ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες
*Ημερομηνία Γέννησης

Με την αποστολή αυτού του εντύπου συμφωνείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε παράσχει θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας για να απαντήσουμε στο αίτημά σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Πτυχίο Σκηνοθεσίας

Πτυχίο στις Κινηματογραφικές Σπουδές


Το πανεπιστημιακό πρόγραμμα για σπουδές σκηνοθεσίας του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου UNIVERSITY OF GREENWICH,  με ειδικότητα στην Κινηματογραφία (Film Studies) με σπουδές εξ ολοκλήρου στο New York College στην Ελλάδα, είναι ένα τριετές Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης (ή εξαετές πρόγραμμα μερικής φοίτησης) που διδάσκεται στην Αγγλική.

Το Τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών (Film Studies Department) του New York College είναι η πρώτη σχολή Κινηματογραφίας στην Ελλάδα που αναβάθμισε τις σπουδές σκηνοθεσίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο σε συνεργασία με το UNIVERSITY OF GREENWICH του Λονδίνου. Το Τμήμα προσφέρει στους σπουδαστές του πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή (κάμερες, ηχητικά μηχανήματα, φώτα, μοντάζ, κλπ.) και οι σπουδές καλύπτουν συγχρόνως όλον τον οπτικοακουστικό χώρο, ήτοι Σενάριο, Ιστορία και Αισθητική Κινηματογράφου, Φωτογραφία, Ήχο, Μοντάζ, Παραγωγή, Υποκριτική. Κάθε χρόνο δεκάδες ταινίες των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Κολλεγίου συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ.

Ανακάλυψε περισσότερα πτυχία στη σχολή τεχνών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.


Λεπτομέρειες
 • Magazine

 • Πρόγραμμα Σπουδών

 • Καθηγητές

 • Καριέρα

Πρόγραμμα Σπουδών

ΕΤΟΣ Α

 • SCREEN NOW Η σκηνοθεσία σήμερα, ο κινηματογράφος τώρα. Συνδυάζοντας θεωρία και πρακτική, το μάθημα αυτό εισάγει τους σπουδαστές στην τέχνη του κινηματογράφου, προσφέροντάς τους γνώσεις και κριτική σκέψη για να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες.
 • SCREEN HISTORIES Εισαγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου, από τις αρχές της τέχνης μέχρι σήμερα. Τα κινηματογραφικά ρεύματα, οι δημιουργοί, οι ταινίες, μέσα από ένα μάθημα που στοχεύει στην ανάλυση και κατανόηση της τέχνης του κινηματογράφου.
 • STORYTELLING FOR FILM & TV Οι βασικές αρχές συγγραφής σεναρίου. Η ανάπτυξη της ιδέας, η διαμόρφωσή της σε ιστορία, η πλοκή, η οικονομία της αφήγησης, οι χαρακτήρες, οι σκηνές. Η κατανόηση της εικόνας ως μέσο αφήγησης.
 • MEDIA TECHNOLOGIES Εργαστηριακό μάθημα πρακτικών εφαρμογών κινηματογράφου. Γύρισμα μικρών σκηνών για την κατανόηση της γλώσσας του σινεμά.

ΕΤΟΣ Β

 • INDEPENDENT FILMMAKING PRACTICES Πώς η γνώση και η έμπνευση αναπληρώνουν την έλλειψη χρημάτων. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία παραγωγής ταινιών low- budget, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική επεξεργασία.
 • TRANSNATIONAL SCREENS Συνδυασμός θεωρίας και πράξης για την κατανόηση του κινηματογραφικού ύφους, του στιλ, και γενικότερα της προσωπικότητας του σκηνοθέτη-δημιουργού. Πρακτικές εφαρμογές.
 • WRITING FOR THE SCREEN Εργαστηριακό μάθημα σεναρίου που εμβαθύνει και εξελίσσει τις τεχνικές αφήγησης μέσα από workshops και συγγραφή σεναρίων για κινηματογράφο, TV και Web series σε επαγγελματικό επίπεδο.
 • RETHINKING DOCUMENTARY Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του ντοκιμαντέρ και γενικότερα του μη αφηγηματικού κινηματογράφου. Παραγωγή μικρών σπουδαστικών ταινιών.

Γ ΕΤΟΣ

 • ADVANCED PROJECTS Η πτυχιακή ταινία των σπουδαστών (από την ιδέα της ταινίας έως την ολοκλήρωσή της) υλοποιείται στη διάρκεια της χρονιάς, με 2 θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, που αφορούν δύο παράλληλα στάδια διαδικασίας: • ιδέα / treatment / σενάριο, • σκηνοθεσία / παραγωγή 
 • CINEMA & TIME O χρόνος στον κινηματογράφο. Οι διάφορες έννοιες του χρόνου μέσα από την προβολή και ανάλυση ταινιών, καθώς και οι τρόποι εφαρμογής τους στον κινηματογράφο. Θεωρητικές και πρακτικές εργασίες. 
 • CINEMA & SPACE Τι σημαίνει ο χώρος (space) στον κινηματογράφο: όχι μόνο ο τοπικός, αρχιτεκτονικός ή γεωγραφικός χώρος, αλλά και ο χώρος που δημιουργεί έννοιες και συναισθήματα. Θεωρητικές και πρακτικές εργασίες.

Διάρκεια

Η διάρκεια BA (Hons) Κινηματογραφικών Σπουδών είναι τρία (3) πανεπιστημιακά έτη.

Καριέρα

Οι απόφοιτοι αυτής  της ειδικότητας δραστηριοποιούνται σε  ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων, στον θεωρητικό, στον πρακτικό και στον τεχνικό τομέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, θεωρητικοί και κριτικοί κινηματογράφου, καθηγητές, σύμβουλοι σε μέσα επικοινωνίας, και γενικότερα, μια επαγγελματική καριέρα στον οπτικοακουστικό χώρο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 • Πτυχίο Bachelor of Arts (BA Hons) του παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου UNIVERSITY OF GREENWICH.
 • Προσφέρει το μοναδικό στον ελληνικό χώρο τριετές πτυχίο Bachelor in Film Studies, αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Ευρύ φάσμα επαγγελματικών δυνατοτήτων για τους δημιουργικούς αποφοίτους του προγράμματος στην αγορά εργασίας σε M.M.E., διαφημιστικές εταιρείες κλπ.

UNIVERSITY OF GREENWICH, U.K.


Το Κρατικό Πανεπιστήμιο UNIVERSITY OF GREENWICH βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι ιδιαίτερα γνωστό παγκοσμίως λόγω του υψηλού δείκτη απασχολησιμότητας των αποφοίτων του, γεγονός που καταδεικνύει την καλή φήμη του στην αγορά εργασίας. Το UNIVERSITY OF GREENWICH ταξινομήθηκε ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην ποιότητα της διδασκαλίας σύμφωνα με τους Sunday Times. Το UNIVERSITY OF GREENWICH προσφέρει, σε συνεργασία με το New York College, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με σπουδές εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, όπου οι φοιτητές λαμβάνουν το αυθεντικό πτυχίο αυτού του παγκοσμίως φημισμένου Βρετανικού κρατικού Πανεπιστημίου. Tο New York College έχει σύμβαση franchise agreement σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και το πτυχίο που θα λάβετε στο τέλος των σπουδών σας απονέμεται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe