ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Αλέξανδρος Δρακούλης

Αλέξανδρος Δρακούλης

Lund University Formula Student Engineering

BA Marketing and International Relations, State University of New York, Empire State College (2013)

Αποφοίτησα από το State University of New York, Empire State College με πτυχίο στο Marketing με εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις το 2013. Πριν ξεκινήσω τις σπουδές μου στο New York College ήμουν φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά και συγκεκριμένα στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Ευτυχώς, συνειδητοποίησα γρήγορα ότι οι σπουδές αυτές δεν ήταν αυτό που πραγματικά με ενδιέφερε. Πρόσφατα αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία , όπου ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Διεθνές Marketing και Διαχείρισης Εμπορικού Σήματος . Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου , ήμουν επίσης μέρος της ομάδας Marketing και Branding του Πανεπιστημίου του LUFSE , όπου ήμουν υπεύθυνος για τον εκ νέου σχεδιασμό της πολιτικής branding του οργανισμού και για τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς του έργου .

Οι σπουδές μου με βοήθησαν να αντιλαμβάνομαι τους στόχους και τις ανάγκες της αγοράς. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για μένα γιατί απασχολούμαι σε μια μη κυβερνητική οργάνωση και πρέπει να κάνω αμοιβαία επωφελείς προσφορές στους μελλοντικούς συνεργάτες μας. Επιπλέον, η γνώση των χαρακτηριστικών της αγοράς βοήθησε εμένα και την ομάδα μου να ενισχύσουμε το Εταιρικό μας Σήμα και το website , με αποτέλεσμα να προσελκύουμε περισσότερους δωρητές. Επίσης καταφέραμε να κάνουμε την εταιρεία μας πιο ελκυστική και αναγνωρίσιμη συνδέοντας τους στόχους μας με έναν σκοπό. Τέλος οι σπουδές μου προσέφεραν μια καλή βάση κατανόησης του εταιρικού κόσμου και με βοήθησαν να βελτιώσω τις δεξιότητές μου όπως ομαδικότητα, ικανότητα διαχείρισης πολλαπλών καθηκόντων, και διαπραγμάτευση.

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στις σπουδές μου ήταν η ευελιξία και η δομή του προγράμματος σπουδών. Επιπλέον, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι καθηγητές και το προσωπικό του Κολλεγίου συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη για το προσωπικό του New York College γιατί με ώθησε να σκέφτομαι με «ανοιχτό μυαλό» και με βοήθησε να ξεδιπλώσω τις καλύτερες πτυχές του εαυτού μου. Οι καθηγητές του New York College ήταν για μένα πηγή έμπνευσης και κίνητρο που με οδήγησε στην ακαδημαϊκή αριστεία. Επιπλέον , το αγγλόφωνο πρόγραμμα διδασκαλίας και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον σπουδών μου έδωσαν το συγκριτικό πλεονέκτημα όταν ξεκίνησα τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές.

Θα ήθελα να συμβουλεύσω τους φοιτητές να μην τεμπελιάζουν. Εξάλλου ότι κάνετε το κάνετε για το καλό σας και όχι για να κάνετε περήφανους τους γονείς σας κρεμώντας ένα πτυχίο στον τοίχο. Να μελετάτε σκληρά για να πετύχετε τους προσωπικούς σας στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Το γεγονός ότι έγινα δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα από τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο δεν το αποδίδω στον παράγοντα τύχη αλλά στην υψηλή βαθμολογία που πέτυχα κατά τη διάρκεια των σπουδών μας. Αν μελετάτε σκληρά τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει.

Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να με βρει στο LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/alexandrosdrakoulis

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe