ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Συμβουλευτική

 

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής του NYC υποστηρίζει την ψυχολογική και συναισθηματική ευημερία των φοιτητών του NYC με την παροχή συμβουλευτικής και συζήτησης, οι οποίες και οι δύο συμμορφώνονται με τα αυστηρά πρότυπα εμπιστευτικότητας. Η συμβουλευτική είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας σε θέματα όπως η αυτοεκτίμηση, οι σχέσεις, η ευημερία και η προσωπική ανάπτυξη ή να ασχοληθείτε με τις ανησυχίες που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή πρόοδο, όπως η εμπιστοσύνη, το κίνητρο, η διαχείριση του χρόνου και η συγκέντρωση.

Οι συνεδρίες είναι ατομικές και προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές που εγγράφονται σε προγράμματα του NYC και διαρκούν 45 λεπτά. Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής είναι διαθέσιμη τις Δευτέρες και τις Τρίτες (Κτήριο Καλλιθέας) και αποτελείται από τρία μέλη: μία ψυχολόγο, τη Δρ Antonia Svensson, και δύο ασκούμενες ψυχοθεραπεύτριες CBT, Rim Kalboussi και Σοφία Μερτύρη. Οι φοιτητές μπορούν να εκφράσουν αίτημα για συνάντηση μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην υπεύθυνη διευθύντρια της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής Δρ. Antonia Svensson (Τηλ .: 210 3225961-2) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: counseling@nyc.gr

Ποια είναι η προσέγγιση CBT;

"Η CBT προσέγγιση (Cognitive Behavioral Therapy) είναι ένας τύπος ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας. Το CBT είναι μια δημοφιλής θεραπεία καθώς έχει μια σαφή θεραπευτική προσέγγιση. Οι ωφελούμενοι της θεραπείας αυτής, έχουν μια αίσθηση ελέγχου κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συναντήσεων. Είναι μια βραχυπρόθεσμη και εστιασμένη θεραπεία.

Ως θεραπευτές προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στις αρνητικές αυτόματες σκέψεις, οι οποίες εξελίσσονται γύρω από την κατανόηση του εαυτού μας, των άλλων (του κόσμου) και του μέλλοντος. Βοηθάμε τους ωφελούμενούς μας να εντοπίζουν και να κατανοούν τις αυτόματες, γεμάτες συγκίνηση σκέψεις που προκύπτουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εξετάζουμε επίσης τις γνωσιακές πεποιθήσεις για να αναπτύξουμε ορθολογικές απαντήσεις στις αρνητικές αυτόματες σκέψεις.

Οι φοιτητές του NYC που επιθυμούν να ασχοληθούν με οποιοδήποτε από τα παραπάνω ζητήματα μπορούν να εκφράσουν αίτημα για μια σειρά δωρεάν ατομικών συνεδριών CBT, με έναν εκπαιδευόμενο θεραπευτή Γνωσιακής Συμπεριφορικής θεραπείας που διανύει το δεύτερο έτος εκπαίδευσης, με στόχο να αλλάξουν τις συμπεριφορές τους για να εργαστούν αποτελεσματικότερα προς την κατεύθυνση των προσωπικών τους και / ή εκπαιδευτικών τους στόχων. "

Rim Kalboussi & Σοφία Μερτύρη, Εκπαιδευόμενες ψυχοθεραπεύτριες, NYC Υπηρεσίες Συμβουλευτικής

DOWNLOAD the Psychology Department Newsletter

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe
INSTAGRAM