ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Γιατί να σπουδάσετε Ψυχολογία; Είναι αυτό το πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών για εσάς;


02 August 2023
Antonia Svensson Dianellou, PhD Head of Department of Psychology Associate Dean New York College
Γιατί να σπουδάσετε Ψυχολογία; Είναι αυτό το πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών για εσάς;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σπουδάσετε Ψυχολογία. Για παράδειγμα, για να κατανοήσετε καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σας, για να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας, και όχι μόνο λόγω των εξαιρετικών προοπτικών σταδιοδρομίας που προσφέρονται στους αποφοίτους.

Η Ψυχολογία είναι ένας συναρπαστικός τομέας σπουδών. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ανθρώπινη συμπεριφορά και να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, ενεργούμε και αισθανόμαστε. Γιατί οι άνθρωποι ενεργούν με τον τρόπο που ενεργούν; Τι διαμορφώνει την προσωπικότητά μας; Πώς μαθαίνουμε και αλλάζουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας; Τι επηρεάζει την αντίληψή μας και τις συμπεριφορές μας; Ποιες είναι οι εσωτερικές και εξωτερικές διεργασίες που επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία και ευεξία; Εάν ενδιαφέρεστε για μια βαθύτερη κατανόηση των ανθρώπων γύρω σας - και του εαυτού σας - τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σπουδάσετε Ψυχολογία.

Ο τομέας της Ψυχολογίας είναι τεράστιος και μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαφορετικές επιλογές σταδιοδρομίας για τους κατόχους πτυχίου μετά την αποφοίτησή τους. Σύμφωνα με το “Bureau of Labor Statistics” των ΗΠΑ (BLS), η απασχόληση για τους ψυχολόγους θα έχει αυξηθεί συνολικά κατά τουλάχιστον 19 τοις εκατό κατά τη δεκαετία που λήγει το 2024, πολύ ταχύτερα από τη μέση αύξηση του 7 τοις εκατό που προβλέπεται για όλα τα επαγγέλματα. Επιπλέον, η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την ήδη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε όλο τον κόσμο.

Το πτυχίο Ψυχολογίας είναι πολύ ελκυστικό για ένα ευρύ φάσμα εργοδοτών, οι οποίοι εκτιμούν τις αναλυτικές και διαπραγματευτικές δεξιότητες που σας δίνει. Οι απόφοιτοι Ψυχολογίας είναι άριστοι επικοινωνιολόγοι και διαθέτουν ισχυρές ερευνητικές δεξιότητες. Διαθέτουν πολλές γνώσεις σχετικά με τα κίνητρα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων, τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται και μπορούν να ευδοκιμήσουν οι σχέσεις, καθώς και σχετικά με την απόδοση των ομάδων. Αυτού του είδους οι γνώσεις είναι κεντρικές σε όλες σχεδόν τις θέσεις εργασίας στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας με πτυχίο Ψυχολογίας, όπως να ασχοληθούν με τη διοίκηση, τη διαχείριση, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τους ανθρώπινους πόρους. Εάν ο στόχος σας είναι να ασκήσετε το επάγγελμα του ψυχολόγου και να έχετε μια ακμάζουσα καριέρα ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας, τότε συνίσταται επίσης ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα, προκειμένου να εξειδικευτείτε και να καθιερωθείτε ως ειδικός π.χ. στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, την Κλινική Ψυχολογία ή την Δικαστική Ψυχολογία.

Εν ολίγοις, η μελέτη της Ψυχολογίας προάγει τη βαθιά κατανόηση του νου και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, φορείς, οικογένειες και κοινότητες να ευδοκιμήσουν και να καλλιεργήσουν το καλύτερο μέσα τους, βελτιώνοντας έτσι τις εμπειρίες τους από την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο και τις προσωπικές σχέσεις.

Αν αυτό ακούγεται συναρπαστικό, τότε η Ψυχολογία μπορεί να είναι ο τομέας σπουδών για εσάς!

Μάθετε περισσότερα για το Τμήμα Ψυχολογίας του New York College στη διεύθυνση: https://www.nyc.gr/tmimata-spoudon-nyc/spoudes-psychologias

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe