ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Δημοφιλής επιλογή καριέρας το Digital Marketing. Γιατί να το επιλέξεις.

To Digital Marketing είναι ένας ταχύτητα εξελισσόμενος τομέας με ραγδαία ανάπτυξη. Με τις περισσότερες επιχειρήσεις να θεωρούν το Digital Marketing ένα δυνατό συστατικό επιτυχίας και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση να είναι εδώ, δημιουργείται η ανάγκη για επαγγελματίες του κλάδου με σχετικές δεξιότητες και εμπειρία στην ψηφιακή διαφήμιση προσφέροντας έδαφος για υψηλούς μισθούς, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών, ευέλικτο ωράριο εργασίας και εργασία από το σπίτι.

01 October 2022

Γιατί να σπουδάσεις Ψυχολογία;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι σπουδές Ψυχολογίας είναι μια καλή επιλογή! Ακολουθούν μερικοί από τους σημαντικότερους...

05 August 2022

Τεχνολογία, αυτοματισμός και έξυπνα συστήματα στον τομέα φιλοξενίας. Είναι η λύση στο πρόβλημα της απασχόλησης; Θα χαθεί ή θα ενδυναμωθεί η προσωπική επαφή με τον πελάτη;

Η τεχνολογία, τα έξυπνα συστήματα και οι αυτοματισμοί ορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας. Έχουν τροποποιήσει δραματικά τον τρόπο τον οποίο λειτουργούμε, επικοινωνούμε ακόμη και το πώς συμπεριφερόμαστε όταν ταξιδεύουμε.

26 July 2022

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ JAMES WEBB: ΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope (JWST) αποτελεί τον διάδοχο του Hubble, το οποίο επί σειρά ετών προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Αστροφυσική και την Κοσμολογία. 

14 July 2022

Δεξιότητες που απαιτούνται για τις επιχειρήσεις του μέλλοντος. Ο ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ένας αυξανόμενος αριθμός ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και συμβούλων επιχειρήσεων διεξάγουν έρευνες σχετικά με την αναζήτηση του επιθυμητού συνόλου δεξιοτήτων που θα πρέπει να διαθέτουν οι μελλοντικοί πολίτες,  ώστε να επιτύχουν στον μελλοντικό κόσμο των επιχειρήσεων. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κατανοήσουν τις τάσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου και να ενσωματώσουν στα προγράμματά τους σύγχρονα μαθήματα, σεμινάρια και μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης, προκειμένου η τωρινή γενιά, αλλά και οι επόμενες γενιές να αντιμετωπίσουν το τρέχων VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous) επιχειρηματικό περιβάλλον.

23 June 2022

Τι είναι η πειραματική έρευνα; Πώς μπορεί να διεξαχθεί στον τομέα της Ψυχολογίας;

Ο τομέας της ψυχολογίας είναι ένας πολύ ευρύς τομέας με πολλά μικρότερα υπό-πεδία. Κάθε ψυχολόγος μπορεί να εξειδικευτεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις υποδιαιρέσεις μέσω της διεξαγωγής έρευνας και μέσω πρόσθετης εκπαίδευσης. Ένας από τους πιο εξέχοντες και επιδραστικούς τομείς της ψυχολογίας είναι η ερευνητική ψυχολογία.  Οι ερευνητικοί ψυχολόγοι  μελετούν ένα ευρύ φάσμα συμπεριφορικών θεμάτων μεταξύ ανθρώπων και ζώων, συμπεριλαμβανομένων της αίσθησης, της αντίληψης, της προσοχής, της μνήμης, της νόησης και του συναισθήματος.  Οι πειραματικοί ψυχολόγοι χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους για τη συλλογή δεδομένων και την εκτέλεση της έρευνας.  Βέβαια, όλοι οι ψυχολόγοι μπορούν να θεωρηθούν ερευνητές, καθώς η έρευνα βρίσκεται στον πυρήνα της ψυχολογίας.  

 

06 June 2022

Αναπτύσσοντας και Mεταμορφώνοντας τον Eαυτό σας

Ο Mihaly Csikszentmihalyi εισήγαγε τη Θεωρία της Ροής τη δεκαετία του ‘70, αφού η εκπληκτική έρευνά του οδήγησε στην κατανόηση ότι οι άνθρωποι παρακινούνται όταν εμπλέκονται σε έντονες δραστηριότητες για τις οποίες παθιάζονται, και οι οποίες κερδίζουν την πλήρη προσοχή τους.  

30 April 2022

Ρομαντική κίνηση ή αθέατη δίωξη (stalking);

Τα μέσα ενημέρωσης (ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και μουσική) έχουν για χρόνια παρερμηνεύσει τη ρομαντική συμπεριφορά και έχουν προωθήσει αντ' αυτής συμπεριφορές αθέατης δίωξης. Το να παρακολουθείς κάποιον, να κάνεις υπερβολικές εκφράσεις αγάπης, να τηλεφωνείς, να στέλνεις μηνύματα, να κάνεις δώρα, όλα αυτά έχουν κανονικοποιηθεί ως μέρος του φλερτ.  Η αθέατη δίωξη συναντάται επίσης σε περιπτώσεις όπου ένα ζευγάρι έχει χωρίσει ή έχει πάρει διαζύγιο, και το ένα από τα δύο μέρη επιθυμεί να συνεχιστεί η σχέση, οπότε θα κάνει "μεγαλειώδεις χειρονομίες" ή θα "επιμείνει" μέχρι να κερδίσει το άλλο άτομο πίσω.  Αυτό που δεν αναφέρεται ποτέ σε αυτές τις ρομαντικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή τους μουσικούς στίχους, είναι το πώς αισθάνεται το άτομο που καταδιώκεται γι' αυτή την ανεπιθύμητη προσοχή.

14 April 2022
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe