.png)
Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Το τριετές πανεπιστημιακό πρόγραμμα για το πτυχίο (LICENCE MENTION) του κρατικού Πανεπιστημίου Toulouse 1 Capitole της Γαλλίας, με ειδικότητα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με σπουδές εξ ολοκλήρου στο NEW YORK COLLEGE στην Ελλάδα, διδάσκεται στην Ελληνική και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν αναλυτικές ικανότητες και παράλληλα τις τεχνικές και διαπροσωπικές δεξιότητες που θα χρειαστούν στο κόσμο των επιχειρήσεων, της έρευνας και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και να παρέχει μια στέρεα κατανόηση της θεωρίας της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Management).
Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν ένα ισχυρό αναλυτικό υπόβαθρο στη Στατιστική, τα Μαθηματικά, τις νέες τεχνολογίες, τις μεθόδους λήψεως αποφάσεων, τα Οικονομικά καθώς και τα Νομικά πλαίσια και μια εις βάθος κατανόηση εννοιών και θεμάτων που σχετίζονται με ποικίλα πεδία που περιλαμβάνει η διοίκηση όπως η ηγεσία, ο σχεδιασμός, η στελέχωση και η οργάνωση. Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν συστηματική γνώση των αρχών του Management, οι οποίες σχετίζονται με όλες τις δραστηριότητες του συντονισμού ανθρώπων και της διάθεσης πόρων με τον καλύτερο τρόπο ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητοί στόχοι κάθε οργανισμού.
Λεπτομέρειες
Newsletter
Πρόγραμμα Σπουδών
Καριέρα
Καθηγητές
Newsletter
Πρόγραμμα Σπουδών
1ο έτος
- Οικονομικές Επιστήμες Ι
- Γενική Λογιστική
- Ευρωπαϊκοί Θεσμοί
- Νομικά Πλαίσια Ι
- Management I
- Μαθηματικά I
- Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Ι
- Business English Ι
- Νομικά Πλαίσια ΙΙ
- Οικονομικές Επιστήμες ΙΙ
- Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης ΙΙ
- Business English II
- Μαθηματικά ΙΙ
- Διεθνείς θεσμοί
- Κοινωνιολογία
- Προσομοίωση Επίπεδο Ι
2ο έτος
- Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης ΙΙΙ
- Μάνατζμεντ II
- Νομικά Πλαίσια ΙΙΙ
- Business English III
- Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο
- Χρηματοοικονομικά για Επιχειρήσεις
- Βιομηχανική Στρατηγική και Οικονομία
- Διαχείριση έργου
- Μάνατζμεντ III
- Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης ΙV
- Νομικά Πλαίσια IV
- Στατιστική Ι
- Διεθνές Δίκαιο
- Πιθανότητες και Επιχειρησιακή Έρευνα
- Business English IV
- Προσομοίωση Επίπεδο ΙΙ
3ο έτος
- Μακροοικονομία
- Στρατηγική οργανισμών
- Διαχείριση ατόμων-Ανθρώπινο Δυναμικό
- Εμπορικό Δίκαιο
- Κοινωνικό Δίκαιο
- Έλεγχος διαχείρισης
- Μάρκετινγκ
- Business English V
- Μαθηματικά ΙΙΙ
- Στατιστική ΙΙ
- Δίκαιο Εταιρειών
- Λογιστική Επιχειρήσεων
- Πολιτική Επενδύσεων
- Μικροοικονομία
- Φορολογικό Δίκαιο
- Business English VI
- Προσομοίωση Επίπεδο ΙΙΙ
- Πρακτική & Project
Διάρκεια
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 έτη στα Ελληνικά.
Καριέρα
Οι απόφοιτοι ειδικοτήτων σχετικών με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων σταδιοδρομούν είτε ως στελέχη διαφόρων δραστηριοτήτων σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, παραγωγής προϊόντων, τράπεζες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε υπηρεσίες ευρωπαϊκών οργανισμών, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Καθηγητές
Ακαδημαϊκή Συντονίστρια Προγράμματος Isabelle Solé: Η κα Solé έλαβε το διδακτορικό της από το Université Toulouse 1 Capitole της Γαλλίας. Το 2000 προσχώρησε στην Σχολή του Πανεπιστημίου Toulouse 1 Capitole. Από το 2004, η Isabelle είναι ακαδημαϊκή διευθύντρια του προγράμματος Bachelor's in Management που προσφέρεται από το Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (IAE) του Université Toulouse 1 Capitole. Η έρευνά της επικεντρώνεται στη διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων.
