Διπλωματία και Διαπραγματεύσεις: «Πόλεμος» Ανακοινώσεων και Στρατηγική Επικοινωνίας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διοργανώνεται από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Χορηγός Επικοινωνίας: Foreign Affairs - Hellenic Edition

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή - π. Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον  (2005-2009)

Κωνσταντίνος Σχινάς, Διεθνολόγος

Πέτρος Λιάκουρας, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Επισκέπτης Διαλέκτης) 

Κώστας Υφαντής, Αν. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Μπαλωμένος Κώστας, Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος

Λουκάς Κατσώνης, Διεθνολόγος, Εκδότης Foreign Affairs, Hellenic Edition

Μανώλης Κωστίδης, Δημοσιογράφος

Νικόλαος Παπαναστασόπουλος, Επιστημονικός – Μεταδιδακτορικός  Συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επισκέπτης-Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Αρίσταρχος Γκρέκας, Αρχιμανδρίτης, Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Θεολογίας

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Απευθύνεται ως σεμιναριακό πρόγραμμα σε στελέχη του ευρύτερου δημοσίου τομέα και της δημόσιας διοίκησης, των διαφόρων υπουργείων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Κοινοβουλίου, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, όπως επίσης και σε φοιτητές, ερευνητές και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, αλλά και γενικότερα σε κάθε άτομο, του οποίου η επαγγελματική ενασχόληση ενέχει την κατανόηση του διεθνούς γίγνεσθαι και τη διαχείριση κρίσιμων και εξαιρετικών καταστάσεων.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15 ώρες

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη 12/03/2019 και ώρα 17:30 με 20:30
Δευτέρα 18/03/2019 και ώρα 17:30 με 20:30
Δευτέρα 01/04/2019 και ώρα 17:30 με 20:30
Δευτέρα 08/04/2019 και ώρα 17:30 με 20:30
Δευτέρα 15/04/2019 και ώρα 17:30 με 20:30

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Υπάρχει η δυνατότητα online παρακολούθησης των Σεμιναρίων από Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα σεμινάρια σε πραγματικό χρόνο. Δικαίωμα εξ αποστάσεως παρακολούθησης έχουν όλοι εκείνοι που βρίσκονται εκτός Αθηνών, καθώς επίσης και όλοι οι συμμετέχοντες που έχουν επιλέξει έναν ολόκληρο κύκλο προς παρακολούθηση.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού και του διακρατικού συστήματος, η διπλωματία σε όλες τις διαστάσεις της συνιστούσε και συνιστά ένα πολύ ουσιαστικό εργαλείο για τη διεθνή ζωή και πολιτική. Ο ρόλος των διαπραγματεύσεων στην επίλυση διενέξεων και στην αποφυγή της βίας αποτελεί αναγκαία συνθήκη της οργάνωσης της διεθνούς κοινωνίας. Κατά κύριο λόγο, οι ανακοινώσεις και η στρατηγική επικοινωνίας σε διακρατικό επίπεδο νομιμοποιούν ή ενδυναμώνουν τις επιδιώξεις εκάστου κράτους.

Σε αυτή τη θεματική ενδιαφέροντος, το παρόν σεμινάριο επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τις βασικές έννοιες τόσο σε αναλυτικό επίπεδο όσο και στην ιστορική διαχρονία. Οι περιπτωσιολογικές δε μελέτες προσδίδουν στη θεματική του σεμιναρίου την αντίστοιχη βαρύτητα, καθώς με αυτό τον τρόπο παρέχουν τη σύζευξη θεωρίας και πράξης. Κατεξοχήν, το γλωσσικό παιχνίδι τόσο στη διπλωματία, στις ανακοινώσεις και στην επικοινωνία χρήζουν ιδιαίτερης επικέντρωσης, πράγμα που απασχολεί σε πιο ειδικό πλαίσιο αναφοράς το παρόν σεμινάριο.

 

ΥΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί υλικό σε CD-ROM (powerpoint εισηγήσεων και ενδεικτική βιβλιογραφία).

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ:

Μετά το πέρας του Σεμιναρίου θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες και στα επτά (7) Σεμινάρια του Κύκλου θα λάβουν και μία επιπλέον πιστοποίηση «Παρακολούθησης Κύκλου Σεμιναρίων Διεθνούς Πολιτικής, 2018 – 2019».

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

100€ για το ευρύ κοινό

80€ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας – Διπλωμάτες

70€ για φοιτητές

Συνολικό πακέτο για παρακολούθηση και των επτά (7) σεμιναρίων του Κύκλου 420€

Οι συμμετέχοντες και επτά (7) Σεμινάρια του Κύκλου θα λάβουν και μία επιπλέον πιστοποίηση «Παρακολούθησης Κύκλου Σεμιναρίων Διεθνούς Πολιτικής, 2018 – 2019».

Ενημερωθείτε για όλα τα Σεμινάρια του Κύκλου Σεμιναρίων Διεθνούς Πολιτικής κάνοντας κλικ εδω

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

Έλενα Μπαλτζόγλου, New York College

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

ΚΕΝΤΡΙΚΑ: ΑΜΑΛΙΑΣ 38, 10558, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ: +30210 3225961 | FAX: +30210 3233337

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 138 & Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΜΑΡΑ), 546 22 | ΤΗΛ: +302310 889879 | FAX: +302310 835211

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αποστέλλοντας αυτήν την φόρμα αποδέχεστε ότι τα στοιχεία που συμπληρώσατε θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας με σκοπό τόσο της απάντησης  του αιτήματος σας όσο και της μελλοντική σας ενημέρωσης περί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα προσφέρουμε