ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ακαδημαϊκό έτος Λόρδου Βύρωνα το 2023-2024 στο Νew York College.

Το New York College (NYC), το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κολλέγιο που από το 2021 πραγματοποιεί επετειακές εκδηλώσεις με συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων για τη ΔΙΑΚΟΣΙΕΤΗΡΙΔΑ του 12ετούς Αγώνα τής Παλιγγενεσίας (1821-1833), αφιερώνει το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο εθνοενωτικό και απελευθερωτικό έργο τού Λόρδου Βύρωνα στην Ελλάδα.

Τις επετειακές εκδηλώσεις τού NYC για τη διακοσιετηρίδα τού Λόρδου Βύρωνα στην Ελλάδα (1823-1824) τις ξεκίνησαν οι φοιτητές τού NYC με κατάθεση στεφάνου στο συνθετικό μνημείο τού Λόρδου Βύρωνα έναντι του NYC Athens Campus. Η κατάθεση στεφάνου μετά τιμητικής πινακίδoς έγινε στην παραμονή Χριστουγέννων 2023, 200 ακριβώς χρόνια μετά τον περιπετειώδη κατάπλου τού Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι (24 Δεκεμβρίου 1823), στην πρώτη γραμμή τού πυρός στον Αγώνα τής Παλιγγενεσίας.

Μετά από ένα μήνα, την 25η Ιανουαρίου 2024, 200 ακριβώς χρόνια από την ανακήρυξη του Λόρδου Βύρωνα σε «πολιτικό και στρατιωτικό Αρχηγό» των εμπολέμων Ελλήνων στη Δυτική Ρούμελη, (25 Ιανουαρίου 1824), τελέσθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας NYC Lord Byron Room στο NYC Athens Campus, προς τιμή τού Λόρδου Βύρωνα. Στην τελετή συμμετείχε ενεργά η Ελληνική Πολιτεία: Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Υποστράτηγος Δημήτριος Οικονομίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού τού Γενικού Αρχηγείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) Στρατηγού Δημητρίου Χούπη, με παραστάτες εξ αριστερών του τον τετράκις Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και εκ δεξιών του τον Πανοσιολογιότατο  Αρχιμανδρίτη Πατέρα Αρίσταρχο Γκρέκα, επίκουρο καθηγητή στη Θεολογική Σχολή τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής τού New York College, Ηλίας Σ. Φούτσης, Hon PhD, στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων, «οι επετειακές εκδηλώσεις και δράσεις τού NYC αναφέρονται μεν αναστοχαστικά στο ιστορικό μας ΠΑΡΕΛΘΟΝ, αλλά παράλληλα έχουν μεγάλη σημασία για το ΜΕΛΛΟΝ, διότι όποιος δεν θυμάται την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».

Σε αυτό το πλαίσιο, το NYC έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εορτασμό τής Διακοσιετηρίδας, με σειρά εκδηλώσεων και επετειακών δράσεων όπως π.χ. μεταξύ άλλων:

  • Δημιουργία και ανάρτηση στο διαδίκτυο του επετειακού videoclip με τίτλο «The Bicentennial Great Walk of Athens», σε συνέργεια με τον παγκοσμίως διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη αείμνηστο Βαγγέλη Παπαθανασίου (VANGELIS)

Είναι αξιοσημείωτο ότι το New York College είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κολλέγιο που στη Διακοσιετηρίδα τής Ελληνικής Επαναστάσεως διοργάνωσε μείζονες επετειακές εκδηλώσεις, όπως ενδεικτικά οι παραπάνω το 2021. Έτι περαιτέρω, το New York College συνεχίζει σήμερα, και θα συνεχίζει μέχρι το 2033, τις επετειακές εκδηλώσεις για τον Αγώνα τής Ανεξαρτησίας, ως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα και παγκοσμίως, που εορτάζει συντεταγμένα, κατά χρονική αντιστοιχία και ολιστικά, τον δωδεκαετή Αγώνα τής Παλιγγενεσίας 1821-1833.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe