ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες
*Ημερομηνία Γέννησης

Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία


Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Counselling and Positive Psychology του University of Bolton είναι ένα πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, διάρκειας 18 μηνών, το οποίο περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη μελέτη επιλεγμένων τομέων της συμβουλευτικής και της θετικής ψυχολογίας σε προχωρημένο επίπεδο, καθώς και την απόκτηση προηγμένων επαγγελματικών πρακτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων.

Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν τη θεωρία, την έρευνα και την πρακτική της Θετικής Ψυχολογίας, τη θεραπευτική συμβουλευτική και τις ερευνητικές μεθόδους για τη συμβουλευτική και το coaching. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 120 ώρες εποπτευόμενης κλινικής πρακτικής.  Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που μαθαίνουν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Θετικής Ψυχολογίας, σε περιβάλλοντα υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.

Οι απόφοιτοι μπορούν να γίνουν μέλη της Βρετανικής Ένωσης για τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (BACP), της Διεθνούς Ένωσης Θετικής Ψυχολογίας και της Ελληνικής Ένωσης Θετικής Ψυχολογίας (κατόπιν ατομικής αίτησης).


Λεπτομέρειες
 • Testimonial

 • Πρόγραμμα

 • Καριέρα

 • Καθηγητές

 • Newsletter

Testimonial

Μαρτυρία Φοιτήτριας

"Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην επικεφαλής του προγράμματός μου, Δρ. Svensson, για όλη τη βοήθειά της και το χρόνο που αφιέρωσε, συμβουλεύοντας και υποστηρίζοντάς με στην αρχή του μεταπτυχιακού μου, και καθ' όλη τη διάρκειά του, όποτε αντιμετώπιζα οποιοδήποτε εμπόδιο ή πρόκληση. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι φοιτήτρια του MSc στη Συμβουλευτική και τη Θετική Ψυχολογία στο New York College. Μου αρέσουν πολύ οι σπουδές μου και, επιπλέον, αγαπώ τους καθηγητές μου. Η κα Σαχπέρογλου, η οποία έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ψυχολογία Υγείας, καθώς και πολυετή διδακτική εμπειρία, δίδαξε την πρώτη μας ενότητα "Θεραπευτική Συμβουλευτική". Αυτή παρείχε μια εξαιρετική θεωρητική βάση καθώς και βιωματική μάθηση μέσω παιχνιδιού ρόλων, που ήταν η πρώτη ευχάριστη έκπληξη. Θαυμάζω την ικανότητά της να ενθουσιάζει τους φοιτητές της και να μεταδίδει τη μάθηση. Θαυμάζω επίσης τη Δρ. Varela με την πλούσια εμπειρία της (τα δύο μεταπτυχιακά της και το διδακτορικό της στη Γνωστική Ψυχολογία από το UCL) και τον τρόπο με τον οποίο μας καθοδήγησε και μας ενέπνευσε με ψυχολογικές ερευνητικές μεθόδους.  Ποτέ άλλοτε δεν είχα το προνόμιο να διδαχθώ από τόσο υψηλού επιπέδου καθηγητές!"

Alla Veremchuk

Φοιτήτρια του MSc Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία 2021-22

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 • Θεραπευτική Συμβουλευτική
 • Θεμέλια της Θετικής Ψυχολογίας
 • Η θετική ψυχολογία στην Πράξη
 • Εποπτευόμενη Συμβουλευτική Πρακτική 1
 • Ποιοτική έρευνα
 • Μέθοδοι έρευνας για τη Συμβουλευτική και το Coaching
 • Διατριβή Θετικής Ψυχολογίας.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η ευελιξία του, καθώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα, ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να συνδυάζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές με την εργασία τους. Όλα τα μαθήματα παραδίδονται στην αγγλική γλώσσα.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι φοιτητές πρέπει να έχουν:

