχει βραβευτεί πέντε φορές με το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας, αποδεικνύοντας έτσι τις εξαιρετικές δεξιότητες διδασκαλίας του.

Δρ. Ευθύμιος Θανάσιας

Ο Δρ. Θανάσιας είναι ειδικός Ιατρός στην Ιατρική Εργασίας και Περιβάλλοντος που κατέχει χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 30 εταιρειών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι επίσης κάτοχος PhD σε Προγνωστικούς και Προγνωστικούς παράγοντες για τον καρκίνο του πνεύμονα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, M.Sc. πτυχίο Περιβάλλοντος και Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. πτυχίο Δημόσιας Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και πτυχίο B.Sc. πτυχίο Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει την επαγγελματική ιατρική και την Πρώτες Βοήθειες για επτά χρόνια. 

Έλενα Μπαλτζόγλου

Η κ.Μπαλτζόγλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και έχει πιστοποιηθεί ως Καθηγήτρια Μαθηματικών από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα Μάστερ στη διαχείριση της ναυτικής μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Greenwich μέσω συνεργασίας με το New York College. Έχει διδάξει μαθηματικά για έξι χρόνια, δύο εκ των οποίων σε διαφορετικά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από το κολλέγιο της Νέας Υόρκης. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βιοστατιστική, την Ανάλυση Δεδομένων με R και τα Μαθηματικά με την Python.

Γιώργος Παρασκευάς

Ο καπετάνιος Γιώργος Παρασκευάς αποφοίτησε από την Εμπορική Ναυτική Ακαδημία Ασπροπύργου. Είναι Υποπλοίαρχος πλοίων ανεξαρτήτως χωρητικότητας με 10ετή πείρα στον τομέα της ναυσιπλοΐας, του χειρισμού και της έχμασης φορτίου, της διαχείρισης των επιχειρήσεων του πλοίου, του πληρώματος και της λειτουργίας του δορυφορικού συστήματος επικοινωνίας GMDSS. Είναι πλοίαρχος φορτηγών και επιβατηγών πλοίων μέχρι 3000 gt. Διαθέτει εμπειρία ηγεσίας και διαχείρισης πληρώματων πλοίων. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης - Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγητής στο τμήμα ναυτικών σπουδών στο New York College.

Ιάσων Δήμου (BSc, MSc, Eng.Degree)

Ο κ. Δήμου αποφοίτησε πρώτος από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 2001 ως Αξιωματικός Μηχανικός. Έχει υπηρετήσει 10 χρόνια σε πλοία διαφόρων τύπων ως τρίτος, δεύτερος και πρώτος μηχανικός. Την περίοδο 2008 – 2011 σπούδασε με υποτροφία στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστώνη των ΗΠΑ ναυπηγία και ναυτική μηχανολογία αποκτώντας δύο τίτλους σπουδών: Master of Science in Mechanical Engineering και Naval Engineer Degree. Κατά την περίοδο αυτή προέβη στην συγγραφή και παρουσίαση σε διάφορα συνέδρια εργασιών σχετικές με εκπομπές ρύπων από μηχανές εσωτερικής καύσης και σχεδίαση πλοίων. Μία εκ των εργασιών αυτών βραβεύτηκε ως η καλύτερη μεταπτυχιακή εργασία για το έτος 2010 από την ένωση Ναυπηγών Μηχανικών των ΗΠΑ (SNAME). Από το 2011 μέχρι σήμερα διδάσκει στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην ΣΜΥΝ, σε φοιτητές ΕΜΠ, ΤΕΙ και σε στελέχη του εμπορικού και του πολεμικού ναυτικού μαθήματα σχετικά με τη ναυπηγία και την ναυτική μηχανολογία. 

Νένα Γκόρου

Η κ. Γκόρου είναι καθηγήτρια Μαθηματικών με πλήρες ωράριο και επικεφαλής φοιτητικών συμβούλων στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακό τίτλο στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Διετέλεσε καθηγητής Μαθηματικών Υψηλού Επιπέδου εδώ και έντεκα χρόνια στην Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας και στην Τεχνική Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει επίσης πραγματοποιήσει επτά σεμινάρια και εργαστήρια για τα πανεπιστήμια και τις μαθηματικές κοινωνίες και δημοσίευσε τέσσερις ερευνητικές εργασίες για τα μαθηματικά και παρουσίασε την ερευνητική της εργασία σε τέσσερα διεθνή συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μαθηματικών.

Νίκος Σακελλαριάδης

Ο κ. (captain) Νίκος Σακελλαριάδης αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμοπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSC) στο  Marine Engineering Management από το Πανεπιστήμιο του Greenwich. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αξιωματικός καταστρώματος σε κρουαζιερόπλοια, όπου απέκτησε πολύτιμες γνώσεις για το πλοίο και τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είναι  καθηγητής στο τμήμα ναυτικών σπουδών στο New York College. Παράλληλα, ο Νικος Σακελλαριάδης είναι ο αρμόδιος για θέματα ναυτικής εκπάιδευσης, στην διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού στο νηολόγιο σημαίας PALAU.

Παναγιώτα Φρυτζαλά

Η κα. Φρυτζαλά κατέχει δύο προπτυχιακά πτυχία, ένα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το τμήμα Μετάφρασης και ένα από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας στο Μαρκετινγκ και τη Διοίκηση. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο TEFL/TESL από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κα. Φρυτζαλά ξεκίνησε την καριέρα της ως καθηγήτρια EFL σε μια σχολή ξένων γλωσσών και από το 2001 εργάζεται στο New York College, όπου δίδαξε για πρώτη φορά μαθήματα ESL και Ακαδημαϊκής Γραφής. Αργότερα έγινε Επικεφαλής του Αγγλικού Τμήματος για αρκετά χρόνια. Σήμερα είναι καθηγήτρια του BA στο TESOL σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Greenwich στο New York College, καθώς επίσης και ως επιβλέπουσα καθηγήτρια διπλωματικών εργασιών. Έχει επίσης εργαστεί στο Πρόγραμμα Προετοιμασίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας και είναι Προφορικός Εξεταστής για τις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της Παναγιώτας είναι στην εκμάθηση και αξιολόγηση γλωσσών και έχει δώσει σχετικές παρουσιάσεις σε συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της TESOL Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξέταση και Αξιολόγηση Εξετάσεων Ξένων Γλωσσών, της Αξιολόγησης (EALTA) καθώς και της Ένωσης Συστημάτων Εξεταστών Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη (ALTE).

Σοφία Θεμελάρου

Η κ. Θεμέλαρου είναι διπλωματούχος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θαλάσσιας και Ναυτικής Τεχνολογίας και Επιστήμης υπό τον Συντονισμό του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Από το 2011 εργάζεται στο βρετανικό νηογνώμονα (Lloyd's Register) ως Τεχνικός Σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας ναυτιλιακών καυσίμων. Έχει διδακτική εμπειρία οκτώ χρόνων στις θετικές επιστήμες. Τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την περιβαλλοντική νομοθεσία σε επίπεδο ανάπτυξης, εφαρμογής και συμμόρφωσης καθώς και η διερεύνηση εξειδικευμένων θεμάτων ποιότητας ναυτιλιακών καυσίμων.