ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες







Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Σεμινάριο FOOD COST AND MENU ENGINEERING

Σεμινάριο FOOD COST AND MENU ENGINEERING


Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε, με τεχνικούς όρους, τη σχέση ανάμεσα στο κόστος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία ενός πιάτου και την τιμή πώλησής του.

Με την ευρεία έννοια, σημαίνει την ικανότητα ενός Food and Beverage Restaurant / Chef στην κοστολογική διαχείριση της κουζίνας του, μέσω των  Συνταγών – Παρασκευών. Είναι μια σχέση καθοριστικής σημασίας για την επιβράβευση ενός Food and Beverage – Restaurant Manager / Chef, σε σχέση με το ύψος που είχε υπολογιστεί στο αρχικό budget στην αρχή του έτους, ή της σεζόν.

Επίσης, ερχόμαστε σε επαφή  με την “Μηχανική Μενού” (Menu Engineering) η οποία χαρακτηρίζει τον κάθε κωδικό που πουλάμε στην κάρτα μας, με βάση τη δημοτικότητα και την κερδοφορία του, χαρακτηρίζοντάς τους Star, Puzzle, Horse ή Dog, εξηγώντας μας ακριβώς πού πρέπει να στοχεύσουμε ώστε να βελτιώσουμε την απόδοσή τους και κατ’ επέκταση την κερδοφορία της επιχείρησής μας.

Αυτές οι μικρές και χρήσιμες συμβουλές έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα κέρδη της επιχείρησης.

Πού απευθύνεται: Σε επαγγελματίες και σπουδαστές απασχολούμενους σε μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις με ενδιαφέρον στο Food Business.


Λεπτομέρειες
  • Μεθοδολογία και Περιεχόμενο

  • Εισηγητής

  • Quick info

Μεθοδολογία και Περιεχόμενο

Οι ενότητες που θα καλυφθούν στο σεμινάριο είναι:

  1. Κόστος - FOOD COST: Ορισμοί
  2. Συνολικό έσοδο και συνολικό κόστος
  • Το κέρδος μίας επιχείρησης
  • Διάφορες κατηγορίες κόστους
  • Μέσο κόστος
  1. Πρότυπες Συνταγές
  2. Πρότυπες Προδιαγραφές Αγορών
  3. Κοστολόγηση Συνταγών – Παρασκευών (Παραδείγματα και Ασκήσεις)
  4. Πρότυπα μεγέθη μερίδων
  5. Μηχανική Μενού – Menu Engineering (Παραδείγματα και Ασκήσεις)

Εισηγητής

A. Τουμαζάτος (Head of Hospitality and Tourism Department, NYC)

Short βιογραφικό:

Ο Aνδρέας Τουμαζάτος είναι κάτοχος Πτυχίου Master στο Hospitality Management and Tourism, με ειδίκευση στο Διεθνές Τουριστικό Management (Bournemouth University). Κάτοχος Bachelor πτυχίου Μεγ. Βρετανίας στο Hotel Management  (University of Wales), με πλήρη κρατική υποτροφία από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (νυν ΟΤΕΚ) και του Υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης, συνεργάζεται με Εκπαιδευτικούς φορείς και Οργανισμούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, με ερευνητικό αντικείμενο την εκπαίδευση, όπως και με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα “Επαγγελματικής Αποκατάστασης και Πρακτικής εξάσκησης των Σπουδαστών του Hospitality Department” το οποίο δημιούργησε και διευθύνει στο New Your College, βραβεύτηκε ως το καλύτερο της χώρας (ελληνικά βραβεία «Tourism Awards 2015 » και « Business Awards 2017»).

Επίσης, έχει βραβευτεί («Tourism Awards 2019») για την κοινωφελή συνεργασία του με την UNESCO, για τη δημιουργία του Παγκοσμίου εμβέλειας προγράμματος επανένταξης μακροχρόνια ανέργων και ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μέσω προγραμμάτων Τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και επιστημονικών εργασιών στην περιοχή της Τουριστικής και Ξενοδοχειακής εκπαίδευσης, με αντίστοιχες βραβεύσεις.

Quick info

Ημερομηνίες, ώρες διεξαγωγής: 12,14,16/4 / 18:00-21:00, Σύνολο παρακολούθησης: 9 ώρες

Online Παρακολούθηση: Υπάρχει η δυνατότητα online παρακολούθησης του Σεμιναρίου από Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τo σεμινάριo σε πραγματικό χρόνο.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης από το New York College.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικό υλικό

Κόστος

  • 120€ για το ευρύ κοινό
  • 90€ για φοιτητές, ανέργους
  • Με τη συμμετοχή 2 ατόμων παρέχεται έκπτωση 20% και άνω των 3 ατόμων, έκπτωση 30%

Πληροφορίες - εγγραφές: 210 3225961, e-mail: marketing@nyc.gr

 

 

Μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εξοικειωθούν με τις κάτωθι έννοιες:


  • Κοστολόγηση Συνταγών – Παρασκευών (Παραδείγματα και Ασκήσεις)
  • Πρότυπα μεγέθη μερίδων
  • Μηχανική Μενού – Menu Engineering (Παραδείγματα και Ασκήσεις)

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe