ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Life with Covid-19

Ύστερα από αρκετές δεκαετίες η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με μια νέα απειλή γνωστή ως Covid-19. Η ασθένεια κορονοϊού είναι γνωστή ως οξεία αναπνευστική νόσος 2019-nCoV, την καθιστά μία μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τον  SARS-CoV-2 . Ο ιός  εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στα τέλη του 2019 και σταδιακά εξαπλώθηκε παγκοσμίως.

Τα συμπτώματα του Covid-19 μετά την επαφή με τον ιό ξεκινάνε τις πρώτες 14 μέρες  όπου μπορεί να εμφανιστεί πυρετός , βήχας , δύσπνοια  ή μυϊκοί πόνοι . Συνήθως  οι ασθενείς που παρουσιάζουν επιδείνωση της υγείας τους , εμφανίζουν έντονη δύσπνοια ακόμα και λοίμωξη  στους πνεύμονες.

23 November 2020

Δεξιότητες διαχείρισης χρόνου

Συχνά στην τάξη μιλάμε για «μεταβιβάσιμες δεξιότητες» - μια ικανότητα χρησιμοποιείται μεν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και αλλού π.χ. οι παρουσιάσεις PowerPoint. Κατά τη διάρκεια της καριέρας σας στο κολέγιο, μαθαίνετε πώς να δημιουργείτε και να πραγματοποιείτε καλές παρουσιάσεις στους εκπαιδευτές και τους συμμαθητές σας. Αυτή είναι μια δεξιότητα που θα είναι πολύτιμη στην επαγγελματική σας καριέρα όταν πραγματοποιείτε  παρουσιάσεις σε συναδέλφους και πελάτες.

16 November 2020

Δημοφιλής επιλογή καριέρας το Digital Marketing. Γιατί να το επιλέξεις

To Digital Marketing είναι ένας ταχύτητα εξελισσόμενος τομέας με ραγδαία ανάπτυξη. Με τις περισσότερες επιχειρήσεις να θεωρούν το Digital Marketing ένα δυνατό συστατικό επιτυχίας, δημιουργείται η ανάγκη για επαγγελματίες του κλάδου με σχετικές δεξιότητες και εμπειρία στην ψηφιακή διαφήμιση προσφέροντας έδαφος για υψηλούς μισθούς, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών, ευέλικτο ωράριο εργασίας και εργασία από το σπίτι.

14 November 2020

Συναισθηματική πείνα

 

 Στη συναισθηματική διατροφή τρώμε για να καλύψουμε συναισθηματικές ανάγκες. Τα συναισθήματα μας είναι πολύ έντονα και εύκολα μπορούν να παρερμηνευθούν ως βιολογική πείνα. 

 

 

 

 

 

12 November 2020

7 μαθήματα ζωής που κερδίζεις στο πανεπιστήμιο

Αν και είναι περίεργη αλλά και απότομη η αλλαγή από φοιτητή σε απόφοιτο-εργαζόμενο, μόλις τελείωσα από το New York College και πιο συγκεκριμένα από το State University of New York- Empire State, κατάλαβα πόσο πολύ με ωφέλησε η όλη διαδικασία και πόσα έμαθα εντός και εκτός των αιθουσών.

05 November 2020

Tο «μέλι» που δεν είναι μέλι

Ο ΕΦΕΤ πρόσφατα 9/10/2020 ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «επίσημος έλεγχος για την νοθεία του μελιού έτους 2020, διαπίστωσε ότι συγκεκριμένες εταιρείες συσκεύαζαν και διέθεταν στο εμπόριο «μέλια» με διάφορες ονομασίες που σύμφωνα με την ανακοίνωση περιείχαν χημική ουσία που ήταν δείκτης παρουσίας της χρωστικής, καραμελόχρωμα (Ε150c και Ε125d) που δεν επιτρέπεται στο μέλι και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «τα μέλια αυτά χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ». «Τα μέλια αυτά αποσύρθηκαν από την αγορά και ο ΕΦΕΤ ζήτησε από όσους τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν».

19 October 2020

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – Μηδενική Πείνα με υγεινή διατροφή

H 16 Οκτωβρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια ημέρα Διατροφής, με σκοπό να περιορίσει την πείνα στον κόσμο. Σήμερα, περισσότερo από 800 εκατ. άνθρωποι στον πλανήτη πλήττονται από τον υποσιτισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σειρά από μολυσματικές ασθένειες, επιδημίες, χαμηλό προσδόκιμο ζωής, χαμηλό δείκτη νοημοσύνης κλπ.

Μόνο πέρυσι, το 2019 η Παγκόσμια Οργάνωση τροφίμων των Η.Ε - που τιμήθηκε φέτος με το βραβείο Νόμπελ προσέφερε επισιτιστική βοήθεια σε 130 εκατ ανθρώπους από 88 Χώρες. Πολλές από τις Χώρες αυτές βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως το Νότιο Σουδάν, η Ερυθραία,  η Μπουργκί, Μπα Φάσο κλπ. Σε αυτές τις Χώρες, η πρόσβαση για διανομή τροφίμων, φαρμάκων και εμβολίων είναι πολύ δύσκολη καθώς υπάρχουν απαγορευμένες και ναρκοθετημένες περιοχές.

16 October 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Για αυτή την χρονιά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο στόχος είναι να υπάρξουν αυξημένες επενδύσεις στην ψυχική υγεία. Γνωρίζουμε από την προηγούμενη εμπειρία μας από υγειονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οικονομικές κρίσεις, ότι υπάρχουν περισσότερες  ανάγκες για ψυχική και ψυχολογική υποστήριξη, οι οποίες θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες και χρόνια. Η επένδυση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ύστερα από χρόνια υπο χρηματοδότηση στα πιο πολλά μέρη του κόσμου είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ .

09 October 2020
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe