ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες
*Ημερομηνία Γέννησης

Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία


Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Counselling and Positive Psychology του University of Bolton είναι ένα πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, διάρκειας 18 μηνών, το οποίο περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη μελέτη επιλεγμένων τομέων της συμβουλευτικής και της θετικής ψυχολογίας σε προχωρημένο επίπεδο, καθώς και την απόκτηση προηγμένων επαγγελματικών πρακτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων.

Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν τη θεωρία, την έρευνα και την πρακτική της Θετικής Ψυχολογίας, τη θεραπευτική συμβουλευτική και τις ερευνητικές μεθόδους για τη συμβουλευτική και το coaching. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 120 ώρες εποπτευόμενης κλινικής πρακτικής.  Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που μαθαίνουν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Θετικής Ψυχολογίας, σε περιβάλλοντα υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.

Οι απόφοιτοι μπορούν να γίνουν μέλη της Βρετανικής Ένωσης για τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (BACP), της Διεθνούς Ένωσης Θετικής Ψυχολογίας και της Ελληνικής Ένωσης Θετικής Ψυχολογίας (κατόπιν ατομικής αίτησης).

Ανακάλυψε περισσότερα πτυχία στη σχολή επιστημών υγείας και αθλητισμού

Δες εδώ το πρόσφατο Webinar

 


Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα

 • Καριέρα

 • Καθηγητές

 • Newsletter

 • Testimonial

 • Magazine

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 • Θεραπευτική Συμβουλευτική
 • Θεμέλια της Θετικής Ψυχολογίας
 • Η θετική ψυχολογία στην Πράξη
 • Εποπτευόμενη Συμβουλευτική Πρακτική 1
 • Ποιοτική έρευνα
 • Μέθοδοι έρευνας για τη Συμβουλευτική και το Coaching
 • Διατριβή Θετικής Ψυχολογίας.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η ευελιξία του, καθώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα, ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να συνδυάζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές με την εργασία τους. Όλα τα μαθήματα παραδίδονται στην αγγλική γλώσσα.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι φοιτητές πρέπει να έχουν:

 • Καλό επίπεδο αγγλικών (IELTS 6.0 και άνω).
 • Πτυχίο Bachelor στην Ψυχολογία ή σε συναφή τομέα, με βαθμό 2,1 ή ανώτερο (όσοι έχουν βαθμό 2,2 μπορεί να γίνουν δεκτοί μετά από επιτυχή συνέντευξη).
 • Εμπειρία σε υποστηρικτική ιδιότητα σε ρόλους ατομικής βοήθειας.
 • Δύο ικανοποιητικές συστάσεις (μία ακαδημαϊκή και μία από τον εργοδότη / οργανισμό εθελοντισμού).
 • Τα προσόντα συμβουλευτικής θα αποτελέσουν πρόσθετο πλεονέκτημα, αλλά όχι απαραίτητη προϋπόθεση.

Καριέρα

Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την πρακτική και να διευκολύνει την εύρεση απασχόλησης και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας στη συμβουλευτική και τη θετική ψυχολογία σε χώρους υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.

"Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική και τη Θετική Ψυχολογία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ικανότητες από δύο επιστημονικούς κλάδους και, συνεπώς, την ευκαιρία να έχουν μια μεγάλη ποικιλία εργασιακών ρόλων στην πρακτική, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις κυβερνητικές υπηρεσίες."

Marsha Koletsi, CPsychol, AFBPsS Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια και Διαπιστευμένη Επόπτρια της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

"Η ικανότητα των αποφοίτων να παρέχουν συμβουλευτική βασισμένη στη θετική ψυχολογία, θα τους καταστήσει ιδιαίτερα επιλέξιμους στην ελληνική αγορά, η οποία έχει ήδη δεχτεί και χρειάζεται περισσότερους επαγγελματίες θετικής ψυχολογίας".

Δρ. Αγαθή Λακιώτη, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

Testimonial

University of Bolton link tutor testimonial

As the link tutor for the Msc Counselling and Positive Psychology we are proud of the ongoing partnership with New York College in Athens. The course in Athens closely echoes the course at the University of Bolton which delivers a range of modules relating to therapeutic approaches, counselling, supervised practice and positive psychology. During a visit in May, the partnership reviewed the delivery of the course and found it to be thoroughly enjoyed by both staff and students across both campus'. We are looking forward to continuing our work together and developing the course.

Charlotte Conn (MBACP, FHEA, Msc, PGCert, PGDip, Bsc) Link, Senior Lecturer in Psychology and Programme Lead for Msc Counselling and Positive Psychology, School of Psychology, University of Bolton.


 

Μαρτυρία Φοιτήτριας

"Έχοντας σπουδάσει Αγγλικά στο Πανεπιστήμιο του Westminster και Κλασσικές και Νεοελληνικές Σπουδές στο King's College London (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), ολοκληρώνοντας το CELTA στο International House στο Λονδίνο, μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Thames Valley University και στο CIOL (Chartered Institute of Linguists), εργάζομαι στον τομέα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας για πάνω από 30 χρόνια ως καθηγήτρια, εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών, μεταφράστρια, σύμβουλος ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού, προφορική εξετάστρια και συντονίστρια για φορείς απονομής που υπόκεινται σε κανονιστικές ρυθμίσεις OFQUAL.

Το 2018 συνίδρυσα την PACE (νυν B.E.S.A.) εκπροσωπώντας και εκτελώντας προγράμματα για το CIOL, το Coventry University, το INTESOL και το EDEN fifty-one. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπούμε και προωθούμε στην Ελλάδα τις πιστοποιήσεις VTCT UK Qualifications στον τομέα των ESOL και άλλων πιστοποιήσεων. Μετά την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με τον αείμνηστο καθηγητή Κατσανέβα, ανέπτυξα περαιτέρω ενδιαφέρον για τον τομέα της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας και αποφάσισα να παρακολουθήσω το πρόγραμμα MSc in Counselling and Positive Psychology στο New York College από το οποίο αποφοίτησα το καλοκαίρι του 2023.

Οι προσδοκίες μου για αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπληρώθηκαν και ξεπεράστηκαν, καθώς συνάντησα καθηγητές που είχαν ένα άρτιο και εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και το περιβάλλον ήταν υποστηρικτικό ειδικά για τους ώριμους φοιτητές που πιστεύουν στη δια βίου μάθηση. Από την πλευρά μου, το Τμήμα Ψυχολογίας του New York College συστήνεται ανεπιφύλακτα ως ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα βοηθήσει κάθε άτομο να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο των δυνατοτήτων του.

Τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι με βοήθησαν σε αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι!"

Maria Alafogianni

Graduate of University of Bolton at New York College in Athens

MSc Counselling and Positive Psychology

B.E.S.A CEO & Founder

VTCT UK Qualifications Representative

Magazine

Click εδώ > Psychology

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 • Οδηγεί σε επαγγελματικά προσόντα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
 • Θα αποκτήσετε πρακτική επάρκεια στη συμβουλευτική και τις ψυχοθεραπείες για κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος, στρες, τραύμα.
 • Θα λάβετε υψηλής ποιότητας κλινική εποπτεία και θα συμπληρώσετε 120 ώρες πρακτικής άσκησης στον τομέα της συμβουλευτικής, της ψυχοθεραπείας και της θετικής ψυχολογίας.
 • Αυτό το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης, διάρκειας 18 μηνών, μπορεί να συνδυαστεί με την εργασία - τα μαθήματα γίνονται μόνο τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα.
 • Δύο προσλήψεις ανά έτος, τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο.
 • Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν με διδακτορικό στην Ψυχολογία.

UNIVERSITY OF BOLTON, U.K.


Το κρατικό πανεπιστήμιο του UNIVERSITY OF BOLTON εδρεύει στην περιοχή του Greater Manchester της Αγγλίας με ιστορία από το 1824. Σύμφωνα με την Guardian (Best UK Universities 2022 – rankings), το UNIVERSITY OF BOLTON διαβαθμίστηκε στη 12η θέση μεταξύ όλων των Βρετανικών Πανεπιστημίων όσον αφορά στο κριτήριο ικανοποίησης των σπουδαστών από το επίπεδο διδασκαλίας (satisfied with teachers) και επιπλέον, όσον αφορά στη γενική κατάταξη (Guardian score), αναβαθμίστηκε κατά 4 θέσεις, στην 46η θέση μεταξύ όλων των Βρετανικών Πανεπιστημίων για το 2021-2022. Πρόσφατα το BBC ανέδειξε το UNIVERSITY OF BOLTON, ως πρότυπο για τα Πανεπιστήμια της Βρετανίας, σχετικά με τις προδιαγραφές λειτουργίας του για την ασφάλεια των φοιτητών από την πανδημία Covid-19 https://fb.watch/7z91qjfI7J/ και η Υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Michelle Donelan, από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, αναφέρθηκε στην «καταπληκτική δουλειά που κάνει το Πανεπιστήμιο»: https://fb.watch/7ziulS3_8t/ Tο New York College έχει σύμβαση franchise agreement σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και το πτυχίο που θα λάβετε στο τέλος των σπουδών σας απονέμεται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe