ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

VISA & Άδεια Παραμονής

Δικαιολογητικά Άδειας Παραμονής

(εκ μέρους του φοιτητή)

 • Τέσσερις έγχρωμες φωτογραφίες
 • Αντίγραφο Διαβατηρίου
 • Αντίγραφο Φοιτητικής VISA
 • Βεβαίωση εγγραφής στα Ελληνικά από το New York College που να δηλώνει:
  1. Ότι είσαι πλήρως απασχολούμενος φοιτητής (full-time)
  2. Συνολικά έτη Φοίτησης
 • Δήλωση με τη διεύθυνση κατοικίας σου στην Ελλάδα
 • Παράβολα 150€ από την Εφορία προς το Δημαρχείο υποβολής των δικαιολογητικών. Η Εφορία θα σας δώσει μια μπλε απόδειξη. (Το Γραφείο Διεθνών Φοιτητών θα σε καθοδηγήσει).
 • Βεβαίωση Ασφάλισης Υγείας που να δηλώνει τα παρακάτω:
  1. Ιατρική Περίθαλψη
  2. Νοσοκομειακή Κάλυψη
 • Αντίγραφο ελληνικού τραπεζικού λογαριασμού (με πρώτο δικαιούχο τον φοιτητή) και ελάχιστο διαθέσιμο ποσό 6000€
 • Πιστοποιητικό Υγείας από Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο. Το Πιστοποιητικό απαιτεί μερικές επισκέψεις οπότε θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με γιατρούς για διάφορες εξετάσεις. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 1-2 μήνες.
 • Αποδεικτικό επάρκειας γνώσης της γλώσσας που διδάσκεται το πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Β2.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ

Οι φοιτητές με ισχύουσα άδεια παραμονής μπορούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα και να επιστρέψουν.

Οι φοιτητές με ληγμένη άδεια παραμονής ή βεβαίωση αναμονής για άδεια δεν έχουν δικαίωμα επιστροφής στην Ελλάδα. Ωστόσο, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκδίδει ειδικές οδηγίες για τις περιόδους των διακοπών που επιτρέπει σε φοιτητές που είναι σε διαδικασία αναμονής για άδεια παραμονής να φεύγουν και να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση για αποφυγή προβλημάτων οι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με το Γραφείο Διεθνών Φοιτητών για καθοδήγηση και ενημέρωση στα θέματα αυτά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Οι ειδικές αυτές οδηγίες ισχύουν μόνο για τους διεθνείς φοιτητές που ταξιδεύουν με απευθείας πτήση επιστροφής προς Ελλάδα. Δεν ισχύουν για όσους ταξιδεύουν με ανταπόκριση μέσω άλλης χώρας στην επιστροφή προς Ελλάδα.

Μην αγνοήσετε τις παραπάνω προειδοποιήσεις.

Οι φοιτητές που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα με ανταπόκριση μέσω άλλης χώρας (έχοντας χρησιμοποιήσει την ειδική οδηγία του Υπουργείου) ενδέχεται κατά τον έλεγχο διαβατηρίων τους από τις αρμόδιες αρχές αεροδρομίου της άλλης χώρας, να χαρακτηριστούν παράνομοι και να απελαθούν στη χώρα προέλευσής τους (χωρίς το δικαίωμα αίτησης νέας Φοιτητικής Visa και επιστροφής στην Ελλάδα).

Ταξίδια και Τουρισμός

Οι διεθνείς φοιτητές του NYC που σκοπεύουν να επισκεφθούν μια άλλη χώρα για τουριστικούς λόγους πρέπει να έχουν μια ισχύουσα άδεια παραμονής. Παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της χώρας που σκοπεύουν να επισκεφτούν για να ενημερωθούν για τυχόν έγγραφα ή διαδικασίες που χρειάζονται για το ταξίδι τους.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe