ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Τι μπορεί να κάνει για εμάς η Θετική Ψυχολογία;

Η Θετική Ψυχολογία, ένας πρόσφατος κλάδος της ψυχολογίας, έκανε την αρχή της με την υπόσχεση να βελτιώσει τη ζωή μας. Στο σημαντικό τους άρθρο που δημοσιεύτηκε στο American Psychologist το 2000, ο Martin Seligman (ο πατέρας της Θετικής Ψυχολογίας) και ο Mihaly Csikszentmihalyi (ο πατέρας της έννοιας της ροής) έθεσαν τα θεμέλια της νέας αυτής επιστήμης. 

13 July 2019

Τι μπορεί να κάνει για εμάς η Θετική Ψυχολογία;

Η Θετική Ψυχολογία, ένας πρόσφατος κλάδος της ψυχολογίας, έκανε την αρχή της με την υπόσχεση να βελτιώσει τη ζωή μας. Στο σημαντικό τους άρθρο που δημοσιεύτηκε στο American Psychologist το 2000, ο Martin Seligman (ο πατέρας της Θετικής Ψυχολογίας) και ο Mihaly Csikszentmihalyi (ο πατέρας της έννοιας της ροής) έθεσαν τα θεμέλια της νέας αυτής επιστήμης. 

13 July 2019

Καλές αποφάσεις, κακές αποφάσεις και ορθές αποφάσεις

Κοινό στοιχείο όλων των αποφάσεων είναι ότι λαμβάνονται στο παρόν αλλά αξιολογούνται στο μέλλον: οι καλές αποφάσεις επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ οι κακές όχι. Δεδομένου ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε εξαρχής αν μία απόφαση είναι καλή ή κακή, ιδιαίτερα υπό διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες όπως αυτές της σύγχρονης εποχής.

28 January 2019

Η Διήγηση Ιστοριών ως εργαλείο δημιουργίας Εικόνας (Brand Storytelling)

Μια πρόσφατα ανερχόμενη διεθνή τάση στο χώρο των τροφίμων και των ποτών, είναι η επιστροφή σε παραδοσιακά, αγνά προϊόντα και γεύσεις, όπου οι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα ζητώντας αυθεντικότητα. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και ο φόβος ο οποίος έχει περάσει πλέον με διάφορες μορφές στην καθημερινότητά μας, σε συνδυασμό με το στρες, έχει δημιουργήσει μία συναισθηματική ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες, πίσω σε εκείνες τις μνήμες, τα αρώματα και τις γεύσεις, που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς και σίγουροι, αποτινάζοντας από πάνω μας όλη εκείνη την «ψευδαίσθηση του δήθεν». Τα παραδοσιακά προϊόντα διατροφής είναι προϊόντα που συνδέονται με τη διατροφική κουλτούρα ενός τόπου, και μέσω αυτής με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά του. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας των προϊόντων αυτών οφείλεται στην ιδιοτυπία των υλικών ή του τρόπου παρασκευής τους (συνταγή ή τεχνική), έχει ιστορία δεκαετιών ή και αιώνων και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

23 January 2019

Διδασκαλία Ενηλίκων

Στη σημερινή εποχή, ο αριθμός των ενηλίκων που μαθαίνουν αγγλικά αυξάνεται ραγδαία λόγω του ότι όλο και περισσότεροι ενήλικες θέλουν να μάθουν αγγλικά είτε για τις σπουδές τους είτε για τη δουλειά τους, είτε απλά και μόνο για την προσωπική τους ικανοποίηση. Γι’ αυτό το λόγο η διδασκαλία ενηλικών προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για τους καθηγητές αγγλικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η διδασκαλία των ενηλίκων παρ’ ολ’ αυτά μπορεί να φαίνεται δύσκολη σε πολλούς καθηγητές. Μπορεί όντως να είναι αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει και μεγάλη ικανοποίηση καθώς οι ενήλικες είναι συνηθώς πιο ώριμοι και έμπειροι από τους μικρούς μαθητές. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το παρόν άρθρο παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά των ενηλίκων μαθητών και δίνει μια σειρά προτάσεων για την προσέγγισή τους από διδακτικής απόψεως.

03 December 2018

Μάρκετινγκ και Επικοινωνία

Η ειδικότητα  Μάρκετινγκ και Επικοινωνία  παρέχει στον σπουδαστή όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να  προωθήσει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες στο σωστό target group και στον κατάλληλο τόπο και χρόνο. Προϋπόθεση επιτυχίας όμως για τον σύγχρονο marketer είναι αφενός να ικανοποιεί  τις ανάγκες  και επιθυμίες του πελάτη και αφετέρου να είναι σε θέση να προβλέπει / δημιουργεί τις μελλοντικές.  Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν τα στελέχη Μάρκετινγκ είναι:

27 November 2018

How to Succeed through Finding Your Calling

As Barack Obama once said: “You can’t plan out your life. What you have to do is first discover your passion – what you really care about”. Psychological research shows us that people who find a career path that they really care about are more likely to succeed. They are also more satisfied and more likely to find happiness through their work. Studying Psychology is one way to find your passion and your calling in life. What is that one thing you really want to do, to feel like you are “making a difference” in the world?

20 November 2018

Πληροφορική και Εκπαίδευση στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση

Η βιομηχανία αλλάζει ήδη το σχήμα σε ένα πιο αυτόνομο και ευφυές μοντέλο. Σύμφωνα με σημαντικούς παράγοντες όπως ο Bill Gates, ο Elon Musk και ο Jeff Bezos, το μέλλον της βιομηχανίας θα περιλαμβάνει την εφαρμογή της πληροφορικής με πολύ πιο άμεση έννοια.

03 October 2018
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe
INSTAGRAM