ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Αναπτύσσοντας και Mεταμορφώνοντας τον Eαυτό σας

Ο Mihaly Csikszentmihalyi εισήγαγε τη Θεωρία της Ροής τη δεκαετία του ‘70, αφού η εκπληκτική έρευνά του οδήγησε στην κατανόηση ότι οι άνθρωποι παρακινούνται όταν εμπλέκονται σε έντονες δραστηριότητες για τις οποίες παθιάζονται, και οι οποίες κερδίζουν την πλήρη προσοχή τους.  

30 April 2022

Ρομαντική κίνηση ή αθέατη δίωξη (stalking);

Τα μέσα ενημέρωσης (ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και μουσική) έχουν για χρόνια παρερμηνεύσει τη ρομαντική συμπεριφορά και έχουν προωθήσει αντ' αυτής συμπεριφορές αθέατης δίωξης. Το να παρακολουθείς κάποιον, να κάνεις υπερβολικές εκφράσεις αγάπης, να τηλεφωνείς, να στέλνεις μηνύματα, να κάνεις δώρα, όλα αυτά έχουν κανονικοποιηθεί ως μέρος του φλερτ.  Η αθέατη δίωξη συναντάται επίσης σε περιπτώσεις όπου ένα ζευγάρι έχει χωρίσει ή έχει πάρει διαζύγιο, και το ένα από τα δύο μέρη επιθυμεί να συνεχιστεί η σχέση, οπότε θα κάνει "μεγαλειώδεις χειρονομίες" ή θα "επιμείνει" μέχρι να κερδίσει το άλλο άτομο πίσω.  Αυτό που δεν αναφέρεται ποτέ σε αυτές τις ρομαντικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή τους μουσικούς στίχους, είναι το πώς αισθάνεται το άτομο που καταδιώκεται γι' αυτή την ανεπιθύμητη προσοχή.

14 April 2022

Εργασία στο τομέα της φιλοξενίας μετά την πανδημία. Ευκαιρία για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία;

Ταξίδια, τουρισμός, φιλοξενία. Λέξεις που ορίζουν μερικές από τις σημαντικότερες παγκόσμιες βιομηχανίες που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις στους πελάτες τους. Οι εργαζόμενοι αυτών των τομέων παρέχουν υπηρεσίες που καταλήγουν σε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.  Άλλωστε, ο τουρισμός από την φύση κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Πάνω απ’ όλα η τουριστική βιομηχανία είναι μια βιομηχανία χαράς!

11 March 2022

Η Κριτική Σκέψη ως Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα για την Ανάπτυξη Καριέρας

Η αγορά εργασίας άλλαξε ριζικά μετά τη ραγδαία ψηφιοποίηση που έλαβε χώρα σε μια προσπάθεια να μην καταρρεύσει η οικονομία και να διατηρηθεί η ανθρώπινη αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.  Σχεδόν όλες οι αλληλεπιδράσεις άρχισαν να πραγματοποιούνται ψηφιακά και οι τοπικές αγορές διευρύνθηκαν με στόχο μια ενιαία παγκόσμια αγορά εργασίας. Όλος ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι ανεξάρτητα από το αν ζεις στη Σιγκαπούρη ή στη Ρωσία, μπορείς να είσαι πολύτιμος συνάδελφος σε μια εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο ή στην Ελλάδα.  Οι πιο καινοτόμοι χώροι εργασίας στον κόσμο ανοίγουν πλέον τους ορίζοντές τους για να συμπεριλάβουν τα διεθνή ταλέντα και να αγκαλιάσουν την απεριόριστη αλληλεπίδραση και το δημιουργικό δυναμικό των επαγγελματιών.

11 March 2022

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ: Τι απαιτούν οι προκλήσεις Σήμερα… και Αύριο

Η επιτυχημένη καριέρα, με την έννοια της εξέλιξης στη διοικητική ιεραρχία των επιχειρήσεων και οργανισμών, προφανώς απαιτεί επαγγελματικές γνώσεις και ικανότητες που αφορούν την επαγγελματική εξειδίκευση, όπως για παράδειγμα οι πωλήσεις, τα λογιστικά, τα χρηματοοικονομικά, η ιατρική και η μηχανολογία. Αυτές όμως οι γνώσεις και οι ικανότητες αποτελούν προαπαιτούμενο ή ‘’αναγκαία συνθήκη’’ για την επιτυχημένη καριέρα.

19 January 2022

Οι αστρονομικές ερμηνείες για το άστρο της Βηθλεέμ

Η λέξη αστήρ περιλάμβανε τότε όλα τα πιθανά σταθερά ουράνια σώματα: κομήτες, διάττοντες, απλανείς αστέρες, καινοφανείς, πλανήτες, σύνοδοι πλανητών.

24 December 2021

Kλιματική αλλαγή και ανθρώπινη υγειά

Η κλιματική αλλαγή η οποία γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο από τις συνέπειές της, όπως βίαια καιρικά φαινόμενα, καύσωνες πλημμύρες, υψηλές νυχτερινές θερμοκρασίες κ.α. είναι μία πραγματικότητα για τον πλανήτη μας πολύ πριν την εμφάνιση του ανθρώπου. Φυσικά αίτια που προκαλούν κλιματικές αλλαγές, είναι ο Ήλιος, ο διαστημικός καιρός και οι συνθήκες του διαπλανητικού χώρου, ηφαίστεια, αστρονομικά φαινόμενα όπως οι κύκλοι του Milankovitch. Ενδεικτικό των σημαντικών αλλαγών που έχει περάσει ο πλανήτης μας είναι το παρακάτω γράφημα φαίνεται ότι έχουν υπάρξει πολλές περίοδοι στην ανθρωπότητα, κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν υψηλότερες θερμοκρασίες και οι οποίες συμπίπτουν με ιστορικά ορόσημα.

23 August 2021

Εξερευνώντας τις δομές και την επεξεργασία δεδομένων

Ένα από τα κύρια μελήματα της επιστήμης της πληροφορικής είναι η επεξεργασία της πληροφορίας. Το γενικό μοντέλο επεξεργασίας των πληροφοριών είναι ευφυώς απλό. Τροφοδοτούμε μία μηχανή με δεδομένα τα οποία επεξεργάζεται με αποτέλεσμα την παραγωγή πληροφοριών. Έτσι έχουμε μια πρώτη διάκριση μεταξύ των όρων δεδομένο και πληροφορία. Στη δύσκολη ερώτηση τι είναι δεδομένο και τι πληροφορία, οι πληροφορικοί απαντούν ότι δεδομένο είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό αλλά δεν έχει νόημα από μόνο του, ενώ πληροφορία είναι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας που περιγράψαμε. Η πληροφορία έχει τη δική της αξία, καθώς μας βοηθά να πάρουμε αποφάσεις, να μάθουμε, ακόμη και να τη χρησιμοποιήσουμε ως δεδομένο. Η τροφοδοσία και η ανατροφοδότηση της μηχανής επεξεργασίας δεδομένων συνεπάγεται το ραφινάρισμα και τη βελτίωση των πληροφοριών μέχρι το επιθυμητό όριο ή αυτό που επιτρέπει η τρέχουσα τεχνολογία.

23 August 2021
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe