ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Σε αυτό το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, σας καλωσορίζω με χαρά στη διεθνή ακαδημαϊκή οικογένεια του New York College, του ιστορικού ελληνικού κολλεγίου που σε συνεργασία με κρατικά πανεπιστήμια Ευρώπης και Αμερικής διαμόρφωσε τον χάρτη της κολεγιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Κεντρική Ευρώπη.


Συγκεκριμένα, το New York College (NYC) ιδρύθηκε το 1989 σε συνεργασία με το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α., το παγκοσμίως διακεκριμένο δημόσιο Πανεπιστήμιο State University of New York, βάσει της πρώτης στην Ελλάδα ολοκληρωμένης διεθνούς σύμβασης ακαδημαϊκής πιστοποίησης. Κατά τα επόμενα χρόνια, το NYC επεξέτεινε το φάσμα των διεθνών ακαδημαϊκών συνεργασιών στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, αυθεντικά πτυχία BACHELOR MASTER και PhD ξένων κρατικών Πανεπιστημίων απονέμονται σήμερα στους αποφοίτους μας—από το State University of New York - Empire State College (Η.Π.Α.), το University of Greenwich (Αγγλία), το University of Bolton (Αγγλία), και το Université Toulouse 1 Capitole (Γαλλία).

Από το 1998 μάλιστα, το NYC μετεξελίχθηκε σε διεθνή ακαδημαϊκό όμιλο, ιδρύοντας το θυγατρικό ιδιωτικό Πανεπιστήμιο University of New York in Prague (UNYP) στην καρδιά της Ευρώπης (Τσεχία). Κατά δε τα επόμενα χρόνια, το NYC συνετέλεσε καταλυτικά στην ανάπτυξη του κολλεγιακού κλάδου στα Βαλκάνια (Τίρανα, Σκόπια, Βελιγράδι). Η διεθνής διάσταση του NYC, σε συνδυασμό με την έγκριτη διαβάθμισή του ως ένα από τα δύο κορυφαία ελληνικά κολλέγια—σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ 2018)—προσδίδει στους αποφοίτους μας ένα επιπρόσθετο συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, διότι είναι όχι μόνον πτυχιούχοι ξένων κρατικών Πανεπιστημίων, αλλά επί πλέον έχουν φοιτήσει στο μοναδικό ελληνικό κολλέγιο με διεθνή υπόσταση και αντίστοιχο διεθνές κύρος όχι μόνον στην εξειδικευμένη πανεπιστημιακή διδασκαλία αλλά και στην ακαδημαϊκή έρευνα των διακεκριμένων καθηγητών του.

Ειδικότερα, οι φοιτητές μας βιώνουν μια μοναδική ακαδημαϊκή εμπειρία κατά την διάρκεια των σπουδών τους, είτε στο παγκοσμίου επιπέδου NYC Athens Campus στην Αθήνα—στην ίδια γειτονιά όπου δημιουργήθηκε η γνώση και ο πολιτισμός—είτε στο διεθνούς επιπέδου NYC Thessaloniki Campus, είτε στο διαμάντι του Ομίλου NYC στην καρδιά της Ευρώπης, στο UNYP Prague Campus στην Τσεχία.

Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο γνώσης, το τρίπτυχο επίγραμμα «με ρίζες στο παρελθόν, ζώντας στο παρόν και προσβλέποντας στο μέλλον» του NYC, θα αποτελέσει την διαχρονική σας πυξίδα, αρχικά για το πιό όμορφο ταξίδι της ζωής σας, το ταξίδι της πανεπιστημιακής σας γνώσης στο συναρπαστικό πολυπολιτισμικό περιβάλλον του NYC, και μετέπειτα για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου πάνω από το 90% των αποφοίτων μας καταλαμβάνουν θέσεις πλήρους απασχόλησης εντός του πρώτου εξαμήνου μετά την αποφοίτησή τους.

Προς αυτόν τον σκοπό, και εκ μέρους των καθηγητών και των διοικητικών στελεχών του NYC, σας εύχομαι καλή επιτυχία κατά το επετειακό ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Ηλίας Σ. Φούτσης, Hon PhD,

Ιδρυτής-Πρόεδρος του Ομίλου ΝΥC

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe