ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

SUNY Empire State College Announces New Study Abroad Program in Athens, Greece


19 February 2020
SUNY Empire State College Announces New Study Abroad Program in Athens, Greece

(ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ - 18 Φεβρουαρίου 2020)

Ο Πρόεδρος του College of Empire State, Jim Malatras και ο Ηλίας Φούτσης, πρόεδρος του κολλεγίου της Νέας Υόρκης, υπέγραψαν μια νέα συμφωνία εταιρικής σχέσης δημιουργώντας ένα πρόγραμμα σπουδών (Study Abroad) με βασικό αντικείμενο τον Δυτικό Πολιτισμού, το οποίο απευθύνεται στους  φοιτητές του SUNY - Empire.

 

Με χρόνο εκκίνησης του προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο,  μέσω αυτής της εναρκτήριας ανταλλαγής οι σπουδαστές του SUNY Empire θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αθήνα μέσα από μια εντατική μελέτη πεδίου διάρκειας δύο εβδομάδων. Το πλούσιο πρόγραμμα σπουδών θα επικεντρωθεί στον δυτικό πολιτισμό και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδρομές και εμβάθυνση στην ελληνική ιστορία. Το πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και Ανάπτυξη του Δυτικού Πολιτισμού», παρέχει μια βαθιά επισκόπηση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Οι σπουδαστές θα μελετήσουν τα έργα του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, τις θεωρίες και τις πρακτικές της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου, αλλά και την επίδραση της αρχαίας φιλοσοφίας στη σύγχρονη εποχή. Το μάθημα θα εξετάσει την επίδραση των αρχαίων φιλοσόφων στα θεμέλια της σύγχρονης σκέψης, του νόμου, της θρησκείας, στην ανάπτυξη σύγχρονων οικονομιών, κοινωνιών, αλλά και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο.

 

Οι ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία, όπως η Ακρόπολη, η Αθηναϊκή Αγορά και οι Δελφοί, θα πραγματοποιούνται από αρχαιολόγους. Το New York College θα προσφέρει στους φοιτητές στέγαση στην καρδιά της Αθήνας. Το  Campus  βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Πλάκα, το Κοινοβούλιο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τον αθλητικό χώρο του Εθνικού Συλλόγου Γυμναστικής και τον Εθνικό Κήπο. Το New York College στην Αθήνα είναι ένα από τα επτά συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του SUNY Empire, μέσω του Κέντρου Διεθνούς Εκπαίδευσης.

 

Η συμφωνία θα δημιουργήσει επίσης ένα πρόγραμμα ανταλλαγής, φέρνοντας φοιτητές του SUNY Empire στην Αθήνα, αλλά  και φοιτητές από στην Αθήνα σε διάφορες πανεπιστημιουπόλεις του SUNY Empire στην Πολιτεία  της Νέας Υόρκης. Το πρόγραμμα θα συμβάλει στη διαπολιτισμική μάθηση και θα προάγει τις διεθνείς σχέσεις.

 

"Είναι κρίσιμο να προσφέρουμε σπουδαίες ακαδημαϊκές εμπειρίες που να ταιριάζουν στα προγράμματα των πολυάσχολων φοιτητών -ιδίως των εργαζόμενων φοιτητών- και αυτό το συναρπαστικό νέο πρόγραμμα του SUNY Empire State College στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αθήνα, κάνει ακριβώς αυτό", δήλωσε ο πρόεδρος Jim SUNY, Empire State College Jim Malatras. "Μέσω του προγράμματος Study Abroad, αλλά και  τα προγράμματα ανταλλαγών, οι Αμερικανοί και οι Έλληνες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν καλύτερα πώς ο διπλανός τους ζει πέρα από τα βιβλία, βιώνοντας το από πρώτο χέρι. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο Ηλία Φούτση που ασπάστηκε το όραμα του SUNY Empire για παγκόσμια συνδετικότητα και για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος. "

 

"Ο ρόλος μας στην προετοιμασία των αποφοίτων για τις δύσκολες συνθήκες του κόσμου το 2020 και μετά δεν μπορεί να υποτιμηθεί", δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Διεθνούς Εκπαίδευσης του SUNY Empire State College Francesca Cichello. "Καθώς ενισχύουμε τους αποφοίτους με τα εργαλεία που χρειάζονται για να είναι επιτυχημένοι, υπεύθυνοι παγκόσμιοι πολίτες, υποστηρίζουμε τη μακρά παράδοση του SUNY Empire, το οποίο μετέχει στο δίκτυο της καινοτόμου εκπαίδευσης για όλους".

 

Ο Πρόεδρος Malatras τίμησε επίσης τον Πρόεδρο Φούτση με το Προεδρικό Βραβείο SUNY Empire State College για την Υπηρεσία, σε αναγνώριση της σημαντικής αφοσίωσής του στην προώθηση της αποστολής της ενδυνάμωσης των φοιτητών και της ενίσχυσης της παγκόσμιας κοινότητας του Empire SUNY. Ο Πρόεδρος δώρισε στον Πρόεδρο Malatras ένα δάφνινο στεφάνι για να τιμήσει τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των δύο.

 

Το SUNY Empire θεμελίωσε την παρουσία του στην Ελλάδα στο New York College  το 1992, ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη ζήτηση των Ευρωπαίων φοιτητών που αναζητούν πτυχία κολλεγίων από αμερικανικά κολλέγια και πανεπιστήμια. Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, το SUNY Empire προσφέρει σήμερα στους διεθνείς σπουδαστές του την δυνατότητα να μελετήσουν αντικείμενα όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων,  Επικοινωνία, Επιστήμη των Υπολογιστών, Οικονομικά, Συστήματα Πληροφοριών, Διεθνείς Επιχειρήσεις, Management,  Marketing και Ψυχολογία.

 

Εκτός από τις περισσότερες από 30 τοποθεσίες του σε ολόκληρη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και τα δύο Campus της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το κέντρο διεθνούς εκπαίδευσης του SUNY Empire έχει επίσης συνεργάτες στην Αλβανία, την Τσεχία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Λίβανο.

 

Σχετικά με το SUNY Empire State College

Το SUNY Empire State College εκπαιδεύει τους σπουδαστές σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής τους με μια εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία εξ’ αποστάσεως, δια ζώης, ή σε συνδυασμό και των δυο. Από το 1971, το SUNY Empire ενθάρρυνε  τους μαθητές να αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο πτυχίο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός πολυάσχολου τρόπου ζωής, ώστε να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους τους. Με παγκόσμιας εμβέλειας εγκαταστάσεις και περισσότερους από 1.300 αφοσιωμένους συμβούλους για να βοηθήσουν τους σπουδαστές να προσαρμόσουν τα προγράμματα σπουδών τους και την πρωτοποριακή τεχνολογία εξ αποστάσεως εκμάθησης, το SUNY Empire προσφέρει μια αξιόπιστη και ευέλικτη εμπειρία σε σε περισσότερες από 30 τοποθεσίες της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά και σε  και επτά διεθνείς τοποθεσίες όπου οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να συνεργάζονται Τα σχεδόν 50 χρόνια μας ως ηγέτης στην μάθηση αλλά και στην εμπειρία ζωής, βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν ένα πτυχίο γρήγορα και σε χαμηλότερο κόστος.

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe
INSTAGRAM