ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Μαριάννα Νελάϊ

Μαριάννα Νελάϊ

Το 2021 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα Bachelor Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής από το Πανεπιστήμιο του Bolton σε συνεργασία με το New York College στην Αθήνα (2018-2021). Πριν από τις σπουδές μου στο New York College είχα σπουδάσει Κοινωνική Εργασία στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο/Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κρήτης. Τώρα εργάζομαι στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Νόστος», όπου παρέχω ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ένας τομέας που πάντα με ενδιέφερε.

Η απόφασή μου να ξεκινήσω ένα νέο πτυχίο ήταν αρχικά δύσκολη. Ήταν μια νέα αρχή που απαιτούσε αποτελεσματική αξιοποίηση χρόνου και προσπάθειας, αλλά κατέληξε να είναι μία επιλογή για την οποία είμαι ευγνώμων.

Τι κέρδισα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο New York College;

Ανατρέχοντας στην ακαδημαϊκή μου πορεία και τη συνεργασία με τους ανθρώπους του οργανισμού, παρατηρώ ότι μέσω των σπουδών μου έχω καλλιεργήσει περαιτέρω τις οργανωτικές και τις αναλυτικές μου δεξιότητες. Με άλλα λόγια, μέσω των ακαδημαϊκών ενοτήτων, ασκούσα τα βασικά καθήκοντα του σχεδιασμού, της οργάνωσης και της ανάλυσης πολλών πτυχών πριν λάβω μια απόφαση. Επιπλέον, λόγω των εργασιών που έπρεπε να ολοκληρώσουμε για το πτυχίο, θα έλεγα ότι έμαθα πώς να διαχειριστώ τον χρόνο μου πολύ αποτελεσματικά, κάτι που με βοήθησε τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή.

Επιπλέον, το πτυχίο μου στην Ψυχολογία με δίδαξε ότι ως επαγγελματίας κάθε επιλογή που κάνω είναι για το καλύτερο της ομάδας μου και για την αυτονομία των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο NYC, καλλιέργησα σημαντικά την ανθεκτικότητά μου, ενισχύοντας την ικανότητά μου να αντιμετωπίζω δύσκολες και διαφορετικές καταστάσεις, καθώς και τις επικοινωνιακές μου ικανότητες. Κέρδισα πληροφορίες για το πώς να επικοινωνώ αποτελεσματικά με άλλους και να ακούω προσεκτικά τι επιλέγουν να μοιραστούν οι άλλοι.

Το ομαδικό πνεύμα που κυριαρχούσε στο New York College με βοήθησε στην ανταλλαγή ποικίλων και διαφορετικών ιδεών και στην καλλιέργεια στενών σχέσεων, που διευκολύνονταν από τον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Όσον αφορά τους δασκάλους μας, ήταν πάντα πολύ ανοιχτοί στις ιδέες και τους τρόπους σκέψης μας και αυτό συνέβαλε στο να αισθανθούμε ελεύθεροι να εμβαθύνουμε την περιέργειά μας και τις γνώσεις μας στον ευρύτατο τομέα της ψυχολογίας. Τέλος, η δομή των ακαδημαϊκών ενοτήτων του προγράμματος και τα σχόλια που λάβαμε από τους καθηγητές μας ήταν πολύ σημαντικά για την προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Επιλέξτε να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι και εξερευνήστε κάθε διάστασή του. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε τον εαυτό σας, τις ιδέες σας και να επεκτείνετε τις αναζητήσεις σας όσο μπορείτε!

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe