ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες
*Ημερομηνία Γέννησης

Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Πτυχίο Ψυχολογίας

Πτυχίο στην Ψυχολογία


Το προπτυχιακό πρόγραμμα για το πτυχίο Ψυχολογίας του αμερικανικού πανεπιστημίου STATE UNIVERSITY OF NEW YORK / Empire State University με σπουδές εξ ολοκλήρου στο New York College στην Ελλάδα, απευθύνεται σε όσους στοχεύουν στην διεύρυνση των γνώσεων τους στον τομέα της ψυχολογίας. Για την ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης και την αποδοχή σε αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το πτυχίο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών.

Γνωσιακά Αποτελέσματα:
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών για το πτυχίο Ψυχολογίας, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να:

 • Να κατανοούν πώς αλληλεπιδρούν ο εγκέφαλος, η συμπεριφορά και το περιβάλλον- πώς οι άνθρωποι αναπτύσσουν γνωστικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα, καθώς και πώς να παρεμβαίνουν- πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους και πώς αυτές οι διαδικασίες ενσωματώνονται στην προσωπικότητα υπό διαπροσωπικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιρροές.
 • Να περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά της επιστημονικής μεθόδου, όπως αυτή εφαρμόζεται στην ψυχολογία και να ακολουθούν τον κώδικα δεοντολογίας της APA κατά τη μεταχείριση των ανθρώπινων και μη συμμετεχόντων στο σχεδιασμό, τη συλλογή δεδομένων, την ερμηνεία και την αναφορά ψυχολογικών ερευνών.
 • Να αναζητούν και να αξιολογούν επιστημονικές αποδείξεις για ψυχολογικούς ισχυρισμούς.
 • Να κατανοούν τις βασικές αξίες της ψυχολογίας.
 • Να μάθουν πώς να εφαρμόζουν τις ψυχολογικές γνώσεις, δεξιότητες και αξίες σε επαγγελματικές επιδιώξεις σε ποικίλα περιβάλλοντα.

Αποτελέσματα δεξιοτήτων:

Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης αυτού του προγράμματος, οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τις ακόλουθες δεξιότητες και αξίες:

 • Δεξιότητες αποτελεσματικής γραπτής και προφορικής επικοινωνίας.
 • Προηγμένες δεξιότητες κριτικής σκέψης και ανάλυσης.
 • Αποτελεσματικές διαπροσωπικές δεξιότητες, όπως ενσυναίσθηση, συναισθηματική νοημοσύνη, ομαδική εργασία και επίλυση συγκρούσεων.
 • Ποσοτική και ποιοτική κατάρτιση.
 • Κοινωνικοπολιτισμική και διεθνή ευαισθητοποίηση.

Ανακάλυψε περισσότερα πτυχία στη σχολή επιστημών υγείας και αθλητισμού


Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα Σπουδών

 • Καθηγητές

 • Καριέρα

 • Newsletter

 • Testimonial

Πρόγραμμα Σπουδών

Γενική Παιδεία - 30 πιστωτικές μονάδες Πρέπει να παρακολουθήσετε αυτά τα 6 μαθήματα = 18 πιστωτικές μονάδες

 1. Εισαγωγή στην Ακαδημαϊκής Ανάγνωση και Γραφή
 2. Αποτελεσματική Ανάγνωση και Γραφή
 3. Μαθηματικά
 4. Ιστορία των ΗΠΑ
 5. Βιολογία
 6. Μάθημα διαφορετικότητας (πολιτισμική ψυχολογία)

Επιλέξτε 3 από τους ακόλουθους 5 τομείς = 9 πιστωτικές μονάδες

 1. Μάθημα Κοινωνικών Επιστημών
 2. Μάθημα Δυτικού Πολιτισμού
 3. Άλλοι Παγκόσμιοι Πολιτισμοί (ή Παγκόσμιοι Πολιτισμοί)
 4. Μάθημα Ανθρωπιστικών Επιστημών
 5. Μάθημα Τεχνών

Επιλέξτε 1 μάθημα από οποιαδήποτε κατηγορία = 3 πιστωτικές μονάδες, μάθημα επιλογής Γενικής Παιδείας

Μαθήματα Κατεύθυνσης του Empire State University - 32 πιστωτικές μονάδες

 1. Γνωστική Ψυχολογία
 2. Εγκέφαλος & Συμπεριφορά (προαπαιτούμενο: Βιολογική Ψυχολογία)
 3. Μέθοδοι έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες (προαπαιτούμενο: Στατιστική για την Ψυχολογία)
 4. Πολιτισμική Ψυχολογία
 5. Πρακτική άσκηση στο πεδίο, Ερευνητική πρακτική άσκηση, Συμβουλευτική πρακτική άσκηση
 6. Ψυχοπαθολογία (προαπαιτούμενο: Βιολογική Ψυχολογία)

Προαπαιτούμενα: Προσανατολισμός στο New York College

 1. Εισαγωγή στην Ψυχολογία
 2. Γεροντολογία
 3. Εισαγωγή στην Ανθρώπινη Ανάπτυξη
 4. Θεωρίες της Προσωπικότητας
 5. Βιολογική Ψυχολογία (προαπαιτούμενο: Βιολογία)
 6. Ψυχολογικές Δοκιμασίες
 7. Κοινωνική Ψυχολογία
 8. Στατιστική για τις Κοινωνικές Επιστήμες
 9. Ιστορία και Συστήματα της Ψυχολογίας

Πιστωτικές μονάδες επιλεγόμενων μαθημάτων (3 ή 4 πιστωτικές μονάδες)

 • Μάθηση και Μνήμη
 • Ψυχολογία των Μέσων Ενημέρωσης
 • Δυτικός Πολιτισμός & Ανθρώπινη Ανάπτυξη
 • Ψυχολογία της Γήρανσης
 • Εισαγωγή σε θέματα Φυλής, Τάξης και Φύλου
 • Ανθρώπινες Ιδιαιτερότητες
 • Θετική Ψυχολογία
 • Προσκόλληση σε όλη τη Διάρκεια της Ζωής
 • Τραύμα & Διαταραχές που Σχετίζονται με το Στρες
 • Ανάπτυξη & Νόημα του Παιχνιδιού
 • Εκπαιδευτική Ψυχολογία
 • Ανάπτυξη της Ταυτότητας Φύλου
 • Ψυχολογία της Υγείας
 • Πειθώ
 • Οργανωσιακή Συμπεριφορά
 • Ψυχοκοινωνικά Θέματα Εγκληματολογικής Συμπεριφοράς
 • Εθισμός
 • Εξελικτική Ψυχολογία
 • Συμβουλευτική Ψυχολογία

Διάρκεια

To συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών είναι 4ετούς πλήρους φοίτησης. Οι φοιτητές εναλλακτικά μπορούν να διαλέξουν να το πραγματοποιήσουν με μερική φοίτηση σπουδών.

Καριέρα

Το πρόγραμμα ψυχολογίας είναι απαιτητικό και ευέλικτο, προσφέροντας ένα στέρεο υπόβαθρο για μια σειρά από μελλοντικές επαγγελματικές και εκπαιδευτικές επιλογές. Το πτυχίο αυτό παρέχει μια στέρεη βάση για μία πληθώρα ειδικοτήτων στον τομέα της Ψυχολογίας ιδιαίτερα σε εκείνους τους φοιτητές που σκοπεύουν να ενταχθούν άμεσα στο εργατικό δυναμικό.  

Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν το προπτυχιακό πρόγραμμα του NYC/Empire State University μπορούν να ακολουθήσουν πολλές επιλογές σταδιοδρομίας, όπως: ψυχολόγος, ειδικός παιδικής φροντίδας, ειδικός μαθησιακών δυσκολιών, ειδικός ανθρώπινων υπηρεσιών, αναλυτής προσωπικού και ειδικός ψυχομετρικής ανάπτυξης.

Testimonial

"To Νew York College, πάνω απ’ όλα ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να διαλέξω από μία ποικιλία ειδικοτήτων, επιτρέποντας μου να επιτύχω τους στόχους μου και προσφέροντας μου παράλληλα τη δυνατότητα για ένα λαμπρό μέλλον. Το κολλέγιο παρέχει τα μέσα και την υποστήριξη ώστε να μπορέσουν όλοι να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να γίνουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Από τη στιγμή εισόδου στις εγκαταστάσεις, αισθάνεσαι ξεχωριστός και ευπρόσδεκτος. Το διοικητικό προσωπικό είναι πάντα εκεί, και σας καλωσορίζει με ένα ζεστό χαμόγελο, βοηθώντας σας με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Και το κάνει! Το πολύ έμπειρο διδακτικό προσωπικό είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει στη λήψη των σωστών βημάτων που πρέπει να κάνετε για να ακολουθήσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας. Με την καθοδήγησή τους, την υπομονή τους, την καλοσύνη και τη συνεργασία τους καταφέρνετε να κάνετε πραγματικότητα ό,τι επιθυμείτε. Για κάποιους, μπορεί να φαίνεται απλός και σχετικά εύκολος ο δρόμος προς την αποφοίτηση και την επίτευξη των στόχων τους. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές, στη πορεία, που τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι εκπαιδευτικοί και οι Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι, όμως, είναι πάντα εκεί τις δύσκολες αυτές στιγμές. Είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν και να σας βοηθήσουν να πάρετε τον χρόνο σας ή να επιβραδύνετε τις σπουδές σας, εάν είναι απαραίτητο. Δεν είστε μόνοι σας! Μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές ωριμάζουμε και αναπτύσσουμε σθένος για μελλοντικές προκλήσεις. Μπορεί κανείς να μάθει πολλά σε αυτό το κολλέγιο.

Αυτό που διακρίνει και χαρακτηρίζει το New York College από τα υπόλοιπα κολλέγια είναι το πώς η εκπαίδευση διοχετεύεται στους μαθητές. Είναι ένας χώρος που παρέχει ερεθίσματα μέσω του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται σε αυτόν, από το διοικητικό προσωπικό έως τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ασκούν μια θετική επιρροή και στο τέλος σας βοηθούν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Οι καθηγητές μου με βοήθησαν να επιτύχω τους στόχους μου με την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, και συγχρόνως με δίδαξαν να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και πώς να ενεργώ και να σκέφτομαι για την επίτευξη των μελλοντικών μου στόχων. Για αυτό, τους ευχαριστώ ειλικρινά και τους σέβομαι. Τους οφείλω την επιτυχία μου και είναι πραγματικά τιμή μου που τους γνώρισα." 

Απόφοιτος Πτυχίου Ψυχολογίας, State University of New York, Empire State College

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 • Πτυχίο Bachelor of Arts (B.A.) από το αμερικανικό STATE UNIVERSITY OF NEW YORK / Empire State University. Πτυχίο από το συνεργαζόμενο Αμερικανικό Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Empire State University.
 • Το παγκοσμίου φήμης STATE UNIVERSITY OF NEW YORK είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 64 πανεπιστημιουπόλεις και 400.000 φοιτητές σε ακαδημαϊκά (προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά) προγράμματα.
 • Οι απόφοιτοι αυτού του 4ετούς πτυχίου μπορούν να αιτηθούν την ακαδημαϊκή αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΑΤΕΕΝ και οι απόφοιτοι έχουν επιτύχει την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.
 • Ευέλικτο πρόγραμμα - οι φοιτητές μπορούν να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους με βάση τους προσωπικούς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς τους στόχους, επιλέγοντας από ένα εύρος μαθημάτων για την εκπλήρωση των απαιτήσεων του πτυχίου.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών- ενισχύοντας την επαγγελματική αποκατάσταση και την αποδοχή σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.
 • Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν το προπτυχιακό πρόγραμμα του NYC/Empire State University μπορούν να ακολουθήσουν πολλές επιλογές σταδιοδρομίας, όπως (για να αναφέρουμε μερικές), ψυχολόγος, ειδικός στην παιδική φροντίδα, ειδικός στις μαθησιακές δυσκολίες, ειδικός στις ανθρώπινες υπηρεσίες, αναλυτής προσωπικού και ειδικός στην ψυχομετρική ανάπτυξη.

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK/ ESU, U.S.A.


Το κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης STATE UNIVERSITY OF NEW YORK είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες με 64 πανεπιστημιουπόλεις και 400.000 φοιτητές. Το Empire State University είναι ένα από τα 64 κολλέγια και πανεπιστήμια του STATE UNIVERSITY OF NEW YORK με περίπου 20.000 φοιτητές. Tο New York College έχει σύμβαση franchise agreement σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και το πτυχίο που θα λάβετε στο τέλος των σπουδών σας απονέμεται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe