ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Η συμβουλευτική στα καλύτερα της!


09 March 2023
L. S. McMullin, PhD Μεταπτυχιακός Εκπαιδευτής, Πρόγραμμα MSc Συμβουλευτικής και Θετικής Ψυχολογίας NYC/University of Bolton
Η συμβουλευτική στα καλύτερα της!

Η Βρετανική Ένωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, ή BACP, ορίζει τη συμβουλευτική ως: 

«Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία είναι όροι-ομπρέλα που καλύπτουν μια σειρά από θεραπείες ομιλίας. Παραδίδονται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες που εργάζονται με ανθρώπους βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα για να τους βοηθήσουν να επιφέρουν αποτελεσματικές αλλαγές ή να βελτιώσουν την ευημερία τους.» 

Ουσιαστικά λοιπόν, οι μαθητές συναντούν τον σύμβουλό τους σε καθορισμένη ώρα, σε καθορισμένο χώρο (NYC Pythagoras Hall) για έξι συνεδρίες, είτε για να επιφέρουν αποτελεσματική αλλαγή είτε για να βελτιώσουν την ευημερία τους. 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ευεξία είναι μια κατάσταση της υγείας και της ευτυχίας. Για μένα, αυτό σημαίνει ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τους στρεσογόνους παράγοντες (γιατί οι στρεσογόνοι παράγοντες είναι μέρος της καθημερινότητας), να διατηρώ ισορροπία και να έχω επίγνωση ότι υπάρχει νόημα σε οτιδήποτε γίνεται και ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά μας, Παραμένουμε προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν και που μας κάνουν πιο δυνατούς. Αναπόφευκτα μαθαίνουμε πολλά για το πώς να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας μεταξύ άλλων. Προκειμένου να επιφέρουμε αλλαγές και να βελτιώσουμε την ευημερία μας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πώς σκεφτόμαστε και πώς ακριβώς η ποιότητα των σκέψεών μας επηρεάζει την ύπαρξή μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι σκέψεις μας διαρκώς κινούνται ανάμεσα στα συναισθήματά μας και σε αυτά που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε για τους άλλους και τα κίνητρά τους ή πώς κρίνουμε καταστάσεις. Έτσι, το όφελος από το να μαθαίνουμε πώς να είμαστε πιο θετικοί, προσεκτικοί και γενικά πώς να βρίσκουμε σκοπό σε αυτό που κάνουμε, είναι μια σημαντική πτυχή της συμβουλευτικής. 

Ως σύμβουλος για φοιτητές του New York College, εστιάζω πάντα στις ανάγκες του μαθητή και αυτό που συχνά προκύπτει από τις αλληλεπιδράσεις μας είναι οι δεξιότητες αυτορρύθμισης, η ευελιξία, η ευημερία, η ενσυναίσθηση, η επικοινωνία, η συνεργασία, η νοοτροπία ανάπτυξης, η κριτική σκέψη και η διαχείριση της μάθησης μεταξύ των άλλα. Οι μαθητές έρχονται για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, ζητήματα σχέσεων, άγχος, στρες και συχνά μόνο και μόνο επειδή χρειάζονται να μοιραστούν πώς αισθάνονται και πως σκέφτονται. Είναι συχνά θεραπευτικό μόνο και μόνο να γνωρίζεις ότι ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας θα σε ακούσει με βαθιά ενσυναίσθηση και χωρίς καμία κρίση, σε ένα ασφαλές, εμπιστευτικό και ζεστό περιβάλλον. Συχνά είναι πολύ σοφό να γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίζουμε την αλλαγή πριν αντιμετωπίσουμε αγχωτικά γεγονότα, αντί να πηγαίνουμε σε έναν σύμβουλο όταν είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτή είναι η συμβουλευτική στα καλύτερά της! Η κράτηση για μια σειρά έξι συνεδριών είναι εύκολη γιατί το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην Υπεύθυνη Συμβουλευτικής, Δρ. Antonia Svensson στο counseling@nyc.gr και θα σας καλωσορίσω στο συμβουλευτικό γραφείο στη Πανεπιστημιούπολη της Καλλιθέας. Συμβουλευτικά ραντεβού είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα πρωί 9-12:00, Τρίτη βράδυ 16:00-21:00 και Παρασκευή πρωί 9:00-13:00. 

Να προσέχετε πάντα τον εαυτό σας. Ο εαυτός είναι πολύτιμος. Προσέξτε τα μαθήματα που κρύβονται σε κάθε πτυχή της ζωής! Αυτό είναι που κάνει τη ζωή τόσο πλούσια και ικανοποιητική. 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe