ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σχολή Επιστημών Υγείας και Αθλητισμού

Σχολή Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού

 

Η Σχολή Επιστημών Υγείας και Αθλητισμού του NEW YORK COLLEGE, με την εγγύηση και αξιοπιστία της Αμερικανικής και Βρετανικής ακαδημαϊκής κοινότητας, προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών για πτυχιακούς τίτλους κρατικών Πανεπιστημίων Αγγλίας και Αμερικής, τα οποία συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση σε εγκεκριμένα κέντρα ψυχικής υγείας, κοινωνικής υποστήριξης, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, επιχειρήσεις, γυμναστήρια, αθλητικά σωματεία και ομάδες, ενώσεις και οργανισμούς.

 

Σπουδές Ψυχολογίας: Με τη σφραγίδα ποιότητας κρατικών πανεπιστημίων διεθνούς κύρους, τα πτυχία στη Ψυχολογία συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εφαρμογή σε εγκεκριμένα κέντρα ψυχικής υγείας και κοινωνικής υποστήριξης, με την διαχρονική αξιοπιστία της Αμερικανικής και Βρετανικής πανεπιστημιακής κοινότητας.

 

Σπουδές στη Διαιτολογία και Διατροφολογία: To πτυχίο στη Διαιτολογία και Διατροφολογία συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με σύγχρονη τεχνολογία αιχμής, προσφέροντας στους αποφοίτους την ευκαιρία και τα εφόδια να εργασθούν στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, σε νοσοκομεία, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς, ινστιτούτα αδυνατίσματος και υγιεινής διατροφής, εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων, μικροβιολογίας, και σε ερευνητικά εργαστήρια.

 

Σπουδές στις Βιοϊατρικές Επιστήμες: To πτυχίο στη Βιοϊατρική προσφέρει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις για την υγεία του ανθρώπου και των ασθενειών, με έμφαση στην παθογένεση των ασθενειών, τον τρόπο διάγνωσης και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις.

 

Σπουδές Αθλητισμού, Άσκησης και Υγείας: Το πτυχίο στις Αθλητικές Επιστήμες – Προπονητική είναι το εναρκτήριο βήμα ενός συνόλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη θεμελιώδη ανθρώπινη λειτουργία: την κίνηση. Οι φοιτητές καλούνται να γνωρίσουν τις θεμελιώδεις διαφορές της φυσικής δραστηριότητας όπως, η απλή άσκηση, το ψυχαγωγικό παιχνίδι, την υγεία, την αποκαταστατική σωματική δραστηριότητα, τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες των αθλητικών επιστημών και της προπονητικής με την εγγύηση και αξιοπιστία της Βρετανικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

                                                

Η Ελλάδα από την αρχαιότητα ανέπτυξε την ολιστική προσέγγιση  «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» που εμπεριέχει την υγεία, την άσκηση, τη σωστή διατροφή, την ευγενή άμιλλα («εὖ ἀγωνίζεσθαι»), το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τον αγωνιστικό αθλητισμό. Ο θεμελιωτής της ορθολογικής ιατρικής Ιπποκράτης συνεχίζει να μας παροτρύνει έως σήμερα:

 

«Η θετική υγεία και οι ανθρώπινες λειτουργίες απαιτούν γνώση της πρωταρχικής σύστασης του ανθρώπου (γενετική) και των θρεπτικών συστατικών των διαφόρων τροφίμων, τόσο αυτών που παίρνουμε από την φύση όσο και εκείνων που προκύπτουν από την ανθρώπινη παρέμβαση (επεξεργασμένα τρόφιμα). Η τροφή, από μόνη της, δεν είναι αρκετή για την υγεία και την ανθρώπινη λειτουργία. Πρέπει επίσης να υπάρχει και άσκηση (προπόνηση), με μορφή, διάρκεια, ένταση και συχνότητα. Με την έλλειψη τροφής και/ή σωστής άσκησης, το σώμα θα εξασθενίσει θα αρρωστήσει και δεν θα μεγαλουργήσει».

~ Ιπποκράτης (480 π.Χ.).

Προγράμματα Υγείας & Αθλητισμού

  • Προπτυχιακά

  • Μεταπτυχιακά

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe