ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες
*Ημερομηνία Γέννησης

Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Πτυχίο στις Κινηματογραφικές Σπουδές

Πτυχίο στις Κινηματογραφικές Σπουδές


Το τμήμα κινηματογραφικών σπουδών (FILM STUDIES) του NYC είναι η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που αναβάθμισε τις σπουδές κινηματογράφου σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ σε συνεργασία με το UNIVERSITY OF GREENWICH του Λονδίνου! Ιδρύθηκε πριν από είκοσι χρόνια, με ειδικότητα στη ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ενώ οι σπουδές καλύπτουν συγχρόνως όλο τον οπτικοακουστικό χώρο (σενάριο, ιστορία και αισθητική κινηματογράφου, φωτογραφία, ήχο, μοντάζ, παραγωγή, υποκριτική, κ.α.).

Είναι ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα γνώσεων και προσφέρει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα τριετές BACHELOR IN FILM STUDIES του UNIVERSITY OF GREENWICH. Το πτυχίο αυτό είναι το ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, παρέχοντας στους σπουδαστές πλήρη θεωρητική, πρακτική και τεχνική κατάρτιση για να μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις μιας επιτυχημένης καριέρας, και φυσικά όλοι οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Όλοι οι καθηγητές μας συνδυάζουν ΠΟΛΥΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ με ΥΨΗΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ, γιατί είναι όλοι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ στις ειδικότητές τους. Αυτό σημαίνει ότι παρέχουν στους σπουδαστές ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕIΣ καθοδηγώντας τους σ' όλη τη διάρκεια των σπουδών αλλά και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, στις κατευθύνσεις και απαιτήσεις μιας επιτυχημένης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ καριέρας. Διευθυντής σπουδών είναι ο σκηνοθέτης και θεωρητικός κινηματογράφου Δημήτρης Παναγιωτάτος.

Το τμήμα FILM STUDIES προσφέρει στους σπουδαστές του πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή για τις ανάγκες των ταινιών τους (κάμερες, ηχητικά μηχανήματα, φώτα, μοντάζ, κλπ.). Στη διάθεση των σπουδαστών υπάρχει βιντεοθήκη με εκατοντάδες τίτλους ταινιών, ενώ προσωπικότητες του κινηματογράφου από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο, σε όλες τις ειδικότητες, προσκαλούνται για σεμινάρια, διαλέξεις ή masterclass.


Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα Σπουδών

 • Καθηγητές

 • Καριέρα

Πρόγραμμα Σπουδών

ΕΤΟΣ Α

 • SCREEN NOW Η σκηνοθεσία σήμερα, ο κινηματογράφος τώρα. Συνδυάζοντας θεωρία και πρακτική, το μάθημα αυτό εισάγει τους σπουδαστές στην τέχνη του κινηματογράφου, προσφέροντάς τους γνώσεις και κριτική σκέψη για να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες.
 • SCREEN HISTORIES Εισαγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου, από τις αρχές της τέχνης μέχρι σήμερα. Τα κινηματογραφικά ρεύματα, οι δημιουργοί, οι ταινίες, μέσα από ένα μάθημα που στοχεύει στην ανάλυση και κατανόηση της τέχνης του κινηματογράφου.
 • STORYTELLING FOR FILM & TV Οι βασικές αρχές συγγραφής σεναρίου. Η ανάπτυξη της ιδέας, η διαμόρφωσή της σε ιστορία, η πλοκή, η οικονομία της αφήγησης, οι χαρακτήρες, οι σκηνές. Η κατανόηση της εικόνας ως μέσο αφήγησης.
 • MEDIA TECHNOLOGIES Εργαστηριακό μάθημα πρακτικών εφαρμογών κινηματογράφου. Γύρισμα μικρών σκηνών για την κατανόηση της γλώσσας του σινεμά.

ΕΤΟΣ Β

 • INDEPENDENT FILMMAKING PRACTICES Πώς η γνώση και η έμπνευση αναπληρώνουν την έλλειψη χρημάτων. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία παραγωγής ταινιών low- budget, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική επεξεργασία.
 • TRANSNATIONAL SCREENS Συνδυασμός θεωρίας και πράξης για την κατανόηση του κινηματογραφικού ύφους, του στιλ, και γενικότερα της προσωπικότητας του σκηνοθέτη-δημιουργού. Πρακτικές εφαρμογές.
 • WRITING FOR THE SCREEN Εργαστηριακό μάθημα σεναρίου που εμβαθύνει και εξελίσσει τις τεχνικές αφήγησης μέσα από workshops και συγγραφή σεναρίων για κινηματογράφο, TV και Web series σε επαγγελματικό επίπεδο.
 • RETHINKING DOCUMENTARY Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του ντοκιμαντέρ και γενικότερα του μη αφηγηματικού κινηματογράφου. Παραγωγή μικρών σπουδαστικών ταινιών.

Γ ΕΤΟΣ

 • ADVANCED PROJECTS Η πτυχιακή ταινία των σπουδαστών (από την ιδέα της ταινίας έως την ολοκλήρωσή της) υλοποιείται στη διάρκεια της χρονιάς, με 2 θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, που αφορούν δύο παράλληλα στάδια διαδικασίας: • ιδέα / treatment / σενάριο, • σκηνοθεσία / παραγωγή 
 • CINEMA & TIME O χρόνος στον κινηματογράφο. Οι διάφορες έννοιες του χρόνου μέσα από την προβολή και ανάλυση ταινιών, καθώς και οι τρόποι εφαρμογής τους στον κινηματογράφο. Θεωρητικές και πρακτικές εργασίες. 
 • CINEMA & SPACE Τι σημαίνει ο χώρος (space) στον κινηματογράφο: όχι μόνο ο τοπικός, αρχιτεκτονικός ή γεωγραφικός χώρος, αλλά και ο χώρος που δημιουργεί έννοιες και συναισθήματα. Θεωρητικές και πρακτικές εργασίες.

Διάρκεια

Η διάρκεια BA (Hons) Κινηματογραφικών Σπουδών είναι τρία (3) πανεπιστημιακά έτη.

Καθηγητές

Download the PDF_3_1

Καριέρα

Οι απόφοιτοι αυτής  της ειδικότητας δραστηριοποιούνται σε  ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων, στον θεωρητικό, στον πρακτικό και στον τεχνικό τομέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, θεωρητικοί και κριτικοί κινηματογράφου, καθηγητές, σύμβουλοι σε μέσα επικοινωνίας, και γενικότερα, μια επαγγελματική καριέρα στον οπτικοακουστικό χώρο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 • Είναι μια σύγχρονη, πρωτοποριακή Σχολή Κινηματογράφου σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
 • Προσφέρει το μοναδικό στον ελληνικό χώρο τριετές BACHELOR IN FILM STUDIES αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Είναι ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα γνώσεων.
 • Όλοι οι καθηγητές του συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο πολυετή διδακτική και ακαδημαϊκή εμπειρία με υψηλό επαγγελματισμό.
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe