ΤΟ NEW YORK COLLEGE ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ HARVARD

Tue, 06/06/2017 - 12:17

Την Τρίτη 30 Μαίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του New York College στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard που εδρεύει στο Ναύπλιο.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard αποτελεί κόμβο του διεθνούς δικτύου του Harvard και ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους μαθητές που επιθυμούν πρόσβαση στην ιστορική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μέσω διαδυκτίου, καθώς επίσης και σε διάφορες πολιτιστικές αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις έχοντας ως αποστολή του: “Ελεύθυερη γνώση για όλους».

Στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου μαθητές και καθηγητές του New York College συζήτησαν και μοιράστηκαν ιδέες γύρω από τον ελληνικό πολιτισμό και είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα ιστορικά σοκάκια της πρώτης ελληνικής πρωτεύουσας.

Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν μαθητές από διάφορα προγράμματα και ειδικότητες του New York College, όπως το αμερικάνικό πρόγραμμα του New York College σε συνεργασία με το Empire College του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και το πρόγραμμα Διοίκησης Επιχείρησεων σε συνεργασία με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Τουλούζης.

Η επίσκεψη οργανώθηκε και συντονίστηκε από την κα. Γκόρου καθηγήτρια και Head of Academic Advisors, όπως και την κα Σαρδίνη καθηγήτρια και σύμβουλος Επικοινωνίας.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με περιήγηση στη πόλη του Ναυπλίου. Οι μαθητές ενθουσιασμένοι δήλωσαν ενδιαφέρον για ανάλογες δράσεις. Δεν έλλειψε και η συγκίνηση για τους τελειόφοιτους μαθητές του προγράμματος της Τουλούζης που ετοιμάζονται να αποφοιτήσουν πολύ σύντομα και να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους αναζήτηση στην διοίκηση επιχείρησεων.