 • Καλό επίπεδο αγγλικών (IELTS 6.0 και άνω).
 • Πτυχίο Bachelor στην Ψυχολογία ή σε συναφή τομέα, με βαθμό 2,1 ή ανώτερο (όσοι έχουν βαθμό 2,2 μπορεί να γίνουν δεκτοί μετά από επιτυχή συνέντευξη).
 • Εμπειρία σε υποστηρικτική ιδιότητα σε ρόλους ατομικής βοήθειας.
 • Δύο ικανοποιητικές συστάσεις (μία ακαδημαϊκή και μία από τον εργοδότη / οργανισμό εθελοντισμού).
 • Τα προσόντα συμβουλευτικής θα αποτελέσουν πρόσθετο πλεονέκτημα, αλλά όχι απαραίτητη προϋπόθεση.

Καριέρα

Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την πρακτική και να διευκολύνει την εύρεση απασχόλησης και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας στη συμβουλευτική και τη θετική ψυχολογία σε χώρους υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.

"Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική και τη Θετική Ψυχολογία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ικανότητες από δύο επιστημονικούς κλάδους και, συνεπώς, την ευκαιρία να έχουν μια μεγάλη ποικιλία εργασιακών ρόλων στην πρακτική, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις κυβερνητικές υπηρεσίες."

Marsha Koletsi, CPsychol, AFBPsS Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια και Διαπιστευμένη Επόπτρια της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

"Η ικανότητα των αποφοίτων να παρέχουν συμβουλευτική βασισμένη στη θετική ψυχολογία, θα τους καταστήσει ιδιαίτερα επιλέξιμους στην ελληνική αγορά, η οποία έχει ήδη δεχτεί και χρειάζεται περισσότερους επαγγελματίες θετικής ψυχολογίας".

Δρ. Αγαθή Λακιώτη, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 • Οδηγεί σε επαγγελματικά προσόντα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
 • Θα αποκτήσετε πρακτική επάρκεια στη συμβουλευτική και τις ψυχοθεραπείες για κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος, στρες, τραύμα.
 • Θα λάβετε υψηλής ποιότητας κλινική εποπτεία και θα συμπληρώσετε 120 ώρες πρακτικής άσκησης στον τομέα της συμβουλευτικής, της ψυχοθεραπείας και της θετικής ψυχολογίας.
 • Αυτό το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης, διάρκειας 18 μηνών, μπορεί να συνδυαστεί με την εργασία - τα μαθήματα γίνονται μόνο τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα.
 • Δύο προσλήψεις ανά έτος, τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο.
 • Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν με διδακτορικό στην Ψυχολογία.

UNIVERSITY OF BOLTON, U.K.


Το κρατικό πανεπιστήμιο του UNIVERSITY OF BOLTON εδρεύει στην περιοχή του Greater Manchester της Αγγλίας με ιστορία από το 1824. Σύμφωνα με την Guardian (Best UK Universities 2022 – rankings), το UNIVERSITY OF BOLTON διαβαθμίστηκε στη 12η θέση μεταξύ όλων των Βρετανικών Πανεπιστημίων όσον αφορά στο κριτήριο ικανοποίησης των σπουδαστών από το επίπεδο διδασκαλίας (satisfied with teachers) και επιπλέον, όσον αφορά στη γενική κατάταξη (Guardian score), αναβαθμίστηκε κατά 4 θέσεις, στην 46η θέση μεταξύ όλων των Βρετανικών Πανεπιστημίων για το 2021-2022. Πρόσφατα το BBC ανέδειξε το UNIVERSITY OF BOLTON, ως πρότυπο για τα Πανεπιστήμια της Βρετανίας, σχετικά με τις προδιαγραφές λειτουργίας του για την ασφάλεια των φοιτητών από την πανδημία Covid-19 https://fb.watch/7z91qjfI7J/ και η Υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Michelle Donelan, από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, αναφέρθηκε στην «καταπληκτική δουλειά που κάνει το Πανεπιστήμιο»: https://fb.watch/7ziulS3_8t/ Tο New York College έχει σύμβαση franchise agreement σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και το πτυχίο που θα λάβετε στο τέλος των σπουδών σας απονέμεται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe