ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες
*Ημερομηνία Γέννησης

Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
PROFESSIONAL CERTIFICATE/ DIPLOMA IN CREATIVE AND SCREEN WRITING

PROFESSIONAL CERTIFICATE/ DIPLOMA IN CREATIVE AND SCREEN WRITING


Στην εποχή όπου η εικόνα βασίζεται στη σωστή χρήση του λόγου δεν υφίστανται περιθώρια για αποφυγή της εκμάθησης του βασικότερου εργαλείου όπου εικόνα και λόγος συναντώνται παράγοντας έργο. Το σενάριο. Τα πάντα βασίζονται στα καλά, επιτυχημένα, όχι απαραίτητα πρωτότυπα, αλλά σίγουρα ενδιαφέροντα σενάρια. Η οπτικοακουστική βιομηχανία, η διασκεδαστική τηλεόραση, η κινηματογραφική τέχνη, η πολιτική λογογραφία, η θριαμβευτική δημοσιογραφία, η επιτυχημένη διαφήμιση και το διαδραστικό θέατρο, και πολλές άλλες, φυσικά, μορφές της εφαρμοσμένης τέχνης του σεναρίου, αποτελούν το Α και το Ω σχεδόν όλων των μορφών έκφρασης, καλλιτεχνικής και μη.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) προσφέρουν το Professional Diploma/ Certificate in Creative and Screen Writing, όπου κορυφαίοι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες τηλεοπτικών και κινηματογραφικών επιτυχιών- μέλη της Ε.Σ.Ε. αποκαλύπτουν και διδάσκουν συγκροτημένα και συστηματικά τη μεθοδολογία συγγραφής και προώθησης Σεναρίων.

Στόχοι του προγράμματος: Πλήρης, πρωτοβάθμια, θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση συγγραφής κινηματογραφικού και τηλεοπτικού σεναρίου

Σε ποιούς απευθύνεται: Σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίου, τους σπουδαστές κινηματογραφικής τέχνης (οπτικοακουστικής), τους σπουδαστές δημιουργικής γραφής, τους σπουδαστές δημοσιογραφίας, τους σπουδαστές φιλολογίας, τους σπουδαστές ψυχολογίας


Λεπτομέρειες
 • Περιεχόμενο μαθημάτων

 • Εισηγητές

 • Πληροφορίες

Περιεχόμενο μαθημάτων

Το σεμινάριο είναι διαρκείας 7 μηνών - 180 διδακτικών ωρών και περιλαμβάνει:

 • Θεωρητικά Μαθήματα,
 • Εργαστήρια (Workshops) συγγραφής ολοκληρωμένων Σεναρίων επί ιστορίας προσωπικής επιλογής,
 • Master Classes

ΕΝΟΤΗΤΑ 1

 • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
 • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  

ΕΝΟΤΗΤΑ 2

 • ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ/ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΗΡΙΑΛ 
 • ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ + ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ)
 • ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • MASTER CLASSES 

ΕΝΟΤΗΤΑ 3

 • ΜΟΝΤΑΖ (ΘΕΩΡΙΑ)  

ΕΝΟΤΗΤΑ 4

 • ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΙ/ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ/ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ  

ΕΝΟΤΗΤΑ 5

 • ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ  

ΕΝΟΤΗΤΑ 6

 • ΠΑΡΑΓΩΓΗ / ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΠΟΡΩΝ
 • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ/ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ/ ΠΡΟΩΘΗΣΗ  

ΕΝΟΤΗΤΑ 7

 • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εισηγητές

Γεννήθηκε στη Λάρισα.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίων τηλεοπτικών σειρών, συνεργάστηκε ως script editor στη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων και έγραψε κείμενα σε πολιτιστικά ντοκιμαντέρ.

Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία για τον κινηματογράφο. Ανάμεσά τους: Η φιλμογραφία του ελληνικού κινηματογράφου 1914-1998, καταγραφή του συνόλου των ελληνικών ταινιών μεγάλου μήκους από την Γκόλφω μέχρι τις μέρες μας, το Λεξικό σκηνοθετών του Παγκοσμίου Κινηματογράφου σε τέσσερις διαδοχικές εκδόσεις, το Φιλμ νουάρ, μονογραφία που προσεγγίζει αισθητικά και ιστορικά αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό είδος, την Ελληνική τηλεόραση, πλήρη οδηγό όλων των τηλεοπτικών σειρών της περιόδου 1967-1998 και της ιστορικής εξέλιξης της ελληνικής τηλεόρασης, Το σενάριο, μια μελέτη της δομής και της τεχνικής συγγραφής ενός κινηματογραφικού σεναρίου (βιβλίο που επιλέχτηκε και χρησιμοποιείται σαν εκπαιδευτικό βοήθημα στις σχολές ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Παντείου Πανεπιστημίου), την Κωμωδία, ανάλυση της δομής του κωμικού έργου, στη λογοτεχνία, το θέατρο και τον κινηματογράφο, τη θεματολογία της κωμωδίας, την τυπολογία των αστείων και των μηχανισμών του γέλιου και την Ιστορία του Κινηματογράφου, ιστορική μελέτη για την εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης και βιομηχανίας.
Έγραψε ακόμα μεγάλο αριθμό δοκιμίων και άρθρων για την εξέλιξη του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αισθητικές αναλύσεις, πληροφοριακά άρθρα σε περιοδικά ποικίλης ύλης, κινηματογραφικές κριτικές, και ακόμα, μυθιστορήματα και θεατρικά κείμενα.

Κατά καιρούς υπήρξε μέλος γνωμοδοτικών, οργανωτικών και κριτικών επιτροπών των Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Δράμας και Καλαμάτας, διατέλεσε reader σεναρίων στην ΕΤ1 (1987-1990) και στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (1997-1999), δίδαξε ιστορία κινηματογράφου και σενάριο σε ιδιωτικές σχολές και σεμινάρια, ενώ σήμερα είναι δάσκαλος σεναρίου στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και από τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου από τον Μάιο του 2007 ως τον Οκτώβριο του 2009.


Εργογραφία


(επιλεκτική)


Κινηματογράφος

Το πέρασμα, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σταύρακα, συνεργασία στο σενάριο με τον σκηνοθέτη και τον Θανάση Σκρουμπέλο, 2006
Ουτοπία, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρυπίδη, σενάριο σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, 2004

Τα καφενεία, ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους σε σενάριο του ιδίου σε συνεργασία με τον Βασίλη Σπηλιόπουλο και σκηνοθεσία του ιδίου, παραγωγή ΥΠΠΟ, 1985

Ενθύμια από τη Βαϊμάρη, ταινία μικρού μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, 1983
Κρατικό Βραβείο Ποιότητας του ΥΠΠΟ, 1983


Τηλεόραση

Σκορπιός, πρωτότυπη σειρά περιπέτειας, 28 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου, MEGA, 1994-95
Ευτυχώς… δυσάρεστα νέα, πρωτότυπη σειρά 20 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, ΕΤ2, 1993
Συγκάτοικοι στην τρέλα, πρωτότυπη κωμική σειρά 40 επεισοδίων (συμμετοχή στα 20 από αυτά), σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη ΑΝΤ1, 1992
Η Θυσία, πρωτότυπη σειρά 18 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, ΑΝΤ1, 1991-92
Μάλιστα Κύριε, πρωτότυπη σειρά 26 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Γιάνη Χαρτοματζίδη, ΑΝΤ1, 1991
Παρέλαση, τηλεοπτική διασκευή 13 επεισοδίων του ομότιτλου μυθιστορήματος του Βασίλη Καζαντζή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, ΕΤ1, 1989
Το σπίτι της θείας, τηλεοπτική διασκευή 13 επεισοδίων του ομότιτλου μυθιστορήματος του
Φίλιππα Δρακονταειδή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, ΕΤ2, 1988
Το μπουρίνι, συνεργασία στην τηλεοπτική διασκευή 6 επεισοδίων της ομώνυμης νουβέλας του
Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, ΕΤ2, 1987


Θέατρο

Πέντε λεπτά διάσημος, σατιρικά μονόπρακτα, Θέατρο των Καιρών, Αθήνα, 1999


Βιβλία

Η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, μελέτη για τη δημιουργία και την εξέλιξης της ελληνικής τηλεόραση, Εκδόσεις Αιγόκερως, 2008
Ιστορία του Κινηματογράφου, ιστορική μελέτη για την εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης και βιομηχανίας, Εκδόσεις Αιγόκερως, 2003
Κωμωδία, ανάλυση της δομής του κωμικού έργου, στη λογοτεχνία, το θέατρο και τον κινηματογράφο, Εκδόσεις Αιγόκερως, 2001
Ελληνική τηλεόραση, πλήρης οδηγός των τηλεοπτικών σειρών της περιόδου 1967-1998, Εκδόσεις Αιγόκερως, 1998
Λεξικό σκηνοθετών του Παγκοσμίου ΚινηματογράφουΕκδόσεις Αιγόκερως (τέσσερις εκδόσεις),
1988-1999
Η φιλμογραφία του ελληνικού κινηματογράφου 1914-1998, καταγραφή των ελληνικών ταινιών μεγάλου μήκους, Εκδόσεις Αιγόκερως, 1998
Το σενάριο, μελέτη της δομής και της τεχνικής συγγραφής του κινηματογραφικού σεναρίου, Εκδόσεις Αιγόκερως, 1997
Φιλμ νουάρ, αισθητική και ιστορική μελέτη, σε συνεργασία με τον Βασίλη Σπηλιόπουλο, Εκδόσεις Λιβάνη, 1985


Ο ήρωας της επόμενης σελίδας
, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αιγόκερως, 2001
Να σκοτώσεις το διάβολο, αστυνομικό μυθιστόρημα, Εκδόσεις Λιβάνη, 1988

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό, αλλά η δουλειά του πατέρα ως δασκάλου έφερε πολύ νωρίς την οικογένεια στην Αθήνα. Μεγάλωσε στον Πειραιά και την Αθήνα, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε και εργάστηκε σαν προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Βαρέθηκε όμως γρήγορα και βρέθηκε στο Παρίσι όπου σπούδασε οικονομικά (αλλά και κινηματογράφο και video art). Επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε σε διάφορες δουλειές στον οικονομικό τομέα, έως ότου συναντήθηκε με το σενάριο.

Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2005.
Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΕ από τον Οκτώβριο του 2009.
Μέλος του Δ.Σ της ΕΣΕ από το 2012 μέχρι και σήμερα.


Εργογραφία


2021 – 2022: «Γη της Ελιάς»: Σχεδιασμός και ανάπτυξη πλοκής. Σενάριο Βάνα Δημητρίου, Σκηνοθεσία Ανδρέας Γεωργίου. Σε εξέλιξη.   

2019 -  2021: «Οκτώ Λέξεις»: Σχεδιασμός και ανάπτυξη πλοκής. Σενάριο Βάνα Δημητρίου, Σκηνοθεσία Ανδρέας Γεωργίου.   

2017 - 2019: «Τατουάζ». Σχεδιασμός και ανάπτυξη πλοκής σε 640 επεισόδια. Σενάριο Βάνα Δημητρίου, Σκηνοθεσία Ανδρέας Γεωργίου.

2013 - 2017«Μπρούσκο». Σχεδιασμός και ανάπτυξη πλοκής σε 740 επεισόδια. Σενάριο Βάνα Δημητρίου, Σκηνοθεσία Ανδρέας Γεωργίου.  

2008 - 2011: «Μυστικά της Εδέμ». Σχεδιασμός και ανάπτυξη πλοκής σε 640 επεισόδια. Σενάριο Έλενα Ακρίτα - Γιώργος Κυρίτσης, Σκηνοθεσία Γιάννης Βασιλειάδης.  

2006 - 2008: «Έρωτας». Σχεδιασμός και ανάπτυξη πλοκής, επιμέλεια σεναρίου σε 350 επεισόδια. Συγγραφή διαλόγων. Σενάριο Βάνα Δημητρίου, Σκηνοθεσία Κώστας Κωστόπουλος.  

2005 - 2006«Φιλοδοξίες». Ανάπτυξη πλοκής και επιμέλεια σεναρίου, 200 επεισόδια. Σενάριο Άντα Γκουρμπαλή, Σκηνοθεσία Ερρίκος Αναγνωστόπουλος.

2000 - 2005«Απαγορευμένη Αγάπη». Σενάριο, συγγραφή διαλόγων και επιμέλεια σεναρίου, σε εκατοντάδες επεισοδίων.. Σκηνοθέτες: Αντώνης Τέμπος, Βασίλης Θωμόπουλος, Θοδωρής Κωνσταντόπουλος.  

Είναι συγγραφέας, θεατρική συγγραφέας και σεναριογράφος. Αφού τελείωσε το Κλασσικό Λύκειο Αρσακείου Παλαιού Ψυχικού, σπούδασε στο The American College of Greece, Deree και στη συνέχεια, σπούδασε Novel Writing στο London School of Journalism, London, & παρακολούθησε σεμινάρια, όπως το Story του Robert McKee, Storylogue on line training by Robert McKee και πολλά σεμινάρια σεναρίου. 

Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα ως Guest Lecturer, στο μάθημα του σεναρίου. Συνεργάζεται με το Metropolitan College (affiliate of Queen Margaret University of Edinburgh), όπου διδάσκει σενάριο στο Τμήμα Σκηνοθεσίας, και ως εισηγήτρια σεμιναρίων/workshops με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Επίσης, είναι εισηγήτρια σεμιναρίων & workshops (δημιουργική γραφή, actors’ performance) στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Από το 2004, γράφει βιβλία, σενάρια μικρού & μεγάλου μήκους, μεγάλου μήκους στα αγγλικά, τηλεοπτικές προτάσεις για σήριαλ & σειρές ντοκιμαντέρ στα αγγλικά, δούλεψε ως αρχισυντάκτης σε εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση, ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, έγραψε και σκηνοθέτησε σενάρια για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ,   

Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2013.


Εργογραφία


Τηλεόραση – συγγραφή σεναρίου
Επεισόδιο Συμβατός Δότης, Σκηνοθέτης Πέτρος Καλκόβαλης, Σειρά Οικογενειακές Ιστορίες, Παραγωγή Constantin Entertainment, Προβολή Κανάλι Alpha. 
Επεισόδιο Γιώργος Λαζαρίδης, Σκηνοθέτης Λευτέρης Κατσαρός, Σειρά Από το μικρό στο μεγάλο, Παραγωγή ΕΣΕ 2018, Προβολή Κανάλι της Βουλής  
Επεισόδιο Ηλίας Σκουλάς, Σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, Σειρά Από το μικρό στο μεγάλο, Παραγωγή ΕΣΕ 2018, Προβολή Κανάλι της Βουλής.
Επεισόδιο Κώστας Μουρσελάς, Σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, Σειρά από το μικρό στο μεγάλο, Παραγωγή ΕΣΕ 2018, Προβολή Κανάλι της Βουλής.
Επεισόδιο Νίκος Τσιφόρος (συν-συγγραφή με τον Ηλία Φλωράκη), Σκηνοθεσία Αλεξάνδρα Μπελεγράτη,  Σειρά από το μικρό στο μεγάλο, Παραγωγή ΕΣΕ 2018, Προβολή Κανάλι της Βουλής. 
Επεισόδιο Άκος Δασκαλόπουλος, Σκηνοθεσία Όλγα Μπακοπούλου, Σειρά από το μικρό στο μεγάλο, Παραγωγή ΕΣΕ 2019, Προβολή Κανάλι της Βουλής.  

Ταινίες/Ντοκιμαντέρ – συγγραφή σεναρίου
Freebirds, συγγραφή σεναρίου στην μικρού μήκους ταινία, Σκηνοθέτης Ιωάννα Καλλιστράτου, ανεξάρτητη παραγωγή, επίσημη συμμετοχή στο 48 Athens Film Festival, 2008
Bones in the sea, συγγραφή σεναρίου και σκηνοθεσία του, ανεξάρτητη παραγωγή. Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε στο Sam Noble Museum, University of Oklahoma, USA, στην Αθήνα σστην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, (2012), σε Πανεπιστήμιο στον Καναδά και στο Deree College (2019)
Μια μέρα στο Βρυσάκι, συγγραφή σεναρίου, Σκηνοθέτης Ανδρέας Ελματζόγλου, ανεξάρτητη παραγωγή, παρουσίαση και συμμετοχή στο Athens Fringe Festival (2013).    

Σκηνοθεσία
Γιάννης Δαλιανίδης, σκηνοθεσία, Σενάριο Θάνος Τσάμπρας, Από το μικρό στο μεγάλο, Σενάριο Θάνος Τσάμπρας, σειρά ντοκιμαντέρ 30 επεισοδίων αφιέρωμα στους Έλληνες,,  Παραγωγή ΕΣΕ, 2018, Κανάλι Βουλής. 
Νίκος Τσιφόρος,  σκηνοθεσία, Σενάριο Ηλίας Φλωράκης Από το μικρό στο μεγάλο, Σενάριο Θάνος Τσάμπρας, σειρά ντοκιμαντέρ 30 επεισοδίων αφιέρωμα στους Έλληνες,,  Παραγωγή ΕΣΕ, 2018, Κανάλι Βουλής. 
Δημήτρης Γαλάνης, σκηνοθεσία, Σενάριο Κλεοπάτρα Σβανά,  Από το μικρό στο μεγάλο, σειρά ντοκιμαντέρ 30 επεισοδίων αφιέρωμα στους Έλληνες,,  Παραγωγή ΕΣΕ, 2018, Κανάλι Βουλής. 
Πυθαγόρας (Παπασταματίου), Σκηνοθεσία, Σενάριο Νατάσα Μποζίνη, Από το μικρό στο μεγάλο,  σειρά ντοκιμαντέρ,  Παραγωγή ΕΣΕ, 2019, Κανάλι Βουλής. 

Εκδόσεις βιβλίων/μεταφράσεις/επιμέλεια
Έτσι έπρεπε να γίνει, νουβέλα, Εκδόσεις Iason Books, (2011)
Το κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, (2013)
Έξω από το σώμα, θεατρικό έργο, Εκδόσεις Iason Books (2016)
Εμπειρίες που δεν διδάσκονται, 26 εισηγήσεις για το σενάριο, Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος, (2018) 
Σιντάρτα του Έρμαν Έσσε, μετάφραση από τα αγγλικά, εκδόσεις Πηγή,  (2018) 
Και Τελείωσε ο Δρόμος, Συγγραφέας Χιουσείν Τζενγκίζ, Επιμέλεια, Έρικα Αθανασίου, Μπελεγράτη Αλεξάνδρα, Εκδόσεις Iason Books  (2018)
Το σκοτεινό δάσος, μυθιστόρημα,  Εκδόσεις Πηγή (2018) και επανέκδοση τον 8/ 2019

Θεατρικά έργα
Thread, Έξω από το Σώμα, Ballroom dance, Λέξεις Ανάμεσα Μας, Mystic Games. 

Διακρίσεις 
You are my only sunshine, συγγραφή σεναρίου στα αγγλικά, έλαβε δύο βραβεία (“Best Special Mention Screenplay” & “Best Family Drama Screenplay” στα Angel Film Festival 2012, Monte Carlo/Monaco. Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
Παρουσίαση Βιβλίου 24/11/18 (Αθήνα): Το Σκοτεινό Δάσος (Αλεξάνδρα Μπελεγράτη - Φιλοσοφικό δυστοπικό μυθιστόρημα)
Εκδόθηκε το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μπελεγράτη "Το Σκοτεινό Δάσος"

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα ως ερευνητής δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ καλύπτοντας πολιτικό ρεπορτάζ και παρουσιάζοντας  ενημερωτικές εκπομπές . Παράλληλα σπούδαζε σενάριο,σχεδιασμό τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ.

Από το 2000 εργάζεται ως σεναριογράφος, αφηγητής, ιστορικός ερευνητής, σκηνοθέτης και ανεξάρτητος concept maker πολυμεσικών ιστορικών εκδηλώσεων και τηλεοπτικού, οπτικοακουστικού προγράμματος για την ιδιωτική, δημόσια τηλεόραση και φορείς.

 Ως σεναριογράφος, ερευνητής, αφηγητής, σκηνοθέτης και αρχισυντάκτρια, έχει δημιουργήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 170 ντοκιμαντέρ ιστορικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού περιεχομένου για την Ελληνική τηλεόραση, για φεστιβάλ, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Γράφει και σκηνοθετεί πολυμεσικά θεατρικά έργα ιστορικού περιεχομένου.

Ως συγγραφέας έχει συμμετάσχει σε 4 συλλογικές εκδόσεις.

Διασκεύασε, σκηνοθέτησε εννέα βιβλία σε θεατρική μορφή και σχεδίασε την καλλιτεχνική μεταφορά τους σε (Αudiobooks)  που κυκλοφορούν  σε όλες τις χώρες του κόσμου σε ψηφιακή και έντυπη έκδοση.

(Τα σχεδίασε σύμφωνα με καλές πρακτικές και κανόνες της πλατφόρμας (Design For All ) και έχουν την υψηλότερη βαθμολογία, από τους χρήστες και τις πλατφόρμες, για την τεχνική, καλλιτεχνική τους ποιότητα και τις καινοτομίες στον σχεδιασμό τους.)

Διδάσκει: Σχεδιασμό, μεθοδολογία έρευνας και σενάριο ντοκιμαντέρ στα σεμινάρια που διοργανώνει η «Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας»

Διοργάνωσε τα πρώτα σεμινάρια και  Workshop στην Ελλάδα με θέμα τον τρόπο που τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι σκηνοθέτες οι παρουσιαστές θα παρουσιάζουν και θα κινηματογραφούν σωστά, θέματα για την αναπηρία και πως θα παρουσιάζουν τις ειδήσεις με τους βασικούς κανόνες του Design For All 

Και τον σχεδιασμό περιεχομένου και οργάνωση σεμιναρίου με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, για επαγγελματίες των ΜΜΕ. Θέμα σεμιναρίου: «Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο του πληθυσμού» 

Διετέλεσε υπεύθυνη έργου στον ευρωπαϊκό κύκλο σεμιναρίων με θέμα: «Εργαστήριο ευαισθητοποίησης Δημοσιογράφων, φορέων και εκπροσώπων μεταναστών με θέμα «ΜΜΕ & Μετανάστες» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Dialogue between new citizens που διοργάνωσε η Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης με κοινωνικούς εταίρους την Ελλάδα την Ιταλία και την Ισπανία.

                                Κοινωνική Δράση, Εθελοντισμός


Ως ιστορικός ερευνητής μελετά διαχειρίζεται και δημοσιοποιεί πρωτογενές υλικό που της έχουν εμπιστευθεί απόγονοι ιστορικών οικογενειών της Ελλάδας, μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών, ομιλιών σε συνέδρια και εκθέσεων σε μουσεία και επετειακές εκδηλώσεις.                                      

Δραστηριοποιήθηκε στους συνδικαλιστικούς φορείς των ΜΜΕ.

2004- 2016 ήταν εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων Ελλάδας )και του Δ.Σ  του  Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων και τη ΄΄Δημοσιογραφία Χωρίς Διακρίσεις΄΄ και συμμετέχοντας σε ελληνικές και ξένες επιτροπές με θέμα την προσβασιμότητα όλων στην λογοτεχνία, την ενημέρωση και την εκπαίδευση  και την προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Forum ΄΄Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος΄΄

Είναι μέλος :

Της ΕΣΕ (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας)

Της ΕΣΗΕΜΘ (Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης)

Και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων:

ΟΣΔΕΛΑΘΗΝΑΕΡΑΤΩ, ΔΙΟΝΥΣΟΣΕΔΕΜ

Για την εθελοντική και επαγγελματική της δράση έχει τιμηθεί από φορείς της πολιτείας και ιδιωτικούς Συλλόγους και Οργανώσεις.


Εργογραφία


Σχεδιασμός, σενάριο στα οπτικοακουστικά έργα (Ντοκιμαντέρ και ιστορικά αφιερώματα):
«Κύριλλος και Μεθόδιος» (ΕΤ3) «Προστασία των τάφων της Βεργίνας» (ΕΤ3) (Eύφημος μνεία στο Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997). «Κωνσταντίνος και Χρυσηίδα Καλλάρη» (ΕΤ3,ΕΡΤ ΣΑΤ)
«80 χρόνια του ΠΑΟΚ» (ΠΑΕ ΠΑΟΚ-DVD),« Ο Ζωγράφος Αλέκος Κοντόπουλος» (Δήμος Αγ. Παρασκευής) «Ιστορικές στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων» ( ΕΤ1) «Abandoned animals without a chance to live Η πραγματική ιστορία του Δημήτρη Σαμαρά» (DVD) «Του λόγου τα διαχρονικά» (ΝΕΤ).

Σχεδιασμός και Σενάρια στα ντοκιμαντέρ της σειράς με τίτλο: "Ταξίδι στον Πολιτισμό" του ΥΠΠΟ

«Κατίνα Παξινού» «Αλ. Παπαδιαμάντης» « Γ. Βιζυηνός» « Ηλίας Βενέζης» «Αντιγόνη Μεταξά» «Γρ. Ξενόπουλος» «Μάριος Βάργογλης» «Κυβέλη» «Θ. Βέγγος» «Κ. Κουν» «Ελ Λαμπέτη» «Μενέλαος Λουντέμης» «Στ. Κλεάνθης» «Κοσμάς Πολίτης» «Εμμανουήλ Ροίδης» «Κωστής Παλαμάς» «Πηνελόπη Δέλτα» «Άλκη Ζέη» «Μιλ. Μαλακάσης» «Μ. Καραγάτσης» « Βιτ. Κορνάρος» «Εξπρεσιονισμός –Ιμπρεσιονισμός» «Νατουραλισμός» «Ρεαλισμός»
Συγγραφή Σεναρίων σειράς 17 μίνι ντοκιμαντέρ για την: ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία, τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα του Νομού Κυκλάδων. (Φορέας: Επιμελητήριο Κυκλάδων)

Έρευνα, σενάριο ,αφήγηση στα Ντοκιμαντέρ-αφιερώματα (ΕΤ1) με θέματα:
Η Ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου
Η ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού
Η πορεία των ελληνικών σιδηροδρόμων
H Κύπρος και η ιστορία της
Μικρασιατική καταστροφή και ποντιακός Ελληνισμός
Η ιστορία της Θεσσαλονίκης
Η ζωή και το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα
Μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες

Διασκευές, Σενάριο, Σκηνοθεσία στα ηχητικά έργα Audiobooks:
«Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Εξυπερύ
«Ο Νιοράντες.4 κορφιάτικες κωμικοτραγικές ιστορίες» του Γιώργου Καπράνου
« Παράλληλοι Κόσμοι» της Ευδοκίας Κιμωλιάτη
«Πρόσωπα Ζώα Πράματα» του Πέτρου Αργυρίου
«Ο Δρόμος του Φεγγαριού» του Όμηρου Αβραμίδη

Συγγραφή βιβλίων

«Όλια τα ‘’αχ’’ τεμέτερα, εγένταν τραγωδίας» Ένα ιστορικό, μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Πόντο. (από κοινού με τον Μάκη Σεβίλογλου)

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ρεπορτάζ στην άλλη Πλευρά της Πόλης» Συλλογικό έργο.Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΚΛΗΡΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΣΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ B' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ A' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | H ΝΑΥΤΙΛΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΑΚΑΣ - Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: Ο διχασμός των αστών σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά Αδ. Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ) ΣΜΥΡΝΗΣ: Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας» σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
“Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία” σε κείμενα και σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη

Είναι γεννημένος το 1958. Σπούδασε Φυσική στο Παν/μιο Αθηνών (1976-81) και στη συνέχεια σκηνοθεσία στη σχολή κιν/φου της Ευγενίας Χατζίκου (1982-85).

Εργογραφία

 

Κινηματογράφος

Μικρού μήκους ταινίες

Απαγορεύεται, ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1980
Διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Μακιφλάζ, ταινία μικρού μήκους (super 8mm), σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1982
Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Κινηματογράφου
Μετακόμιση, ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1985
Διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ο σκύλος, ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του ιδίου, 1993
Βραβείο Arte στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βρέστης. Η ταινία επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βιλερμπάν στη Γαλλία, στην επέτειο 100 χρόνων από την επινόηση του κινηματογράφου από τους αδερφούς Λυμιέρ.

Μεγάλου μήκους ταινίες

Μεταίχμιο, ταινία μεγάλου μήκους (συν-σεναριογράφος), σε σκηνοθεσία Πάνου Καρκανεβάτου, 1993
Αυτόπτης μάρτυρας, ταινία μεγάλου μήκους (συν-σεναριογράφος), σε σκηνοθεσία Μάρκου Χολέβα, 1993
Καβάφης, ταινία μεγάλου μήκους (βοηθός σεναριογράφος), σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, 1996
Πέντε λεπτά ακόμα, 2006, ταινία μεγάλου μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη, Παναγιώτα Βλαντή. Η ταινία στάθηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με 400.000 εισιτήρια και χάρισε στον πρωταγωνιστή της, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, το Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας στο φεστιβάλ Κινηματογράφου της ίδιας χρονιάς.
Όλα θα πάνε καλά, 2008,ταινία μεγάλου μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, με τους Άκι Σακελλαρίου, Φαίη Ξυλά, Ορφέα Αυγουστίδη, Δημήτρη Πιατά.

Τηλεόραση

Σύζυγος με μισθό, κωμική-οικογενειακή τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία του ιδίου, ΕΤ1, 1989-1990
Η κληρονομιά, και Ο δραπέτης συγγραφή επεισοδίων από τη σειρά αυτοτελών θρίλερ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη.

Η φωνή, τηλεοπτική διασκευή 18 επεισοδίων του ομότιτλου μυθιστορήματος του Χ. Χωμενίδη, σε σκηνοθεσία Γ. Οικονόμου, ΕΤ1, 2000-01

Το 2007 σκηνοθέτησε για την τηλεόραση τη σειρά «Πολυθρόνα για τρεις» που έγραψε ο Βασίλης Σπηλιόπουλος.

Θέατρο

Το 2017 (Ιανουάριος- Μάιος) έγραψε το θεατρικό έργο "Το ζευγάρι της χρονιάς" που ανέβηκε σε δική του σκηνοθεσία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με διανομή τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ιωάννα Πηλιχού, Φώτη Θωμαίδη και Δημήτρη Κοτζιά.

Βιβλιογραφία

Έγραψε την αστυνομική νουβέλα με τίτλο “Το τελευταίο κορίτσιˮ που θα εκδοθεί (2022) από τις εκδόσεις Τόπος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
London Film Academy (LFA), Λονδίνο, Αγγλία - Film Making Diploma, 2005-2006
University of Nottingham, Νότινχαμ, Αγγλία - BSc Hons Economics & Econometrics, 2000-2003
Δίπλωμα Αγγλικών “Cambridge Proficiency” - Δίπλωμα Γερμανικών “Grundstuffe” 


Εργογραφία


Σε εξέλιξη 2019 - σήμερα “Ancient Greece Revisited”
Διαδικτυακή σειρά 10λεπτων επεισοδίων ντοκιμαντέρ σε σενάριο Μ. Μιχαηλίδη, Παραγωγή Μ. Μιχαηλίδης, Α. Πετρίτσης
• Παραγωγή-Σκηνοθεσία-Μοντάζ

2021 “Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου”
Ντοκιμαντέρ για τη μεγαλύτερη ναυτική μάχη της ιστορίας σε σκηνοθεσία Α. Γλαρού και σενάριο Α. Γλαρού και
Αλ. Κακαβά, Παραγωγή Α. Πετρίτσης - Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Παραγωγή-Μοντάζ

2020 - 2021 “1821 Η Ελληνική Επανάσταση”
Σειρά 13ων ωριαίων ιστορικών ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Επανάσταση, Παραγωγή - ΕΡΤ
• Συν-Σκηνοθεσία με τον Αλ. Κακαβά (13 επεισόδια)
• Μοντάζ (4 επεισόδια)

2020 “Θεόδωρος Ζιάκας - Ο Επαναστάτης των Γρεβενών”
Ντοκιμαντέρ για τον Θεόδωρο Ζιάκα σε σενάριο του Αλ. Κακαβά, Παραγωγή Δήμος Γρεβενών - Αλ. Κακαβάς - Γ. Ντούντας
• Σκηνοθεσία-Μοντάζ

2018 - 2019 “Βίοι Παράλληλοι”
Σειρά 12 ωριαίων ιστορικών ντοκιμαντέρ, Παραγωγή - ΕΡΤ
• Σκηνοθεσία (4 επεισόδια)
• Συν-Σκηνοθεσία με τον Αλ. Κακαβά (5 επεισόδια)
• Σενάριο (1 επεισόδιο)
• Μοντάζ (10 επεισόδια)
• Δ/Φωτογραφίας μαζί με Μ. Γκορμεζάνο (6 επεισόδια)

2018 - 2019 “Από το Μικρό στο Μεγάλο”
Σειρά 45 ημίωρων ντοκιμαντέρ, αφιερώματα σε Έλληνες σεναριογράφους, σκιτσογράφους, στιχουργούς
Παραγωγή Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
• Σκηνοθεσία (2 επεισόδια)
• Συν-Σκηνοθεσία με τον Αλ. Κακαβά (16 επεισόδια)
• Σενάριο (2 επεισόδια)
• Μοντάζ (19 επεισόδια)
• Δ/Φωτογραφίας (29 επεισόδια)

2016 - 2017 “Μνήμες Χαράς”
Σειρά ωριαίων ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση των εδαφών της Ελλάδας μετά το 1832, Παραγωγή - ΕΡΤ
• Σκηνοθεσία (2 επεισόδια)
• Μοντάζ (7 επεισόδια)
• Δ/Φωτογραφίας (1 επεισόδιο)

2014 “Προσωπογραφήματα”
Σειρά 12 ωριαίων ντοκιμαντέρ, αφιερώματα σε προσωπικότητες, Παραγωγή GP Productions - Βουλή TV
• Παραγωγή-Μοντάζ

2007 - 2013 “Μαρτυρίες”
Σειρά 55 ωριαίων ιστορικών ντοκιμαντέρ, για πρόσωπα, γεγονότα, στιγμές και καταστάσεις που έγραψαν ιστορία, Παραγωγή GP Productions - ΕΡΤ
• Παραγωγή-Δ/Φωτογραφίας

2007 “Εφτά Σοφοί της Αρχαιότητας”
Ωριαίο ντοκιμαντέρ για τους 7 σοφούς της αρχαιότητας, Παραγωγή GP Productions - Χρήστος Λόλας
• Δ/Φωτογραφίας

Μικρού Μήκους:
2014 “Don’t Call Us God, We’ll Call You” - Μοντάζ, Παραγωγή Αλεξάνδρα Καραθόδωρου
2009 “Table For Four” - Παραγωγή-Σκηνοθεσία-Σενάριο, Παραγωγή DesignerBaby Productions
2008 “Ο Άνδρας” - Σκηνοθεσία, Ταινία μικρού μήκους για το 48 Hour Film Project
2006 “Flow Of Europe” - Σκηνοθεσία, Ταινία μικρού μήκους για το OFFON Warszawa European Film Week

Άλλα:
Εταιρικά διαφημιστικά βίντεο
Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, Φεστιβάλ Καστελλόριζου, Athens Citysightseeing Tours, Δημοκρατική Ευθύνη, Action Aid κ.α.Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
HISTORIA bookshop (promo) μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΚΛΗΡΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΣΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ B' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ A' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | H ΝΑΥΤΙΛΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ με τον επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Μανόλη Κούμα
1821 Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με τον επίκουρο καθηγητή του ΠΑ.ΠΕΛ. κ. Αντώνιο Κλάψη
1821 Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με τον καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Ιακ. Μιχαηλίδη
1821 ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ με τον καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. κ. Σπ. Βλαχόπουλο
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 4ο και τελευταίο)
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 3ο)
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 2ο)
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 1ο)
1821 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ με τον Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας Παν/μιου Ιωαννίνων κ. Νικ. Αναστασόπουλο
1821 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ με τον Διευθυντή Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σωτήρη Ριζά
1821 Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τον Δόκτορα Στέφανο Καβαλλιεράκη
1821 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ με τον αναπληρωτή καθηγητή του Παν/μιου Κρήτης κ. Ηλία Κολοβό
1821 ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΑ.ΠΕΛ. κυρία Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΑΚΑΣ - Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
1571 Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Η Μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο
ΣΑΛΑΜΙΣ 2020, 2500 Έτη Φωτός (Promo) μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ σενάριο/σκηνοθεσία Διαγωνισμός Μονολόγων επί Σκηνής: Απλό (promo)
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΛΙΓΙΑΝΝΗΣ – ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ: Η απαρχή του δικομματισμού σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ – ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Μικρά, αλλ’ έντιμος Ελλάς σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: Ο διχασμός των αστών σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά Αδ. Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ) ΣΜΥΡΝΗΣ: Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας» σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "Ο στρατός στο προσκήνιο" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: "Τύπος και διχασμός" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ: " Οι παραταξιάρχες" σε σενάριο Αδαμάντιου Πετρίτση σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: "Η Μικρασιατική εκστρατεία" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ - ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ: "Η σύγκρουση δύο κόσμων" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ "Ο ανένδοτος αγώνας" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά Αδ. Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΠΑΝΑΓΗΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ: "Η αβασίλευτη δημοκρατία" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά - Αδ. Πετρίτση
Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Η ναυμαχία της Ναυπάκτου" της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ - ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ - ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ "Μικρά, αλλ' έντιμος Ελλάς;" ΕΡΤ2 31 Μαΐου 2020 ώρα 12.00
Ancient Greece Revisited
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Άρτας" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Θεσσαλίας" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης"σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
«Η ιστορία της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα» ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ EΡT2 ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/2018 - 17:00
«H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ΕΡΤ2 ΣΑΒΒΑΤΟ 15/09/2018 - 17:00
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ενσωμάτωση της Θράκης' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
ΕΡΤ2 ΚΥΡΙΑΚΗ 12.08.2018, 17:00 «H απελευθέρωση της Άρτας» (24/6/1881)
Προβολή του ντοκιμαντέρ «H απελευθέρωση της Άρτας» από την ΕΡΤ2 [24/6/18]
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ιστορία της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαρτίου. Αποφοίτησα από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια. Έκανα Πανεπιστημιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Νομική Σχολή και μεταπτυχιακά στο Surrey University στην Αγγλία στο Οικονομικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Έκανα ταυτοχρόνως σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Groucho Club in Soho, στο Λονδίνο

Εργογραφία


Α. ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ
1.  Αιδηψός (1987 παραγωγή Γ. Ασπιώτη) 
2.  Λευκάδα (1989 παραγωγή Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας) 


Β. ΒΙΝΤΕΟ
1.  Το ρεπορτάζ (1988, παρ. Γ. Καραγιάννη)
2.  Ο δικός μας έρωτας (1989 παρ. Ν. Τζίμα)
3.  Ένας αξιοπρεπής σύζυγος (1989 παρ. Χάϊ Τεκ ΑΕΒΕ)
4.  Το διαμάντι του δρόμου (1990 παρ. Μaster Α.Ε.)
5.  Στο τέλος του δρόμου (1990 παρ. Ν. Τζίμα)
6.  Πας στοίχημα (1990 παρ. Ν. Τζίμα)


Γ. ΣΕΙΡΕΣ
1.  Οι χλιδάτοι (42 επεισόδια για την ΕΡΤ1, 1993-94 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ)
2.  Σαμπουάν (23 επεισόδια για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, 1995-96 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΑΥΛΟΣ ΤΑΣΙΟΣ)
3.  Καραμπόλα (37 επεισόδια για τον ΑΝΤΕΝΝΑ,  1997-98 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΤΡΩΤΣΗ)
4.  Νταντά για όλες τις δουλειές (35 επεισόδια για τον ΑΝΤΕΝΝΑ,  1998-99 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ)
5.  Ταγκό για τρεις (35 επεισόδια για τον ΑΝΤΕΝΝΑ,  1999-2000 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΙΝΙΩΤΗΣ)
6.  Άρωμα γυναίκας (27 επεισόδια για το ΣΤΑΡ 2000-2001 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΕΜΠΟΣ)
7.  Άκρως οικογενειακόν (συνσυγγραφή) (34 επεισόδια για τον ΑΝΤΕΝΝΑ 2001-2002 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ)
8.  Ακρως  Β (14 επεισόδια για τον ΑΝΤΕΝΝΑ 2002- 2003 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ)
9.  Αμαρτίες Γονέων (29 επεισόδια ΜΕΓΚΑ 2003-2004 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
10.  Σαν το σκύλο με τη γάτα) (23 επεισόδια ΑΝΤΕΝΝΑ 2003-2004 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ)
11.   Μπερδέματα (20 επεισόδια ALPHA 2004-2005 )
12.   Kαι sera sera. (20  επεισόδια ΑΝΤΕΝΝΑ 2005-2006 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ)
13.  Εντιμότατοι κερατάδες (8 επεισόδια ALPHA – διάφοροι σεναριογράφοι 2005-2006)
14.   Ήρθε κι έδεσε (30 επεισόδια MEGA 2006-2007 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ)
15.   Ευτυχισμένοι μαζί (30 επεισόδια MEGA 2007-2008 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ)
16.  Φίλα το βάτραχό σου (συνσυγγραφή) (30 επεισόδια ΑΝΤΕΝΝΑ 2007-2008 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΆΝΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)
17.   Ευτυχισμένοι μαζί Β  (2008 – 2009 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ)
18.  Φίλα το βάτραχό σου Β (2008 – 2009 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)
19.   M + M ( Mega 26 επεισόδια 2009- 2010 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ)
20.   Πίσω στο σπίτι  (34 επεισοδια 2011-2012  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΣΙΔΑΚΗΣ)
21.  Καλές δουλειές (12 επεισοδια 2014 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΕΪΝΑ ΕΣΚΕΝΑΖΗ)
22.  Βρέχει έρωτα ( 30 επεισόδια – Sigma Cyprus 2015 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΕΙΝΑ ΕΣΚΕΝΑΖΗ)
23.  Τα πέντε κλειδιά (συνσυγγραφή με Κώστα Βαζάκα) (διασκευή 185 επεισοδια για Αντέννα Κυπρου και Ελλάδος 2016-2017 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΕΙΝΑ ΕΣΚΕΝΑΖΗ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ)
24.  4ΧΧΧ4 (Αντέννα Ελλάδος 24 επεισόδια 2017) (συνσυγγραφή ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ)
25.  ΟΣΟ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ ( 100 επεισοδια –  2018- 2019 SKAI TV ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΛΑΤΣΟΣ)
 
 
Δ. ΘΕΑΤΡΙΚΑ
1. Φιλοι μου αγαπημένοι
2.  Be my baby (AMANDA WHITTINGTON)
3. Rose’s Dilemma (NEIL SIMON)  


Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
1. THE BACHELOR 1 (ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ) 
2. THE BACHELOR 2 (ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ) 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου της Κρήτης. Αποφοίτησε  από το Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν , ενώ παράλληλα σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Κοινωνιολογίας. Στο θέατρο εργάζεται για 25 χρόνια ως ηθοποιός κι έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης, τα Δη.Πε.Θε. Κρήτης και Πάτρας, καθώς και με το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο της Άνοιξης, το Θέατρο τση Ζάκυνθος, το Θέατρο Δίπυλον, κ.α., κι έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές διαφημίσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σήριαλ στην τηλεόραση.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων.


Εργογραφία


Το 2005 ανέβηκε στον Άδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου , το πρώτο του θεατρικό έργο , όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Γιώργο Γιαννούτσο.

 Το 2008 έκανε επιμέλεια της διασκευής μιας αγαπημένης του ταινίας, του «Εξορκιστή» , που ανέβηκε στο Κύτταρο , σε σκηνοθεσία Γ. Κατσούλη, και έπαιξε το ρόλο του Πάτερ Ντάμιεν. Επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους «Δέκα λεπτά» του Αλέξανδρου Λεονταρίτη που απέσπασε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 2009 κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Σεναρίου μικρού μήκους - Επιστημονικής Φαντασίας, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η t-short, σε συνεργασία με τα Village Cinemas, για το σενάριο του «Αγκάλιασε με».

Το 2009 έγραψε , σκηνοθέτησε , μόνταρε και πρωταγωνίστησε, στην πρώτη του ταινία  μεσαίου μήκους, με τίτλο «ΤΥΧΗ», που βραβεύτηκε στο London Greek Film Festival 2010 με το βραβείο Odyssey Award-Visitor’s Choice.

Το 2012 έγραψε και σκηνοθέτησε τη δεύτερη ταινία μικρού μήκους του με τίτλο «Υπό Πίεση», η οποία συμμετείχε στο London Greek Film Festival 2012, αλλά και στο αντίστοιχο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE, που διοργανώνει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και η ταινία προβλήθηκε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1. Επίσης συμμετείχε στο TISFF 2013 (Thessaloniki International Short Film Festival 2013) και προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

To 2016 κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Σεναρίου μικρού μήκους, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Πρωτότυπου Σεναρίου Μεγάλου και Μικρού μήκους, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, για το σενάριο του «Power».

Το 2017 κέρδισε το 2ο Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έργο του «Συνέντευξη», στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, και το έργο παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2018, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου και έπαιξαν ο Γιώργος Κροντήρης και ο Τριαντάφυλλος Δελής.

Από το 2016 εώς το 2022 ζούσε στη Ζάκυνθο, όπου σκηνοθέτησε το «Κέϊκ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (2016) και «Το Δάνειο» του Τζόρντι Καλθεράν (2017) στον Αυριακό (Θέατρο Τση Ζάκυθος), ενώ πρωταγωνίστησε στο έργο του Ερρίκου Ίψεν « Ο εχθρός του Λαού» που ανέβασε η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου το 2018. Στην ίδια σκηνή πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε το έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον το 2019 και στις αρχές του 2020 σκηνοθέτησε το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε».

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Aπεφοίτησα από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασα Ανθρωπολογία και Οικονομικά στο Reed College των Η.Π.Α. με υποτροφία (Β.Α. Economics). Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (M.Sc. Economics).

Ακολούθως δούλεψα:
-σαν βοηθός καθηγητή στο London School of Economics
-σαν ερευνητής στο Centre for Urban Economics του L.S.E.
-σαν σύμβουλος του Υπουργού Συγκοινωνιών στην Ελλάδα
-σαν υπεύθυνος για τις μελέτες εφικτότητος υποβαθμισμένων περιοχών στη ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης).

Με τον κινηματογράφο ασχολήθηκα αρχικά ερασιτεχνικά, αλλά στη συνέχεια καθαρά επαγγελματικά, σαν σκηνοθέτης και παραγωγός (ΚΙΝΟ ΦΙΛΜΣ ΕΠΕ). ΄Εχω γυρίσει δώδεκα σήριαλ για την τηλεόραση, τρεις ταινίες μεσαίου μήκους, έντεκα ντοκυμανταίρ, τριάντα μουσικές εκπομπές και αρκετές ενημερωτικές εκπομπές.

Από τον Ιούλιο του 2002 μέχρι τον Μάϊο του 2005 και από τον Μάϊο του 2006 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 κατείχα τη θέση του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το 2009 δίδαξα «Σκηνοθεσία για την Τηλεόραση» στο New York College στην Αθήνα.

Από τον Ιούλιο του 2013 είμαι Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου στη Δημόσια Τηλεόραση.

Είμαι παντρεμένος με την ηθοποιό Ρεγγίνα Παντελίδη και έχω τρεις κόρες.


Εργογραφία


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

2008 ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, δύο επεισόδια ομώνυμης σειράς για την ψηφιακή ΕΡΤ, Παραγωγή FS PRODUCTIONS.

2005-6 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 7, 60 επεισόδια καθημερινής σειράς του Λάκη Λαζόπουλου για τον ALPHA, παραγωγή PLD.

2005 ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ, δύο επεισόδια κωμικής σειράς του ΑΝΤ-1, παραγωγή ENA PRODUCTIONS.

2001-02 KATΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, 90 πρώτα επεισόδια καθημερινήςσειράς για τον Alpha, παραγωγή STEFI FILMS.

2000 ΚΡΕΣΕΝΤΟ, 20 επεισόδια γιά το STAR CHANNEL, με τον Άλκι Κούρκουλο και την Εβελίνα Παπούλια, παραγωγή Τάσου Παπανδρέου.

1999 ΚΡΙΣ ΚΡΟΣ, 34 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, με τον Τάσο Χαλκιά και τον Γιώργο Νινιό, παραγωγή ΑΝΩΣΗ.

1998 ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, 28 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, με τη Βάνα Μπάρμπα και τον Στράτο Τζώρτζογλου, παραγωγή Τάσου Παπανδρέου.

1997 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 13 επεισόδια γιά την ΕΤ-1, με την Όλια Λαζαρίδου,παραγωγή MULTIMEDIA ΕΠΕ.

1996 ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ, 38 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, με τον Νίκο Ξανθόπουλο, παραγωγή ΑΝΩΣΗ.

1994 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ, 20 επεισόδια γιά το MEGA CHANNEL, παραγωγή ΑΝΩΣΗ.

1993 ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ, 8 επεισόδια γιά τον ΑΝΤ-1, με τη Βέρα Κρούσκα και την Πέμη Ζούνη, παραγωγή ΘΕΑΣΙΣ.

ΝΕΜΕΣΙΣ, 6 επεισόδια γιά την ΕΤ-1, παραγωγή Ντένης Πετρόπουλος.

1992 ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΥΠΙΟΥ ΤΟΙΧΟΥ, 15 επεισόδια γιά την ΕΤ-1, με τον Κώστα Αρζόγλου και την Πέμη Ζούνη, παραγωγή Π. ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ.

ΝΕΣΤΩΡ ΧΑΡΜΙΔΗΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, ένα επεισόδιο, παραγωγή Φαίδων Σοφιανός.

 

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ

­­­­­­­­­­

1997 ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 58΄, γυρισμένο στην Ελλάδα, την Ισπανία και το Ισραήλ, παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και της FS PRODUCTIONS.

1996 ΤΣΑΚΩΝΕΣ, ωριαίο ντοκυμανταίρ για το κανάλι 5 της Γαλλικής τηλεόρασης, παραγωγή FS PRODUCTIONS.

1995 Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ, δύο ημίωρα ντοκυμανταίρ αρχαιολογικού περιεχομένου γυρισμένα στην Ελλάδα και στίς ΗΠΑ γιά την ΕΤ-1, παραγωγή MULTIMEDIA.

1990 ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 4 ημίωρα δραματοποιημένα ντοκυμανταίρ, γιά την ΕΤ-2, παραγωγή ΚΙΝΟ ΦΙΛΜΣ.

1989 Δύο εκπομπές γιά τη σειρά ΚΛΑΚΕΤΤΑ της ΕΤ-2 με θέματα: ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ, παραγωγή Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

1988 1896, ωριαίο ντοκυμανταίρ γιά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896,

γιά την ΕΤ-2.

 

ΤΑΙΝΙΕΣ

2012 DOGUMENTARY, η ελληνικήκρίση μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου.

1987 ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, τηλεταινία 75΄, με τον Κώστα Αρζόγλου και τον Μίμη Χρυσομάλλη, γιά την ΕΤ-1.

1979 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ταινία 60’ με στοιχεία μυθοπλασίας και ντοκυμανταίρ, σχετικά με τα προβλήματα της πόλης της Αθήνας. Προβλήθηκε από την ΕΤ-1 και την ΕΤ-2.

1974 ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, 70΄, γυρισμένη στις Η.Π.Α.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

1995 ΠΡΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, επτά εκπομπές με τον Τίτο Πατρίκιο γιά την ΕΤ-1, παραγωγή MULTIMEDIA.

1991 ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ, σειρά 26 εκπομπών οικονομολογικού περιεχομένου γιά το SEVEN-X, παραγωγή ΘΕΑΣΙΣ.

1984 ΣΤΟΠ ΚΑΡΡΕ, σκηνοθεσία δέκα εκπομπών πολιτιστικού περιεχομένου γιά την ΕΤ-2.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

1988 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣ

Σειρά 26 εκπομπών βασισμένη σε πρωτότυπο εκπαιδευτικό παραμύθι για παιδιά προσχολικής ηλικίας για την ΕΤ-2.

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

1992 Κινηματογράφηση της συναυλίας της Ελένης Καραϊνδρου στην Επίδαυρο γιά τον SKΥ.

1989 ΜΙΟΥΖΙΚ ΧΩΛ και ΓΙΟΥΚΑΛΙ, δύο ωριαίες εκπομπές με την Μελίνα Τανάγρη γιά την ΕΤ-2.

1987 ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, σειρά 13 Εκπομπών με τη Ρηνιώ Παπανικόλα, γιά την ΕΤ-1.

1985 ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, μουσικές εκπομπές γιά την ΕΤ-2.

1984 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, σειρά 10 εκπομπών πάνω στο Δημοτικό τραγούδι, γιά την ΕΤ-2.

1982-3 Πορτραίτα της Μαίρης Λω και της Μελίνας Τανάγρη γιά την ΕΤ-1.Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Μακεδονίας, μέρος Α'" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
«Η ιστορία της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα» ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ EΡT2 ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/2018 - 17:00
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ενσωμάτωση της Θράκης' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η ιστορία της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Από το 1987 εργάζεται ως σεναριογράφος και οργανώνει σε συνεργασία με τον Ανδρέα Παγουλάτο το φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κινηματογράφος & Πραγματικότητα.
Από το 1991 εκδίδει το ετήσιο κινηματογραφικό ημερολόγιο των Εκδόσεων Καστανιώτη.


Εργογραφία


Κινηματογράφος

"Ουζερί Τσιτσάνης" ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γ. Σκαμπαρδώνη, σε συνεργασία με την Άντα Γκούρμπαλη και τον Μανούσο Μανουσάκη. Σκηνοθεσία Μαν. Μανουσάκης, 2015

Πρώτο βραβείο σεναρίου (κατηγορία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους) στο London Greek Film Festival (8-18 Οκτ. 2012 στο Λονδίνο) για την ταινία "Bring him back" σε συνεργασία με την Έλενα Σολωμού.

Το καναρινί ποδήλατο, ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σταύρακα, συνεργασία στο σενάριο, 1999
Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποιότητας, 1999

Τηλεόραση

Σασμός  τηλεοπτική σειρά 170 επεισοδίων ALFA 2021, 2022
"Με τα παντελόνια κάτω" σειρά σε συνεργασία με τον Άγγελο Χασάπογλου και σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου. MEGA 2013, 2014
Πολυκατοικία, σειρά αυτοτελών επεισοδίων, συμμετοχή σε 43 επεισόδια, σε σκηνοθεσία  Βασίλη Θωμόπουλου, MEGA, 2008, 2009, 2010, 2011
Αληθινές ιστορίες, σειρά αυτοτελών επεισοδίων, συμμετοχή σε 4 επεισόδια, σε σκηνοθεσία Δημ. Κουτσαμπασιάκου, Βαγγέλη Σειτανίδη, ΑLPHA, 2007
Πολυθρόνα για τρεις, σειρά σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξανθόπουλου, MEGA, 2006
Η τελευταία παράσταση, σειρά βασισμένη στο βιβλίο της Φρίντας Μπιούμπι για τη ζωή της Έλλης Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ, σενάριο σε συνεργασία με τη Μαρία Αθήνη, ALPHA, 2006
Κρυφά μονοπάτια, σειρά σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ΑΝΤ1, 2005
Μη μου λες αντίο, σειρά 32 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ΑΝΤ1, 2004
Το παιχνίδι της συγνώμης, σειρά 31 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ΑΝΤ1, 2003
Παράδεισος για τρεις, τηλεταινία σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ΑΝΤ1, 2003
Η αγάπη ήρθε από μακρυά, σειρά 31 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ΑΝΤ1, 2002
Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο, σειρά 30 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ΑΝΤ1, 2001
Αθώος ή Ένοχος, σειρά αυτοτελών επεισοδίων σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και Γρηγόρη Καραντινάκη, συνεργασία σε 30 επεισόδια, ΑΝΤ1, 2000
Βαθύ Κόκκινο, σειρά 30 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, STAR, 2000
Δρόμοι της πόλης, σειρά αυτοτελών επεισοδίων, συνεργασία σε 9 επεισόδια, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και Κώστα Κωστόπουλου, ΑΝΤ1, 1995
Τμήμα Ηθών, σειρά αυτοτελών επεισοδίων, συνεργασία σε 36 επεισόδια, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και Βασίλη Τσελεμέγκου, ΑΝΤ1, 1992-94
Θυσία, σειρά 18 επεισοδίων σε σενάριο Στάθη Βαλούκου και σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, συνεργασία στο σενάριο, ΑΝΤ1, 1990
Το σπίτι της θείας, σειρά 8 επεισόδιων, βασισμένη στο διήγημα του Φ. Δρακονταειδή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, ΝΕΤ 1989
Παρέλαση, σειρά 8 επεισοδίων βασισμένη στο διήγημα του Τ. ΚαζαντζήΗ κυρά Λισάβετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, ΕΤ1, 1988
Το μπουρίνι, σειρά 5 επεισοδίων βασισμένη στο διήγημα του Μ. Καραγάτση σε σενάριο Αντώνη Σιμιτζή και σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, συνεργασία στο σενάριο, ΕΤ1, 1987

Σπουδές:

Αριστούχος Τεχνικού Λυκείου Προγραμματιστής Η/Υ

Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

 

 

 

 

Σεμινάρια:

 • Σεμινάριο Τεχνικού Δικτύων
 • Σεμινάριο «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Κέντρου Προγραμματισμού Ζωής
 • Σεμινάριο «Αποταμίευση και Εναλλακτικές Δυνατότητες Επένδυσης», διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.)
 • 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής με θέμα «Πληροφορική και Εκπαίδευση», υπό την αιγίδα του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και την διοργάνωση του Σ.Ε.Π.Δ.Ε.Θ.
 • Σεμινάριο Ασπρόμαυρης και Έγχρωμης Φωτογραφίας και Τεχνικών Σκοτεινού Θαλάμου.
 • 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας: Δρόμοι για τη Σχολική Παράσταση. Οργάνωση Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και Γρ. Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Δ.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης.
 • «Basic Life Support CPR & Aiway Management For Child and Infant» του «Centaur Chinon» στο Mediacal Simulation Center.
 • Σεμινάριο «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου» της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Παρακολούθησε μαθήματα και master classes με τους Αλέξανδρο Κακαβά, Πάνο Κοκκίδη, Γιάννη Μαρούδα, Άννα Χατζησοφιά και άλλους.
 • «Acting on Camera – Διεύθυνση ηθοποιών» υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Leon Herbert.

 

Διδακτική εμπειρία:

 • 2000-2004, ΙΤΕΕ «Γιαννέρη». Χειρισμό Η/Υ, Windows ‘98, Office 2000 και το πρόγραμμα «COSMOPOLITAN»
 • 2000-2002, Σχολές «Αυγερινοπούλου» αναλαμβάνει τα ταχύρυθμα τμήματα ABS χειρισμού Η/Υ, Windows ’98 & Office 2000 και Cosmopolitan και την προετοιμασία μαθητών για το πρόγραμμα MOUS (Microsoft Office User Specialist).
 • 2003, Σεμινάρια Χρήσης Υπολογιστών και Microsoft Office στην ΔΕΠΚΑ Αμπελοκήπων.
 • 2007 έως σήμερα, Συντονιστής εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στο Ash In Art (www.ashinart.com)
 • 2012 έως και σήμερα, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «50 ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ», συμμετέχει σε εξειδικευμένα προγράμματα, όπως το «Εθελοντές της Γνώσης», όπου «μαθητές» ηλικίας άνω των 50, μαθαίνουν βασικές γνώσεις υπολογιστών. (www.50plus.gr)
 • 2014 συντονιστής εργαστηρίου κινηματογράφου “CineLike Lab” σε παιδιά δημοτικού, στην Δραπετσώνα.

 

Εργασιακή εμπειρία

 • 1990, Υπεύθυνος πωλήσεων της Northern Network, θυγατρικής της Compupress στην Θεσσαλονίκη. Εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού Pixel. 1991, Ραδιοφωνικός παραγωγός στον Metropolis FM, με την εκπομπή “Computer Classics”, αφιερωμένη στα παιχνίδια και την τεχνολογία της εποχής.
 • 1991-1993, τεχνικός ήχου και φώτων στις παραστάσεις της θεατρικής εταιρείας «Κύκλος».
 • 1993-1996, ανεξάρτητος σύμβουλος πληροφορικής.
 • 1996-1997, πωλητής στην εταιρεία Science Services, με κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ.
 • 1997-1998, υπεύθυνος προσλήψεων και εκπαίδευσης προσωπικού στην εταιρεία Science Services, σε υπηρεσίες της εταιρείας.
 • 1999-2002, τεχνικός επισκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών και arcade μηχανημάτων.
 • 2004-2008, τεχνικός συντάκτης στο περιοδικό RAM, του ΔΟΛ.
 • 2008-2010, ΙΤ και τεχνικός υποστήριξης στα Metropolis.
 • 2012-2013, συντάκτης τεχνολογίας στο περιοδικό Κινητά Νέα και την ηλεκτρονική σελίδα mobilenews.gr

 

 


Εργογραφία


Βιβλιογραφία:

 • «Το Μπαράκι του Τσάρλι», εκδ. Καστανιώτη (2001), ISBN: 978-960-033-1516», μια συλλογή με 15 παράξενες ιστορίες μαύρου χιούμορ.
 • «Ο Θεραπευτής», εκδ. Άγκυρα (2006), ISBN: 978-960-422-4869, με ιστορίες κυρίως ονειρικών καταστάσεων, ταξίδια στο υποσυνείδητο και παράλληλους κόσμους.
 • «Κατσαρίδες», e-book
 • «Ο Τιμωρός», e-book
 • «Ο Μαύρος Κύκλος», e-book
 • «Dreamlands», photo-bookhard cover

 

Δημοσιεύσεις/Συλλογές:

 • 2002, εκδίδεται στην συλλογή «20+1 Ιστορίες», η ιστορία «Ατελείωτη Αγάπη» που επιλέχθηκε στις 21 καλύτερες ιστορίες στον πανελλήνιο διαγωνισμό του περιοδικού «ELLE» μαζί με τις εκδόσεις Καστανιώτη.
 • 2003, κερδίζει το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «ΖΩΓΙΑ» στην Θεσσαλονίκη και Βόλο, με την ιστορία «Ο Ακυμάτιστος Τζο» που εκδίδεται σε συλλογή.
 • 2004-2008, τεχνικός συντάκτης του περιοδικού «RAM» και του ένθετου «ΒΙΤ» για παιχνίδια, με συμμετοχή και στην συντακτική ομάδα των εκπαιδευτικών βιβλίων του περιοδικού, για το Microsoft Office, διάφορες εκδόσεις των Windows κ.α.
 • 2005, το άρθρο του «Σσσς, μας ακούνε» δημοσιεύεται στην εφημερίδα “ΒΗΜΑ”
 • 2005, Το άρθρο «Πνευματικά Δικαιώματα» δημοσιεύεται στον ιστότοπο «Λέξημα».
 • 2007, δημοσιεύεται η ιστορία «Πέρα από τον Πόνο» στην Ανθολογία Φανταστικού Νέων Συγγραφέων.
 • 2007, δημοσιεύεται στο περιοδικό «2012», τεύχος 2, 3σέλιδη συνέντευξη και η ιστορία «Ήρθε η ώρα».
 • 2007, εκδίδεται στο περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές» η ιστορία «Αναζητήσεις» σε δύο μέρη, τεύχη 8 και 9.
 • 2008, 28 Δεκεμβρίου, εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ένθετο «Ε». Η Ελένη Γκίκα ζητάει από 21 συγγραφείς να απαντήσουν με δοκίμια ή διηγήματα 400 λέξεων, στο «Τι θα βρει ο αρχαιολόγος του μέλλοντος από τη σύγχρονη Πομπηία;». Η ιστορία βρίσκεται στο Μέρος 2ο
 • 2013, η ιστορία «Σκοτεινός Θάλαμος» λαμβάνει την 17η θέση στο Διαγωνισμό Διηγήματος του Φανταστικού, που συνδιοργάνωσαν το Diavasame.gr και οι εκδόσεις Ars Nocturna.

 

Θέατρο/Κινηματογράφος:

 • «Je t’aime» (2010)

Θεατρικός σατιρικός μονόλογος σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Ειρήνη Μήτση. Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», της Πάτρας (έργο).

Βραβείο Πρωτότυπου Σατυρικού Κειμένου

Έπαινο Γυναικείας Ερμηνείας

 • «White Pages ή Λευκές σελίδες σε αίθουσες αναμονής» (2011) (trailer)

Θεατρικό. Μαύρη κωμωδία σε κείμενα και σκηνοθεσία του ίδιου. Η παράσταση παίχτηκε στο Θέατρο «Ασωμάτων» στο Θησείο και στα πλαίσια του φεστιβάλ OFF OFF Athens Theatre Festival 4, στο θέατρο «Επί Κολωνώ».

 • «The Product Manager» (2012, 9 λεπτά)

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ηλίας Φλωράκης

Μοντάζ: Ηλίας Φλωράκης, Sean James Sutton

theProductManager.webs.com

· 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου - Διαγωνιστικό (Δεκ 2012)

· 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών - Διαγωνιστικό (Σεπ 2013)

· 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου - Διαγωνιστικό (Οκτ 2013)

· 11o San Francisco Greek Film Festival - Διαγωνιστικό (Μάιος 2014)

· American Online Film Awards 2014 - Διαγωνιστικό (Μάιος 2014)

· Α’ τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και σε επανάληψη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

 • «A Simple Story» (2012, 8 λεπτά) (trailer)

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Ηλίας Φλωράκης

aSimpleStory.webs.com

· 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου - Διαγωνιστικό (Δεκ 2012)

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας

· Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2013 - Διαγωνιστικό (Απρ 2013)

· 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών - Πληροφοριακό (Σεπ 2013)

· 1ο Ελληνο-ρωσικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ (Σεπτ 2013)

· 6ο London Greek Film Festival - Διαγωνιστικό (Οκτ 2013)

· 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου - Διαγωνιστικό (Οκτ 2013)

· American Online Film Awards 2014 - Διαγωνιστικό (Μάιος 2014)

· Α’ τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και σε επανάληψη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

 • «The Concert» (Ιούνιος 2013, 5 λεπτά) (trailer)

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Ηλίας Φλωράκης

theConcertShortFilm.webs.com

· 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου - Διαγωνιστικό (Δεκ 2013)

· 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Λάρισας - Διαγωνιστικό (Φεβρ 2014)

· Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2014 - Διαγωνιστικό (Μαρ 2014)

Τιμητική Διάκριση Μουσικής

· River Film Festival – Διαγωνιστικό Super Shorts (7 Jun 2014)

· 17o Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για νέους και παιδιά (Δεκ 2014)

· Α’ τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και σε επανάληψη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

· Official selection 13th Festival Intl. de Cine Pobre (Μάιος 2015)

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Ηλίας Φλωράκης

Η ταινία, βασισμένη σε ιδέα των Αθηναίων Bookcrossers, δημιουργήθηκε στα πλαίσια της υποψηφιότητας των Αθηναίων Bookcrossers, για την διεκδίκηση του BOOKCROSSING ANNIVERSARY CONVENTION 2016.

Η υποψηφιότητα της Αθήνας κερδίζει την διεξαγωγή του Διεθνές Συνεδρίου.

Άλλες συνεργασίες:

 • «Ο Δρόμος» (2014, 15 λεπτά)

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μερτζάκη

Μοντάζ: Ηλίας Φλωράκης, Νώντας Γεωργούλιας

· 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου - Διαγωνιστικό (Δεκ 2014)

Βραβείο Κοινού

 • «Οι κόρες του Χάους» (2014, 15 λεπτά)

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλος

Βραβείο Πιραντέλο στο Διεθνές Συνέδριο του Πιραντέλο στο Αγκριτζέντιο στη Σικελία

Έχει συνεργαστεί επίσης με τους: Βαρβάρα Δούκα (σκηνοθέτης), Αλέξιος Κοτσώρης (σκηνοθέτης-ηθοποιός), Γιώργος Παπαστυλιανός (ηθοποιός-παραγωγός), Δανάη Θεοδωρίδου (PhD on contemporary dramaturgy) κ.α.

 

Κριτικές / Συνεντεύξεις / Παρουσιάσεις:

(συνδέσεις/links)Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
Διημερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με θέμα "Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολικό περιβάλλον" [1-2/4/19]
"… και Ιουλιέτα 1,2,3" σε σκηνοθεσία του Ηλία Φλωράκη
Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος: "13 Μετά τα Μεσάνυχτα" του Ηλία Φλωράκη

Δραστηριότητες

2020 - σήμερα Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

2017 - 2020  Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

2017 - 2019 Μέλος του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ. ως αναπληρωτής γραμματέας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ κ.ά. υπό την βουλευτή Β' Αθηνών κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και μέλος του τομέα Πολιτισμού υπό την βουλευτή Α' Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη

2016 - σήμερα Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης-Βίντεο & Πολυμέσων

2016 (έως Δεκ. 2016) Υπεύθυνος επαγγελματικού club καλλιτεχνών-παραγωγών Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών

2015-2017 Μέλος του τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ. υπό, διαδοχικά, τους βουλευτές της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη, Κώστα Γκιουλέκα  και Θοδωρή Φορτσάκη 

2015 – 2017 Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

2015 – 2018 Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ΑΘΗΝΑ

2015 – σήμερα Υπεύθυνος Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος

2014 (5 μήνες) Συνεργάτης Υπουργού πολιτισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλου

2013- 2015 Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος

2013 (4 μήνες) Σύμβουλος προγράμματος του ειδικού διαχειριστή της Δημόσιας Τηλεόρασης κ. Γκ. Μάναλη

2012 -  2015 Πολιτική αρθρογραφία στις εφημερίδες 'Κηφισιά" και "Σαμιακόν Βήμα'

2012 Πολιτική αρθρογραφία στο www.dimoi-news.gr

2011 - 2013 Πρόεδρος πειθαρχικού συμβουλίου Ε.Σ.Ε.

2010 - 2012 Υπεύθυνος Κινηματογράφου στον τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ. υπό τον βουλευτή Λακωνίας, τομεάρχη, κ. Αθ. Δαβάκη

2010 - 2011 Αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

2009 -  2012 Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Αθηνά».
Εκπρόσωπος στην SAA και τη WCA (World Cinema Alliance)

2009-2012 Ιδρυτής μεσιτικής εταιρίας Spellhouse (Μέλος Συλλόγου μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής)

2009 - 2011 Μέλος της Γ.Σ. του Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης

2008 - 2010 Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής ΣΑΠΟΕ

2007 – 2009 Μέλος εξελεγκτικής επιτροπής Ε.Σ.Ε

2006 – 2010  Ειδικός Σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κιν/φου.
Εθνικός εκπρόσωπος στο Eurimages.
Εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ στο Media, Media Mundus, Cultural Industries κ.ά

2005 - 2007  Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος

2004 - σήμερα Μέλος του ΣΑΠΟΕ (Σύνδεσμος Ανεξαρτήτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών  Έργων)

2004 - 2005 Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος

2004 - σήμερα Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

2004 - 2010 Αιρετός εκπρόσωπος της Ε.Ε.Σ. στην FERA

2003 - 2004 Αντιπρόεδρος του «μικρό» (Φορέας Ανάπτυξης και Προώθησης της  Ταινίας Μικρού Μήκους

2002 - σήμερα Μέλος της Ευρωπαικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA)

2001 - 2002 Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της INCD (Ιnternational Network for Cultural Diversity)

2001 - 2002 Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης

2001 - 2004  Μέλος της INCD (International Network for Cultural Diversity)

2000 -   Ιδρυτής και Διαχειριστής της ΑΚ Productions (Εταιρίας Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων)

1998 - 2009 Μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Αθηνά»
Εκπρόσωπος στην AIDAA (Διεθνής ‘Ενωση Δημιουργών Οπτικοακουστικών Έργων) και επί 1 έτος μέλος του Δ.Σ. της

1998 - 2003 Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

1998 - 2002 Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος

1996 – 1998 Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

1994-σήμερα Μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Αθηνά».

1994-σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος

1988–1998 Σύμβουλος εκδόσεων εκδοτικού οίκου Γ.Ι.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

1987-1988 Βοηθός επί των δημοσίων σχέσεων του καθηγητού του Πανεπιστημίου
Αθηνών και βουλευτού της Ν.Δ. δρ. Σπ. Μαρκέτου

1985–1987  Διαχειριστής της CANAL s.c εμπορικής εταιρείας εδρεύουσας στις Βρυξέλλες.

1984–1985  Αντιπρόσωπος της Κ.Π.ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ O.E. στο Benelux

1983–1984 Καθηγητής της διαφήμισης στο IBAC οικονομικό ινστιτούτο του καθηγητήτη ΑΒΣΘ κ.Σπ.Ζευγαρίδη

1979 -  1983  Συντονιστής λογαριασμών και κειμενογράφος στην διαφημιστική εταιρεία BEST Ltd (Κυριότεροι πελάτες: Mercedes Benz, British Leyland, Elizabeth Arden, Βιοφαρμ,Τρύλετ, ΕΒΙΕ – Μπάρμπα Στάθης, Panavia κλπ.)


Εργογραφία


ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

2022 "Πρωτότυποι μονόλογοι επί σκηνής" παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος / Εκτέλεση παραγωγής

2022 "Από το Μικρό στο Μεγάλο" Συναυλία από τον Γιώργο Αλτή και την κομπανία του, παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής / Εκτέλεση παραγωγής

2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης, επετειακό ντοκιμαντέρ για το Ε.Ι.Π. Εκτέλεση παραγωγής, σενάριο, σκηνοθεσία.

2022 "Κρέμα νυκτός" 1ο βραβείο θεατρικού διαγωνισμού 2021 Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης / παράσταση αναλογίου στο θέατρο Παραμυθίας σε σκηνοθεσία Κλεοπάτρας Σβανά. Εκτέλεση παραγωγής 

2021 1571 Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου, επετειακό ντοκιμαντέρ για την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Εκτέλεση παραγωγής και συνσεναριογράφος μετά του σκηνοθέτη Αντώνη Γλαρού. Παραγωγός Αδαμάντιος Πετρίτσης

2021 1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Δημιουργός, μαζί με Δημήτρη Δημητρόπουλο, δ/ντή ΕΙΕ, και Η. Κολοβό, αναπλ. καθηγητή Οθωμανικής ιστορίας Παν/μίου Κρήτης, εκτελεστής παραγωγής, σεναριογράφος και συν-σκηνοθέτης με Αδαμάντιο Πετρίτση της σειράς 13 επεισοδίων ντοκιμαντέρ, παραγωγή της ΕΡΤ Α.Ε.

2020-2021 Σκηνοθεσία και εκτέλεση παραγωγής της σειράς 1821 – 11 διαλέξεις ιστορικών – για λογαριασμό του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

2020-2021 Διδασκαλία συγγραφής σεναρίου στη δραματική σχολή "ΙΑΣΜΟΣ"

2020 ΣΑΛΑΜΙΣ 2500 έτη φωτός - παραγωγή/αφήγηση promo εκθέσεως Νομισματικού Μουσείου σε ιδέα/σενάριο Δρ Γ. Κακαβά, δ/ντη Νομισματικού Μουσείου και σκηνοθεσία Αδαμαντίου Πετρίτση

2020 Σενάριο και συμπαραγωγή με το Δήμο Γρεβενών και τον Γιάννη Ντούντα του ντοκιμαντέρ "Θεόδωρος Ζιάκας, ο επαναστάτης των Γρεβενών" σε σκηνοθεσία Αδαμαντιου Πετρίτση

2020 Παραγωγή, αρχισυνταξία και συμπαρουσίαση με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσολιά της πολιτιστικής εκπομπής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με την υποστήριξη της περιφέρειας Αττικής «Από το Μικρό στο Μεγάλο» από το κανάλι Attica. 

2019 ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ Δημιουργός και Παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος  15 Χ 30' Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο εκλιπόντων Ελλήνων στιχουργών. Συσκηνοθεσία με Αδαμάντιο Πετρίτση σε 11 (Βίρβο, Βασιλειάδη (Τσάντα), Κολοκοτρώνη, Τσώτου, Πάνου, Ρασούλη, Κατσούλη, Χριστοδούλου, Αλκαίο, Ελευθερίου, Γκάτσο) προβολή από το κανάλι της Βουλής 

2018-2019 ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ Δημιουργός και εκτελεστής παραγωγής της σειράς 12 Χ 52' της ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Α.Ε. Σενάριο σε 9 επεισόδια. Σκηνοθεσία σε 4 (Χρυσόστομος Σμύρνης-Στεργιάδης, Βενιζέλος-Μεταξάς, Ζαχαριάδης-Σοφούλης, Παπάγος-Πλαστήρας). Συνσκηνοθεσία με τον Αδαμάντιο Πετρίτση σε 5 (Γούναρης-Δραγούμης, Παπαναστασίου-Τσαλδάρης, Μερκούρης-Μπενάκης, Τσουδερός - Σ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου - Κ. Καραμανλής)

2018 ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ Δημιουργός και παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 30 Χ 30' Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο εκλιπόντων σεναριογράφων και γελοιογράφων. Σκηνοθεσία των επεισοδίων Αλη Ντίνο Μπέη και Βασίλη Χριστοδούλου και συνσκηνοθεσία με τον Αδαμάντιο Πετρίτση 5 (Ι. Καμπανέλλη, Μ. Αγγελόπουλο, Μποστ, Αρχέλαο, Μ. Αργυράκη). Προβολή από το κανάλι της Βουλής.

2016 ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε…) Παραγωγή/Σκηνοθεσία (7)/Σενάριο (12). Σειρά 12 X 52΄ αυτοτελών ντοκιμαντέρ για την ΕΤ2. (Η απελευθέρωση της Άρτας, της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των Επτανήσων, της Θράκης)

2012 Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ (52’) ντοκιμαντέρ Εκτέλεση Παραγωγής/Σενάριο/Σκηνοθεσία για την ΕΤ1

2012 Σκηνοθεσία εκδηλώσεων ημέρας Μουσείων και εκδήλωσης «Η Αίγυπτος μέσω των Παπύρων» στο Νομισματικό Μουσείο

2011 - 2012 Παραγωγή εκπομπής Το Α και το Ω των ακινήτων (Channel 9) με την Έλλη Σπυροπούλου

2011 – 2012 ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ, Σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισόδια Χ 52'. Σενάριο σε σκηνοθεσία Κ. Χαραλάμπους (10), Ν. Αναγνωστόπουλου (2) παραγωγή ΕΤ3

2011 Ο ΓΑΜΟΣ (ταινία μικρού μήκους 10’) σενάριο/σκηνοθεσία/παραγωγή. Χρηματοδοτηθείσα από την ΕΡΤ ΑΕ

2010 ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (50’ ντοκιμαντέρ) Σεναριογράφος, κειμενογράφος σε σκηνοθεσία Κ. Μαχαίρα, παραγωγή ΣΚΑΙ (non credited)

2010 ΚΑΒΑΦΗΣ (50’ ντοκιμαντέρ) Σεναριογράφος, κειμενογράφος (παραγωγή ΣΚΑΙ) σε σκηνοθεσία Κ. Μαχαίρα

2009 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ (50’ ντοκιμαντερ) Σεναριογράφος, κειμενογράφος (παραγωγή ΣΚΑΙ) σε σκηνοθεσία Γ. Κολόζη

2008 ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (σειρά ντοκιμαντέρ, 12 Χ 50) Γενικός συντονιστής και κειμενογράφος (παραγωγή ΣΚΑΙ) σε σκηνοθεσία Κ. Μαζάνη και Κ. Ευαγγελάκου
DEEP END Σεναριογράφος. Ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Αθ. Αντωνίου και παραγωγή Υ. Ρόμαν. Διανομή ODEON s.a.

2007  ΗΡΑΙΑ (3’) Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία με την αρωγή της Γ.Γ. Αθλητισμού και του ιδρύματος Ι.Φ.Κωστόπουλος. Προβολή στη Δ.Ε.Θ.

2006 ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ (αυτοτελές επεισόδιο) σενάριο σε σκηνοθεσία Μ. Λάφη (ΑΝΤ1 – Ιστορίες από την απέναντι όχθη)

2005 Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ (5’ μικρού μήκους) παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία. Χρηματοδοτηθείσα από την ΕΡΤ. Κρατικό βραβείο ποιότητας 2005. Επωλήθη στο ARTE. Διεθνή φεστιβάλ Montpellier, Τεχεράνης κ.ά.
ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ ΦΙΛΟΣ Σενάριο τηλεταινίας σε σκηνοθεσία Ν. Ζερβού (ALTER)

2004 Η ΣΙΩΠΗ (17’) Παραγωγή σε σενάριο/σκηνοθεσία Στ. Πολυχρονάκη. Χρηματοδοτηθείσα από την ΕΡΤ Α.Ε. Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας και Βελιγραδίου

ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ (Κ.Κεντέρης) σενάριο.  Σκην. Ελ. Ξανθόπουλος. Χρηματοδοτηθείσα από το EBU/ΕΡΤ Α.Ε.
Παραγωγή τριών διαφημιστικών σποτ στιλό UNI της Mitsubishi σε σκηνοθεσία Γ. Αλαχούζου και κείμενα Π. Χριστονάκη

PRINT (1’) Μικρού μήκους. Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία. Διανομή στο STAR Channel Ιούνιος-Αύγουστος 2004

2003 ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ (μεγάλου μήκους) τελικό σενάριο σε σκηνοθεσία Α. Παπαδόπουλου. Χρηματοδοτηθείσα από το Ε.Κ.Κ, την ΣΥΝΕΚ και την ΕΡΤ Α.Ε. Διαγωνιστικό στο Διεθνές φεστιβάλ της Μόσχας, 2004. Παραγωγή CL Productions.

Η ΚΟΥΚΛΑ (9΄50΄΄) Μικρού μήκους παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία. Χρηματοδοτηθείσα από το Ε.Κ.Κ. και την ΕΡΤ.
Βραβείο Σκηνοθεσίας «Βαγγέλης Κοτρώνης» στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθηνών 2004
Βραβείο Μακιγιάζ Φεστιβάλ Δράμας 2003
Συμμετοχή στα διεθνή φεστιβάλ Λουξεμβούργου Οκτώβριος 2004
Transilvanian FFF Μάιος 2004, Bioreykjavik (Ισλανδία) Ιανουάριος 2004, Foyle (Β.Ιρλανδία) & DaKino (Ρουμανία) Νοέμβριος 2003, Voladero (Μεξικό)   Αύγουστος 2003, Ταορμίνα (Ιταλία) Ιούνιος 2003

Ο ΤΟΙΧΟΣ (17΄) σενάριο/εντεταλμένος παραγωγός (βασισμένο στο ομότιτλο διήγημα του Ι. Παπαγιάννη). Σκ. Δ. Λυκιαρδόπουλος. Χρηματοδοτηθείσα από το Ε.Κ.Κ & την ΕΡΤ. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Δράμας

TICKET TO RIDE (5΄04΄΄) Μικρού μήκους. Παραγωγή. Σκ. Μ. Νικολακάκης. Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Δράμας. Συμμετοχή στα διεθνή διαγωνιστικά της Taormina Ιούνιος 2003 και Motovun On Line Ιούλιος 2003, Amiens & Tallin Νοέμβριος 2003. Διανομή στις αίθουσες από την ODEON A.E. τον Νοέμβριο 2003

2002 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ (μεγάλου μήκους) – αρχικό σενάριο βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη. Σκ. Τ. Παπαγιαννίδης. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του φεστιβαλ Θεσσαλονίκης.

CROSS (1΄) Μικρού μήκους, παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία. Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό των Διεθνών Φεστιβάλ Oporto, Aarau, Switzerland, Αύγουστος 2006, Asolo, Italy, 2005 Tiburon, Καλιφόρνια, Μάρτιος 2004, IFCT, Nέα Υόρκη Δεκέμβριος 2003, “One Minute”  Buku, Πολωνία, Οκτώβριος 2003Συμμετοχή στο Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Ισμαηλίας 2003. Διανομή στις αίθουσες από την ODEON S.A. 2008 – 2010. Διανομή στο STAR Channel Ιούνιος-Αύγουστος 2004

2001 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (τηλεταινία) σενάριο. Σκ. Μπ. Σπανός.  Alpha TV
ΑΝΤΡΕΣ (μικρού μήκους), script editor. Σκ. Α. Κιούκας. Διανομή ODEON S.A.

1999 - 2001 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – σενάριο 52' αυτοτελών επεισοδίων (Alpha TV). Παραγωγή Frenzy Film. Φιναλίστ για καλύτερο σενάριο πρωτότυπης δραματικής σειράς και βραβείο κοινού καλύτερης πρωτότυπης δραματικής σειράς στα Πρόσωπα 2001

Επισκέπτης, Σκουπίδια, Νοκ Άουτ,  σκ. Π.Κοκκινόπουλος
Οικογενειακή Υπόθεση, Δεσμοί Αίματος, Η Τελευταία Στάση, Το Τέλος του Παιχνιδιού (1 & 2),  σκ. Μπ. Σπανός
Η Κάθοδος, Το Χάρισμα, σκ. Χρ. Δήμας
ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ Σκηνοθετική Επιμέλεια 40 φίλερς (Mega) παραγωγή J & J
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Επιμέλεια Κειμένων 80 φίλερς (Mega) παραγωγή J & J

1998 ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (μεγάλου μήκους), τελικό σενάριο & συμπαραγωγή.  Σκ Θ. Αντωνίου. Παραγωγή Ι. Κουτσομύτης & Β. Αλατάς (προβολή από το Star)

1997 ΠΕΣ ΠΩΣ Μ’ΑΓΑΠΑΣ (μεγάλου μήκους) τελικό σενάριο. Σκ./Παραγωγή Κ. Τωμαδάκη. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του φεστιβαλ Θεσσαλονίκης.

1996 ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (μεγάλου μήκους), αρχικό σενάριο. Σκ. Π. Σεβαστίκογλου. Παραγωγή STEFI A.E.

1995 ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ – σενάριο στην ωριαία σειρά αυτοτελών επεισοδίων (ΕΤ1) Παραγωγή Δ. Παναγιωτάτος
Ζωντανός Εγκέφαλος, Φτερωτός Εφιάλτης, σκ. Δ. Αρβανίτης
Ματ  Θανάτου, σκ. Σπ. Καπώνης

1994 - 1995 ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – σενάρια στην ωριαία σειρά αυτοτελών επεισοδίων (ΑΝΤ1) Παραγωγή Ν. Βεργέτης
Ο Τελευταίος Καστράτο, Πειρασμός, σκ. Γ. Κορδέλας
Εκδίκηση, Νέμεση, σκ. Θ. Αντωνίου                

1994 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ (μεγάλου μήκους), τελικό σενάριο. Σκ. Αντ. Κόκκινος. Παραγωγή Π. Παπαχατζής. Βραβείο Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας στα Κρατικά Βραβεία 1995 & Βραβείο Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας στο 35ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1994, Βραβείο Καλύτερης ταινίας ΕΤΕΚΤ & ΠΕΚΚ

1993 - 1994  ΟΙ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ – σενάριο σε 17 επεισόδια της ημίωρης σειράς αυτοτελών επεισοδίων (ΑΝΤ1) σκ. Π. Τάσιος & Δ. Σοφιανόπουλος. Παραγωγή ΘΕΑΣΙΣ

1992 ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (80΄τηλεταινία), σενάριο, (ΑΝΤ1) σκ. Τ. Αντωνόπουλος. Παραγωγή Σ. Γεωργιάδης

1989 - 1992  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΟΛΥΜΠΟΣ: ΤΟΠΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ (60’ δραματοποιημένο), έρευνα – σενάριο - κείμενα, (ΕΤ1), σκ. Στ. Στάγκος
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (30΄), σενάριο -  κείμενα, (Ε.Ο.Κ.) σκ. Στ. Στάγκος. Παραγωγή Π&Χ
ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ (30΄), σενάριο - κείμενα, (ΕΤ1) σκ. Στ. Στάγκος
ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΡΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (30΄), έρευνα – σενάριο - κείμενα, (ΕΤ1),  σκ. Στ. Στάγκος
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, (30΄ δραματοποιημένο), script editor, σκ. Στ. Στάγκος.
Παραγωγή Π&Χ
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (30΄), έρευνα – σενάριο - κείμενα, (ΕΤ2) σκ. Στ. Στάγκος
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ (60΄ δραματοποιημένο), κείμενα. Παραγωγή Τάσος Βαρελάς

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
2006 – 2009 ARTA PRESS (διμηνιαίο έντυπο free press)

ΘΕΑΤΡΟ
2016 ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΦΙΛΙ του Άρη Σφακιανάκη. Παραγωγή σε σκηνοθεσία Αγγελικής Λάβδα
2016 ΚΑΠΝΟΚΡΑΤΩΡ του Α. Στάϊκου. Παραγωγή. Σκ. Ισμ. Σακελλαροπούλου
2015 ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Παραγωγή. Κείμενο και σκηνοθεσία Μ. Τζανουκάκη
2004 ΤΟ ΤΕΛΟΣ; (παραγωγή) σκ. Ι. Μανούσακα, Φούρνος
1998 Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ, (συγγραφή) Θέατρο Τέχνης Λονδίνου, σκ. Λ. Λοιζίδης
1989 ΠΑΤ, (συγγραφή) εύφημο μνεία στον 89ο Καλοκαιρίνειο Διαγωνισμό

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
1989 - 1991 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ,  παραγωγή και παρουσίαση. Ωριαίο, εβδομαδιαίο αφιέρωμα στις κυρίες της Jazz &  R&B στον 9.41 – Επικοινωνία FM

ΕΠΙΜΕΛΕΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ 1914-2000, εκδ. ΓΕΝΟΥΣ, επιμέλεια κειμένων
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 97, 98, 99, 2001, εκδ. ΠΕΚΚ, επιμέλεια κειμένων

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
2001 “Arista” Workshop for story editors. Head of Studies Mr. St. Cleary
1998 “South by Southwest” seminar for screenwriters. Lecturer Prof. Chr. Vogler
1998 “South by Southwest” seminar for screenwriters. Lecturer Mr. John TrubyΚείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ στις "μικρές ΜΕΓΑΛΕΣ ιστορίες" του Λάμπη Ταγματάρχη
HISTORIA bookshop (promo) μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΚΛΗΡΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΣΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ B' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ A' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | H ΝΑΥΤΙΛΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδ. Πετρίτση - Αλ. Κακαβά
1821 ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ με τον επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Μανόλη Κούμα
1821 Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με τον επίκουρο καθηγητή του ΠΑ.ΠΕΛ. κ. Αντώνιο Κλάψη
1821 Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με τον καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Ιακ. Μιχαηλίδη
1821 ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ με τον καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. κ. Σπ. Βλαχόπουλο
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 4ο και τελευταίο)
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 3ο)
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 2ο)
1821 ΜΙΑ ΕΥΣΥΝΟΠΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Μαρία Ευθυμίου (μέρος 1ο)
1821 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ με τον Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας Παν/μιου Ιωαννίνων κ. Νικ. Αναστασόπουλο
1821 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ με τον Διευθυντή Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σωτήρη Ριζά
1821 Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τον Δόκτορα Στέφανο Καβαλλιεράκη
1821 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ με τον αναπληρωτή καθηγητή του Παν/μιου Κρήτης κ. Ηλία Κολοβό
1821 ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΑ.ΠΕΛ. κυρία Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ φιλική συμμετοχή στο "Perlo για όλα" μικρού μήκους του Νίκου Καραπαναγιώτη
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΑΚΑΣ - Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
1571 Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Η Μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο
ΣΑΛΑΜΙΣ 2020, 2500 Έτη Φωτός (Promo) μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΛΙΓΙΑΝΝΗΣ – ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ: Η απαρχή του δικομματισμού σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ – ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Μικρά, αλλ’ έντιμος Ελλάς σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: Ο διχασμός των αστών σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά Αδ. Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ) ΣΜΥΡΝΗΣ: Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας» σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "Ο στρατός στο προσκήνιο" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: "Τύπος και διχασμός" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ: " Οι παραταξιάρχες" σε σενάριο Αδαμάντιου Πετρίτση σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: "Η Μικρασιατική εκστρατεία" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ - ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ: "Η σύγκρουση δύο κόσμων" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ "Ο ανένδοτος αγώνας" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά Αδ. Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΠΑΝΑΓΗΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ: "Η αβασίλευτη δημοκρατία" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Αλ. Κακαβά - Αδ. Πετρίτση
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ - ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Άρτας" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Μακεδονίας, μέρος Α'" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Θεσσαλίας" σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης"σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ενσωμάτωση της Θράκης' σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η Ιστορία της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά και σκηνοθεσία Αδαμάντιου Πετρίτση
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ('Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε...) "Η ιστορία της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΦΙΛΙ, του 'Αρη Σφακιανάκη σε θεατρική σκηνοθεσία Γκέλλυς Λάβδα και παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
ΚΑΠΝΟΚΡΑΤΩΡ του Ανδρέα Στάικου, μια θεατρική παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ μια θεατρική παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Νοκ Άουτ" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ " Το χάρισμα" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Κάθοδος" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Ο επισκέπτης" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Δεσμοί αίματος" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Μπάμπη Σπανού
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Οικογενειακή υπόθεση" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Μπάμπη Σπανού
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Τελευταία στάση" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Μπάμπη Σπανού
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Σκουπίδια" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου
5Φ (demo) σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ "Πειρασμός" σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβάς σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλα
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ (1950-1980)
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ (1922-1940)
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 1897-1909
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 24-04-2012
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 27-03-2012
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 13-03-2012
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 28-02-2012
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 21-2-2012
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 14-2-2012
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 31-1-2012
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 30-11-2011
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 20-12-2011
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, εκπομπή 2
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 13-12-2011
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 06-12-2011
"Το Α και το Ω των Ακινήτων" μια παραγωγή του Αλεξάνδρου Κακαβά, 22-11-2011
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Η ιστορία της οικογένειας του Πάνου Ηλιάδη"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Θεοφυλάκτου"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Αδελφοί Τσαχουρίδη"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Το Ποντιακό τραγούδι στη διαμόρφωση της ιστορικής μνήμης Β'"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Το Ποντιακό τραγούδι στη διαμόρφωση της ιστορικής μνήμης Α'"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Σοφία Μουτεσίδου-Ελένη Παβριανίδου"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Ο Ελληνισμός της Ρωσίας"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Ο Πολιτισμός του Πόντου"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Παναγία Σουμελά"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού"
ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ "Πόντος, Ελλενικός, μεγάλος και ευδαίμων"
Εορτασμός Ημέρας Μουσείων: Εκδήλωση Νομισματικού Μουσείου σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά
ΟΙ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ τηλεοπτική σειρά σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά Σταύρου Στάγκου σκηνοθεσία Δημήτρη Σοφιανόπουλου
ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΣΤΡΑΤΟ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά, σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλα
ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ - ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη
ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ - ΜΑΤ ΘΑΝΑΤΟΥ σε σενάριο Αλεξάνδρου Κακαβά σκηνοθεσία Σπύρου Καπώνη
DEEP END (trailer)
CROSS μικρού μήκους σε σενάριο/σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Κακαβά

Πληροφορίες

Βεβαίωση Παρακολούθησης: Θα χορηγηθεί επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 7 μήνες – 180 διδακτικές ώρες

 

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: Από 14 Νοεμβρίου 2022 έως 17 Μαϊου 2023 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 18:00 - 21:00

Στο τέλος του Σεμιναρίου θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίησή του καλύτερου σεναρίου.

Η Λέσχη Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, μια Λέσχη Πολιτισμού για όλους ιδρύθηκε για να υποστηρίξει όλους τους νέους δημιουργούς που ασχολούνται με τη συγγραφή του σεναρίου αλλά και όλα τα άλλα είδη γραφής να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να επιδιώξουν την υλοποίησή του με τη βοήθεια καταξιωμένων επαγγελματιών/δημιουργών. Σε όλους όσους θα μετάσχουν σε κάποιο απο τα εκπαιδευτικά προγράμματα του New York College σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ)

Online Παρακολούθηση: Υπάρχει η δυνατότητα online παρακολούθησης των Σεμιναρίων από Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα σεμινάρια σε πραγματικό χρόνο. 

Πληροφορίες/ Εγγραφές: NYC Athens Campus, Αμαλίας 38, Σύνταγμα, Τηλ: (+30) 210 700 0851, e-Mail: farvaniti@nyc.gr

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 • Φέρει την εγγύηση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος του επί 30 έτη πολιτιστικού φορέα των δημιουργών/σεναριογράφων του οπτικοακουστικού έργου.
 • Διδάσκουν άκρως πεπειραμένοι σεναριογράφοι αλλά και σκηνοθέτες που φέρουν διττή ιδιότητα π.χ. σκηνοθέτες και παραγωγοί.
 • Το New York College αποτελεί από μόνο του μια προοπτική για το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών του.
 • Η Ε.Σ.Ε. προσφέρει δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς άλλους τομείς πολιτιστικών δράσεων που άπτονται του σεναρίου σε όσους παρακολουθήσουν το εργαστήριο/σεμινάριο.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe