ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Professors

 • Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
 • Σχολή Πληροφορικής
 • Σχολή Τεχνών, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
 • Σχολή Επιστημών Υγείας και Αθλητισμού
 • Αλέξανδρος Κουτρουμπής

  Υποψήφιος Διδάκτωρ

  Ο κ. Κουτρουμπής είναι ο Διευθυντής των Ναυτιλιακών Σπουδών στο NYC. Είναι επίσης μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου με ειδίκευση στο εταιρικό/εμπορικό δίκαιο. Είναι κάτοχος LLB (Hons) από το Πανεπιστήμιο του Greenwich και LLM από το London School of Economics. Οι καινοτόμες τεχνικές διδασκαλίας του έχουν βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν κάτι περισσότερο από το υλικό του μαθήματος.

 • Αλέξης Μάντζιος

  Ο κ. Μάντζιος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Ελλάδα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με πτυχίο στα Μαθηματικά έχοντας κατεύθυνση τα Καθαρά Μαθηματικά, πραγματοποιώντας ένα τμήμα των σπουδών του στο πανεπιστήμιο της Σεβίλλης στην Ισπανία. Έγινε δεκτός και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, London School of Economics (LSE), με τίτλο “MSc in Applicable Mathematics” με βασικούς άξονες ενδιαφέροντος την θεωρία Πιθανοτήτων, την Θεωρία Παιγνίων, τα Διακριτά Μαθηματικά, τις Στοχαστικές Διαδικασίες και τα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. Έπειτα από την στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε για τρία χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τις πρώτες μέρες της επιστροφής του από το Λονδίνο, ασχολήθηκε ενεργά με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τελευταία αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κολλεγίου Δελασάλ. Στο New York College έχει διδάξει τα μαθήματα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Άλγεβρα, Στατιστική, Ποσοτικές Μέθοδοι σε φοιτητές Ψυχολογίας και Μάνατζμεντ. Η μεταδοτικότητα και το πάθος του για τα Μαθηματικά όπως και η ικανότητα του να συνομιλεί με ακροατήρια μη ειδικών, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της διαδρομής του μέχρι σήμερα.

   

 • Ασημάκης Πατσώνης

  Ο κ. Πατσώνης κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από την ΑΣΣΟΕ και MBA από το Πανεπιστήμιο του Dedroit στο Michigan των ΗΠΑ. Έχει πάνω από 28 χρόνια εμπειρίας στον εσωτερικό έλεγχο, ειδικότερα στην εκπαίδευση του μεσαίου και ανώτατου στελεχιακού προσωπικού μεγάλων πολυεθνικών για τις συνολικές διαδικασίες του ομίλου. Η εμπειρία του στη διαχείριση έργων είναι εξίσου μεγάλη. Έχει συμμετάσχει σε έργα υλοποίησης λογισμικού SAP σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Mobil Oil και η BP plc παγκοσμίως. Ακόμη, ήταν επικεφαλής σε έργα μεγάλης κλίμακας για την ανάλυση των σημείων αναφοράς, την ενσωμάτωση, τη βελτίωση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών σε θέματα marketing της επιχείρησης πετρελαίου μέσω του ανασχεδιασμού και της εφαρμογής των βέλτιστων πρακτικών. Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει μαθήματα επιχειρηματικής διαχείρισης και διαχείρισης έργων για φοιτητές προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και επαγγελματικών προσόντων.

   

 • Κωνσταντίνα Σαρδίνη

  Η κα. Σαρδίνη ολοκλήρωσε όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με πτυχίο στην Επικοινωνία και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Pittsburg. Έλαβε πλήρη υποτροφία υποτροφίας στην ηλικία των 23 ετών, ως βοηθός διδασκαλίας στην Επικοινωνία και το Δημόσιο Λόγο. Εργάστηκε επίσης για διαφημιστικό γραφείο ως διαχειριστής λογαριασμών πελατών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και από τότε έχει αναπτύξει την επιχειρηματική της καριέρα στον τομέα της Εταιρικής Κατάρτισης σε εταιρείες και διδάσκει μαθήματα στα προγράμματα MBA στον τομέα της επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Η επιχειρηματική της εμπειρία προέρχεται κυρίως από θέσεις διευθυντικών στελεχών στην κατάρτιση και την ανάπτυξη σε εταιρείες όπως η Starbucks, η Dynamic Life (Franchising Health Clubs), στο New York College και στην TEAM Consulting Services. Έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια, καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης. Η κα. Σαρδίνη έγινε μέλος της ομάδας ESSENTIAL & VISIBLE το 2015 στους τομείς της Εταιρικής Κατάρτισης, Διευκόλυνσης και Ανάπτυξης Σεμιναρίων. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στην Οργανωτική Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Ηγεσία, ενώ έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της Επικοινωνίας, της Εταιρικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης. 

   

 • Δρ. Κατερίνα Γεωργαντά

  Η Δρ. Κατερίνα Γεωργαντά αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με Ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (MBA) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από όπου αποφοίτησε το 2009 με άριστα. Έλαβε το διδακτορικό της στο αντικείμενο της Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Εργασίας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 2017. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε επιστημονικά έργα σχετικά με την οργανωτική κουλτούρα, την επαγγελματική εξουθένωση και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους. Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως Editorial Manager στο Bulletin of the European Health Psychology Society και έχει συνεργαστεί με διεθνή περιοδικά ως κριτής. Επί του παρόντος συνεργάζεται ως Review Editor με το περιοδικό Frontiers in Psychology and Communication στον τομέα της Οργανωτικής Ψυχολογίας. H Δρ. Γεωργαντά διετέλεσε πρόεδρος και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών πολλών ακαδημαϊκών συνεδρίων και είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Από το 2011 διδάσκει μαθήματα στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοινωνική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Εργασίας, Θετική Ψυχολογία, Ηγεσία) και έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα όπως οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το εργασιακό στρες. Η έρευνά της επικεντρώνεται στις θετικές εμπειρίες στο χώρο εργασίας. Στο New York College διδάσκει το μάθημα Ηγεσία και Διοίκηση με έμφαση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη.

   

 • Δρ. Δημήτριος Π. Χαραλαμπίδης

  Ο Δρ. Χαραλαμπίδης σπούδασε Οικονομικά με ειδίκευση στην Οικονομική των Επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και διδακτορικό τίτλο στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αμφότερους με άριστα. Το 2013 ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική έρευνά του με τίτλο “The role of cost and asset retrenchment in company turnaround: empirical evidence from listed firms in Greece” (Ο ρόλος της περιστολής κόστους και περιουσιακών στοιχείων στην εταιρική ανάκαμψη: εμπειρικές αποδείξεις για εισηγμένες εταιρίες στην Ελλάδα) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει μαθήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε προ- και μεταπτυχιακό επίπεδο στα προαναφερθέντα πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο του Sheffield (City College Thessaloniki) και την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Η έρευνά του έχει παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές μεταξύ των οποίων τα International Journal of Managerial and Financial Accounting και Journal of Financial Management and Analysis. Ο Δρ. Χαραλαμπίδης έχει εργαστεί σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα ως ερευνητής και διοικητικός συντονιστής και ως λογιστής. Εργάζεται στο New York College ως εισηγητής μαθημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από το 2014 και, από το 2017, κατέχει την θέση του Διευθυντή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στο campus της Θεσσαλονίκης.

   

 • Δρ. Γεράσιμος Κοντός

  Ο Δρ. Κοντός κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σε Lean Operations and Continuous Improvement και MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το πρώτο του πτυχίο ήταν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα εργάζεται για την Aegean Airlines στο ρόλο του Συντονιστή Συνεχών Σχεδίων Βελτίωσης. Η προηγούμενη εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει διευθυντική θέση στις υπηρεσίες εδάφους της Swissport Ελλάδας, στον έλεγχο ποιότητας Six Sigma καθώς και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει μαθήματα σχετικά με τη διαχείριση σχεδίων στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 2016 και οι αξιολογήσεις των φοιτητών του για την απόδοσή του είναι σταθερά άριστες.

   

 • Δρ. Γρηγοριάδου Αναστασία

  Η Δρ. Γρηγοριάδου αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στα Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου. Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές προχώρησε στην έρευνα και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στα Μαθηματικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εργάστηκε στην υποστηρικτική απασχόληση στο τμήμα Μαθηματικών Α.Π.Θ., συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και δίδαξε σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και έχει διδάξει σε διάφορες δομές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Το 2016 έλαβε Μεταδιδακτορική Υποτροφία του Ε.Λ.Κ.Ε. Α.Π.Θ. και το 2017 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Πληροφορική και Επικοινωνίες» στην κατεύθυνση “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση” από το τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Στο New York College έχει διδάξει τα μαθήματα Discrete Mathematics I, College Algebra, Introduction to the practice of statistics, Macroeconomics και Research Methods στα Αγγλικά και Πιθανότητες και Επιχειρησιακή Έρευνα, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Ι και Στατιστική στα Ελληνικά.

   

 • Δρ. Ιάκωβος Αράπογλου

  Ο Δρ. Αράπογλου ειδικεύεται στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και τη Διεθνή Οικονομία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το The City University της Νέας Υόρκης, καθώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Συνεργάζεται με το NYC από το 1995 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της διδακτικής ομάδας του οργανισμού. Οι μαθητές απολαμβάνουν την προσέγγισή του στη διδασκαλία η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα παραδείγματα, όπως αυτά που σχετίζονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συνδέοντάς τα με τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας, επιτυγχάνοντας την κατανόηση των εννοιών με τρόπο υποδειγματικό. Έχει βραβευτεί πέντε φορές με το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας, αποδεικνύοντας έτσι τις εξαιρετικές δεξιότητες διδασκαλίας του.

   

 • Δρ. Στέλλα Κουνελάκη

  Η Δρ. Κουνελάκη έχει αποκτήσει Διδακτορικό Δίπλωμα από το MIT Sloan School of Management του Cambridge στις ΗΠΑ. Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Βιομηχανικές και Εργασιακές Σχέσεις με ειδίκευση στην Οργανωτική Συμπεριφορά από το Πανεπιστήμιο Cornell στην Ithaca της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ καθώς και πτυχίο στην Επικοινωνία και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Η.Π.Α., όπως το Learn Launch και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του MIT-Singapore. Έχει ιδρύσει την on-line startup εταιρεία, «Έλληνες Επιχειρηματίες και Καινοτομίες στην Εκπαίδευση». Η Δρ. Κουνελάκη εκτιμάται ιδιαίτερα από τους μαθητές της για την καινοτόμο διδακτική της προσέγγιση που προέρχεται από την εκπαιδευτική οντότητα ενός από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου, το MIT.

   

 • Δρ. Βασίλης Σκιάνης

  Ο Δρ. Σκιάνης έχει πτυχίο στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, μεταπτυχιακό στην Οικονομία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό δίπλωμα στην Περιβαλλοντική Οικονομία από το London School of Economics and Political Science. Είναι επίσης ερευνητικός συνεργάτης και συμμετέχει στην οργάνωση Διεθνών Ακαδημαϊκών Διασκέψεων με το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας Αθηνών (ATINER). Ο Βασίλης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά έργα (EU FP7 και H2020) καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός σύμβουλος.

   

 • Ελεφαντία Παναγιώτου

  Η κα. Παναγιώτου είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ της Αγγλίας και MBA από το Πανεπιστήμιο του Greenwich. Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα και έχει πολυετή εμπειρία διδασκαλίας. Η κα. Παναγιώτου είναι Διευθύντρια του τμήματος Operations στο New Work College και μέλος της Σχολής μας από το 2006.

   

 • Γιώργος Γεωργουσόπουλος

  Ο κ. Γεωργουσόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης (NYIT), MBA από το Πανεπιστήμιο Adelphi και από το Πανεπιστήμιο του Louisville. Είναι υποψήφιος για Διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τη Διεθνή Σχολή Διοίκησης (ISM) του Παρισιού της Γαλλίας και η Διδακτορική του διατριβή εξετάζει τα θέματα της Διοίκησης Επιχειρήσεων όπως η Διοίκηση Επιχειρηματικής Αλυσίδας. Παρακολούθησε επίσης επιχειρηματικά σεμινάρια στο Παρίσι, στη Sanghai και στο Τόκιο. Ο κ. Γεωργουσόπουλος διδάσκει στο SUNY Empire State College από το 2004, στο Πανεπιστήμιο του Greenwich από το 2012 και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του NYC (Greenwich, IUKB, ESG). Ήταν επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρετάνης στο Brest στη Γαλλία στο οποίο έχει διδάξει Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (μεταπτυχιακά προγράμματα). Οι μέθοδοι διδασκαλίας του και η δυνατότητα υποστήριξης των μαθητών ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, τον καθιστούν πολύτιμο μέλος της οικογένειας της Νέας Υόρκης.

   

 • Kelley Galloway

  Η κα. Galloway έχει πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες από το Richmond: το Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο και μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το London School of Economics. Διδάσκει στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 1994 και έχει κερδίσει το Βραβείο Αριστείας Δασκάλων έξι φορές. Η εμπειρία της τόσο από τα αμερικανικά όσο και από τα βρετανικά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και η κοινωνιολογική της κατάρτιση, της δίνει τη δυνατότητα να συμβουλεύει και να βοηθά τους φοιτητές της σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

   

 • Κος Γατίδης Δημήτριος

  Ο Δ. Γατίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας το πτυχίο του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (DEA) στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας (Ντιζόν, Γαλλία), στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και στο πρόγραμμά Διεθνούς Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως συνεργάτης δικηγορικών εταιριών με ειδίκευση στο εταιρικό και στο αστικό δίκαιο. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) και, ειδικότερα, εργάστηκε ως στέλεχος των Μονάδων Κρατικών Ενισχύσεων και Δικαίου Ενέργειας. Έχει συντάξει πολυάριθμες γνωμοδοτήσεις για θέματα ευρωπαϊκού δικαίου ανταγωνισμού (Υπουργείο Ανάπτυξης), καθώς και για ζητήματα φορολογικού, εμπράγματου, οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου στο πλαίσιο συνεργασίας με αλλοδαπά δικηγορικά γραφεία και εταιρίες. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού. Επιπρόσθετα, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε νομικά περιοδικά σχετικά με το δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα ΔΙΚΑΙΟ Ι (Εισαγωγή στο Δίκαιο) και ΔΙΚΑΙΟ ΙΙ (Εμπορικό Δίκαιο). Ο Δημήτρης λαμβάνει ιδιαίτερα θετικές αξιολογήσεις από τους σπουδαστές του για την εξαιρετική υποστήριξη και καθοδήγηση, που τους προσφέρει.

   

 • Κος Νίκος Μαλλιαρός

  Ο Νίκος Μαλλιαρός (BSc, MSC, MA) είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science) στην Αγροτική Οικονομία , το Διεθνές Εμπόριο και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Wye (Imperial) College/Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στην Πολιτική και Οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης (Master of Arts) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επιπλέον έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα πεδία των Διεθνών Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και Τουρισμού. Επί δεκαπέντε έτη ήταν Διευθυντής Σπουδών Κολλεγίου και υπεύθυνος για την εφαρμογή αγγλικών πανεπιστημιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Υπήρξε ακόμη Αναπληρωτής Διευθυντής ΙΕΚ επί τρία έτη. Έχει είκοσι πέντε χρόνια διδακτικής εμπειρίας στην (κυρίως αγγλόγλωσση) μεταλυκειακή εκπαίδευση (Κολλέγια) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Πέρα από τη διδασκαλία, έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διαμόρφωση, εκτέλεση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον ευρύτερο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στον χώρο της εκπαίδευσης.

   

 • Κα Παπατέγου Θεοδώρα

  Η κα Παπατέγου Δώρα αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Αγγλία, King’s, University of London στο “Copyright & Related Rights in UK, European and US Law”. Μετά τις σπουδές της, εργάσθηκε ως νομικός σύμβουλος στη Eurobank και ως δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα δικαίου βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. ‘Εχει παρακολουθήσει συνέδρια επί θεμάτων δικαίου βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δώσει ομιλίες επί των θεμάτων αυτών σε εταιρίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. ‘Εχει διδάξει νομικά μαθήματα σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα “Εργατικό Δίκαιο” και “Social and Business Law”.

   

 • Κα Σιαμάγκα Μαρία

  Η κα. Σιαμάγκα ολοκλήρωσε όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το New York University και Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Adelphi University.  Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις ΗΠΑ εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρία ως Υπεύθυνη Λιμενικών Σχέσεων. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και από τότε έχει αναπτύξει την καριέρα της στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού τόσο ως εργαζόμενη, όσο και ως σύμβουλος σε εταιρείες.  Εντάχθηκε στο ακαδημαϊκό προσωπικό του New York College το 2013.  Διδάσκει μαθήματα στα τόσο στα προπτυχιακά όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον τομέα του HR. Η εργασιακή της εμπειρία προέρχεται κυρίως από θέσεις Υπευθύνων Τμημάτων αλλά και Διευθυντικές  σε Τμήματα Ανθρωπίνων Πόρων σε εταιρείες όπως η Alumil, η Amasa, η Cosmos Συμβουλευτική, η Agrocom και άλλες, καθώς επίσης και ως εξωτερική συνεργάτιδα – σύμβουλος εταιριών στην αναδιοργάνωσή τους. Έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια. Η κα. Σιαμάγκα είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία και πραγματεύεται τα τοπικά κοινωνικά κινήματα.  Έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία ειδικά στους τομείς της Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Στελεχών,  των Προσλήψεων, της Αξιολόγησης Προσωπικού και της Διαχείρισης Κρίσεων όσον αφορά στο κομμάτι του HR.

   

 • Νικόλαος Νικολάου

  Η επαγγελματική εμπειρία του κ. Νικολάου είναι πρωτίστως σε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε εταιρείες υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της TAXIPLON, S.A., υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση, τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού τον εσωτερικό έλεγχο και την εφαρμογή του MIS καθώς και τον σχεδιασμό της εμπορικής πολιτικής της εταιρείας. Πριν από αυτό, εργάστηκε ως Διευθυντής και Μέτοχος της EPOCA Holdings, Ltd και εξακολουθεί να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Label Pack S.A. Άλλες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν περιλαμβάνουν τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Domino's Pizza International Plc., τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Prime Banking Services S.A.,  του Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων στην Avery Hellas S.A. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της MANN International Ltd. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Westminster του Ηνωμένου Βασιλείου με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το American College of Greece. Η εξαιρετική σταδιοδρομία του και το πλούσιο δίκτυο του κ. Νικολάου στο εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελούν πλεονέκτημα για τους φοιτητές του MBA, καθώς προσφέρει πραγματική επιχειρηματική εμπειρία στην τάξη.

   

 • Penny Vlagos

  Η κα. Vlagos διδάσκει στο Κολλέγιο Νέα Υόρκη από το 1999 με ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Οργανωτική Συμπεριφορά. Μέσω της επαγγελματικής της εμπειρίας ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι σε θέση να μεταφέρει στους μαθητές πραγματικά παραδείγματα από την εργασία της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Με πτυχίο στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και MBA από το Πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο  των ΗΠΑ, διαθέτει πληθώρα γνώσεων σχετικά με επιχειρηματικά θέματα. Η κα. Vlagos καλεί συχνά τους επαγγελματίες από τους HRM και τους αποφοίτους του NYC να μιλήσουν στις τάξεις της. Οι φοιτητές της απολαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό το ζωντανό στυλ διδασκαλίας, τον ενθουσιασμό για υλικό μαθήματος και προσεγγιστικό τρόπο. Η Penny έχει λάβει πέντε φορές το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας.

   

 • Στέφανος Κοτζαμάνης

  Ο κ. Κοτζαμάνης είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Περιφερειακή Ανάπτυξη του Πάντειου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του SED. Είναι γνωστός οικονομικός σύμβουλος, έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία και είναι αρθρογραφεί συστηματικά σε διάφορα περιοδικά. Διδάσκει Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά μαθήματα στο New York College από το 2002.

 • Δρ. Γεώργιος Παπαμιχαήλ

  Δρ. Γεώργιος Παπαμιχαήλ (CCDP, CCNP, CCNA  Sec,  CCAI): Ο Δρ. Παπαμιχαήλ είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Ομαδική Απόφαση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Dip-Ing (Mάστερ) στην Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως Προϊστάμενος του Τμήματος Συντονισμού του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Διαχείριση και Ασφάλεια Δικτύων, η λήψη αποφάσεων και διαπραγματεύσεων, οι εφαρμογές ομαδοποίησης, τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και η Επιχειρηματική Στρατηγική. Κατά τα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε ως βοηθός Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (AUEB), ως ανώτερος ερευνητής στο Eltrun (το e-Business Center) του AUEB, ως Επιστημονικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ως σύμβουλος στην ελληνική κυβέρνηση και σε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι ο κύριος εκπαιδευτής της Cisco στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και έχει λάβει βραβεία διδασκαλίας τόσο από την Cisco (Instructor Excellence 2012), το New York College (2010) όσο και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε γνωστά περιοδικά και συνέδρια, όπως η Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Επιχειρησιακής Έρευνας, το Journal of Decision Systems και το Computer Journal.

   

 • Δρ Andrew Salisbury

  Ο Δρ Andrew Salisbury (FHEA BEng HONS PhD IEEE), μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού τίτλου σπουδών του  με άριστα από το Πανεπιστήμιο Lancaster της Αγγλίας και του PGCE, του προτάθηκε να εκπονήσει ένα άνευ όρων Διδακτορικό Δίπλωμα το οποίο ανέλαβε το έτος 2000. Το διδακτορικό του ήταν βασισμένο σε έναν επαναστατικό, ηλεκτρονικό, μηχανογραφημένο σύστημα σε συνεργασία με τη Siemens Ltd. Κατά τη διδακτορική του διατριβή ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας το έργο του σε μέρη όπως η Σιγκαπούρη, η Αμερική και η Μαλαισία. Ο Andrew έχει επίσης κερδίσει πολλά βραβεία για την παρουσίαση του έργου του. Δύο από τα κορυφαία βραβεία που απέσπασε ήταν του  Νεότερου Μηχανικού στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο και αυτό του Κορυφαίου Παρουσιαστή από το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου με τη Siemens, ο Andrew ακολούθησε τα όνειρά του να ζήσει σε ένα μεσογειακό κλίμα και σύντομα βρέθηκε στην Ελλάδα. Πρόσφατα, ο Andrew πήρε την υποτροφία του (FHEA) πάνω στη διδασκαλία και μάθηση στο Πανεπιστήμιο του Sheffield ολοκληρώνοντας ένα διετές μεταπτυχιακό δίπλωμα. Στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης διδάσκει MIS και εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών εδώ και πολλά χρόνια.

   

 • Δρ. Ιωάννης Βενέτης

  Δρ. Ιωάννης Βενέτης (BSc, MSc, PhD): Ο Δρ. Βενέτης διαθέτει Δίπλωμα στη Μηχανική Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μεταπτυχιακό στη Πληροφορική από το ίδιο Τμήμα και Πανεπιστήμιο. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, με πτυχίο στην περιοχή των Παράλληλων Αρχιτεκτονικών. Μετά τη διδακτορική του διατριβή μετακόμισε σε θέση μεταδιδακτορικού συνεργάτη στο Πανεπιστήμιο του Delaware, ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (έβδομο πρόγραμμα πλαίσιο - 7ο ΠΠ). Ο Δρ. Βενέτης έχει δημοσιεύσει την έρευνά του σε μεγάλα διεθνή περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής σε διάφορα συνέδρια, σεμινάρια και συμπόσια. Είναι επί του παρόντος επιμελητής περιεχομένου για την Εφημερίδα της παράλληλης και κατανεμημένης πληροφορικής, Elsevier Science. Έχει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία σε πολυάριθμα μαθήματα προγραμματισμού τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

   

 • Δρ. Πολυξένη Βουρνά

  Δρ. Πολυξένη Βουρνά (MSc,PhD): H Δρ. Βουρνά είναι Διδάκτορας Μηχανικών, ενεργός Ερευνητής στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, Φασματοσκοπίας και έμπειρος ακαδημαϊκός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της μηχανικής δικτύων Η/Υ. Έχει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Μεταπτυχιακό (Master of Science) στα Συστήματα Επικοινωνίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Brunel (UK) και Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Διετέλεσε επίσης καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας για τέσσερα χρόνια στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και του σχεδιασμού ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. H Πολυξένη είναι επίσης ομιλητής αγγλικής, γερμανικής, τουρκικής και γαλλικής γλώσσας και έχει δημοσιεύσει δέκα ερευνητικές εργασίες και δέκα ερευνητικές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι λέκτορας της τεχνολογίας ασύρματων δεδομένων.

   

 • Έλενα Μπαλτζόγλου

  Έλενα Μπαλτζόγλου (BSc, MSc): Η κ.Μπαλτζόγλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και έχει πιστοποιηθεί ως Καθηγήτρια Μαθηματικών από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα Μάστερ στη διαχείριση της ναυτικής μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Greenwich μέσω συνεργασίας με το New York College. Έχει διδάξει μαθηματικά για έξι χρόνια, δύο εκ των οποίων σε διαφορετικά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από το κολλέγιο της Νέας Υόρκης. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βιοστατιστική, την Ανάλυση Δεδομένων με R και τα Μαθηματικά με την Python.

   

 • Δρ. Κυβέλη Διαρεμέ

  PhD

  Κυβέλη Κωνσταντίνα Διαρεμέ (Υποψήφια Διδάκτωρ)

  Η κα. Διαρεμέ ολοκληρώνει το διδακτορικό της στην Πληροφορική, ειδικότερα στα Διαδικτυακά Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα, στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α). Η έρευνά της, αποτελέσματα της οποίας έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και δημοσιευθεί σε επιστημονικά βιβλία με κριτές, επικεντρώνεται στην πρόταση νέων εξελικτικών αλγορίθμων για την προσωποποίηση διαδρομών θεματικού τουρισμού (αγροτουρισμού) καθώς και στη διαχείριση χωρικών μεγαδεδομένων. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γ.Π.Α. και κατέχει δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (Μ.Sc.) ένα στη Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη και ένα στην Γεωπληροφορική.

  H Κυβέλη έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στη υποβολή και υλοποίηση  συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (Η2020, ΕNPI CBC MED, ΕΝΙ CBC MED) και προγραμμάτων ΕΣΠΑ με κύριο αντικείμενο την καινοτομία στον χώρο της Πληροφορικής και έχει εργαστεί ως ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας. Έχει πολύχρονη εμπειρία στις ψηφιακές τεχνολογίες υποστήριξης της μάθησης και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις διδακτικού προσωπικού στη χρήση πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης μάθησης καθώς και στο πρόγραμμα των Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων (ΕΣΠΑ 2007-2013), πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσαρμογή των μαθημάτων που διδάσκονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στο ψηφιακό περιβάλλον.

  Διδάσκει Προγραμματισμό, Γεωπληροφορική και μαθήματα σχετικά με τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης από το 2015.

   

 • Κος Καρανίκας Θωμάς

  Ο κ. Καρανίκας Θωμάς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Αυτοματισμού του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Cisco και ασχολείται ενεργά με σεμινάρια Cisco Routing & Switching  - Security - Collaboration, Microsoft Server καθώς και με πληροφοριακά συστήματα  SAP και SoftOne. Εργάζεται εδώ και 20 χρόνια σε εταιρίες πληροφορικής ως διαχειριστής δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων. Το 2013 ασχολήθηκε με την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 2017 είναι καθηγητής και  διαχειριστής δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων στο New York College Thessaloniki Campus.

   

 • Κος Νίκολαος Λακαφώσης

  Νίκολαος Λακαφώσης (BSc, MSc, PhDc): Ο κ. Λακαφώσης ολοκληρώνει το Διδακτορικό του δίπλωμα στις Προχωρημένες Βάσεις Δεδομένων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της MED.I.S. Α.Ε. και ειδικεύεται στην παροχή τεχνικών λύσεων, την Αρχιτεκτονική Λογισμικού και την Ανάπτυξη Επιχειρήσεων και την Σχεδίαση και Αρχιτεκτονική Βάσεων Δεδομένων. Κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο Νικόλαος εργάστηκε επίσης για μεγάλες εταιρείες λογισμικού, όπως η Unifost-Altec S.A. και η Exodus-Exus. Είναι επίσης μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως Chartered Engineer. Έχει άνω των 20 ετών επαγγελματική εμπειρία στον χώρο και έχει διδάξει Βάσεις Δεδομένων Βάσεων Δεδομένων, Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων, Εξόρυξη Δεδομένων και Σύνθετη Ανάπτυξη Βάσεων Δεδομένων για προγράμματα σπουδών του New York College.

   

 • Πέννυ Βλάγκος

  Η κ. Βλάγκος εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA από το Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγου, με αντικείμενο την Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Αφότου εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1994, εργάστηκε για μια πολυεθνική εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ως Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού. Η Penny διδάσκει διδασκαλικά μαθήματα για το κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 1999, τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Ως εξουσιοδοτημένος εκπαιδευτής Leadership για την Dale Carnegie, είχε την ευκαιρία να διοργανώσει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ελλάδα. Για το τελευταίο έτος, διδάσκει επίσης ένα online μάθημα στο Λίβανο μέσω του Κέντρου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Empire State College. Έχοντας τη δυνατότητα να οικοδομήσει σχέσεις με τους μαθητές της, είναι σε επαφή όχι μόνο με τους σημερινούς φοιτητές αλλά και με τους αποφοίτους.

   

 • Νένα Γκόρου

  Νένα Γκόρου (BSc, MSc): Η κ. Γκόρου είναι καθηγήτρια Μαθηματικών με πλήρες ωράριο και επικεφαλής φοιτητικών συμβούλων στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακό τίτλο στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Διετέλεσε καθηγητής Μαθηματικών Υψηλού Επιπέδου εδώ και έντεκα χρόνια στην Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας και στην Τεχνική Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει επίσης πραγματοποιήσει επτά σεμινάρια και εργαστήρια για τα πανεπιστήμια και τις μαθηματικές κοινωνίες και δημοσίευσε τέσσερις ερευνητικές εργασίες για τα μαθηματικά και παρουσίασε την ερευνητική της εργασία σε τέσσερα διεθνή συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μαθηματικών.

 • Αρετή Πιφέα

  Η Αρετή είναι κάτοχος Διπλώματος στη Λογοτεχνία και Πτυχίου στις Ανθρωπιστικές Σπουδές με ειδίκευση στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Open University of UK. Έχει περισσότερα από είκοσι χρόνια διδακτικής σαν καθηγήτρια ξένης γλώσσας, κυρίως σε κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς και εμπειρία ως διδάσκουσα σε βρετανικά καλοκαιρινά σχολεία. Εστιάζοντας στην διδασκαλία, η Αρετή έχει επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Anglo-Hellenic Teacher Training που διοργανώνει η TEFL International και έχει λάβει την πιστοποίηση TEFL certificate, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα DELTA (Cambridge). Διδάσκει μαθήματα προπαρασκευαστικών Αγγλικών και Business English στο New York College από το 2013.

   

 • Κωνσταντίνα Σαρδίνη

  Η κα. Σαρδίνη ολοκλήρωσε όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με πτυχίο στην Επικοινωνία και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Pittsburg. Έλαβε πλήρη υποτροφία υποτροφίας στην ηλικία των 23 ετών, ως βοηθός διδασκαλίας στην Επικοινωνία και το Δημόσιο Λόγο. Εργάστηκε επίσης για διαφημιστικό γραφείο ως διαχειριστής λογαριασμών πελατών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και από τότε έχει αναπτύξει την επιχειρηματική της καριέρα στον τομέα της Εταιρικής Κατάρτισης σε εταιρείες και διδάσκει μαθήματα στα προγράμματα MBA στον τομέα της επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Η επιχειρηματική της εμπειρία προέρχεται κυρίως από θέσεις διευθυντικών στελεχών στην κατάρτιση και την ανάπτυξη σε εταιρείες όπως η Starbucks, η Dynamic Life (Franchising Health Clubs), στο New York College και στην TEAM Consulting Services. Έχει επίσης αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια, καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης. Η κα. Σαρδίνη έγινε μέλος της ομάδας ESSENTIAL & VISIBLE το 2015 στους τομείς της Εταιρικής Κατάρτισης, Διευκόλυνσης και Ανάπτυξης Σεμιναρίων. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στην Οργανωτική Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Ηγεσία, ενώ έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της Επικοινωνίας, της Εταιρικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης. 

   

   

 • Δήμητρα Χατούπη

  Η κα. Χατούπη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο Αγγλικής Λογοτεχνίας. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος και Π. Κατσέλη και πήρε επιπλέον μαθήματα στο μπαλέτο και το τραγούδι. Έχει αναγνωρισμένη καριέρα ως θεατρική, τηλεοπτική και κινηματογραφική ηθοποιός και έχει κερδίσει πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Μ. Κοτοπούλη για την παράσταση της στο «Κουαρτέτο» του Χένρι Μίλερ, σε σκηνοθεσία Γ. Μιχαηλίδη. Το Εθνικό Βραβείο για ηγετική γυναικεία ηθοποιό, στο "The Other Side", από τον Τ. Ψαρρά. Εθνικό βραβείο για ηγετική γυναικεία ηθοποιό στο "Life on Sale", του Φ. Σισκοπούλου. και Εθνικό Βραβείο για την Υποστήριξη της Γυναικείας Ηθοποιού, στο "Such A Long Absence", από τον S. Tsiolis. Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία στην εθνική σχολή θεάτρου και από το 2003 διδάσκει σε σκηνοθέτες ηθοποιών - ηθοποιός, New York College.

   

 • Δημήτρης Παναγιωτάτος

  Ο κ. Παναγιωτάτος κατέχει πτυχίο Κινηματογραφικών και Οπτικοακουστικών Σπουδών και Μεταπτυχιακό στις Κινηματογραφικές και Οπτικοακουστικές Σπουδές του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Ο κ. Παναγιωτάτος είναι παραγωγός και έχει σκηνοθετήσει έντεκα ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων: Ερωτισμός στις Ταινίες, Φανταστικός Κινηματογράφος, Φανταστική Λογοτεχνία, Οι λάτρεις πέρα από το χρόνο (αργότερα γυρίστηκε σε ταινία) και ο συντάκτης της σειράς Camera Obscura (Βιβλία που βασίζονται σε γνωστές ταινίες). Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία στις Σπουδές Κινηματογράφου και από το 2001 είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Τμήματος Κινηματογράφου & Τηλεόρασης του New York College.

   

 • Δρ. Άννα Μπούγια

  Η Δρ. Μπούγια ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στην Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών από το Πανεπιστήμιο του Μπόλτον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διαχείριση της εκμάθησης ξένων γλωσσών από το Πανεπιστήμιο του Greenwich της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και πτυχίο στην Ελληνική Λογοτεχνία από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Μπούγια επικεντρώνονται στην Καινοτομία κατά την Εκμάθηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αυτονομία και τη γνωστική ψυχολογία. Έχει παρουσιάσει την καινοτόμο έρευνα της σε αρκετά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιπλέον έχει συμμετάσχει σε ημερίδες με φοιτητές και καθηγητές για θέματα αυτονομίας, εκπαιδευτικών τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας.

   

 • Δρ. Χρήστος Διαμαντόπουλος

  Ο Δρ. Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 από όπου και αποφοίτησε το 2001 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού Ιπτάμενου. Σήμερα, κατέχει το βαθμό του Επισμηναγού Ιπτάμενου και υπηρετεί ως Κυβερνήτης στην Πολεμική Αεροπορία. Παράλληλα, διδάσκει το μάθημα των «Εθνοτικών Συγκρούσεων» και των «Διεθνών Σχέσεων» στο New York College.  Τον Φεβρουάριο του 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και τον Ιούνιο του 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με βαθμό «Άριστα». Τον Αύγουστο του 2008 επελέγη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency) και συμμετείχε σε διαγωνισμό επιλογής αστροναυτών, προβάλλοντας έτσι την Πολεμική Αεροπορία και τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη θεματική της διαχείρισης κρίσεων και της διαχείρισης γνώσης, σε θέματα ηγεσίας, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως επίσης και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.  Έχει αρθρογραφήσει στο CNN GREECE, στο δικτυακό τόπο Foreign Affairs, TheHellenic Edition, καθώς επίσης και σε δικτυακούς τόπους, όπως το infognomonpolitics.blogspot.gr, το OnAlert.gr, το geostrategy.gr  και οι anixneuseis.gr. Έχει μετάσχει στην επιστημονική επιμέλεια και μετάφραση στο βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Μάριου Ευρυβιάδη «CIA Ο Απόρρητος Φάκελος του Ανδρέα: Γιατί οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στοχοποίησαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ» (Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2010) και μεταξύ άλλων, έχει λάβει μέρος στη συγγραφή και την επιστημονική επιμέλεια στο συλλογικό έργο με τίτλο «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Θαλάσσια Ασφάλεια» (Επιστημονικός Όμιλος Νέων Πολιτικών Επιστημόνων, Αθήνα, Νοέμβριος 2014). Το 2017 μετείχε ως συγγραφέας στο συλλογικό έργο με τίτλο «Προτάσεις Ηγεσίας για Έξοδο από την Κρίση» (Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 2017).

   

 • Δρ. Έλενα Καγιάφα

  Η Δρ. Καγιάφα έχει λάβει διπλό κύριο πτυχίο με διάκριση στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και στις Πολιτιστικές Επιστήμες από το πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πάθος της για τη Φιλοσοφία την οδήγησε στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Paris VIII στο Παρίσι για να κάνει ένα πτυχίο στη Φιλοσοφία. Η Έλενα είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Kent, του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Πανεπιστήμιο του Kent και έχει κερδίσει υποτροφία από το Ίδρυμα Public Benefit AS Onassis για τις διδακτορικές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Δίκαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης ολοκλήρωσε το MBA για στελέχη από το Πανεπιστήμιο του Bolton του Ηνωμένου Βασιλείου με υποτροφία από το New York College. Η Έλενα που μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία και την Αγγλία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, για τον ANT-1 στην Αθήνα και για το BBC World Service Radio στο Λονδίνο. Παλαιότερα είχε εργαστεί για το Sotheby's και Harrods στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Επικοινωνία στο New York College. Τα κύρια ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα είναι η φιλοσοφία, η υπαρξιακή φιλοσοφία, η ηθική, η φιλοσοφία των συναισθημάτων και οι θεωρίες των συναισθημάτων.

   

 • Δρ. Ευανθία Διακουμάκου

  Η Δρ. Διακουμάκου αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις ΗΠΑ στη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Wayne στο Ντιτρόιτ και διδακτορικό δίπλωμα στη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Michigan, Ann Arbor, Michigan . Μετά τις σπουδαίες σπουδές της, η Ευανθία δίδαξε τόσο στο Πανεπιστήμιο του Michigan όσο και στο Πανεπιστήμιο Oakland στις Η.Π.Α. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά στη Φωνητική, η οποία είναι η περιοχή εξειδίκευσής της. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα Μεθοδολογία Εκμάθησης Ξένης Γλώσσας και Ερευνητικές Μέθοδοι και επιπλέον επιβλέπει διπλωματικές εργασίες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Η Ευανθία λαμβάνει τις καλύτερες αξιολογήσεις από τους σπουδαστές της για την εξαιρετική υποστήριξη και καθοδήγησή της. 

   

 • Δρ. Ιάκωβος Αράπογλου

  Ο Δρ. Αράπογλου ειδικεύεται στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και τη Διεθνή Οικονομία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το The City University της Νέας Υόρκης, καθώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Συνεργάζεται με το NYC από το 1995 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της διδακτικής ομάδας του οργανισμού. Οι μαθητές απολαμβάνουν την προσέγγισή του στη διδασκαλία η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα παραδείγματα, όπως αυτά που σχετίζονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συνδέοντάς τα με τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας, επιτυγχάνοντας την κατανόηση των εννοιών με τρόπο υποδειγματικό. Έχει βραβευτεί πέντε φορές με το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας, αποδεικνύοντας έτσι τις εξαιρετικές δεξιότητες διδασκαλίας του.

   

 • Δρ. Ιφιγένεια Δόση

  Η Δρ. Ιφιγένεια Δόση αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Γλωσσολογία και Διδακτική στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο ίδιο τμήμα και το δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσής της στην Ψυχο-/Νευρογλωσσολογία στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Α.Π.Θ.). Η διδακτορική της διατριβή, στον τομέα της Ψυχογλωσσολογίας (Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ.). Αυτό το διάστημα εκπονεί την μεταδιδακτορική της έρευνα στον τομέα της Ψυχο-/Νευρογλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει εργαστεί σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα (πρόγραμμα BALED, Θαλής, πρόγραμμα CoLiBi IKYDA, πρόγραμμα Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων μαθητών). Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Η.Π.Α. Σήμερα εντάσσεται στο διδακτικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (μαθήματα: Γλωσσική Ανάπτυξη, Γλωσσική Επεξεργασία), στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (μαθήματα: Γλωσσική Ανάπτυξη, Παθολογία του Λόγου, Αυτισμός) και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (μαθήματα: Ψυχογλωσσολογία, Νευρογλωσσολογία), όπου διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο παρελθόν έχει διδάξει μαθήματα γλωσσολογίας και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα (σε προπτυχιακά προγράμματα λογοθεραπείας, μαθήματα: Γλωσσική Ανάπτυξη & Διγλωσσία, Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου & Ομιλίας, Πειραματική Γλωσσολογία & Ψυχογλωσσολογία, Γλωσσολογική Ανάλυση), αλλά και στο University of New York in Prague (σε μεταπτυχιακό επίπεδο, μάθημα: Second Language Acquisition). Από το 2016 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του New York College (στα μαθήματα: Applied Linguistics, Advanced Applied Linguistics). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της διγλωσσίας και πολυγλωσσίας, της αλληλεπίδρασης των γλωσσικών και γνωστικών ικανοτήτων στην τυπική ανάπτυξη και σε (αναπτυξιακές και επίκτητες) διαταραχές.

   

 • Δρ. Αναστασίου Μαρία

  Η Δρ. Αναστασίου Μαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της με επιτυχία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Lancaster όπου ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα την μεταπτυχιακή της εργασία. Το 2018 αναγορεύθηκε διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα διδακτορικής διατριβής τον «Εκδημοκρατισμό στη Μέση Ανατολή». Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Θεωρίες Διεθνών Σχέσεων, τις Μεσανατολικές Σπουδές, την Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ, τη Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία, τις Ευρωπαϊκές Σπουδές και την Πολιτική Φιλοσοφία. Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα Διεθνείς Σχέσεις, Ιστορία των Η.Π.Α, Παγκόσμια Ιστορία, Παγκόσμια Πολιτική και Εθνικές Συγκρούσεις.

   

 • Δρ. Μαρία Μπαρούνη

  Η Δρ. Μπαρούνη έχει εξειδικευθεί στην Γλωσσολογία και στο Εκπαιδευτικό μανατζμεντ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Στη συνέχεια, παρακολούθησε ένα MPhil στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το ενδιαφέρον της για τη Γλώσσα και την Εκπαίδευση την οδήγησε σε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό για τη Διαχείριση της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Βόλου. Ειδικεύτηκε στην εκπαιδευτική πολιτική και πιο συγκεκριμένα στον αντίκτυπο της δήλωσης της Μπολόνια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Δρ. Μπαρούνη πρόσφατα κατέθεσε τη διδακτορική της διατριβή στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η διατριβή της επικεντρώθηκε στη σύνταξη/σημασιολογία των ελληνικών μορίων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της (Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα) έλαβε πολλές υποτροφίες από το ΙΚΥ, το Ίδρυμα Μερκούρη, καθώς και την υποτροφία Δρετάκη. Η Δρ. Μπαρούνη έχει μακρά εμπειρία στη διδασκαλία στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκτός από τη διδασκαλία, συνεχίζει την ακαδημαϊκή της έρευνα σε διάφορα διεθνή και ελληνικά συνέδρια Γλωσσολογίας. Η Μαρία ήταν επισκέπτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης καθώς και το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης ως ερευνήτρια και συμμετείχε σε θερινά σχολεία στη Βοστώνη (συνδιοργανωμένα από το Harvard και το MIT), στην Αγία Πετρούπολη (συνδιοργανωμένα από το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) και στην Κρήτη (επικεφαλής στο καλοκαιρινό σχολείο Creteling). Στο New York College διδάσκει τα μαθήματα:  Ειδικά Θέματα Σύνταξης και Νοηματική του τρίτου έτους σπουδών στο πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσα του Πανεπιστημίου του Greenwich.

   

 • Δρ. Μαρία Καμιλάκη

  Η Δρ. Καμιλάκη κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Κοινωνιογλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2009 (με ομόφωνη «άριστη» ονομασία), Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (άριστα) και ένα Μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (με άριστα). Για την Δρ. Καμιλάκη έχουν εγκριθεί υποτροφίες, μεταξύ των οποίων η υποτροφία για το Κρατικό Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (ESRC) στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το "Α.Σ. Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση ". Πριν την έναρξη της συνεργασίας της με New York College δίδασκε την ελληνική ως δεύτερη / ξένη γλώσσα στο Κέντρο Διδασκαλίας Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και επιπλέον εργάστηκε ως συντάκτης, μεταφραστής και συγγραφέας σεναρίου. Στο NYC διδάσκει Σημασιολογία, Πραγματολογία και θεωρίες απόκτησης πτυχίου γλωσσομάθειας. Συνδιοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Διεξαγωγή Έρευνας σε SLA για Διδάσκοντες και Εκπαιδευτές" σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Greenwich Research Center "Carole". Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα κινούνται στους τομείς της κοινωνιογλωσσολογίας (γλωσσική παραλλαγή, τυποποίηση, ιδεολογία και συμπεριφορές), πραγματολογία, ανάλυση λόγου, εκμάθηση γλωσσών και διδασκαλία.

   

 • Δρ.Παναγιώτα Νικολέτου

  Η Δρ. Νικολέτου κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό τίτλο στη Διδασκαλία Αγγλικών ως Ξένης Γλώσσας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το πτυχίο της είναι στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας από το Πανεπιστήμιο του Greenwich στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εξειδίκευση της Δρ. Νικολέτου αφορά τους διεθνείς φοιτητές διαφορετικών εθνοτήτων καθώς και τις επικοινωνιακές στρατηγικές στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Έχει διδάξει μαθήματα αγγλικής γλώσσας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο New York College ενώ συνεχίζει την έρευνά της για τις διαφορετικότητες στην εκμάθηση των φοιτητών. 

   

 • Δρ. Πατρίτσια Κολαίτη

  Οι σπουδές της Δρ. Κολαίτη είναι πολύ υψηλού επιπέδου Έχει διδακτορικό δίπλωμα στη Γλωσσολογία από το διάσημο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου και από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και έχει παραδώσει πολυάριθμα σεμινάρια σε Τέχνες και Λογοτεχνία. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο της σε διεθνή συνέδρια. Εκτός από τη διδασκαλία New York College, η Δρ. Κολαίτη εργάζεται επί του παρόντος ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μοναδική προσέγγισή της στη διδασκαλία και τη μάθηση έχει κάνει τις τάξεις της να θεωρούν το μάθημα της συναρπαστικό και ταυτόχρονα εποικοδομητικό. Το πάθος της για τη διδασκαλία και την ατομική προσοχή, καθώς και οι βαθιές θεωρητικές γνώσεις της, της επιτρέπουν μεταλαμπαδεύει ακόμη και τις πιο πολύπλοκες ιδέες στη γλωσσολογία, με τρόπο κατανοητό και άκρως ενδιαφέρον.  

   

 • Δρ. Σύλβια Καραστάθη

  Η Δρ. Καραστάθη έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της με άριστα σε δύο από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου: Διδακτορικό στην Αγγλική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, U.K. και Μεταπτυχιακό στη σύγχρονη λογοτεχνία, από το Πανεπιστήμιο του York. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Καραστάθη περιλαμβάνουν τις ψηφιακές ανθρωπιστικές σπουδές ειδικότερα σε θέματα πόρων και εργαλείων διδασκαλίας, ενώ έχει αποκτήσει εμπειρία και στην Ομάδα Ερευνών Intermedia, στο Κέντρο Τεχνών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου του Cambridge. Έχει επίσης διδάξει στους σπουδαστές ξένων γλωσσών και προπτυχιακούς φοιτητές της Ουκρανίας και της Ελλάδας και έχει επιβλέψει διατριβές σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η τελευταία ερευνητική θέση που κατείχε ήταν στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης της Ελβετίας. Η διδακτική προσέγγιση της Δρ. Καραστάθη είναι εμπνευσμένη. Η ικανότητά της να προσεγγίζει τους φοιτητές της και το ταλέντο της στη διδασκαλία τόσο σε απλές θεωρίες, όσο και σε πιο προηγμένα θέματα, αποτελούν σημείο αναφοράς για εκείνη.

   

 • Ευθύμιος Χατζής

  Ο κ. Χατζής είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό Master of Arts στην παραγωγή ταινιών και τηλεόρασης. Αποφοίτησε με διακρίσεις με τίτλο "Αριστεία στην Κινηματογραφική Διεύθυνση", έχει σκηνοθετήσει διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με στούντιο στις ΗΠΑ., όπως η Warner Brother, Paramount Pictures PBS. Τα έργα του αποτελούνται από κινηματογραφικές ταινίες, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Έχει βραβευτεί για την ταινία μεγάλου μήκους «ΡΟΔΙΝΑ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ», τις μικρού μήκους ταινίες «ΤΡΙΑΔΑ» και «ADTR», με την ταινία «Relics» να κερδίζει πολλά βραβεία - για σκηνοθεσία, ηθοποιία, φωτογραφία και Καλύτερου Φίλμ. Από το 2001 ο κ. Χατζής είναι καθηγητής στο New York College και διδάσκει την πρακτική άσκηση σε σκηνοθεσία σε φοιτητές Κινηματογραφικών Σπουδών καθώς και το μάθημα «Κινηματογράφος: Οπτικοποίηση και Έκθεση» σε φοιτητές για το τελικό τους κινηματογραφικό έργο, το οποίο τους οδηγεί να παράγουν δουλειά για να συμμετέχουν σε φεστιβάλ.

   

 • Ηλέκτρα Βενάκη

  Η κα. Βενάκη κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο. στον κινηματογράφο, τον οπτικοακουστικό τομέα, την τηλεόραση και πτυχίο στις κινηματογραφικές σπουδές του Πανεπιστημίου Paris I Panthéon της Σορβόνης. Η κα. Βενάκη έχει 20 χρόνια εμπειρίας στην κινηματογραφική και ψηφιακή επεξεργασία βίντεο στην Ελλάδα. Μεταξύ των συνεργασιών της, υπάρχουν πολλές βραβευμένες ταινίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ειδικά στο Τμήμα Ντοκιμαντέρ και έχει βραβευτεί δύο φορές για μοντάζ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης για το ντοκιμαντέρ της National Geographic Greece, με τίτλο Greatest Trek της Σμύρνης, με βάση το διάσημο άρθρο του Melville Chater στο NG, το 1925. Με πάθος για τη θεωρία και την πρακτική του κινηματογραφικού ήχου, συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια για τον κινηματογράφο ήχο, εξερεύνηση τεχνικών και αισθητικών ζητημάτων. Διδάσκει την επεξεργασία και την ηχητική σχεδίαση.

   

 • Ευγενία Παυλάκου

  Η κα. Παυλάκου είναι έμπειρη εκπαιδευτικός και προσφέρει τις επαγγελματικές υπηρεσίες της για συμβουλευτικές υπηρεσίες στο μάρκετινγκ καθώς και τη διοργάνωση σεμιναρίων εταιρικής κατάρτισης. Διαθέτει τεράστια γνώση ως εκπαιδευτικός και επικοινωνιολόγος, που ειδικεύεται σε ζητήματα που συνδέουν την εκπαιδευτική κατάρτιση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Οι πανεπιστημιακές σπουδές της ποικίλλουν, από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Ειδίκευση Επικοινωνίας/Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έως την Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαίδευσης του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει επίσης ολοκληρώσει την Ολική Διαχείριση της Ποιότητας στην Εκπαίδευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία με χρήση νέων τεχνολογιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετέχει στο Μάρκετινγκ στον Τουρισμό για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε Ινστιτούτα Επιπέδου 5 και στο Marketing και Επικοινωνίας για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το πρόγραμμα e-learning του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και του μαθήματος Αγγλικά για Επιχειρήσεις για το πρόγραμμα e-learning του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Ως μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση», ένα διεθνές πρόγραμμα με εταίρους από 7 Ευρωπαϊκές Χώρες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Σήμερα ασχολείται με την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία καθώς είναι υποψήφια διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Greenwich σε δύο ειδικότητες. Η εξειδίκευσή της κας. Παυλάκου είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιδιώκει υψηλά πρότυπα ποιότητας και επιλέγει συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα. 

   

 • Κατερίνα Μαραγκουδάκη

  Η κα. Μαραγκουδάκη σπούδασε φωτογραφία σε σχολές κινηματογράφου στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αυστραλία. Από το 1990 εργάζεται ως σκηνοθέτης φωτογραφίας σε ταινίες μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευτεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (Δράμα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια). Έχει επίσης εργαστεί για την τηλεόραση σε ντοκιμαντέρ, σειρές και διαφήμιση. Από το 1992 εργάζεται στον σχεδιασμό του φωτισμού σε περισσότερες από 300 θεατρικές παραστάσεις (όπερα, συναυλίες, μουσικές παραστάσεις και χορευτικά θέατρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό). Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2004 ανέλαβε τη σχεδίαση φωτισμού της τελετής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Η Κατερίνα είναι μέλος της ΓΓΣ και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι μέλος της Προμελέτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Δράμας. Από το 2005 διδάσκει στο New York College στο Τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών ως Διευθύντρια Φωτογραφίας και Κάμερας Κινηματογράφου.

   

 • Kelley Galloway

  Η κα. Galloway έχει πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες από το Richmond: το Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο και μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το London School of Economics. Διδάσκει στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης από το 1994 και έχει κερδίσει το Βραβείο Αριστείας Δασκάλων έξι φορές. Η εμπειρία της τόσο από τα αμερικανικά όσο και από τα βρετανικά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και η κοινωνιολογική της κατάρτιση, της δίνει τη δυνατότητα να συμβουλεύει και να βοηθά τους φοιτητές της σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

   

 • Λεωνίδας Γοντζές

  Ο κ. Γοντζές είναι ιστορικός, πολιτικός επιστήμονας και πολιτικός αναλυτής. Έχει πτυχίο στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Emory (Ατλάντα, Γεωργία, ΗΠΑ) και δύο μεταπτυχιακά (MA) στην ευρωπαϊκή ιστορία από το University College του Cork (Cork, Ιρλανδία) και τη διπλωματία, Πανεπιστήμιο Norwich (Northfield, Βερμόντ, ΗΠΑ). Ο κ. Γοντζές είναι εξωτερικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) που λειτουργεί ως πηγή ιδεών του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, έχει 15 χρόνια διδακτικής εμπειρίας στην Ιστορία, την Πολιτική Διακυβέρνηση και τις Διεθνείς Σχέσεις σε διάφορα διεθνή ιδρύματα της ελληνικής πρωτεύουσας. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια διδάσκει της Αμερικανική Τέχνη, Ελληνική, Ισλαμική και Παγκόσμια ιστορίας και Διεθνείς Σχέσεις στο New York College και τα τελευταία επτά χρόνια διδάσκει Αμερικανική, Βαλκανική, Κυπριακή, Ρωσική και παγκόσμια ιστορία καθώς και Διεθνείς Σχέσεις για το Empire State College (στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης). Τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται ως επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του NYC. Επιπλέον, είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών για το Ecole Superieure de Gestion, Σχολή Επιχειρήσεων IMBA και Executive MBA προγράμματα, που φιλοξενούνται από το New York College στην Αθήνα. Ο κ. Γκοντζές έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην ελληνική και την αραβική (Al-Jazeera International) τηλεόραση, καθώς και στο Radio France International, ως πολιτικός αναλυτής σε σχέση με τις αμερικανικές και ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Οι εργασίες του περιλαμβάνουν: «Επανεξετάζοντας το Βουλγαρικό Περιστατικό του 1925», «Σε ποιο βαθμό οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το διεθνές οικονομικό σύστημα για να ασκήσουν δύναμη στην παγκόσμια πολιτική;» «Αξιολογώντας την ειρηνευτική διαδικασία, την ειρήνευση και την επιβολή της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο», «Ασφάλεια και ανασυγκρότηση μετά τις συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο», «Οργάνωση και διεξαγωγή μελλοντικής στρατιωτικής παρέμβασης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη». 

   

 • Κος Αθανάσιος Μαυρούλης

  Ο κ. Αθανάσιος Μαυρούλης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος MSc in Violence, Conflict & Development από το School of Oriental & African Studies (SOAS) του University of London, και έχει επίσης κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MSc in International Management for China στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος πτυχίου BA in History & International  Relations (ACT), και επίσης Certificate in Disaster Preparedness από το University of Pittsburg. Έχει εργαστεί ως Project Manager και εκπαιδευτής σε διεθνή προγράμματα  με την υποστήριξη της E.E., της UNESCO, του USAID και άλλων διεθνών οργανισμών στα Βαλκάνια, και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ως επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων εργάστηκε εκτεταμένα στην Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως Key Account Manager για την ΙΚΕΑ έχοντας λάβει εκπαίδευση από την ΙΚΕΑ of Sweden AB σε θέματα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, διασφάλισης ποιότητας,  διασφάλισης υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και προστασίας του περιβάλλοντος, και έχοντας αποκομίσει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και operations management. Διδάσκει στο New York College από το 2005 προπτυχιακά μαθήματα Cross Cultural Management, Chinese Studies, International History και International Organizations.

   

 • Mrs Maria Ampatzi

  Maria Ampatzi has a BA (Hons) degree in Linguistics with Literature and Spanish, from the University of Hertfordshire (UK). She also holds an MA degree in Forensic Linguistics, gained from Cardiff University (UK). She is a certified interlocutor for the ‘Language Cert’ oral examinations and counts many years of teaching experience with children, adolescents and adults, in both personal and classroom environment. She has attended national and international conferences and seminars on various issues regarding education, teaching, basic principles of criminal investigation and the use of linguistic evidence for forensic purposes. She has periodically worked with private and state bodies, as a researcher and observer, concerning terrorism matters. Her research interests include communication in terrorism, authentication and authorship attribution in terrorist proclamations and other suicide, threat and blackmail documentation, police questioning of vulnerable witnesses (minors), as well as voice and sound analysis of identical twins. She teaches Linguistics and English to various undergraduate programs, supervises dissertations and is a member of New York College Faculty since 2015.

   

 • Κα Όλγα Χριστοδούλου

  Η Όλγα Χριστοδούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της για να πάρει τον μεταπτυχιακό της τίτλο στον τομέα της Συνεκπαίδευσης από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Ην. Βασιλείου. Είναι κάτοχος Πτυχίου επαγγελματικών προσόντων πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και την Δυσλεξία από τον Βρετανικό φορέα πιστοποιήσεων EDEXCEL. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού Κολλεγίου για την Διδασκαλία και την Ηγεσία στο Ην. Βασίλειο. Πρόσφατα ξεκίνησε και την παρακολούθηση μαθημάτων για την απόκτηση της πιστοποίησης DELTA. Η Όλγα ξεκίνησε την καριέρα της ως καθηγήτρια αγγλικών σε κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια. Δημοσιεύει άρθρα σε διαδικτυακά περιοδικά όπως το Humanising Language Teaching και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια που διοργανώνει το TESOL Μακεδονίας-Θράκης. Οι τομείς έρευνας στους οποίους δραστηριοποιείται είναι: Δυσλεξία και η Διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένη γλώσσα, Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και Συνεκπαίδευση. Διδάσκει μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο καθώς και Ακαδημαϊκά Αγγλικά στο New York College Θεσσαλονίκης από το 2016.

   

 • Κα Εβίτα Γκαντίνα

  Η Εβίτα Γκαντίνα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει πάνω από είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας σε ανώτερες θέσεις σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις και Bachelor of Business Administration από το University of Houston. Για αρκετά χρόνια ήταν μέλος των Διοικητικών  Συμβουλίων  ή διοικητικό στέλεχος εταιρειών στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας. Από το 2001 διδάσκει σε κολέγια  ενώ από  το 2011 είναι εταίρος στην  "For Communication", εταιρεία μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων ενώ συνεχίζει να διδάσκει. Είναι  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής  της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων  (ΕΕΔΕ Μακεδονίας ) και πρόεδρος του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Επιχειρηματιών & Μάνατζερ  (ΤΟΓΜΕ Μακεδονίας ).

   

 • Κα Εύα Μαλινάκη

  Η Εύα Μαλινάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, ενώ το 2012 αποφοίτησε αριστεύσασα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. «Επικοινωνία και Πολιτισμός». Είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. και έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε μεγάλα έντυπα της Θεσσαλονίκης, καθώς και ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων και ως Social Media Manager στο μεγαλύτερο κέντρο αποκατάστασης, κοινωνικής στήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ στη Β. Ελλάδα. Παράλληλα, από το 2010 ασχολείται επαγγελματικά με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, έχοντας πολυάριθμες ώρες διδασκαλίας στο ενεργητικό της στην ιδιωτική και δημόσια μεταλυκειακή εκπαίδευση (ΙΕΚ και κολέγια). Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

   

 • Κα Γιώτα Ζωγραφάκη

  Η Γιώτα Ζωγραφάκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε το μεταπτυχιακό της τίτλο σε Business Analysis από το Πανεπιστήμιο Lancaster στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γιώτα διαθέτει μια ευρεία επαγγελματική εμπειρία έχοντας δουλέψει σε FMCGs, υπηρεσίες και τον μη κερδοσκοπικό τομέα σε πολυεθνικές εταιρείες (Procter & Gamble), τη δική της διαφημιστική εταιρεία (ORAMADIRECT) και ΜΚΟ (Αρκτούρος). Έχει δώσει πολλές ομιλίες και σεμινάρια για το μάρκετινγκ, την επιχειρηματικότητα και τη δημόσια ομιλία (public speaking) και σήμερα είναι εκπαιδευτής και μέντορας σε δύο κοιτίδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά, μιλά Γερμανικά και Ιταλικά. Η Γιώτα είναι μέλος της ομάδας του New York College από την αρχή, έχει διδάξει μαθήματα Marketing, Επικοινωνίας και Business σε όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της σχολής και έχει λάβει το βραβείο Excellence in Teaching.

   

 • Κα Σταματία Καραμπιμπέρη

  Η κα. Σταματία Καραμπιμπέρη αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνέχισε τις σπουδές της  σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Διδασκαλία των Αγγλικών ως Δεύτερη και ως Ξένη Γλώσσα στο κολλέγιο St Michael’s στο Vermont των Ηνωμένων Πολιτειών.  Από το 1992 διδάσκει την Αγγλική γλώσσα και έχει μεγάλη εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση καθηγητών τόσο σε παραδοσιακή τάξη όσο και εξ αποστάσεως στα επίπεδα επιμόρφωσης  5 και 7. Παρακολουθεί και συμβουλεύει εκπαιδευτικούς κατα την διάρκεια της πρακτικής τους εξάσκησης σε φροντιστήρια και έχει  παρέχει μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στη δυσλεξία  και μαθησιακές δυσκολίες στη δεύτερη γλώσσα καθώς και στη διδακτική μικρών ηλικιών.  Επίσης έχει διδάξει σεμινάρια  για την προετοιμασία υποψηφίων για εξετάσεις  διδακτικής επάρκειας. Στο New York College διδάσκει στα μαθήματα Μεθοδολογίας και Λογοτεχνίας του 19ου αιώνα του Πανεπιστημίου Greenwich καθώς και σε προγράμματα ακαδημαϊκής γραφής και προετοιμασίας φοιτητών για εξετάσεις γλωσσομάθειας.

   

 • Κα Σολδάτου Θεογνωσία

  Η κ. Σολδάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο του Sheffield καθώς και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το 2008 ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό ως υπεύθυνη προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης για παιδιά με χρόνιες ασθένειες. Συνέχισε την επαγγελματική της πορεία συνεργαζόμενη με ιδιωτικά κέντρα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για παιδιά, εφήβους και γονείς καθώς και με το ΑΠΘ εφαρμόζοντας προγράμματα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για παιδιά Ρομά.  Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια συνέδρια ψυχολογίας και ειδικής αγωγής παρουσιάζοντας πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά με αυτισμό μέρος προσωπικής της έρευνας. Διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας και επιβλέπει διπλωματικές εργασίες σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ανώτερης εκπαίδευσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στο ΝΥ College διδάσκει τα μαθήματα Διαπολιτισμική Ψυχολογία και Δικαστική Ψυχολογία.

   

 • Παναγιώτα Φρυτζαλά

  Η κα. Φρυτζαλά κατέχει δύο προπτυχιακά πτυχία, ένα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το τμήμα Μετάφρασης και ένα από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας στο Μαρκετινγκ και τη Διοίκηση. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο TEFL/TESL από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κα. Φρυτζαλά ξεκίνησε την καριέρα της ως καθηγήτρια EFL σε μια σχολή ξένων γλωσσών και από το 2001 εργάζεται στο New York College, όπου δίδαξε για πρώτη φορά μαθήματα ESL και Ακαδημαϊκής Γραφής. Αργότερα έγινε Επικεφαλής του Αγγλικού Τμήματος για αρκετά χρόνια. Σήμερα είναι καθηγήτρια του BA στο TESOL σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Greenwich στο New York College, καθώς επίσης και ως επιβλέπουσα καθηγήτρια διπλωματικών εργασιών. Έχει επίσης εργαστεί στο Πρόγραμμα Προετοιμασίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας και είναι Προφορικός Εξεταστής για τις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της Παναγιώτας είναι στην εκμάθηση και αξιολόγηση γλωσσών και έχει δώσει σχετικές παρουσιάσεις σε συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της TESOL Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξέταση και Αξιολόγηση Εξετάσεων Ξένων Γλωσσών, της Αξιολόγησης (EALTA) καθώς και της Ένωσης Συστημάτων Εξεταστών Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη (ALTE).

   

 • Παντελής Βούλγαρης

  Ο κ. Βούλγαρης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου. Εργάστηκε αρχικά ως βοηθός σκηνοθέτης και έκανε το πρώτο του ρεπορτάζ το 1965. Από τότε οι ταινίες του έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση και πολλά βραβεία που καθιστούν τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της γενιάς του. Ο Παντελής Βουγλάρης έχει επίσης σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση καθώς και το ωριαίο ντοκιμαντέρ για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο για τη γερμανική τηλεόραση. Έχει επίσης σκηνοθετήσει θεατρικά έργα.

   

 • Βίκυ Χασάνδρα

  Η κα. Χασάνδρα γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επαγγελματίας σεναριογράφος από το 1998. Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους (Η τρίτη νύχτα, Ξένες σε ξένη χώρα κ.ά.), τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Απόφοιτος του Centre de Traduction Litteraire (Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης, IFA), έχει μεταφέρει στην ελληνική γλώσσα έργα κλασικών και σύγχρονων Γάλλων συγγραφέων (Mme de Sevigne, Anatole France, Alfred de Musset κ.ά.). Από το 2006 διδάσκει σενάριο στο New York College, στο τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών (Film Studies), ενώ είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου. Mέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Αόρατες φωνές", (Τόπος 2015) ήταν ανάμεσα στα δέκα καλύτερα στις προτιμήσεις κοινού στα βραβεία Public 2016. Η "Άμμος στο βυθό" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.

   

 • Βούλα Γεωργακάκου

  Η κα. Γεωργακάκου σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει καριέρα ως οικονομολόγος στον κινηματογράφο. Έχει διατελέσει εθνικός εκπρόσωπος και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανομής Ταινιών (EFDO), εθνικός εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογραφικής Ακαδημίας (Felix) και ιδρυτικό μέλος και Έλληνας εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκη Προβολη Ταινιας της Ευρωπαϊκης Ενωσης (E.F.P.). Η κα. Γεωργακάκου έχει πραγματοποιήσει μαθήματα ως ειδικός στη διανομή και προβολή ταινιών σε πολλά πανεπιστημιακά σεμινάρια στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα διδάσκει Κινηματογραφική Παραγωγή, Διανομή και Προώθηση στο Τμήμα Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο New York College στην Αθήνα.

 • Δρ. Αξιώτης (Άκης) Κεχαγιάς, Λέκτορας Γλωσσολογίας

  Ο Άκης Κεχαγιάς είναι μέλος της Ακαδημίας Ανώτατων Σπουδών της Μεγάλης Βρετανίας (UK Higher Education Academy). Ολοκλήρωσε διδακτορικές (PhD) και μεταπτυχιακές (MRes) σπουδές στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (UCL) (2011), στο Τμήμα Ψυχολογίας και Επιστημών της Γλώσσας ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και του Ωνάσειου Ιδρύματος. Είναι αριστούχος απόφοιτος Γλωσσολογίας της σχολής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Έχει πολυετές διδακτικό και διοικητικό έργο σε πανεπιστήμια της Αγγλίας (UCL, University of Westminster, Queen Mary—University of London, University of Hertfordshire) και έχει διατελέσει εξωτερικός εξεταστής για το Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς και για το Πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσιρ. Τα τελευταία εννιά χρόνια μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2021 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία του με το  NYC, εργάστηκε ως Λέκτορας Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ στο Μάντσεστερ της Αγγλίας όπου δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και την Αγγλική Γλώσσα, διατελώντας κατά διαστήματα ως επικεφαλής των προγραμμάτων, και θέτοντας σε λειτουργία νέα διεπιστημονικά προγράμματα προπτυχιακών σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα διαμοιράζονται μεταξύ Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και περιλαμβάνουν θεματικές περιοχές όπως (α) τα δομικά-γραμματικά χαρακτηριστικά της γλώσσας και γραμματική θεωρία, (β) η διάδραση μεταξύ διαφόρων γλωσσικών επιπέδων ανάλυσης (πχ. της σύνταξης και της μορφολογίας), (γ) η σχέση γλώσσας και γνωστικής λειτουργίας (cognition) καθώς και διάφορες θεματικές ψυχογλωσσολογίας που άπτονται κυρίως της γλωσσικής κατάκτησης (Γ1 και Γ2), περιοχές στις οποίες έχει επιτυχώς αναλάβει διδακτορικές εργασίες.

 • Foteini Malkogeorgou

  Foteini Malkogeorgou is the Academic Director of the English Language and English Language Teaching Department of New York College (NYC), Thessaloniki. She is Lecturer in Linguistics, the Methodology of English language Teaching, and ELT Material Design of the BA (Hons) English language and English Language teaching of the University of Greenwich UK offered at NYC. She is also a certified Cambridge CELTA trainer and director of the Thessaloniki CELTA centre at New York College. She offers career and work placement support to the ELT and CELTA graduates of New York College and is founder of the pilot volunteer ‘Young learners Project’. She holds an MA in Educational Technology and TESOL from the University of Manchester UK, the RSA DELTA, and BSc Economics Aristotle University. She has 10 years of experience as an EAP (English for Academic Purposes) tutor at UK universities (University of Greenwich, University of Middlesex, Kingston University). She also has 20 years of experience teaching English as Second Language and English for Specific Purposes. She has participated as speaker at conferences and has published articles and research papers on Multimodal Processing and Cognitive Load, Task-based approaches to language Teaching, Asynchronous Computer Mediated Communication and language development, Teacher Development and Educational Technology.

 • Δημήτρης Βαγενός

  Ο κ. Βαγενός είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει λάβει πτυχίο Βιολογίας το 1996 από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth, Richmond στις ΗΠΑ και το πτυχίο Master ως Biology-Microbiology το 1999 από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Long Island της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. Δίδαξε Βιολογία στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Long Island, μέλος της Σχολής του τμήματος Βιολογίας, καθώς και λέκτορας βιολογίας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στο πανεπιστήμιο Legacy της Νέας Υόρκης. Το 2013 έγινε δεκτός για διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα γράφει τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Μελέτη της κυανοβακτηριακής φωτοσύνθεσης: Πηγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον». Τα πειράματά του για τη διδακτορική του διατριβή εκτελούνται στα εργαστήρια του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ". Το 2015 ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου «Έρευνα Φωτοσύνθεσης για την Αειφορία - 2015» στα Χανιά. Έχει παρουσιάσει το πειραματικό έργο του σε συνέδρια. Σήμερα, διδάσκει το προπτυχιακό μάθημα Βιολογίας στο New York College. 

   

 • Δρ. Αλεξάνδρα Θανέλλου

  Η Δρ. Θανέλλου κατέχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Πειραματική Ψυχολογία/Συμπεριφορά στις Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, ΗΠΑ. Η Δρ. Θανέλλου έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Συστημάτων Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο στο Αμβούργο-Eppendorf (UKE) στη Γερμανία, και ήταν βοηθός έρευνας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Βερμόντ. Εκτός από τη διδασκαλία της, η Αλεξάνδρα είναι επίσης σύμβουλος ψυχικής υγείας στην ΚΕΘΕΑ (Διάβαση), όπου οδηγεί ομάδες αυτοβοήθειας για γονείς των οποίων τα παιδιά είναι μέλη του θεραπευτικού προγράμματος. Έχει επίσης διατελέσει βοηθός κλινικός ψυχολόγος στην ψυχιατρική κλινική του Σινούρη στην Αθήνα. Η Δρ. Θανέλλου αναπτύσσει περαιτέρω την επαγγελματική της κατάρτιση ως Γνωστικός Θεραπευτής Συμπεριφοράς.

   

 • Δρ. Αντωνία Σβένσον

  Η Δρ. Σβένσον κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία από το Goldsmiths University του Λονδίνου (Τμήμα Σχολικών και Οικογενειακών Σπουδών) και Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας και τις διδακτικές της ευθύνες στο New York College, είναι επίσης η Διεθνής Οργανώτρια της ISPS (παγκόσμιος οργανισμός με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και ιστορία 50 ετών). Αποτελείται από τους κορυφαίους διεθνείς επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς στον τομέα της ψυχο-κοινωνικής παρέμβασης και διοργανώνει συνέδρια, εκστρατείες ευαισθητοποίησης και κατάρτισης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο). H Δρ. Σβένσον ήταν στο παρελθόν ερευνήτρια για την εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, όπου συμμετείχε στην έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ γενεών που χρηματοδοτήθηκε από το 5ο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, συμμετείχε ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Anglia του Cambridge, όπου διεξήγαγε διετή αξιολόγηση του διεθνούς προγράμματος Mistral για τη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, σωματικής και μαθησιακής αναπηρίας (ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Η Δρ. Σβένσον κατέχει άδεια ψυχολόγου και επίσης θεραπεύτρια ψυχαγωγίας χορού που ειδικεύεται στην εργασία με παιδιά, γυναίκες και ευάλωτους πληθυσμούς.

   

 • Δρ. Αντώνης Βαδόλας

  Ο Δρ. Βαδόλας κατέχει Πτυχίο Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Μεταπτυχιακό στην Κοινοτική Φροντίδα (μαθησιακές δυσκολίες) και Διδακτορικό στην Ψυχανάλυση στο Πανεπιστήμιο του Middlesex από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2014 ο Δρ. Βαδόλας ολοκλήρωσε το τετραετές πρόγραμμα κλινικής κατάρτισης που πιστοποίησε το UKCP στην ψυχανάλυση του Κέντρου Φροϋδιστικής Ανάλυσης και Έρευνας στο Λονδίνο. Ο Δρ. Βαδόλας έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και βιβλία στους τομείς της ψυχαναλυτικής ψυχολογίας. Είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και εξουσιοδοτημένος ψυχολόγος υπό το Ελληνικό κράτος.

   

 • Δρ. Αθανασία Σπαντίδος

  Η Δρ. Σπαντίδος μετά την απόκτηση πτυχίου της από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στη Σκωτία στην Ιατρική Βιοχημεία το 1998 έγινε δεκτή στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (ένα από τα πιο γνωστά εργαστήρια μοριακής βιολογίας στον κόσμο που έχει πάρει 10 βραβεία Νόμπελ) στο Cambridge και έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 2002. Ζητήθηκε να παραμείνει στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου για δύο ακόμη χρόνια ως Ερευνήτρια (Μεταδιδακτορική Συνεργάτης) από το 2002-2003. Η Δρ Σπαντίδος έγινε δεκτή και εργάστηκε ως ερευνήτριας στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και στο Κέντρο Υπολογιστικής και Ολοκληρωτικής Βιολογίας, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στο Τμήμα Γενετικής, στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, στη Βοστώνη των ΗΠΑ για σχεδόν 6 χρόνια (Ιαν 2004 - Σεπ 2009). Η Δρ Σπαντίδος είναι επί του παρόντος Συνεργάτης Έρευνας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010. Η Δρ. Σπαντίδος από τον Οκτώβριο του 2009 εργάζεται ως Αναπληρώτρια Εκδότης στη Διεθνή Εφημερίδα Ογκολογίας, Εκδόσεις Ογκολογίας, Διεθνές Περιοδικό Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικές Εκθέσεις, Ογκολογικά Γράμματα, Πειραματική και Θεραπευτική Ιατρική, Μοριακή και Κλινική Ογκολογία και Βιοϊατρικές Εκθέσεις. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2015 η Δρ. Σπαντίδος είναι μέλος του Τμήματος του Πανεπιστημίου του Greenwich στο New York College στην Αθήνα. Η Δρ. Σπαντίδος είναι επίσης επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Shandong της Κίνας και έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα διεθνή συνέδρια και σε διάσημα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Οι δημοσιεύσεις της Δρ. Σπαντίδος έλαβαν περισσότερες από 500 αναφορές.

   

 • Δρ. Γιάννης Αρναούτης

  Ο Δρ. Αρναούτης κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην αθλητική διατροφολογία. Ο Δρ. Αρναούτης είναι μεταδιδακτορικός φοιτητής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει λάβει πτυχίο Φυσικής Αγωγής το 2003 και πτυχίο Εφαρμοσμένης Διατροφής και Διαιτολογίας (Αθλητική Διατροφή) το 2006 από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ένα χρόνο αργότερα έγινε δεκτός για διδακτορικές σπουδές σχετικά με τις «Επιδράσεις της κατάστασης ενυδάτωσης στην καρδιαγγειακή λειτουργία και την αθλητική απόδοση». Απόκτησε το PhD του το 2012. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 2 κεφάλαια βιβλίων, 14 παρουσιάσεις (4 προφορικές, 10 αφίσες) σε διεθνή και 2 παρουσιάσεις σε εθνικές επιστημονικές συναντήσεις. Επίσης, το 2012 έλαβε το 1ο Βραβείο Νέου Ερευνητή στο Συνέδριο: Ενυδάτωση για την Υγεία για το έργο του: «Η Επίδραση της Κατάστασης Ενυδάτωσης στη Λειτουργία του Ενδοθηλίου». Σήμερα είναι βοηθός έρευνας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας και διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα μαθήματα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο New York College.

   

 • Δρ. Ιωάννης Μπράτσος

  Ο Δρ. Μπράτσος αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο στη Χημεία το 2000. Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε τετραετή υποτροφία από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας "Δημόκριτος" (Αθήνα, Ελλάδα) για μεταπτυχιακές σπουδές. Έλαβε το Μεταπτυχιακό του το 2003 και το Διδακτορικό του Δίπλωμα το 2005 στην Βιοϊατρική Χημεία, με τιμητική διάκριση, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2005 έως το 2011, με διακοπή το 2008 για να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης (Τμήμα Χημικών Επιστημών, Ιταλία) ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής. Από το 2012 εργάζεται ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ερευνών "Δημόκριτος" στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (INN) στο εργαστήριο Χημικής Βιολογίας Φυσικών Προϊόντων και Σχεδιασμένων Μορίων. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής του σταδιοδρομίας, είτε ως μεταπτυχιακός φοιτητής είτε ως μεταδιδακτορικός, επισκέφθηκε κορυφαία ευρωπαϊκά εργαστήρια, όπως το CERM (Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, Ιταλία) και το Gorlaeus Laboratorium (Πανεπιστήμιο του Λάιντεν, Ολλανδία) και εργάστηκε υπό την επίβλεψη αναγνωρισμένων ερευνητών . Είναι ενεργός ερευνητής με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και η εμπειρία του να εστιάζονται κυρίως στην Ανόργανη και Βιοργανική Χημεία (ανάπτυξη νέων φαρμάκων με βάση το μέταλλο). Έχει επίσης καλή εμπειρία στην οργανική σύνθεση, ενώ επί του παρόντος το ενδιαφέρον του έχει μετατοπιστεί και στα υλικά (ανάπτυξη νέων προηγμένων μικροπορωδών υλικών, δηλαδή μεταλλικών οργανικών πλαισίων, για αποθήκευση και διαχωρισμό αερίων). Το έργο του έχει οδηγήσει στη δημοσίευση 24 άρθρων που έχουν αξιολογηθεί από κριτές σε πολύ σημαντικά διεθνή περιοδικά, είναι συν-συγγραφέας ενός κεφαλαίου σε ένα βιβλίο με τίτλο "Bioinorganic Medicinal Chemistry" και συν-εφευρέτης ενός ιταλικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας που ασχολείται με το νέο ρουθήνιο (Scopus 10/03/2016), είχε 635 αναφορές και h-index factor 12. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει 20 διεθνή και εθνικά συνέδρια, στα οποία έδωσε 7 προφορικές παρουσιάσεις και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 10 posters, ενώ τα άρθρα του φιλοξενούνται σε διάφορους διεθνείς εκδότες, όπως η Elsevier, η Αμερικανική Χημική Εταιρεία, η Βασιλική Εταιρεία Χημείας κλπ., ενώ έχει διατελέσει κριτής σε επιστημονικά άρθρα. Ο Δρ. Μπράτσος έχει επιβλέψει αρκετούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2008-2009 εργάστηκε ως καθηγητής χημείας στο 40ο Γενικό Λύκειο Αθηνών. Εντάχθηκε στο New York College το 2015 και από τότε είναι ο εργαστηριακός εκπαιδευτής του μαθήματος "Χημεία Εργαστηριακών Δεξιοτήτων".

   

 • Δρ. Μάρσα Κολέτση

  Η Δρ. Κολέτση έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Δρ. Κολέτση εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία στο Ψυχιατρικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου του Saint George στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (UK), στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και στη Μονάδα Διαταραχών Διατροφής για το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Έχει εκτεταμένη έρευνα, κλινική εμπειρία και είναι εξουσιοδοτημένη ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στον ιδιωτικό τομέα. Η Δρ. Κολέτση είναι διαπιστευμένη κλινική επιβλέπων από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία και από το 2015 επιβλέπει την εκπαίδευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Bolton για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γνωσιακές Συμπεριφορικές Ψυχοθεραπείες. Είναι συνεργάτης της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Μέλος της Ένωσης Διατροφικών Διαταραχών, Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

   

 • Δρ. Μίνα Χιωνά

  Η Δρ. Χιωνά αποφοίτησε με πτυχίο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μεταπτυχιακό στη Φυσιολογία Άσκησης από το Queens College, Flushing της Νέας Υόρκης, PhD σε Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, καθώς και μεταδιδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, όπου εργάστηκε στη Βιολογία Στελεχών Κυττάρων/Καρδιαγγειακή Έρευνα. Η Δρ. Χιωνά διδάσκει στις ΗΠΑ σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά. Συγκεκριμένα, ένα από τα άρθρα της δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Experimental Gerontology κατά την περίοδο 2008-2010: Hiona A, Leeuwenburgh C. Ο ρόλος των μεταλλάξεων του μιτοχονδριακού DΝΑ στη γήρανση και τη σαρκοπενία: Συνέπειες για τα μιτοχονδριακά τη θεωρία του φαύλου κύκλου της γήρανσης. Exp Gerontol. 2008 Jan 43 (1): 24-33. Εκτός από διδακτική έχει μακρά εμπειρία και στην εργαστηριακή έρευνα.

   

 • Δρ. Νατάσα Σουρέτη

  Η Δρ. Σουρέτη κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ, Μεταπτυχιακό στην Οργανωτική Ψυχολογία και δεύτερο Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο City του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Δρ. Σουρέτη έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ψυχολογίας της Υγείας και των προγραμμάτων αλλαγής της συμπεριφοράς στην υγεία και είναι συντονιστής του προγράμματος "Ζωή χωρίς Κάπνισμα" στην Αθήνα. Η Δρ. Σουρέτη εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Θεραπεία και την Αναγνώρισης της Κίνησης των Ματιών (EMDR). Έχει εργαστεί για την Unilever στο τμήμα Ανάπτυξης και Έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Ψυχολόγος για την αλλαγή της συμπεριφοράς και για τη Σχολή Ιατρικής & Οδοντιατρικής του Queen's Mary στο Λονδίνο ως ερευνητικός ψυχολόγος υγείας, δημιουργώντας κλινικές διακοπής του καπνίσματος στο Ανατολικό Λονδίνο. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχει συνεχώς σε ερευνητικά έργα και ακαδημαϊκούς χώρους.

   

 • Δρ. Νίκος Κατσαρός

  Δρ. Νίκος Κατσαρός έχει πτυχίο στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ). Στις ΗΠΑ διορίστηκε Βοηθός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Γεωργίας (ΗΠΑ). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα διορίστηκε ως Ειδικός Επιστήμονας στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Δημόκριτος και αργότερα προήχθη ως Διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας Δημόκριτος. Διετέλεσε Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας του NCRS Demokritos για περισσότερα από 15 χρόνια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στην Ανόργανη Βιοχημεία, Χημεία Τροφίμων, Ασφάλεια Τροφίμων, Ραδιοχημεία, Χημεία Περιβάλλοντος, Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 200 εθνικές και διεθνείς διασκέψεις. Συμμετείχε σε Συμβουλευτικούς Φορείς και διοργάνωσε ως Πρόεδρο ή Μέλος της Επιτροπής περισσότερα από 100 εθνικά ή διεθνή επιστημονικά συνέδρια ανά τον κόσμο. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Maryland και στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο προπτυχιακό πρόγραμμα επιστήμης του Deree College. Διετέλεσε Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Πρόεδρος της Ελληνικής Υπηρεσίας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Εθνικού Βιομηχανικού Μεταλλουργικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Γεωργικών Ερευνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επιστημονικής Έρευνας του Υπουργείου Παιδείας, Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης COST (Συντονισμός Επιστήμης και Τεχνολογίας), Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Εθνικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή Έρευνας της ΕΕ (CREST), Εθνικός Εκπρόσωπος για το 4ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για τη Διατροφή και τη Γεωργία, Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και Εκπρόσωπος στην UNESCO στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Επιστήμης Τεχνολογία στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διετέλεσε επίσης τέσσερις φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χημικών Εταιρειών, Γραμματέας Χημικών Εταιρειών Νοτιανατολικής Ευρώπης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καταναλωτών. Είναι επιστημονικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Εστιατορίων και Σχετικών Επαγγελμάτων, της Ομοσπονδίας Chefs Ελλάδας και του Συνδέσμου Αρτοποιών της Μεγάλης Περιοχής Αθηνών. Έχει εκδώσει περισσότερα από 1000 άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες και έδωσε περισσότερες από 1000 συνεντεύξεις στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι δραστηριότητές του επικεντρώνονται κυρίως στην ασφάλεια των τροφίμων και στη μεσογειακή διατροφή. Είναι Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινης Διατροφής στο New York College στην Αθήνα. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του New York College.

   

   

 • Δρ. Παναγιώτα Τσιώλη

  Η Δρ. Τσιώλη κατέχει διδακτορικό και μεταπτυχιακό στη Βιολογία από το Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Είναι ερευνητική συνεργάτης στο Τμήμα Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών Η Δρ. Τσιώλη επιβλέπει επίσης μεταπτυχιακές διπλωματικές και διδακτορικούς φοιτητές. Ο ερευνητικός πρωταρχικός στόχος της είναι να κατανοήσει τη μοριακή βάση του καρκίνου και να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τις οδούς μεταγωγής σήματος που προκαλούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και θάνατο. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να εντοπιστούν νέοι στόχοι που μπορούν να μεταφραστούν σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για ασθενείς με καρκίνο. Τα ερευνητικά δεδομένα της ομάδας της μέσω της ενσωμάτωσης λειτουργικών και κλινικών δεδομένων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώριση τροποποιημένων οδών σηματοδότησης σε διαφορετικούς τύπους καρκίνων και στην καθιέρωση προγνωστικών. Μέσω της ανάπτυξης γενετικά τροποποιημένων μοντέλων ποντικών θα μπορούσαν να ελεγχθούν νέοι θεραπευτικοί στόχοι και να καθοριστούν συγκεκριμένα παρεμβατικά μόρια για στοχευμένες θεραπείες. Αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για εξατομικευμένες στρατηγικές θεραπείας.

   

 • Δρ. Βαία Λέστου

  Η Δρ. Λέστου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία και Διδακτορικό στη Γνωστική Νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, Σκωτία. Έχει επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας του Ινστιτούτου Συμπεριφορικής Έρευνας και Θεραπείας στην Αθήνα. Η Δρ. Λέστου είναι ψυχολόγος-ερευνητής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με επίκεντρο την ολοκληρωμένη ψυχολογική θεραπεία για σχιζοφρένεια και ομαδική παρέμβαση. Παράλληλα παρέχει θεραπεία και στον Πρώτο Ψυχιατρικό Ιππόδρομο, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επίτιμος Ερευνητής (Imaging Center, BUIC) καθώς στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Είναι επίσης ακαδημαϊκός κριτικός για το περιοδικό Journal of Cognitive Neuroscience, Journal of Vision και Journal of Experimental Psychology: Αντίσταση και Απόδοση του Ανθρώπου. Η Vaia έχει πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει σε πολλά συνέδρια. Είναι επαγγελματίας, μέλος της Εταιρείας για τη Νευροεπιστήμη. τη γνωστική κοινωνία των νευροεπιστημών. και την Κοινωνία Επιστημών Όρασης.

   

 • Δρ. Βασιλική Βαρελά

  Η Δρ. Βαρελά κατέχει πτυχίο στον Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο East London και Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχολογία από το London School of Economics (LSE). Το 2007, η Vicky ολοκλήρωσε το PhD της στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης, που ερευνά την επεισοδιακή ανάκτηση μνήμης σε νέους αυτόπτες μάρτυρες. Έχει ολοκληρώσει την μεταδιδακτορική της κατάρτιση στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Cambridge (στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία) και από τότε εργάζεται ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου για θέματα Αναπτυξιακής, Γνωστικής, Δικαστικής Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας, καθώς και για Μεθόδους Έρευνας και Στατιστική. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: τη γνωστική Νευροεπιστήμη, τη λήψη αποφάσεων, τα μοντέλα, τα συστήματα και τις παθολογίες της μνήμης, τις διαδικασίες προσοχής, την απόκτηση και διαταραχή της γλώσσας, τις εφαρμογές της ψυχολογίας σε εγκληματολογικές έρευνες και την αντίληψη της μουσικής.

   

 • Δημήτρης Κατάκης

  Ο κ. Κατάκης έχει μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, πιστοποιητικό στην Ψυχολογία, MSc στην Παιδική Ανάπτυξη και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Κλινικής Συμβουλευτικής. Ο κ. Κατάκης έχει εργαστεί ως καθηγητής στην Αθήνα και το Λονδίνο και ως διπλωμάτης στο Εκπαιδευτικό Τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο. Έχει επίσης προσφέρει συμβουλευτική και υποστήριξη σε εφήβους στο Ελληνικό Γυμνάσιο στο Λονδίνου. Από το 2011, ο κ. Κατάκης εργάστηκε στο Κέντρο Πρόληψης Αυτοκτονιών (Κλίμακα) στην Αθήνα ως Γνωσιακός Συμπεριφορικός θεραπευτής (Cognitive Bevarioural Therapist) και είναι καθηγητής στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου του Μπόλτον στο πρόγραμμα CBP στο New York College καθώς επίσης και ως εξωτερικός επιβλέπων για διπλωματικές μεταπτυχιακού επιπέδου.

   

 • Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

  Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας και MSc στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Abertay Dundee της Σκωτίας. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στον τομέα της Συνείδησης και της Τρανσπροσωπικής Ψυχολογίας, που είναι ένας από τους κύριους τομείς ενδιαφέροντος και έρευνάς του. Ο κ. Παναγιωτόπουλος διδάσκει στο New York College αρκετά χρόνια και είναι βασικό μέλος της σχολής μας. Το πάθος του για τη διδασκαλία, καθώς και η ατομική προσοχή που δίνει στους μαθητές του τον κάνουν έναν από τους πιο δημοφιλείς εκπαιδευτές στο Τμήμα Ψυχολογίας. Το 2018 κέρδισε το βραβείο ΔΕΠ για Διδακτικές Αριστεία για δεύτερη φορά.

   

 • Δημήτρης Τσιάκος

  Ο κ. Τσιάκος κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πλήθος άλλων πτυχίων, συμπεριλαμβανομένου ενός Μεταπτυχιακού στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωστική Θεωρία και ενός Μεταπτυχιακού Πιστοποιητικού στην Κλινική Επίβλεψη από το Πανεπιστήμιο του Derby. Ο κ. Τσιάκος είναι ιδιοκτήτης και κλινικός διευθυντής του Κέντρου Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας & Ψυχανάλυσης στο Παλαιό Φάληρο. Είναι ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος και κλινικός επιβλέπων, που ασκεί ατομική και αναλυτική θεραπευτική και ψυχοθεραπεία. Έχει εξειδίκευση στην ομαδική θεραπεία στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας Yalom στις ΗΠΑ.  

   

 • Χρυσάνθη Ανδρόνογλου

  Η κα. Ανδρόνογλου κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας, MSc στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και MSc στην Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Essex. Η κα. Ανδρόνογλου σπουδάζει είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και είναι εξουσιοδοτημένος ψυχολόγος, αναπτυξιακός και κλινικός νευροψυχολόγος και έμπειρη λέκτορας με επίκεντρο τη Νευροψυχολογία, τη Θεραπεία, την Παρέμβαση και τις Ειδικές Ανάγκες. Έχει επίσης εμπειρία στη διδασκαλία της Στατιστικής, του Πειραματικού Σχεδιασμού και των Μεθόδων Έρευνας με χρήση του SPSS, για το οποίο έχει αναπτύξει ένα σχετικό εγχειρίδιο πρακτικής. Είναι μέλος της Διεθνούς Νευροψυχολογικής Εταιρείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροψυχολόγων.

   

 • Κατερίνα Καραγεώργου

  Η κα. Καραγεώργου είναι υποψήφια διδάκτορας στην Πολιτική Ψυχολογία του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο V-Descartes του Παρισιού, επίσης έχει μεταπτυχιακό στην Κλινική Κοινωνιολογία & Ψυχοκοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Paris-Diderot του Παρισιού και πτυχίο Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι εξουσιοδοτημένη ψυχολόγος τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Η κα. Καραγεώργου έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, με παιδιά σε πολυάριθμες δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα στο Παρίσι και την Αθήνα. Η κα Καραγεώργου είναι Σύμβουλος Φοιτητών του New York College, προσφέροντας συμβουλές και ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες στους φοιτητές.

   

 • Νεφέλη Κοσκινά

  Η κα. Κοσκινά είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην παιδική θεραπεία με βάση την πρακτική από το πανεπιστήμιο Canterbury Christchurch, PGDip. στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα. Κοσκινά εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως ψυχοθεραπεύτρια που δουλεύει με παιδιά και εφήβους και ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος με μεμονωμένους ενήλικες. Είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία, με επίκεντρο τον αυτισμό, τη ΔΕΠΥ, τη συμπεριφορά και τις ανησυχίες στα παιδιά. Μέχρι πρόσφατα εργάστηκε στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), συνδεδεμένο με το Υπουργείο Παιδείας ως «Εκπαιδεύτρια», που οδηγεί γονείς σε σχολεία, προσφέροντας καθοδήγηση και εξουσιοδοτημένους γονείς. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο της σε συνέδρια σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές, το επίπεδο προσκόλησης και την ανθεκτικότητα στα παιδιά.

   

 • Νεκταρία Πούλη

  Η κα. Πούλη κατέχει πτυχίο στην Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Kings College/UCL, Λονδίνο, και δεύτερο μεταπτυχιακό στις Συμβουλευτικές Μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Durham, Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ 2012 και 2014, η κα. Πούλη κατείχε τη θέση του ερευνητικού συνεργάτη στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κα. Πούλη έχει δημοσιεύσει άρθρα στους τομείς της ψυχολογίας της υγείας και της συμβουλευτικής και είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, εξουσιοδοτημένος ψυχολόγος στο ελληνικό κράτος και έχει ιδιωτεύει επαγγελματικά ως συμβουλευτικός ψυχολόγος.  

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe