ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες
*Ημερομηνία Γέννησης

Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Σεμινάριο Υποκριτικής

Σεμινάριο Υποκριτικής


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) διοργανώνουν εξειδικευμένο σεμινάριομε θέμα την Υποκριτική. Στο σεμινάριο αυτό κορυφαίοι Σκηνοθέτες, Ηθοποιοί και Σεναριογράφοι - μέλη της Ε.Σ.Ε. αποκαλύπτουν και διδάσκουν συγκροτημένα και συστηματικά τη μεθοδολογία της υποκριτικής.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή και απόκτησε γνώση για τον μαγικό κόσμο της υποκριτικής σε 4 μόλις εβδομάδες!

Το σεμινάριο είναι διαρκείας 4 εβδομάδων - 48 διδακτικών ωρών (12 ώρες την εβδομάδα) και περιλαμβάνει:

 • Θεωρητικά Μαθήματα,
 • Εργαστήρια (Workshops),
 • Master Classes

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον μαγικό κόσμο της υποκριτικής.


Λεπτομέρειες
 • Περιεχόμενο

 • Εισηγητές

 • Πληροφορίες

Περιεχόμενο

Το σεμινάριο διεξάγεται σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και πέραν των βασικών μαθημάτων διδασκαλίας της υποκριτικής τέχνης και των θεμελιωδών αρχών, επικεντρώνεται στο πως ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ηθοποιός, μπορεί να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος, το κάθε κείμενο, θεατρικό και σενάριο, που του ανατίθεται να ερμηνεύσει.

Το σεμινάριο έχει τρία σκέλη:

 • Το πώς ένας ηθοποιός αντιμετωπίζει και επεξεργάζεται ένα κείμενο (θεατρικό ή σενάριο) για να το ερμηνεύσει.
 • Πως ένας σκηνοθέτης αντιμετωπίζει ένα κείμενο (θεατρικό ή σενάριο) και πως καθοδηγεί έναν ή περισσότερους ηθοποιούς να το ερμηνεύσουν.
 • Πως ένας συγγραφέας του θεάτρου ή σεναριογράφος, λαμβάνει υπ ‘όψιν του στη γραφή του κάθε έργου του, την ερμηνευτική πλευρά του κειμένου (και κατ’ επέκτασιν τους ηθοποιούς που θα το ερμηνεύσουν), συν την ανάλυση και επεξήγηση βασικών αρχών δραματουργίας που (κατά τη γνώμη μου ) πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ηθοποιοί.

Και τα τρία (3) μέρη του σεμιναρίου έχουν για κοινή τους βάση το κείμενο, το έργο που καλείται ο κάθε ηθοποιός να ερμηνεύσει και τι είδους προετοιμασία και σκληρή δουλειά συνεπάγεται αυτό. Ο ηθοποιός, πέραν από τις βασικές αρχές υποκριτικής, που θα αναλύσει στις πρώτες ώρες, θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία που θα πρέπει ένας ηθοποιός να κάνει πριν πάει στις πρόβες ή το γύρισμα, αναλύοντας τις διαφορές μεταξύ θεατρικής ερμηνείας και κινηματογραφικής/τηλεοπτικής ερμηνείας. Οι σκηνοθέτες, στο δεύτερο σκέλος θα «σκηνοθετούν» τους συμμετέχοντες, τόσο σε θεατρικό επίπεδο, όσο και μπροστά από την κάμερα. Οι συγγραφείς θα αναλάβουν το θεωρητικό κομμάτι, της ανάλυσης ενός κειμένου, ώστε ο ηθοποιός να αντιληφθεί τη σημασία του ρόλου που του έχει ανατεθεί. Το σεμινάριο αυτό επιτρέπει στους ηθοποιούς να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το σενάριο στην εκμάθηση του ρόλου ακόμα και εαν δεν υπάρχει σκηνοθέτης οπότε ο ηθοποιός όπως έπραττε ο υποκριτής/συγγραφέας στην αρχαία Αθήνα ήταν υποχρεωμένος να υπηρετήσει/ερμηνεύσει το κείμενο χωρίς βοήθεια από άλλον. Πρόκειται για μια προσέγγιση του σημαντικότατου  στοιχείου του Λόγου από τον ίδιο τον ερμηνευτή ώστε να μπορέσει να το κατανοήσει και κατα συνέπεια να το μεταφέρει επιτυχώς στην οθόνη η στη σκηνή. Μια εξαιρετική μέθοδος εκμάθησης, ένα είδος προεργασίας, που διευκολύνει τον ηθοποιό να αντιληφθεί και να κατανοήσει το έργο του συγγραφέα που καλείται να υπηρετήσει με ζήλο.

Εισηγητές

Είναι γεννημένος το 1958. Σπούδασε Φυσική στο Παν/μιο Αθηνών (1976-81) και στη συνέχεια σκηνοθεσία στη σχολή κιν/φου της Ευγενίας Χατζίκου (1982-85).

Εργογραφία

 

Κινηματογράφος

Μικρού μήκους ταινίες

Απαγορεύεται, ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1980
Διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Μακιφλάζ, ταινία μικρού μήκους (super 8mm), σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1982
Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Κινηματογράφου
Μετακόμιση, ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1985
Διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ο σκύλος, ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1993
Βραβείο Arte στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βρέστης. Η ταινία επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βιλερμπάν στη Γαλλία, στην επέτειο 100 χρόνων από την επινόηση του κινηματογράφου από τους αδερφούς Λυμιέρ.

Μεγάλου μήκους ταινίες

Μεταίχμιο, ταινία μεγάλου μήκους (συν-σεναριογράφος), σε σκηνοθεσία Πάνου Καρκανεβάτου, 1993
Αυτόπτης μάρτυρας, ταινία μεγάλου μήκους (συν-σεναριογράφος), σε σκηνοθεσία Μάρκου Χολέβα, 1993
Καβάφης, ταινία μεγάλου μήκους (βοηθός σεναριογράφος), σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, 1996
Πέντε λεπτά ακόμα, 2006, ταινία μεγάλου μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη, Παναγιώτα Βλαντή. Η ταινία στάθηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με 400.000 εισιτήρια και χάρισε στον πρωταγωνιστή της, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, το Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας στο φεστιβάλ Κινηματογράφου της ίδιας χρονιάς.
Όλα θα πάνε καλά, 2008,ταινία μεγάλου μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, με τους Άκι Σακελλαρίου, Φαίη Ξυλά, Ορφέα Αυγουστίδη, Δημήτρη Πιατά.

Τηλεόραση

Σύζυγος με μισθό, κωμική-οικογενειακή τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία του ιδίου, ΕΤ1, 1989-1990
Η κληρονομιά, και Ο δραπέτης συγγραφή επεισοδίων από τη σειρά αυτοτελών θρίλερ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη.

Η φωνή, τηλεοπτική διασκευή 18 επεισοδίων του ομότιτλου μυθιστορήματος του Χ. Χωμενίδη, σε σκηνοθεσία Γ. Οικονόμου, ΕΤ1, 2000-01

Το 2007 σκηνοθέτησε για την τηλεόραση τη σειρά «Πολυθρόνα για τρεις» που έγραψε ο Βασίλης Σπηλιόπουλος.

Θέατρο

Το 2017 (Ιανουάριος- Μάιος) έγραψε το θεατρικό έργο "Το ζευγάρι της χρονιάς" που ανέβηκε σε δική του σκηνοθεσία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με διανομή τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ιωάννα Πηλιχού, Φώτη Θωμαίδη και Δημήτρη Κοτζιά.

Βιβλιογραφία

Έγραψε την αστυνομική νουβέλα με τίτλο “Το τελευταίο κορίτσιˮ που θα εκδοθεί (2022) από τις εκδόσεις Τόπος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου της Κρήτης. Αποφοίτησε  από το Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν , ενώ παράλληλα σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Κοινωνιολογίας. Στο θέατρο εργάζεται για 25 χρόνια ως ηθοποιός κι έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης, τα Δη.Πε.Θε. Κρήτης και Πάτρας, καθώς και με το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο της Άνοιξης, το Θέατρο τση Ζάκυνθος, το Θέατρο Δίπυλον, κ.α., κι έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές διαφημίσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σήριαλ στην τηλεόραση.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων.


Εργογραφία


Το 2005 ανέβηκε στον Άδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου , το πρώτο του θεατρικό έργο , όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Γιώργο Γιαννούτσο.

 Το 2008 έκανε επιμέλεια της διασκευής μιας αγαπημένης του ταινίας, του «Εξορκιστή» , που ανέβηκε στο Κύτταρο , σε σκηνοθεσία Γ. Κατσούλη, και έπαιξε το ρόλο του Πάτερ Ντάμιεν. Επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους «Δέκα λεπτά» του Αλέξανδρου Λεονταρίτη που απέσπασε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 2009 κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Σεναρίου μικρού μήκους - Επιστημονικής Φαντασίας, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η t-short, σε συνεργασία με τα Village Cinemas, για το σενάριο του «Αγκάλιασε με».

Το 2009 έγραψε , σκηνοθέτησε , μόνταρε και πρωταγωνίστησε, στην πρώτη του ταινία  μεσαίου μήκους, με τίτλο «ΤΥΧΗ», που βραβεύτηκε στο London Greek Film Festival 2010 με το βραβείο Odyssey Award-Visitor’s Choice.

Το 2012 έγραψε και σκηνοθέτησε τη δεύτερη ταινία μικρού μήκους του με τίτλο «Υπό Πίεση», η οποία συμμετείχε στο London Greek Film Festival 2012, αλλά και στο αντίστοιχο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE, που διοργανώνει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και η ταινία προβλήθηκε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1. Επίσης συμμετείχε στο TISFF 2013 (Thessaloniki International Short Film Festival 2013) και προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

To 2016 κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Σεναρίου μικρού μήκους, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Πρωτότυπου Σεναρίου Μεγάλου και Μικρού μήκους, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, για το σενάριο του «Power».

Το 2017 κέρδισε το 2ο Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έργο του «Συνέντευξη», στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, και το έργο παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2018, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου και έπαιξαν ο Γιώργος Κροντήρης και ο Τριαντάφυλλος Δελής.

Από το 2016 εώς το 2022 ζούσε στη Ζάκυνθο, όπου σκηνοθέτησε το «Κέϊκ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (2016) και «Το Δάνειο» του Τζόρντι Καλθεράν (2017) στον Αυριακό (Θέατρο Τση Ζάκυθος), ενώ πρωταγωνίστησε στο έργο του Ερρίκου Ίψεν « Ο εχθρός του Λαού» που ανέβασε η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου το 2018. Στην ίδια σκηνή πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε το έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον το 2019 και στις αρχές του 2020 σκηνοθέτησε το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε».

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Aπεφοίτησα από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασα Ανθρωπολογία και Οικονομικά στο Reed College των Η.Π.Α. με υποτροφία (Β.Α. Economics). Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (M.Sc. Economics).

Ακολούθως δούλεψα:
-σαν βοηθός καθηγητή στο London School of Economics
-σαν ερευνητής στο Centre for Urban Economics του L.S.E.
-σαν σύμβουλος του Υπουργού Συγκοινωνιών στην Ελλάδα
-σαν υπεύθυνος για τις μελέτες εφικτότητος υποβαθμισμένων περιοχών στη ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης).

Με τον κινηματογράφο ασχολήθηκα αρχικά ερασιτεχνικά, αλλά στη συνέχεια καθαρά επαγγελματικά, σαν σκηνοθέτης και παραγωγός (ΚΙΝΟ ΦΙΛΜΣ ΕΠΕ). ΄Εχω γυρίσει δώδεκα σήριαλ για την τηλεόραση, τρεις ταινίες μεσαίου μήκους, έντεκα ντοκυμανταίρ, τριάντα μουσικές εκπομπές και αρκετές ενημερωτικές εκπομπές.

Από τον Ιούλιο του 2002 μέχρι τον Μάϊο του 2005 και από τον Μάϊο του 2006 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 κατείχα τη θέση του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το 2009 δίδαξα «Σκηνοθεσία για την Τηλεόραση» στο New York College στην Αθήνα.

Από τον Ιούλιο του 2013 είμαι Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου στη Δημόσια Τηλεόραση.

Είμαι παντρεμένος με την ηθοποιό Ρεγγίνα Παντελίδη και έχω τρεις κόρες.


Εργογραφία


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

2008 ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, δύο επεισόδια ομώνυμης σειράς για την ψηφιακή ΕΡΤ, Παραγωγή FS PRODUCTIONS.

2005-6 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 7, 60 επεισόδια καθημερινής σειράς του Λάκη Λαζόπουλου για τον ALPHA, παραγωγή PLD.

2005 ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ, δύο επεισόδια κωμικής σειράς του ΑΝΤ-1, παραγωγή ENA PRODUCTIONS.

2001-02 KATΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, 90 πρώτα επεισόδια καθημερινήςσειράς για τον Alpha, παραγωγή STEFI FILMS.

2000 ΚΡΕΣΕΝΤΟ, 20 επεισόδια γιά το STAR CHANNEL, με τον Άλκι Κούρκουλο και την Εβελίνα Παπούλια, παραγωγή Τάσου Παπανδρέου.

1999 ΚΡΙΣ ΚΡΟΣ, 34 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, με τον Τάσο Χαλκιά και τον Γιώργο Νινιό, παραγωγή ΑΝΩΣΗ.

1998 ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, 28 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, με τη Βάνα Μπάρμπα και τον Στράτο Τζώρτζογλου, παραγωγή Τάσου Παπανδρέου.

1997 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 13 επεισόδια γιά την ΕΤ-1, με την Όλια Λαζαρίδου,παραγωγή MULTIMEDIA ΕΠΕ.

1996 ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ, 38 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, με τον Νίκο Ξανθόπουλο, παραγωγή ΑΝΩΣΗ.

1994 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ, 20 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, παραγωγή ΑΝΩΣΗ.

1993 ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ, 8 επεισόδια γιά τον ΑΝΤ-1, με τη Βέρα Κρούσκα και την Πέμη Ζούνη, παραγωγή ΘΕΑΣΙΣ.

ΝΕΜΕΣΙΣ, 6 επεισόδια γιά την ΕΤ-1, παραγωγή Ντένης Πετρόπουλος.

1992 ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΥΠΙΟΥ ΤΟΙΧΟΥ, 15 επεισόδια γιά την ΕΤ-1, με τον Κώστα Αρζόγλου και την Πέμη Ζούνη, παραγωγή Π. ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ.

ΝΕΣΤΩΡ ΧΑΡΜΙΔΗΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, ένα επεισόδιο, παραγωγή Φαίδων Σοφιανός.

 

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ

­­­­­­­­­­

1997 ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 58΄, γυρισμένο στην Ελλάδα, την Ισπανία και το Ισραήλ, παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και της FS PRODUCTIONS.

1996 ΤΣΑΚΩΝΕΣ, ωριαίο ντοκυμανταίρ για το κανάλι 5 της Γαλλικής τηλεόρασης, παραγωγή FS PRODUCTIONS.

1995 Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ, δύο ημίωρα ντοκυμανταίρ αρχαιολογικού περιεχομένου γυρισμένα στην Ελλάδα και στίς ΗΠΑ γιά την ΕΤ-1, παραγωγή MULTIMEDIA.

1990 ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 4 ημίωρα δραματοποιημένα ντοκυμανταίρ, γιά την ΕΤ-2, παραγωγή ΚΙΝΟ ΦΙΛΜΣ.

1989 Δύο εκπομπές γιά τη σειρά ΚΛΑΚΕΤΤΑ της ΕΤ-2 με θέματα: ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ, παραγωγή Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

1988 1896, ωριαίο ντοκυμανταίρ γιά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896,

γιά την ΕΤ-2.

 

ΤΑΙΝΙΕΣ

2012 DOGUMENTARY, η ελληνικήκρίση μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου.

1987 ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, τηλεταινία 75΄, με τον Κώστα Αρζόγλου και τον Μίμη Χρυσομάλλη, γιά την ΕΤ-1.

1979 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ταινία 60’ με στοιχεία μυθοπλασίας και ντοκυμανταίρ, σχετικά με τα προβλήματα της πόλης της Αθήνας. Προβλήθηκε από την ΕΤ-1 και την ΕΤ-2.

1974 ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, 70΄, γυρισμένη στις Η.Π.Α.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

1995 ΠΡΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, επτά εκπομπές με τον Τίτο Πατρίκιο γιά την ΕΤ-1, παραγωγή MULTIMEDIA.

1991 ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ, σειρά 26 εκπομπών οικονομολογικού περιεχομένου γιά το SEVEN-X, παραγωγή ΘΕΑΣΙΣ.

1984 ΣΤΟΠ ΚΑΡΡΕ, σκηνοθεσία δέκα εκπομπών πολιτιστικού περιεχομένου γιά την ΕΤ-2.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

1988 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣ

Σειρά 26 εκπομπών βασισμένη σε πρωτότυπο εκπαιδευτικό παραμύθι για παιδιά προσχολικής ηλικίας για την ΕΤ-2.

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

1992 Κινηματογράφηση της συναυλίας της Ελένης Καραϊνδρου στην Επίδαυρο γιά τον SKΥ.

1989 ΜΙΟΥΖΙΚ ΧΩΛ και ΓΙΟΥΚΑΛΙ, δύο ωριαίες εκπομπές με την Μελίνα Τανάγρη γιά την ΕΤ-2.

1987 ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, σειρά 13 Εκπομπών με τη Ρηνιώ Παπανικόλα, γιά την ΕΤ-1.

1985 ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, μουσικές εκπομπές γιά την ΕΤ-2.

1984 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, σειρά 10 εκπομπών πάνω στο Δημοτικό τραγούδι, γιά την ΕΤ-2.

1982-3 Πορτραίτα της Μαίρης Λω και της Μελίνας Τανάγρη γιά την ΕΤ-1.Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Μακεδονίας, μέρος Α'" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
«Η ιστορία της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα» ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ EΡT2 ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/2018 - 17:00
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ενσωμάτωση της Θράκης' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η ιστορία της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου

Ο Θάνος Τσάμπρας είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 1993 και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της από το 2015 έως το 2021. 

Γεννήθηκε στις Αμυγδαλιές Ολυμπίας και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Από το 1985 ζει στην Πετρούπολη.  

Ως ποιητής, έχει στο ενεργητικό του τις ποιητικές συλλογές: «Απ΄ τον Παράδεισο απ΄ έξω», «Ραγισμένος Χρόνος» και «Πετρολούλουδα».  

Έγραψε σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, καθώς και θεατρικά έργα. Το θεατρικό του «Επτά Σημάδια», είναι έργο-οδηγός εκπαίδευσης και άσκησης θεατρικών ομάδων.
 
Διετέλεσε στέλεχος του Δημιουργικού Τμήματος σε τηλεοπτικό κανάλι επί σειρά ετών και συνέβαλε στην δημιουργία εκπομπών. Παράλληλα, εργάστηκε και ως υπεύθυνος προγραμματισμού  εκπομπών στην ιδιωτική τηλεόραση. 


Εργογραφία


(επιλεκτικά)

Κινηματογράφος
Απαγωγή στα τυφλά, ταινία μεγάλου μήκους, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαρτοματζίδη, 1989
 
Τηλεόραση
Το Τίμημα, δραματική κοινωνική Σειρά, 26 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπακοδήμου, Νew Channel, 1992 - 1993

Από το Μικρό στο Μεγάλο, Σειρά βιογραφικών ντοκιμαντέρ, αφιερωμένη στους εκλιπόντες Έλληνες σεναριογράφους και σκιτσογράφους, Κανάλι της Βουλής, παραγωγή Ε.Σ.Ε., 2018 - 2019. Σενάριο, στα επεισόδια: “Γιάννης Δαλιανίδης”, “Ιακωβος Καμπανέλλης”, “Αλέκος Σακελάριος”, “Πάνος Κοντέλλης”, “Μποστ”, “Αρχέλαος”, “Μάνος Ελευθερίου” και “Άλκης Αλκαίος”.

Ξαφνικός πειρασμός, τηλεταινία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαρτοματζίδη, 1988
Κλασική περίπτωση βλάβης, τηλεταινία, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη, 1987
Πονηρό Τετ-α-τετ, τηλεταινία, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη, 1987
Η μαμά μας ζητάει γαμπρό, τηλεταινία, σε σκηνοθεσία Τάκη Σιμονετάτου, 1986
Πρώτη νύχτα γάμου, τηλεταινία, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπακοδήμου, 1985
Χωριστές διακοπές, τηλεταινία, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Φουρνιστάκη, 1985

Βιβλία
Ποιητικές συλλογές:
«Πετρολούλουδα», Εκδόσεις Παρουσία, 2020
«Ραγισμένος Χρόνος», Εκδόσεις Ε.Σ.Ε., 2018
«Απ’ τον Παράδεισο απ’ έξω», Εκδόσεις Ε.Σ.Ε., 2015
Εξέδωσε επίσης, το θεατρικό «Επτά Σημάδια», Εκδόσεις Ε.Σ.Ε., 2017 
και το παιδικό βιβλίο «Ο Πρασινόφτερος και ο Κοκκινολαίμης», με τρία παραμύθια, Εκδόσεις Iason Books, 2018.

Θέατρο 
«Άγριες Ορχιδέες», Μαύρη κωμωδία, 2020 
«Καρύδια με μέλι», Κωμωδία, σε σκηνοθεσία Κλεοπάτρας Σβανά, 2019
(Τιμήθηκε με Έπαινο, από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων) 
«Επτά Σημάδια», Κοινωνικό, 2017.

 

Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Θάνου Τσάμπρα
Παρουσίαση μυθιστορήματος της Όλγας Μπακοπούλου "lipstick"
ΠΕΤΡΟΛΟΥΛΟΥΔΑ η νέα ποιητική συλλογή του ΘΑΝΟΥ ΤΣΑΜΠΡΑ
«Πετρολούλουδα», η νέα ποιητική συλλογή του Θάνου Τσάμπρα
«Άγριες Ορχιδέες», η νέα κωμωδία του Θάνου Τσάμπρα (Πρεμιέρα, 2/2/2020 στις 21:00, Θέατρο «Μπέλλος»)
«Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή
«Καρύδια με μέλι» του Θάνου Τσάμπρα στο Θέατρο Ελπίδας
Τελευταίες παραστάσεις: "7 Σημάδια" του Θάνου Τσάμπρα
«Απ'τον Παράδεισο απ'έξω» του Θάνου Τσάμπρα [παρουσίαση 23/5/2015]

Ιδιότητα: Σκηνοθέτης

 

www.ordino.gr/svana

 

Σπουδές:

1994-1997: Απόφοιτος του τμήματος σκηνοθετών της σχολής θεάτρου κιν/φου και τηλεόρασης, Κ.Ε.Α. της Μ. Μπέλλου Σανικοπούλου (αναγνωρισμένη από το κράτος). Αθήνα- Πλάκα.

1991 -1994: Απόφοιτος Βαρβακείου Πειραματικού Λυκείου.

 

Επαγγελματική δραστηριότητα:

2015-2013: Kριτικές, κείμενα, παρατηρήσεις για το θέατρο στο ιντερνετικό περιοδικό πολιτισμού: www.independent.gr

2012: * Γ΄ Βραβείο για το θεατρικό έργο: ΄΄Χαμογέλα δεν πειράζει Χαμογέλα σου ταιριάζει΄΄. Στο φεστιβάλ tabula rasa.

2011: * δημιουργία και παρουσίαση της εκπομπής ΄΄ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΛΑΝΑ ΄΄ (Οκτώβριος 2011) μια εκπομπή πολιτισμού και τέχνης στον ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό: athensjukeboxradio.

2010 - 2009: *Θεατρικό παιχνίδι σε ενήλικες στο ‘‘πολύτεχνο’’ καλλιτεχνικό κέντρο Ν. Σμύρνης.

2009: * Σκηνοθεσία και συγγραφή του θεατρικού κειμένου ΄΄Για δέκα λεπτά΄΄ στο φεστιβάλ νύχτες nova pars 3 στο θέατρο altera pars 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2009.

2008: *Σκηνοθεσία και οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στον πολιτιστικό σύλλογο ΄΄σιδέρωτας΄΄

2007: *Σκριπτ στην τηλεοπτική σειρά ΄΄Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο΄΄ του Χ. Ρώμα και Α. Χατζησοφιά, σκηνοθεσία Χ. Παληγιανόπουλου. ΑΝΤ1 ΤV.

* Σκριπτ στην τηλεοπτική σειρά ΄΄Δις Μαδιαμ΄΄ σε σκηνοθεσία Γ. Στρατηγού ΑΝΤ1 TV.

2006: * Συγγραφή σεναρίου μικρού μήκους ΄΄ Με Μια Ματιά΄΄ σκηνοθεσία Έλλης Τζαμαλούκα. Συμμετοχή στο Διεθνές Πανόραμμα Ανεξάρτητων Δημιουργών στην Πάτρα 23-9-2006. Προβολή στο διαδίκτυο www. bingbang.gr

*Σκριπτ στην τηλεοπτική σειρά: ΄΄Γάμος με τα Όλα του΄΄ σε τέσσερα αυτοτελή επεισόδια σε σκηνοθεσία Κ. Φιλιώτου. ΑΝΤ1 TV.

2005: *Σκριπτ στην τηλεοπτική σειρά του Τ. Ψαρρά ΄΄ Ο Θησαυρός της Αγγελίνας΄΄ ΝΕΤ

* Συμμετοχή στο φεστιβάλ ΔΙΑ-ΡΟΕΣ στο θέατρο χορο-ροές 13 και 20 Φεβρουαρίου με σκηνοθεσία της παράστασης ΄΄Το πανηγύρι΄΄ του Ζαν Κοκτώ

2004: *Συμμετοχή στο φεστιβάλ PLATFORMA 1-4 Οκτωβρίου 2004 με την ταινία ΄΄Το τελευταίο ταξίδι΄΄ (copy 1997) Πέμπτη διάκριση στην προτίμιση κοινού.

*Βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία μ. μήκους ΄΄ Τέλος χρόνου΄΄ της Κ. Κονταξάκη. Φεστιβάλ Δράμας και Θεσσαλονίκης 2005 διαγωνιστικό τμήμα.

2003: *Σκηνοθέτης ροής στην εκπομπή ΄΄καλώς τους΄΄ στον ALPHA σκηνοθεσία Γ. Παπαδόπουλος (Οκτώβρης Νοέμβρης )

* Σκηνοθεσία τής παράστασης ΄΄Έξοδος΄΄ του Αντ. Παπαδόπουλου με μαθητές του 6ου Λυκείου Ν. Σμύρνης.

2001: * Β΄ βοηθός σκηνοθέτη στην τηλεοπτική σειρά του MEGA CHANNEL ΄΄ Είσαι το ταίρι μου΄΄ σενάριο Λ. Παπαπέτρου, σκηνοθεσία Αντ. Αγγελόπουλου (την καλοκαιρινή περίοδο γυρισμάτων στην Ελλάδα).

2000- 2001: *Σκριπτ στην τηλεοπτική σειρά του Μ. Μανουσάκη ΄΄ Έρωτας κλέφτης΄΄ ΑΝΤ1 TV.

2000: *Β΄ βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Μ. Πιλαλητού ΄΄Το κόστος του παιχνιδιού΄΄, (βραβείο σεναρίου πρόγραμμα μικροφιλμ Ε.Τ 1)

*Βοηθός παραγωγής στην παράσταση ΄΄Η φάση του πάρτυ΄΄ του Ίrvine welsh στο θέατρο φούρνος 11-27/10/2000 σκηνοθεσία Γ. Καταφυγή

2000 – 1999: *Σκριπτ στην τηλεοπτική σειρά του Μ. Μανουσάκη ΄΄Σύνορα αγάπης΄΄ , ΑΝΤ1 ΤV.

1999: *Σκριπτ σε κάποια επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΄΄Αθωος ή ένοχος΄΄σε σκηνοθεσία Μ. Μανουσάκη – Γ. Καραντινάκη, ΑΝΤ1 ΤV.

*Βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση ΄΄Η άτακτη τάξη΄΄, σκηνοθεσία Χρ. Βαλαβανίδη/ Α. Κράλλη, ΄΄Από Μηχανής Θέατρο΄΄.

*Βοηθός σκηνοθέτη σε ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σκηνοθεσία Ν. Ζωϊόπουλος

*Σκριπτ στην ταινία ΄΄τα είδωλα΄΄, του Μ. Σαβουιδάκη, και βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Σ. Λασιθιωτάκη ΄΄ένας καφές ακόμα΄΄ (φεστιβάλ Δράμας 2000).

1998: *Σκριπτ στην ταινία του Ε. Κούζουνα ΄΄Time΄΄, (φεστιβάλ Δράμας 2000)

*Βοηθός σκηνοθέτη σε ντοκυμανταίρ για την εκπομπή παρασκήνιο Ε.Τ.1 σκηνοθεσία Ν. ζωϊόπουλος.

*Βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση ΄΄Πενθέας Πάσχων΄΄. σκηνοθεσία Χ. Βαλαβανίδη, ΄΄Από Μηχανής Θέατρο΄΄.

*Συγγραφή θεατρικού έργου ΄΄Tο πάρτυ΄΄, Γ΄ βραβείο στο διαγωνισμό νέων συγγραφέων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

1997: *Υπογραφή σεναρίου και σκηνοθεσίας της ταινίας ΄΄Tο τελευταίο ταξίδι ΄΄ με συμμετοχή στο φεστιβάλ Δράμας.

*Βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία της Σ. Ν. Γιαννάρου ΄΄O θαυμαστής΄΄, φεστιβάλ Δράμας 1998.

1996: *Βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία: ΄΄Tο επόμενο ποτό΄΄ της Μ. Καπετανοπούλου, συμμετοχή στο φεστιβάλ Δράμας.

*Σκηνοθεσία της παράστασης ΄΄O μικρός πρίγκιπας΄΄ του Antoine de Sainte Exypery με μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Γαλατσίου.

1995 : *Βοηθός σκηνοθέτη στις ταινίες μικρού μήκους ΄΄Kλεψύδρα΄΄ του Π. Ξανθόπουλου και ΄΄ Ο Γρηγόρης΄΄ του Ν. Πολλάκη, προβολή-φεστιβάλ Δράμας.

*Σκηνοθεσία της παράστασης ΄΄ Ηπειρώτικος γάμος΄΄ στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος σειράς εκδηλώσεων συλλόγου Ηπειρωτών.

 

Σεμινάρια - εκπαιδευτικά μαθήματα:

*2010-2012 : μαθήματα κίνησης και μοντέρνου χορού στο ΄΄κινητήρας στούντιο΄΄ με την Ανθή Θεοφιλίδου.

* Ιούλιος 2009, ανοιχτό μάθημα στον κινητήρα ΚΥΤ κίνηση υποκριτική τραγούδι με την Α. Γύρα τον Δ. Αγορά και την Β. Ρόρη.

*Ιδιαίτερα μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού 1998-2004.

*Συμμετοχή σε ομάδα εξάσκησης ηθοποιών (ασκήσεις διαλογισμού, αυτοσυγκέντρωσης, θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού, ασκήσεις χορού, μουσικής) Σεπτέμβρης 1998.

 

Άλλες δραστηριότητες:

* Παρουσίαση του βιβλίου ΄΄λουλούδια αγριομυγδαλιάς΄΄ στις 20-2-2012

*Θεατρικό παιχνίδι σε παιδικά πάρτυ και ΄΄animatrice΄΄ σε εκδηλώσεις.

*Συμμετοχή σε εκδηλώσεις τραγουδιού:

--Στοά του βιβλίου παγκόσμια ημέρα μουσικής (21/6/97),

--Αρχαίο θέατρο Γιτάνης με το πολυφωνικό συγκρότημα Χαονία 1997,

--Μπουάτ Αυλαία 1997

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα ως ερευνητής δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ καλύπτοντας πολιτικό ρεπορτάζ και παρουσιάζοντας  ενημερωτικές εκπομπές . Παράλληλα σπούδαζε σενάριο,σχεδιασμό τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ.

Από το 2000 εργάζεται ως σεναριογράφος, αφηγητής, ιστορικός ερευνητής, σκηνοθέτης και ανεξάρτητος concept maker πολυμεσικών ιστορικών εκδηλώσεων και τηλεοπτικού, οπτικοακουστικού προγράμματος για την ιδιωτική, δημόσια τηλεόραση και φορείς.

 Ως σεναριογράφος, ερευνητής, αφηγητής, σκηνοθέτης και αρχισυντάκτρια, έχει δημιουργήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 170 ντοκιμαντέρ ιστορικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού περιεχομένου για την Ελληνική τηλεόραση, για φεστιβάλ, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Γράφει και σκηνοθετεί πολυμεσικά θεατρικά έργα ιστορικού περιεχομένου.

Ως συγγραφέας έχει συμμετάσχει σε 4 συλλογικές εκδόσεις.

Διασκεύασε, σκηνοθέτησε εννέα βιβλία σε θεατρική μορφή και σχεδίασε την καλλιτεχνική μεταφορά τους σε (Αudiobooks)  που κυκλοφορούν  σε όλες τις χώρες του κόσμου σε ψηφιακή και έντυπη έκδοση.

(Τα σχεδίασε σύμφωνα με καλές πρακτικές και κανόνες της πλατφόρμας (Design For All ) και έχουν την υψηλότερη βαθμολογία, από τους χρήστες και τις πλατφόρμες, για την τεχνική, καλλιτεχνική τους ποιότητα και τις καινοτομίες στον σχεδιασμό τους.)

Διδάσκει: Σχεδιασμό, μεθοδολογία έρευνας και σενάριο ντοκιμαντέρ στα σεμινάρια που διοργανώνει η «Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας»

Διοργάνωσε τα πρώτα σεμινάρια και  Workshop στην Ελλάδα με θέμα τον τρόπο που τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι σκηνοθέτες οι παρουσιαστές θα παρουσιάζουν και θα κινηματογραφούν σωστά, θέματα για την αναπηρία και πως θα παρουσιάζουν τις ειδήσεις με τους βασικούς κανόνες του Design For All 

Και τον σχεδιασμό περιεχομένου και οργάνωση σεμιναρίου με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, για επαγγελματίες των ΜΜΕ. Θέμα σεμιναρίου: «Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο του πληθυσμού» 

Διετέλεσε υπεύθυνη έργου στον ευρωπαϊκό κύκλο σεμιναρίων με θέμα: «Εργαστήριο ευαισθητοποίησης Δημοσιογράφων, φορέων και εκπροσώπων μεταναστών με θέμα «ΜΜΕ & Μετανάστες» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Dialogue between new citizens που διοργάνωσε η Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης με κοινωνικούς εταίρους την Ελλάδα την Ιταλία και την Ισπανία.

                                Κοινωνική Δράση, Εθελοντισμός


Ως ιστορικός ερευνητής μελετά διαχειρίζεται και δημοσιοποιεί πρωτογενές υλικό που της έχουν εμπιστευθεί απόγονοι ιστορικών οικογενειών της Ελλάδας, μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών, ομιλιών σε συνέδρια και εκθέσεων σε μουσεία και επετειακές εκδηλώσεις.                                      

Δραστηριοποιήθηκε στους συνδικαλιστικούς φορείς των ΜΜΕ.

2004- 2016 ήταν εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων Ελλάδας )και του Δ.Σ  του  Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων και τη ΄΄Δημοσιογραφία Χωρίς Διακρίσεις΄΄ και συμμετέχοντας σε ελληνικές και ξένες επιτροπές με θέμα την προσβασιμότητα όλων στην λογοτεχνία, την ενημέρωση και την εκπαίδευση  και την προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Forum ΄΄Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος΄΄

Είναι μέλος :

Της ΕΣΕ (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας)

Της ΕΣΗΕΜΘ (Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης)

Και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων:

ΟΣΔΕΛΑΘΗΝΑΕΡΑΤΩ, ΔΙΟΝΥΣΟΣΕΔΕΜ

Για την εθελοντική και επαγγελματική της δράση έχει τιμηθεί από φορείς της πολιτείας και ιδιωτικούς Συλλόγους και Οργανώσεις.


Εργογραφία


Σχεδιασμός, σενάριο στα οπτικοακουστικά έργα (Ντοκιμαντέρ και ιστορικά αφιερώματα):
«Κύριλλος και Μεθόδιος» (ΕΤ3) «Προστασία των τάφων της Βεργίνας» (ΕΤ3) (Eύφημος μνεία στο Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997). «Κωνσταντίνος και Χρυσηίδα Καλλάρη» (ΕΤ3,ΕΡΤ ΣΑΤ)
«80 χρόνια του ΠΑΟΚ» (ΠΑΕ ΠΑΟΚ-DVD),« Ο Ζωγράφος Αλέκος Κοντόπουλος» (Δήμος Αγ. Παρασκευής) «Ιστορικές στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων» ( ΕΤ1) «Abandoned animals without a chance to live Η πραγματική ιστορία του Δημήτρη Σαμαρά» (DVD) «Του λόγου τα διαχρονικά» (ΝΕΤ).

Σχεδιασμός και Σενάρια στα ντοκιμαντέρ της σειράς με τίτλο: "Ταξίδι στον Πολιτισμό" του ΥΠΠΟ

«Κατίνα Παξινού» «Αλ. Παπαδιαμάντης» « Γ. Βιζυηνός» « Ηλίας Βενέζης» «Αντιγόνη Μεταξά» «Γρ. Ξενόπουλος» «Μάριος Βάργογλης» «Κυβέλη» «Θ. Βέγγος» «Κ. Κουν» «Ελ Λαμπέτη» «Μενέλαος Λουντέμης» «Στ. Κλεάνθης» «Κοσμάς Πολίτης» «Εμμανουήλ Ροίδης» «Κωστής Παλαμάς» «Πηνελόπη Δέλτα» «Άλκη Ζέη» «Μιλ. Μαλακάσης» «Μ. Καραγάτσης» « Βιτ. Κορνάρος» «Εξπρεσιονισμός –Ιμπρεσιονισμός» «Νατουραλισμός» «Ρεαλισμός»
Συγγραφή Σεναρίων σειράς 17 μίνι ντοκιμαντέρ για την: ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία, τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα του Νομού Κυκλάδων. (Φορέας: Επιμελητήριο Κυκλάδων)

Έρευνα, σενάριο ,αφήγηση στα Ντοκιμαντέρ-αφιερώματα (ΕΤ1) με θέματα:
Η Ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου
Η ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού
Η πορεία των ελληνικών σιδηροδρόμων
H Κύπρος και η ιστορία της
Μικρασιατική καταστροφή και ποντιακός Ελληνισμός
Η ιστορία της Θεσσαλονίκης
Η ζωή και το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα
Μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες

Διασκευές, Σενάριο, Σκηνοθεσία στα ηχητικά έργα Audiobooks:
«Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Εξυπερύ
«Ο Νιοράντες.4 κορφιάτικες κωμικοτραγικές ιστορίες» του Γιώργου Καπράνου
« Παράλληλοι Κόσμοι» της Ευδοκίας Κιμωλιάτη
«Πρόσωπα Ζώα Πράματα» του Πέτρου Αργυρίου
«Ο Δρόμος του Φεγγαριού» του Όμηρου Αβραμίδη

Συγγραφή βιβλίων

«Όλια τα ‘’αχ’’ τεμέτερα, εγένταν τραγωδίας» Ένα ιστορικό, μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Πόντο. (από κοινού με τον Μάκη Σεβίλογλου)

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ρεπορτάζ στην άλλη Πλευρά της Πόλης» Συλλογικό έργο.Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΚΛΗΡΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΣΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ B' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ A' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | H ΝΑΥΤΙΛΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΑΚΑΣ - Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: Ο διχασμός των αστών σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά Αδ. Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ) ΣΜΥΡΝΗΣ: Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας» σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
“Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία” σε κείμενα και σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη

Πληροφορίες

Βεβαίωση Παρακολούθησης: Θα χορηγηθεί επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.

Η Λέσχη Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, μια Λέσχη Πολιτισμού για όλους ιδρύθηκε για να υποστηρίξει όλους τους νέους δημιουργούς που ασχολούνται με τη συγγραφή του σεναρίου αλλά και όλα τα άλλα είδη γραφής να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να επιδιώξουν την υλοποίησή του με τη βοήθεια καταξιωμένων επαγγελματιών/δημιουργών. Σε όλους όσους θα μετάσχουν σε κάποιο απο τα εκπαιδευτικά προγράμματα του New York College σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ)

Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 εβδομάδες – 48 διδακτικές ώρες

Έναρξη: Δεκέμβριος 2022

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: Παρασκευή  17.00 – 21.00 και Σάββατο 10:00-16:00

Πληροφορίες/ Εγγραφές: NYC Athens Campus, Αμαλίας 38, Σύνταγμα

Τηλ: (+30) 210 32 25 961, e-Mail: farvaniti@nyc.gr

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 • Φέρει την εγγύηση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος του επί 30 έτη πολιτιστικού φορέα των δημιουργών/σεναριογράφων του οπτικοακουστικού έργου.
 • Διδάσκουν άκρως πεπειραμένοι σκηνοθέτες αλλά και σεναριογράφοι.
 • Το New York College αποτελεί από μόνο του μια προοπτική για το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών του.
 • Η Ε.Σ.Ε. προσφέρει δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς άλλους τομείς πολιτιστικών δράσεων που άπτονται του σεναρίου και της υποκριτικής σε όσους παρακολουθήσουν το εργαστήριο/σεμινάριο.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe