ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σπουδές στην Ελλάδα

Όποια από τις δύο πόλεις που προσφέρει για σπουδές το NYC και αν επιλέξετε, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια φοιτητική ζωή με ζωντανούς ρυθμούς και πλήθος από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, μιας σύγχρονης χώρας, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981, με σπουδαία ιστορία και κληρονομιά. Είναι παγκοσμίως γνωστή ως η γενέτειρα της Δημοκρατίας και ως η χώρα που έθεσε της βάσεις του δυτικού πολιτισμού.

Η Αθήνα το 2004 διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία που την ανέδειξε σε ακόμα πιο σύγχρονη πόλη με φιλόξενο περιβάλλον. Η Αθήνα προσφέρει στους επισκέπτες της ένα αυθεντικό πανόραμα πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Αντίστοιχα η Θεσσαλονίκη, υπήρξε για αρκετούς αιώνες η πρωτεύουσα τον Βαλκανίων και ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Η Θεσσαλονίκη ήταν το παράθυρο στη Μεσόγειο για τους λαούς του βορρά, η πατρίδα του Φιλίππου ΙΙ και του Μεγάλου Αλέξανδρου οι οποίοι εξάπλωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της αυτοκρατορίας του. Με μια γρήγορη ματιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα δείτε μια μοναδική μίξη του παρελθόντος και του παρόντος, του παραδοσιακού και του μοντέρνου, της ανατολής και της δύσης.


Κλίμα

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως μία από τις πιο ηλιόλουστες και ζεστές χώρες της Ευρώπης. Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη, βρίσκονται κοντά στη θάλασσα όπου μπορείτε να απολαύσετε πεντακάθαρες παραλίες αλλά και αξέχαστες αποδράσεις στα κοντινά νησιά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η θερμοκρασία είναι ήπια, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα. Για τους λάτρεις σπορ των θαλάσσιων σπορ, η πρόσβαση από τις εγκαταστάσεις μας είναι πολύ εύκολη και γρήγορη για να απολαύσετε δραστηριότητες στα παράλια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πολιτισμός

Αν σας ενδιαφέρει η μουσική, το θέατρο, η όπερα και γενικότερα οι τέχνες, τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη υποδέχονται μεγάλες εκδηλώσεις όλο το χρόνο που περιλαμβάνουν παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, διεθνή πολιτιστικά και μουσικά φεστιβάλ. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα πολυάριθμα μουσεία και τις γκαλερί τέχνης που φιλοξενούν εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
 

Ψυχαγωγία

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι γνωστές ως πόλεις που ποτέ δεν κοιμούνται. Πλούσια νυχτερινή ζωή με άφθονες επιλογές για όλα τα γούστα καθώς και μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, είναι διαθέσιμα για βόλτες και ψυχαγωγικά διαλείμματα από τις σπουδές.

Αποδράσεις

Οι σπουδές στην Ελλάδα, δίνουν την ευκαιρία στο φοιτητή να εξερευνήσει τις πλούσιες ομορφιές αυτής της χώρας και να ανακαλύψει και τις πιο ιδιαίτερες, μακριά από τα τουριστικά κλισέ. Οι προσιτές τιμές και οι ειδικές φοιτητικές εκπτώσεις είναι ιδανικές για να επισκεφθεί κάποιος τα διάσημα ελληνικά νησιά, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο, την Κέρκυρα και την Λευκάδα αλλά και την ηπειρωτική χώρα, τα Μετέωρα, τους Δελφούς, τη Χαλκιδική, την Αρχαία Ολυμπία και τη λίμνη Πλαστήρα.

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκού Προσανατολισμού

Οι πρωτοετείς διεθνείς φοιτητές καλούνται να συμμετάσχουν σε μια ειδική εκδήλωση ακαδημαϊκού προσανατολισμού (Orientation) στην αρχή κάθε περιόδου. Αυτή η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία στους νέους φοιτητές να γνωρίσουν τη σχολή και το προσωπικό, άλλους διεθνείς φοιτητές και να ενημερωθούν για τις διάφορες λέσχες και τις φοιτητικές κοινότητες του NYC.


Οικονομικά ζητήματα

Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Εκτός από το κόστος των διδάκτρων, το οποίο εξαρτάται από το πρόγραμμα σπουδών που θα επιλέξει ο υποψήφιος φοιτητής, θα πρέπει να υπολογίσει και ένα ετήσιο έξοδο μεταξύ 6.000€ και 8.000€ για δαπάνες διαμονής και διατροφής.

Τα δίδακτρα για Προπτυχιακά προγράμματα ξεκινούν από 8.000 ευρώ ενώ τα μεταπτυχιακά προγράμματα (MBA) από 10.000€ έως 12.00€. Οι διεθνείς φοιτητές καλούνται να πληρώσουν και ένα ετήσιο κόστος της τάξης των 400€ για ασφάλιστρα.

Για μια ενημερωμένη λίστα των διδάκτρων, επικοινωνήστε με το Γραφείο Διεθνών Φοιτητών (international@nyc.gr), υποδεικνύοντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.

Τα δίδακτρα καταβάλλονται στο σύνολό τους στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους ή ακαδημαϊκού εξαμήνου, όπως υπαγορεύεται από τις ελληνικές εθνικές αρχές.


Υποτροφίες

Οι Υποτροφίες είναι διαθέσιμες για τους φοιτητές που κατακτούν μια θέση στον κατάλογο του Πρύτανη βάσει αξιολόγησης που μπορεί να τους προσφέρει μια Υποτροφία Αριστείας ύψους μέχρι και 50% στο κόστος διδάκτρων για το επόμενο έτος.

Μια θέση στον κατάλογο του Πρύτανη σε κάθε ακαδημαϊκό έτος προορίζεται για φοιτητές πλήρους φοίτησης με ένα Γενικό Βαθμό (GPA) ίσο ή μεγαλύτερο από 3.50 (Αμερικανικό πρόγραμμα σπουδών) ή 2.1 (Βρετανικό πρόγραμμα σπουδών).

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe