ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Μια ακόμη σπουδαία εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου με μέγα χορηγό και συνδιοργανωτή το NEW YORK COLLEGE: "Nτρέδες: στην πρώτη γραμμή της ελληνικής παλιγγενεσίας".


15 October 2021
Μια ακόμη σπουδαία εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου με μέγα χορηγό και συνδιοργανωτή το NEW YORK COLLEGE:

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 13 Οκτωβρίου 2021 παρουσία του πρ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της Προέδρου της  Επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου και με συνδιοργανωτή και Μέγα Χορηγό τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, έλαβε χώρα μία σπουδαία εκδήλωση με θέμα "Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας" με σκοπό την ανάδειξη των Ντρέδων, μίας όχι ευρύτερα γνωστής ομάδας ηρώων από την Μεσσηνία, με σπουδαία δράση στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και συμμετοχή σε σπουδαίες μάχες που καθόρισαν την έκβαση του Αγώνα.

(Φώτο 1) Από αριστερά προς δεξιά: o Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, o Γεώργιος Λεβεντάκης, Δήμαρχος Τριφυλίας, o Προκόπης Παυλόπουλος, πρ. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Γιώτα Γεωργακοπούλου, Δήμαρχος Οιχαλίας και ο Ηλίας Φούτσης, Hon Ph.D., Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου NEW YORK COLLEGE.

(Φώτο 2) Από αριστερά προς δεξιά: o Σταύρος Σταθόπουλος, Ιδρυτικό Μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, η Γιώτα Γεωργακοπούλου, Δήμαρχος Οιχαλίας, η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Προέδρος της  Επιτροπής "Ελλάδα 2021", o Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, o Γεώργιος Λεβεντάκης, Δήμαρχος Τριφυλίας και ο Ηλίας Φούτσης, Hon Ph.D., Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου NEW YORK COLLEGE.

Την εκδήλωση τίμησαν μεγάλες προσωπικότητες όπως η Ιουλία Λυμπεροπούλου, Πρέσβης και Γενική Πρόξενος Παναμά, της οποίας οι γονείς κατάγονται από την Μεσσηνία, o Μελέτιος - Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Νάντια Γιαννακοπούλου Βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης αρχηγός ΓΕΣ, ο Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ενώ ρόλο συντονιστή είχε η γνωστή δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

(Φώτο 3) Από αριστερά προς δεξιά: ο Ηλίας Φούτσης, Hon Ph.D., Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου NEW YORK COLLEGE, o Γεώργιος Λεβεντάκης, Δήμαρχος Τριφυλίας, ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, αρχηγός ΓΕΣ,  η Γιώτα Γεωργακοπούλου, Δήμαρχος Οιχαλίας και ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (φώτο 4), ο Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (φώτο 5), o Μελέτιος - Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (φώτο 6) και η Ιουλία Λυμπεροπούλου, Πρέσβης και Γενική Πρόξενος Παναμά (φώτο 7).

Ακολούθως οι προσκεκλημένοι εισηγητές και  διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας έλαβαν τον λόγο με πρώτο τον πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος με επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα ανέλυσε την καταγωγή των Ντρέδων από τους αρχαίους Ιλλυριούς και την συμμετοχή τους σε κομβικές μάχες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, όπου -μεταξύ άλλων- κατατρόπωσαν την στρατιά του Ιμπραήμ. Έπειτα, ο Υφυπουργός Παιδείας, αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Άγγελος Συρίγος, εξήρε την συνεισφορά των Ντρέδων στον Αγώνα, αλλά και την εν γένει προσφορά τους στην περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ ο Βουλευτής N. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε την κοινωνική συνεισφορά του αγώνα των Ντρέδων.

Ο Ηλίας Φούτσης, Hon Ph.D., Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου NEW YORK COLLEGE, με τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (φώτο 8), την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Προέδρο της  Επιτροπής "Ελλάδα 2021" (φώτο 9), τον Άγγελο Συρίγο, Υφυπουργό Παιδείας, αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (φώτο 10) και τον Αλέξη Χαρίτση, Βουλευτή N. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ (φώτο 11).

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου, αλλά και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενόπλων δυνάμεων.

Εκτός από το NEW YORK COLLEGE συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Πελλοπονήσου Π.Ε. Μεσσηνίας, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η Πρεσβεία του Παναμά, ο Δήμος Ζαχάρως, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ο Δήμος Οιχαλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, οι Τριφύλιοι Δυτικής Αττικής και η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας.

Δείτε όλη την εκδήλωση εδώ: https://youtu.be/bjeqMP32adw 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe