ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΖΗΣ FRANCOIS VELLAS, ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ AIUTA (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ) ΣΤΟ NEW YORK COLLEGE ΑΘΗΝΑΣ.

Fri, 03/10/2017 - 12:45

Ο καθηγητής François Vellas μετά από πρόσκληση του New York College, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου NYC πραγματοποίησε συνάντηση  στην Αθήνα με τον κο Νίκο Μιστριώτη, Αντιπρόεδρο και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο των προγραμμάτων τουρισμού του NYC και διοικητικό μέλος του AIUTA.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο καθηγητής Χάρης Κοκκόσης με σκοπό να συζητηθεί η δημιουργία ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεθνής Διάσκεψη AIUTA θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα τον Μάιο του 2019. Η πρόταση θα υποβληθεί επίσημα στο επόμενο Διοικητικό συμβούλιο της AIUTA στην Μπρατισλάβα.

Το AIUTA (INTERNATIONAL ASSOCIATE UNIVERSITY OF 3rd AGE) ιδρύθηκε το 1973 από τον καθηγητή Pierre Vellas του οποίου ο γιος, François Vellas, προεδρεύει. Το όραμα του ήταν, να δημιουργήσει μια παγκόσμια οργάνωση που στόχο έχει την πανεπιστημιακή έρευνα. Η Ένωση των Πανεπιστημίων της Γαλλίας 3ης  ηλικίας (UFUTA) δημιουργήθηκε το 1981 και έγινε Διεθνής Ένωση το 1983 με προεκτάσεις σε 5 Ηπείρους.