ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Όμιλος New York College

Το New York College προσφέρει υψηλής ποιότητας πολυπολιτισμική εκπαίδευση μέσω των ακαδημαϊκών του συνεργασιών με διακεκριμένα κρατικά Πανεπιστήμια Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής.

Όραμα

Το New York College (NYC), που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1989 σε συνεργασία με το Αμερικανικό κρατικό Πανεπιστήμιο STATE UNIVERSITY OF NEW YORK, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.,  προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη, πρωτοποριακές εκπαιδευτικές ευκαιρίες και επαγγελματικές εξειδικεύσεις. Συνδυάζοντας την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τα πρότυπα του αμερικανικού και ευρωπαϊκού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης, το New York College προετοιμάζει τους αυριανούς επιστήμονες και τα στελέχη επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν μια διεθνή οπτική και να επιτύχουν σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον εργασίας.


Πορεία και Συνεργασίες

Το New York College προσφέρει Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών σε ένα ευρύ πεδίο ειδικοτήτων μέσω των ακαδημαϊκών συνεργασιών του με διακεκριμένα κρατικά Πανεπιστήμια Ευρώπης και Αμερικής όπως: το Αμερικανικό πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης State University of New York- Empire State University, τα Βρετανικά κρατικά Πανεπιστήμια University of Greenwich, University of Bolton και το Γαλλικό κρατικό Πανεπιστήμιο Universite  Toulouse 1 Capitole.


Τα πτυχία Bachelor, Master και Ph.D που απονέμονται στους αποφοίτους του New York College από τα συνεργαζόμενα κρατικά πανεπιστήμια αναγνωρίζονται βάσει των διαδικασιών που προβλέπει το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, ως επαγγελματικά ισοδύναμα με τα πτυχία των Ελληνικών κρατικών Πανεπιστημίων (www.minedu.gr). 

Το New York College διαβαθμίστηκε ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά κολλέγια στην Παγκόσμια Κατάταξη Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη που συνέταξε η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή (αριθμ. φύλλου 29.810).


Η Διεθνής Διάσταση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College

1989: Ιδρύεται το New York College στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Αμερικανικό κρατικό Πανεπιστήμιο STATE UNIVERSITY OF NEW YORK, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α., βάσει της πρώτης στην Ελλάδα διεθνούς ακαδημαϊκής σύμβασης πιστοποίησης. Εκείνη η ιστορική σύμβαση όχι μόνο έδωσε τη μοναδική ευκαιρία σε μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα για διεθνώς αναγνωρισμένες σπουδές, αλλά και μορφοποίησε τον χάρτη της μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες συνεργασίες με κρατικά Πανεπιστήμια Αμερικής και Ευρώπης.

1998: Μετά από 9 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, το New York College, το μόνο ελληνικό κολλέγιο διεθνούς ανάπτυξης, ιδρύει το University of New York in Prague στη Δημοκρατία της Τσεχίας: το πρώτο ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναγνωρίσθηκε ως Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας της Τσεχίας.

2001: Το New York College εγκαινιάζει το παράρτημά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Όμιλος συνεχίζει να εξελίσσεται μέσω της σύναψης νέων ακαδημαϊκών συνεργασιών, της προσφοράς νέων πτυχιακών προγραμμάτων, και της συνεχούς βελτίωσης των υποδομών του.


Ένα μικρό, μεγάλο ξεκίνημα το 1990: Πολιτισμικό σύμβολο για το ΜΕΛΛΟΝ!

Το 1990, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου NEW YORK COLLEGE, Ηλίας Φούτσης, επισφράγισε τη συνεργασία του NEW YORK COLLEGE με το Αμερικανικό κρατικό Πανεπιστήμιο STATE UNIVERSITY OF NEW YORK at New Paltz, δωρίζοντας στο Πανεπιστήμιο ένα αυθεντικό ομοίωμα του αγάλματος του Ερμή του Πραξιτέλους, που φιλοτεχνήθηκε στο Εργαστήριο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ της Ελλάδος.

Το άγαλμα κοσμεί μέχρι και σήμερα τις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, ως πολιτισμική προβολή της Ελλάδος στις Η.Π.Α. και ως διαχρονικό σύμβολο της ακαδημαϊκής φιλοσοφίας του NEW YORK COLLEGE, που συνδυάζει σεβασμό στην παράδοση με τις ακατάλυτες ελληνικές αξίες και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Δεκέμβριος 1990, στο Κτίριο Διοίκησης (Administration Building) του STATE UNIVERSITY OF NEW YORK στην πανεπιστημιούπολη στο New Paltz: Το άγαλμα του Ερμού του Πραξιτέλους, φιλοτεχνηθέν από το Εργαστήριο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ της Ελλάδος, δια δωρεάς του NEW YORK COLLEGE (δεξιά). Διακρίνονται (από αριστερά, μπροστά) ο Δρ. Robert Mumber, Διευθυντής Διεθνούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, ο Δρ. Don Bisco, Κοσμήτωρ του Business School του Πανεπιστημίου, ο κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του εκπαιδευτικού Ομίλου NEW YORK COLLEGE, η Δρ. Alice Chandler, τότε Πρόεδρος του STATE UNIVERSITY OF NEW YORK at New Paltz και ο Δρ. William Vasse, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου.


Το Πολυπολιτισμικό Περιβάλλον

Το New York College έχει καθιερώσει ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον σπουδών. Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό, καθώς επίσης και φοιτητές από όλο τον κόσμο εργάζονται και σπουδάζουν κοντά μας, είτε στην Αθήνα, στο NYC Athens Campus, στη γειτονιά που δημιουργήθηκε η γνώση και ο πολιτισμός, είτε στη Θεσσαλονίκη, στην ιστορική περιοχή της Καμάρας. Στο New York College θεωρούμε την διαφορετικότητα ως προτέρημα, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες στην μάθηση, εμπλουτίζει τις πολιτιστικές επαφές και κυρίως επιτρέπει στους φοιτητές μας να αλληλεπιδρούν σε ένα πολιτιστικά πλούσιο περιβάλλον που είναι τόσο σημαντικό για τους πολίτες του παγκοσμιοποιημένου σήμερα.


Τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα

  • Προγράμματα σχεδιασμένα με βάση τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας
  • Πτυχία απευθείας από το συνεργαζόμενο κρατικό Πανεπιστήμιο Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής (FRANCHISE AGREEMENT).
  • Άριστο ακαδημαϊκό προσωπικό αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από το συνεργαζόμενο κρατικό Πανεπιστήμιο με διεθνείς πανεπιστημιακές και ερευνητικές διακρίσεις.
  • Εκπαίδευση σύμφωνη με το συνεργαζόμενο κρατικό Πανεπιστήμιο Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής, που συνδυάζει αρμονικά τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή.
  • Τα συνεργαζόμενα κρατικά Πανεπιστήμια Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής είναι υπεύθυνα για το σχεδιασμό και τον έλεγχο του περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών, των μεθόδων διδασκαλίας και αξιολόγησης και των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας.
  • Προσέγγιση σύμφωνη με το συνεργαζόμενο κρατικό Πανεπιστήμιο Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής με επίκεντρο τον φοιτητή, με κατανόηση και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και προσδοκίες του.

Το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό του New York College, είναι απόφοιτοι διακεκριμένων ή και κορυφαίων πανεπιστημίων της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τα μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας του New York College έχουν επαγγελματική εμπειρία και διακρίσεις στον τομέα εξειδίκευσής τους, όπως επίσης και ακαδημαϊκά και διδακτικά προσόντα επιπλέον των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τους τίτλων, από γνωστά Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια -- διακεκριμένοι δε καθηγητές και ακαδημαϊκοί ερευνητές του New York College έχουν επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες στο εξωτερικό, όπως: JPMorgan/MHT (New York, USA), Mobil Oil Corporation (London, UK), Paramount Pictures / ViacomCBS / PBS (USA), TOTAL (France), Warner Bros. (USA), κ.τ.λ.  

Σε αυτή τη βάση το New York College προσφέρει ευέλικτα προγράμματα σπουδών, τα οποία ανταποκρίνονται τόσο στους εργαζόμενους φοιτητές, όσο και στους μη εργαζόμενους, ενώ συνεχώς εμπλουτίζει τις επιλογές και το ακαδημαϊκό περιεχόμενο των πτυχιακών προγραμμάτων, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής και της διεθνούς αγοράς εργασίας.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe