ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Covid-19 oδηγίες και μέτρα λειτουργίας

Η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού COVID-19 και η πανδημία που προέκυψε επηρέασε καθοριστικά την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών παγκοσμίως, με συνέπεια όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης να υποστούν σημαντικές αλλαγές.

To New York College ανταποκρινόμενο στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοινώνει τα μέτρα λειτουργίας του κολλεγίου, που σκοπό έχουν να διασφαλίσουν τόσο την εύρυθμη λειτουργία του, όσο και την ασφάλεια των φοιτητών, των εκπαιδευτικών  και της κοινότητας. Το νέο Ακαδημαϊκό  Έτος - σε αντίθεση με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά – αρχίζει με όλους τους σπουδαστές στις τάξεις τους, με εξαίρεση όσους επιθυμούν για λόγους υγείας να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Το παρόν συντάχθηκε από την Ομάδα Μελέτης & Διαχείρισης της Λειτουργίας του Κολλεγίου βάσει Πρωτοκόλλων COVID-19 και περιγράφει μέτρα και οδηγίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19, για την διασφάλιση της προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας τόσο των σπουδαστών όσο και του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του κολλεγίου προκειμένου να ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό έτος με επιτυχία.

Αναλυτικές οδηγίες για την λειτουργία των Κολλεγίων μπορείτε να βρείτε εδώ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 • ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Covid-19 – ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ

 • Κανόνες αποφυγής διάδωσης COVID-19

 • Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

 • Οργάνωση μαθημάτων

 • Διαδικασία εξ αποστάσεως σύγχρονης διδασκαλίας

 • Όλοι οι σπουδαστές του κολλεγίου θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, σε όλους τους κλειστούς χώρους, στον αύλειο χώρο, όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, καθώς και κατά την αναμονή τους στα κυλικεία.
 • Οι σπουδαστές που παραβιάζουν την παραπάνω υποχρέωση δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθημάτων που διενεργούνται με φυσική παρουσία. Ο διδάσκων καθηγητής του τμήματος είναι υπεύθυνος για την τήρηση του μέτρου.
 • Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν τόσο για τους σπουδαστές όσο και για το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του κολλεγίου (υποχρεωτική χρήση μάσκας).
 • Συνιστάται η θερμομέτρηση των σπουδαστών στο σπίτι σε περίπτωση που αισθάνονται αδιαθεσία πριν ξεκινήσουν για το κολλέγιο. Οι σπουδαστές  που έχουν θερμοκρασία άνω των 37,5 ˚C θα παραμένουν για παρακολούθηση στο σπίτι. Ταυτόχρονα θα πρέπει να επικοινωνήσουν και να ενημερώσουν τη Γραμματεία του κολλεγίου.
 • Όλοι οι σπουδαστές κατά την άφιξή τους στις εισόδους των κτιρίων του κολλεγίου θα θερμομετρούνται με θερμική κάμερα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή του κολλεγίου και αν έχουν θερμοκρασία άνω των 37,5˚C, θα μεταφέρονται σε χώρο αναμονής για επαναθερμομέτρηση και παρακολούθηση από τον υπέυθυνο Covid.
 • Σε περίπτωση που ο πυρετός επιμένει, ο σπουδαστής θα αποχωρεί από το κολέγιο και, εφόσον ο ίδιος επιθυμεί/ συναινεί, θα ειδοποιούνται οι οικείοι  του προκειμένου να τον παραλάβουν από το κολλέγιο προς διευκόλυνση της αποχώρησής του. Για όλο το προσωπικό του κολλεγίου θα υπάρχει Σταθμός θερμομέτρησης στην Κεντρική Γραμματεία.
 • Κατά την πρωινή προσέλευση έχουν δημιουργηθεί σταθμοί απολύμανσης χεριών, ώστε όλοι, πριν εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας, να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό. Στους παραπάνω χώρους θα τηρούνται οι αποστάσεις και θα υπάρχει σχετική σήμανση στο δάπεδο.
 • Μετά την απολύμανση των χεριών, οι σπουδαστές  θα κατευθύνονται στις τάξεις, όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί. Δεν θα  επιτρέπεται η παρουσία των σπουδαστών άνευ  λόγου στους διαδρόμους και στα γραφεία του κολλεγίου. Κατά την παραμονή τους στο κολλέγιο θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εξωτερική αυλή, πάντα  υπό τις οδηγίες των υπευθύνων.
 • Όλοι οι σπουδαστές θα αποχωρούν από την τάξη φορώντας τις μάσκες τους.
 • Στους εσωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.
 • Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας υπάρχουν αντισηπτικά, ώστε οι μαθητές να απολυμαίνουν τα χέρια τους.
 • Οι αίθουσες διδασκαλίας αερίζονται και απολυμαίνονται συστηματικά από το προσωπικό καθαριότητας.
 • Σε κάθε τουαλέτα υπάρχουν υγρά σαπούνια καθαρισμού και χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, όπως και αναρτημένες σαφείς οδηγίες για τον τρόπο ορθού καθαρισμού των χεριών.
 • Η είσοδος των σπουδαστών στις τουαλέτες είναι ελεγχόμενη από τους εποπτεύοντες και το προσωπικό καθαριότητας και υπάρχει ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών σε αυτές.
 • Αντίστοιχη σήμανση για τήρηση των αποστάσεων υπάρχει στους ψύκτες, όπου οι σπουδαστές επιτρέπεται μόνο να γεμίζουν τα ατομικά τους δοχεία νερού.
 • Απαγορεύεται η ανταλλαγή μολυβιών, γομών, μασκών και άλλων αντικειμένων μεταξύ των σπουδαστών.
 • Τα κυλικεία προσφέρουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μόνον συσκευασμένα προϊόντα.

 • Ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας και για να μειωθούν οι μετακινήσεις των σπουδαστών εντός του κολλεγίου υπάρχουν χωριστά διαλείμματα ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση ενδεδειγμένων αποστάσεων.
 • Ο καθηγητής του τμήματος είναι υπεύθυνος να τηρεί τα μέτρα προφύλαξης εντός της αίθουσας διδασκαλίας ή εντός του εργαστηρίου.
 • Οι σπουδαστές δεν θα μετακινούνται σε άλλες αίθουσες παρά μόνο στις περιπτώσεις που απαιτείται π.χ. στους Η/Υ και στα Εργαστήρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αίθουσες απολυμαίνονται και αερίζονται πριν την είσοδο του νέου τμήματος.

Σε περίπτωση απουσίας σπουδαστών που έχουν νοσήσει από τον ιό COVID-19 ή σπουδαστών που απουσιάζουν εντασσόμενοι σε ευπαθείς ομάδες (όπως ορίζονται από το Φ.Ε.Κ. Τεύχος Β΄ 3780/08.09.2020) ή/και σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας Τμήματος, θα πραγματοποιείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας MS-Teams, με βάση το πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει αναρτηθεί μαζί με το κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων. Το μάθημα μεταδίδεται παράλληλα μέσω της πλατφόρμας MS-Teams προκειμένου να μπορούν να το παρακολουθήσουν σπουδαστές/σπουδάστριες που έχουν αντικειμενικό κώλυμα συμμετοχής στην δια ζώσης διδασκαλία.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe