ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Αθήνα Εγκαταστάσεις

NYC ATHENS CAMPUS (ΑΜΑΛΙΑΣ 38, ΣΥΝΤΑΓΜΑ) & COSMOPOLITAN SURROUNDINGS

To NYC Athens Campus βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Πλάκα, την Ακρόπολη, την Βουλή των Ελλήνων, το Θέατρο του Ηρώδη του Αττικού, την Εθνική Βιβλιοθήκη, και έναντι του Εθνικού Κήπου. 

Η βόρεια πρόσοψη του NYC ATHENS CAMPUS, εμβληματικό ιστορικό κτίριο-landmark (Syngros Hall) επί του ορίου της Παλαιάς Πόλεως των Αθηνών υπό την σκιά της Ακροπόλεως (φώτο 1). Πανοραμική κάτοψη των 4 κτιρίων (halls) του NYC ATHENS CAMPUS (φώτο 2): 1. Syngros Hall 2. Mumper Hall 3. Kapodistrias Hall 4. Paparrigopoulou Hall

*Τα τέσσερα κτίρια του NYC ATHENS CAMPUS, έχουν επονομασθεί αντίστοιχα προς τιμήν του Ανδρέα Συγγρού (κτίριο 1), ευεργέτου-χρηματοδότου της ανεγέρσεως του κτιριακού συγκροτήματος από το 1878, του Dr. Robert Mumper (κτίριο 2), πρωτεργάτου της πρώτης διεθνούς συμβάσεως ακαδημαϊκής πιστοποίησης του New York College με το STATE UNIVERSITY OF NEW YORK το 1989, του Ιωάννου Καποδίστρια (κτίριο 3), θεμελιωτού της Ελληνικής Εκπαιδεύσεως το 1828-1831, και της Ελένης Παπαρρηγοπούλου (κτίριο 4), πρώτης Προέδρου του ιστορικού «Συλλόγου Εκπαιδεύσεως Νεανίδων», που από το 1872 ανέλαβε την πρωτοβουλία ανεγέρσεως του κτιριακού συγκροτήματος ως εκπαιδευτηρίου, θεμελιωθέντος στις 11 Δεκεμβρίου 1878 παρουσία του Βασιλέως Γεωργίου Α', της Βασιλίσσης Όλγας και υπουργών της Κυβερνήσεως.

Μέρος του παραδοσιακού προαυλίου του NYC ATHENS CAMPUS (φώτο 3). Ο Εθνικός Κήπος και το πάρκο του Ζαππείου (φώτο 4), έναντι του NYC ATHENS CAMPUS, αποτελούν δημοφιλείς χώρους αναψυχής για τους σπουδαστές του New York College.

Έναντι του NYC ATHENS CAMPUS, το Ολυμπιείον (φώτο 5) και οι αθλητικές εγκαταστάσεις ΕΓΣ (φώτος 6-7), όπου κάθε χρόνο διεξάγεται η επίσημη τελετή αποφοίτησης (graduation ceremony) του New York College (φώτο 6) και όπου αθλούνται οι φοιτητές του κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους (φώτο 6).

To NYC Athens Campus επί της Λεωφόρου Αμαλίας 38 είναι ανοικτό καθημερινά και είναι εξοπλισμένο με: τάξεις Διδασκαλίας και Χώρους Διαλέξεων, εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, επιχειρηματικό κέντρο, αμφιθέατρο, οπτικοακουστικό εξοπλισμό, εξοπλισμό τηλεδιασκέψεων, το τμήμα σπουδών κινηματογράφου & τηλεόρασης και στούντιο, φοιτητική καφετέρια. Επιπλέον, σε αυτό το campus οι φοιτητές μπορούν να επισκεφθούν τις ακόλουθες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και τα γραφεία: γραφείο Προέδρου, γραφείο πληροφοριών & εγγραφών, λογιστήριο, γραφείο Πρύτανη, ακαδημαϊκή γραμματεία, γραφείο του SUNY/Empire State College, γραφείο μεταπτυχιακών σπουδων, γραφείο διεθνών φοιτητών, γραφείο μηχανογράφησης, γραφείο αποφοίτων, γραφείο φοιτητικών υποθέσεων, γραφείο σταδιοδρομίας, τμήμα αθλητικών δραστηριοτήτων, φοιτητικός σύλλογος, κέντρο φωτοτυπιών. Η πρόσβαση στο πολυκτηριακό μας campus εξυπηρετείται από το δίκτυο του ΜΕΤΡΟ καθώς και από τις λεωφορειακές γραμμές. 

ΑΘΗΝΑ ΚΤΙΡΙΟ Β (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 286, ΚΑΛΛΙΘΕΑ)

Το κτίριο της Καλλιθέας βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, είναι ανοικτό καθημερινά και προσφέρει πρόσβαση σε: Βιβλιοθήκη, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρους μελέτης, χώρο ηλεκτρονικών υπολογιστών, κέντρο γραφής, οπτικοακοακουστικό εξοπλισμό, τάξεις διδασκαλίας και συνεδριακούς χώρους.

  • NYC Athens Campus: ένα εμβληματικό ιστορικό κτίριο

Το επιβλητικό κτήριο που στεγάζει το New York College τα τελευταία 30 χρόνια, επί της Αμαλίας 38 στο Σύνταγμα, έχει μακρά ιστορία που συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Με έτος ανέγερσης το 1876, μετατράπηκε σε "Εργαστήριον Απόρων Γυναικών" υπό την Δωρεά του Ανδρέα Συγγρού, και μετονομάστηκε σε “Σύλλογο Εκπαιδεύσεως Νεανίδων”. Μεταπολεμικά στέγασε προσωρινά το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο πριν την οριστική του εγκατάσταση στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, και το 44ο Γυμνάσιο Πλάκας. Το 1982, η ηθοποιός Αλίκη Νορ διατήρησε το Θέατρο «ΠΥΛΗ», εσωτερικά του κτηρίου, για 4 χρόνια. Το ίδιο το Κτήριο στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε, προσαρμόστηκε, εκσυγχρονίστηκε. Σήμερα, οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα στο ιστορικό αυτό κτήριο, ένα διαχρονικό σύμβολο ιστορίας που αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης.

01. Η Ακρόπολη και η Λεωφόρος Βασ. Αμαλίας, Ολυμπιακοί Αγώνες 1896, Αθήνα. Λεπτομέρεια από φωτογραφία πιθανόν από την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 25 Μαρτίου 1896 (παλαιό ημερολόγιο). Η λήψη από το Παναθηναϊκό Στάδιο. 02. Φωτογραφία μαθητριών (1902). 03. Ο μεγάλος ευεργέτης Ανδρέας Συγγρός. 04. Αθήνα 1965 περ. Το "Εργαστήριον Απόρων Γυναικών" υπό ανακαίνιση. Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. 05. Αθήνα 1941-1944. Κατοχή. Η Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας, το τράμ (γραμμή 12 για Παγκράτι), ο Εθνικός Κήπος και στο βάθος τα Παλαιά Ανάκτορα και ο Λυκαβηττός. 06. Αθήνα, 27 Απριλίου 1930. Η παρέλαση προς την Ακρόπολη. Γιορτάζοντας την «Εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» . Ψηφιακό Αρχείο ΕΡΤ.

Σήμανση εσωτερικά του NYC Athens Campus 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe
INSTAGRAM