Καθηγητές:
Δρ. Ιάκωβος Αράπογλου: Διακεκριμένος επιστήμονας, ο κος Αράπογλου είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Διεθνή Οικονομία, με μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις, MPhil στα Οικονομικά και πτυχίο Κοινωνιολογίας από το City University της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Μετά από επιτυχημένη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στις Η.Π.Α. σε ιδρύματα όπως το Lehman College, το Hunter College και το Grand Valley State University, ο κος Αράπογλου εντάχθηκε στο New York College το 1995 και από τότε έχει γίνει πολύτιμος μέλος της ακαδημαϊκής του κοινότητας.
Βασιλική Τσίνα: Η κυρία Τσίνα είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δικηγόρος παρ’εφέταις, και έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα με τη νομική της καριέρα, η κα Τσίνα έχει μεγάλη εμπειρία ως λέκτορας στον τομέα του Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και της Ηθικής και είναι από τα παλαιότερα μέλη της Σχολής μας, διδάσκοντας στο New York College από το 1997.
Δρ. Βασίλειος Σκιάνης: Ο Δρ. Σκιάνης είναι πτυχιούχος Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και διδάκτορας στην Οικονομική Περιβάλλοντος και Πολιτική Επιστήμη από το London School of Economics (LSE). Είναι επίσης ερευνητής και συμμετέχει στη διοργάνωση διεθνών ακαδημαϊκών διασκέψεων με το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας Αθηνών (ATINER). Ο Δρ. Σκιάνης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά (πρόγραμμα FP7 και H2020 της ΕΕ) και συμβουλευτικά προγράμματα. Είναι ο διευθυντής των Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων του New York College.
Δρ. Κωνσταντίνα-Κυβέλη Διαρεμέ (Διδακτορική Υποψήφια): Η Δρ. Διαρεμέ ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο WebGIS (Web Geographic Information Systems) στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Α.Π.Α. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το WebGIS, εξατομικευμένες / ομαδικές εκδρομές και βελτιστοποίηση περιηγήσεων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, το πρώτο στην Γεωπληροφορική με στόχο την «Εξατομικευμένα υπαίθρια ταξίδια (εκδρομές): τεχνικές σχεδιασμού διαδρομών και αλγορίθμων» και το δεύτερο στην Αγροτική Οικονομία και Αγροτική Ανάπτυξη Αγρονομίας. Έχει επίσης συμμετάσχει στο πρόγραμμα e-Learning των Ελληνικών Ανοιχτών Μαθημάτων, αφιερωμένο στην προσαρμογή των μαθημάτων που διδάσκονται στα Ελληνικά Ινστιτούτα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.
Μάκης Πατσώνης: Ο κ. Πατσώνης ξεκίνησε την καριέρα του διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Mobil και η BP που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποστολές σε όλη την Ευρώπη. Ασχολήθηκε με την εφαρμογή SAP σε πολυεθνικά περιβάλλοντα. Το πεδίο εξειδίκευσής του είναι ο έλεγχος, οι εσωτερικοί έλεγχοι, η ανάλυση κινδύνου, η αναδιοργάνωση και βελτιστοποίηση της διαδικασίας. Στην Ελλάδα εργάστηκε στο ΕΛΠΕ ως διευθυντής λογιστικού ελέγχου. Εντάχθηκε στη NYC το 2016. Διδάσκει Ναυτιλιακό management, Διαχείριση Ελέγχου, Επιχειρησιακή Στρατηγική και Διαχείριση Μικρών Επιχειρήσεων. Προσφέρει την εμπειρία της πραγματικής οικονομίας ως συμπλήρωμα στην ακαδημαϊκή του εκπαίδευση. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίο MBA από το Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ.
Κωνσταντίνα Σαρδίνη: Η κα Σαρδίνη έγινε Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων στο New York College το 2018. Είναι επίσης υποψήφια Διδάκτωρ στην Οργανωτική Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Ηγεσία, ενώ έχει αναπτύξει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της Επικοινωνίας, της Εταιρικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης. Έχει ολοκληρώσει όλες τις σπουδές της στις ΗΠΑ με πτυχίο Επικοινωνίας και μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιχειρηματική Επικοινωνία. Έλαβε πλήρη υποτροφία στην ηλικία των 23 ετών, ως βοηθός διδασκαλίας στην επικοινωνία και τη δημόσια ομιλία. Εργάστηκε επίσης για διαφημιστικό γραφείο ως Διευθύντρια Υπηρεσίας Λογαριασμού / Πελάτη στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.
Νένα Γκόρου: Η Κυρία Γκόρου είναι μέλος του New York College από το 2012 και διδάσκει μαθήματα μαθηματικών. Διετέλεσε καθηγήτρια Μαθηματικών Υψηλού Επιπέδου επί έντεκα χρόνια στην Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας και στην Τεχνική Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Από το 2012 εργάζεται στο κολλέγιο ως Ακαδημαϊκός Σύμβουλος. Από το 2017 είναι επικεφαλής των Ακαδημαϊκών Συμβούλων. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες για τα μαθηματικά και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της Ένωσης Ελλήνων Μαθηματικών. Έχει λάβει 3 φορές το Αριστείο Διδασκαλίας στο Κολλέγιο. Έχει διδάξει τα μαθήματα της Άλγεβρας, των Διακριτών Μαθηματικών, του Μαθηματικού Λογισμού, της Τριγωνομετρίας, των Πεπερασμένων Μαθηματικών, της Ιστορίας των μαθηματικών και επί του παρόντος διδάσκει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Θεωρία Πιθανοτήτων.
Αρετή Πιφέα-Μιστριώτη: Η κυρία Πιφέα-Μιστριώτη εργάζεται ως καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας για περισσότερο από εικοσιπέντε χρόνια, και έχει αποκτήσει ανεκτίμητη εμπειρία με σπουδαστές διάφορων ηλικιών και εθνικοτήτων. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ινστιτούτα ξένων γλωσσών, όπου, επί δεκαοχτώ χρόνια, προετοίμαζε μαθητές για τις εξετάσεις διεθνών φορέων για απόκτηση πτυχίων (Cambridge, Michigan). Στη συνέχεια εργάστηκε για δέκα χρόνια σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο. Από τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το NEW YORK COLLEGE, στο οποίο διδάσκει Γενικά και Εμπορικά Αγγλικά και προετοιμάζει τους φοιτητές για τις εξετάσεις IELTS, B2, C1, C2, και TOEIC. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας στη Μεγάλη Βρετανία σε καλοκαιρινά κολέγια. Επιπλέον, είναι εξετάστρια προφορικών εξετάσεων B1, B2, C1, C2 των φορέων ESB (Europalso) και MSU (Deree).
Δρ Αναστάσιος Λιαπάκης: Ο Δρ. Αναστάσιος Λιαπάκης σπούδασε Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ από το ίδιο Πανεπιστήμιο και ακολούθως το Διδακτορικό του στην Πληροφορική με κατεύθυνση την Ανάλυση και Διαχείριση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων. Η Διδακτορική του Έρευνα έλαβε Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Δομές Δεδομένων, στην Ανάλυση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων, στη Μηχανική της Γνώσης, στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, στις τεχνικές Μηχανικής Μάθησης, στην Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας και στην Ανάλυση Συναισθήματος σε προβλήματα που σχετίζονται με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Οικονομικά και το Μάρκετινγκ. Έχει αξιόλογο συγγραφικό έργο σε Εθνικά/Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά/Συνέδρια με κριτές και η δημοσιευμένη του έρευνα έχει λάβει σημαντικό αριθμό διεθνών ετεροαναφορών, ενώ διετέλεσε μέλος ερευνητικής ομάδας σε 3 μεγάλα ερευνητικά έργα στον τομέα της Πληροφορικής.
Αλέξανδρος Αργυρόπουλος: Ο Αλέξανδρος Αργυρόπουλος είναι καθηγητής στο New York College από το 2009, και διδάσκει αντικείμενα όπως Διεθνείς Σχέσεις και Επιχειρηματική Ηθική. Κατέχει πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες με κατεύθυνση τις Διεθνείς Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Fulbright Fellow και κάτοχος Master's από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ. Παράλληλα, είναι αναπτυξιακός σύμβουλος και εκπαιδευτής ενηλίκων, με εμπειρία σε διευθυντικές και επιτελικές θέσεις ηγετικών ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων. Από το 2008 ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση και ανάπτυξη ομάδων, βάσει της Ομαδικοαναλυτικής προσέγγισης, στην οποία εκπαιδεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας. Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε επιστημονικές εργασίες και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την ανάλυση ομάδων. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά.