ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τα απολυμαντικά είναι  χρήσιμα ως ενισχυτικά στο πλύσιμο με χλιαρό νερό και σαπούνι για την αντιμετώπιση  παθογόνων μικροοργανισμών, όπως ο νέος Κορωνοϊός.

Ο ιός αυτός, όπως και πολλοί άλλοι παθογόνοι ιοί, δομικά διαθέτει ένα εξωτερικό περίβλημα που αποτελείται από λιπίδια και πρωτεΐνες λόγω των λιπιδίων, to περίβλημα διαλύεται εύκολα από το σαπούνι και το χλιαρό νερό και ο κορωνοϊός καταστρέφεται. Ωστόσο το σαπούνι και το νερό δεν είναι πάντοτε εύκαιρα, ενώ το σαπούνισμα δεν σκοτώνει απαραιτήτως όλους τους άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Έτσι αναλόγως με την περίσταση μπορεί να χρειάζεται απολύμανση.

12 June 2020

Η ζωή μετά το lockdown του κορωνοϊού: Μαθήματα Ελαστικότητας

Εάν κάποιος σας είχε πει πέρυσι ότι θα περάσετε την άνοιξη του 2020 σε καραντίνα λόγω πανδημίας, τι θα λέγατε; Πιθανότατα θα το βρήκατε απίστευτο. Πιθανότατα θα λέγατε ότι δεν υπάρχει τρόπος να μείνετε στο σπίτι για μέρες και εβδομάδες χωρίς να είστε «τρελοί» στο τέλος.

12 June 2020

Η Παγκόσμια ημέρα της μέλισσας και o Kορονοϊός

Από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες. Στην Ευρώπη μόνο, πάνω από 4.000 είδη λαχανικών μεγαλώνουν χάρη στην ακούραστη δουλειά των μελισσών Οι μέλισσες είναι σημαντικές για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και της βιοποικιλότητας και βοηθούν στη μείωση της ρύπανσης. Επίσης αποτελούν προάγγελους επερχόμενων περιβαλλοντικών κινδύνων και είναι δείκτες για την υγεία ενός οικοσυστήματος.

21 May 2020

Τσερνομπίλ 34 χρόνια μετά

Η πρόσφατη πυρκαγιά στις 4 εως 13 Απριλίου 2020 στην δασική περιοχή δίπλα στο Τσερνόμπιλ, όπου η ραδιενέργεια που εκλύθηκε από το μολυσμένο δάσος,ανιχνεύθηκε σε όλη την Ευρώπη και έφθασε και στην χώρα μας θα μας θυμίζει για τα επόμενα 300 χρόνια την τραγική επέτειο του μεγαλύτερου πυρηνικού ατυχήματος στην ιστορία της ανθρωπότητας.

27 April 2020

H μυστηριώδης σκοτεινή ύλη | Σελίδες επιστήμης

Οι παρατηρήσεις των αστρονόμων στο Σύμπαν έχουν δείξει ότι δεν βλέπουμε την ύλη του στό σύνολό της, παρά μόνο τό 5%. Το 68 % αποδίδεται στην σκοτεινή ενέργεια, στην οποία οφείλεται η διαστολή του Σύμπαντος, ενώ τό 27% αποτελείται από  την σκοτεινή ύλη, ἡ ὁποία δεν αλληλεπιδρά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.  Οι αστρονόμοι κατέληξαν σε αυτό τό συμπέρασμα χρησιμοποιώντας supernova τύπου 1a ως πρότυπα κηρία, την ἐπιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος, αλλά και το φαινόμενο του βαρυτικου φακού, προκειμένου  νά υπολογιστεί η μάζα γαλαξιακών σμηνών και διεπίστωσαν ότι υπάρχει πολλή περισσότερη ύλη στο Σύμπαν η οποία δεν είναι άμεσα παρατηρήσιμη. Επιπλέον παρατηρήθηκε  πως το γεγονός ότι οι γαλαξίες δεν διαλύονται, παρά την γρήγορη περιστροφή τους, οφείλεται στην  σκοτεινή ύλη που τους περιβάλλει και ἡ ὁποία ασκεί βαρυτική έλξη.

26 April 2020

Κορονοϊός: τα διαγράμματα της αισιοδοξίας

Γνωρίζω ότι πολλοί αναγνώστες έχουν μία απέχθεια για διαγράμματα, θα ζητούσα όμως να δείτε τα διαγράμματα που δείχνουν διαχρονικά τα κρούσματα σε διάφορες χώρες, πότε η καμπύλη γίνεται οριζόντια, που σημαίνει ότι τα κρούσματα δεν αυξάνονται και θα αρχίσει η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων. Παρατηρείστε ότι η Κίνα που εμφάνισε κρούσματα ένα μήνα πριν από την Ελλάδα και η καμπύλη έχει οριζοντιωθεί χάρη στα μέτρα που πήρε,  και αναμένεται  στην Ελλάδα με τα ίδια μέτρα η καμπύλη να οριζοντιωθεί στο τέλος Απριλίου. Μπορείτε επίσης να δείτε ότι η Ελλάδα συμβαδίζει με τον μέσο όρο των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ Αγγλία, ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος εκτός Κίνας, υπολείπονται σημαντικά.

Τα διαγράμματα αυτά έγιναν από τον Διεθνή επιστημονικό Οργανισμό NANOTECHNOLOGY και στον σύνδεσμο: https://www.nanotexnology.com/index.php/nanotexnology,μπορεί ο αναγνώστης μπορεί να δει και τα διαγράμματα για Κορέα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, κλπ.

 

16 April 2020

H προέλευση του κορονοϊού και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος

Στα τελευταία  χρόνια, έχουν εμφανιστεί  παθογόνοι για τον άνθρωπο μικροοργανισμοί  σε περιοχές του πλανήτη  όπου ήταν μέχρι τότε άγνωστοι, ενδεικτικά αναφέρονται: ο ιός HIV, που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ το 1981, ο Ebola που εντοπίστηκε στο νότιο Σουδάν και στο Κονγκό το 1976, ο Zika, που έπληξε την αμερικανική ήπειρο το 2015, ο ιός του Δυτικού Νείλου που ήρθε στην Αμερική το 1999, ο ιός Η1Ν1που ήρθε από την Ασία το 2009, ο SARS που ξεκίνησε από το Φοσάν της Κίνας το 2002,ο MERS που εμφανίστηκε το 2012 στίς Αραβικές Χώρες  και ο τελευταίος ο Κορονοϊός που  εμφανίστηκε στην περιοχή Χουάν της Κίνας  στα τέλη του 2019 .Στο σύνολο τους , οι εν λόγω ιοί προέρχονταν από άγρια ζώα.προκάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και θανάτους,ήταν μεταδοτικοί και μόλυναν  όλον τον πλανήτη.

16 April 2020

Oι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο Κορωναϊος: φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου

Υπάρχουν βασικές ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους και τον σημερινό τον Τρίτο, που είναι ο Κορωνοϊός.

Οι δύο προηγούμενοι είχαν ως κέντρο την Ευρώπη ,ο Τρίτος έχει ως κέντρο την Κίνα ,στην Ασία. Στους δύο προηγούμενους στα χαρακώματα πέθαιναν ή τραυματίζονταν ένοπλοι κυρίως νέοι μέχρι 25 ετών, ενώ στον Τρίτο στην πρώτη γραμμή είναι πολίτες, επιστήμονες γιατροί και υγειονομικό  προσωπικό μεγαλύτερης ηλικίας.

05 April 2020
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe