ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Παράλληλη Φοίτηση: Η Στρατηγική Επιλογή Ενός Φοιτητή για Μια Διαδρομή Επιτυχίας


15 February 2024
Παράλληλη Φοίτηση: Η Στρατηγική Επιλογή Ενός Φοιτητή για Μια Διαδρομή Επιτυχίας

Η παράλληλη φοίτηση αποτελεί μια διαδικασία που συνδυάζει την ακαδημαϊκή προσπάθεια με την επαγγελματική ανάπτυξη, επιτρέποντας σε φοιτητές να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες. Φοιτητές όπως εγώ, αποφασίζουν να αναζητήσουν αυτήν την πρόκληση για διάφορους λόγους.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο συνεργαζόμενο Γαλλικό Πανεπιστήμιο του New York College, Universite Toulouse 1 Capitole και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα βιοτεχνολογίας, επέλεξα να επεκτείνω τις σπουδές μου και με ταχύρρυθμα προγράμματα που συνθέτουν ένα πιο ανταγωνιστικό βιογραφικό. Παρακολουθώ μαθήματα στη λογιστική με ειδίκευση σε Financial Markets στο YALE UNIVERSITY και ένα Computing Diploma στο HARVARD UNIVERSITY. Ταυτόχρονα με τις σπουδές μου, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ τον ελεύθερο μου χρόνο με εργασία σε μια εταιρία πληροφορικής ενώ δημιούργησα τρεις δικές μου επιχειρήσεις eCommerce, τις οποίες πούλησα πρόσφατα. Αυτή η πολυσύνθετη εμπειρία μου έδωσε την ευκαιρία να διευρύνω τις γνώσεις μου σε πολλούς τομείς, παράλληλα με τις σπουδές μου.

Στο πλαίσιο της παράλληλης φοίτησης, αναζήτησα εξαρχής να επεκτείνω τις γνώσεις μου και να εξοικονομήσω χρόνο στις σπουδές μου σε δύο διαφορετικούς κλάδους που συνδέονται στενά, ώστε να αποκομίσω οφέλη στο μέλλον. Η παράλληλη αυτή προσπάθεια μου έχει ήδη φέρει θετικά αποτελέσματα, επιτρέποντάς μου να ανταποκριθώ αποτελεσματικά σε προκλήσεις και ευκαιρίες που εμφανίζονται ενώ είμαι ακόμα στα αρχικά στάδια της ακαδημαϊκής μου πορείας.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Τουλούζης στο New York College, δεν περιορίζεται μόνο στη θεωρητική κατάρτιση αλλά επεκτείνεται και σε πρακτικές ικανότητες. Επιπρόσθετα, η αναγνώριση του πτυχίου ως επαγγελματικά ισοδύναμο με αυτά των Ελληνικών κρατικών πανεπιστημίων, μου έδωσε τη δυνατότητα να λάβω συμμετοχή σε πολλά διεθνή προγράμματα ως φοιτητής.

Οι δυνατότητες που παρέχει το New York College στο πλαίσιο της παράλληλης φοίτησης είναι ανεκτίμητες. Το περιβάλλον του είναι υποδειγματικό, ενθαρρύνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Οι δραστηριότητες και τα clubs που προσφέρονται συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των φοιτητών, ενώ το Career Day παρέχει σημαντική υποστήριξη στην εύρεση εργασίας. Η στενή σχέση με τους καθηγητές συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη των γνώσεων και στην προετοιμασία μας για το μέλλον.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των εμπειριών είναι η απόκτηση γνώσεων, η επέκταση του δικτύου μας και η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Στο μέλλον, σκοπεύω να συνδυάσω την εκπαίδευσή μου και τις επαγγελματικές μου προτιμήσεις, επιδιώκοντας μια σταδιοδρομία που θα συνδυάζει τον εκπαιδευτικό ρόλο και τον επαγγελματικό κλάδο του Project Management.

Μεταφέροντας την εμπειρία μου μέσα από αυτό το post, επιθυμώ να μοιραστώ με όλους το κίνητρο, την έμπνευση αλλά και την διαβεβαίωση ότι η προσήλωση και η αφοσίωση σε ό,τι τους ενδιαφέρει είναι το κλειδί της επιτυχίας για την επίτευξη των στόχων τους. Όλοι μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που προκύπτει μπροστά τους, διαμορφώνοντας έτσι μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe