• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Τμήμα Επιστημών Υγείας

Με την εγγύηση και την αξιοπιστία της αμερικανικής και βρετανικής εκπαιδευτικής κοινότητας το Τμήμα Επιστημών Υγείας του New York College προσφέρει προγράμματα αιχμής που συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση σε εγκεκριμένα κέντρα ψυχικής υγείας, κοινωνικής υποστήριξης, νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστημών Υγείας εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως επιστημονικό προσωπικό σε ερευνητικά εργαστήρια, φαρμακοβιομηχανίες και επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ πολλοί συνεχίζουν τις σπουδές τους σε διακεκριμένα πανεπιστήμια στο εξωτερικό.

Οι Καθηγητές σας

Δημήτρης Βαγενός

Ο κ. Βαγενός είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει λάβει πτυχίο Βιολογίας το 1996 από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth, Richmond στις ΗΠΑ και το πτυχίο Master ως Biology-Microbiology το 1999 από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Long Island της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. Δίδαξε Βιολογία στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Long Island, μέλος της Σχολής του τμήματος Βιολογίας, καθώς και λέκτορας βιολογίας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στο πανεπιστήμιο Legacy της Νέας Υόρκης. Το 2013 έγινε δεκτός για διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα γράφει τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Μελέτη της κυανοβακτηριακής φωτοσύνθεσης: Πηγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον». Τα πειράματά του για τη διδακτορική του διατριβή εκτελούνται στα εργαστήρια του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ". Το 2015 ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου «Έρευνα Φωτοσύνθεσης για την Αειφορία - 2015» στα Χανιά. Έχει παρουσιάσει το πειραματικό έργο του σε συνέδρια. Σήμερα, διδάσκει το προπτυχιακό μάθημα Βιολογίας στο New York College. 

Δρ. Αλεξάνδρα Θανέλλου

Η Δρ. Θανέλλου κατέχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Πειραματική Ψυχολογία/Συμπεριφορά στις Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, ΗΠΑ. Η Δρ. Θανέλλου έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Συστημάτων Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο στο Αμβούργο-Eppendorf (UKE) στη Γερμανία, και ήταν βοηθός έρευνας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Βερμόντ. Εκτός από τη διδασκαλία της, η Αλεξάνδρα είναι επίσης σύμβουλος ψυχικής υγείας στην ΚΕΘΕΑ (Διάβαση), όπου οδηγεί ομάδες αυτοβοήθειας για γονείς των οποίων τα παιδιά είναι μέλη του θεραπευτικού προγράμματος. Έχει επίσης διατελέσει βοηθός κλινικός ψυχολόγος στην ψυχιατρική κλινική του Σινούρη στην Αθήνα. Η Δρ. Θανέλλου αναπτύσσει περαιτέρω την επαγγελματική της κατάρτιση ως Γνωστικός Θεραπευτής Συμπεριφοράς.

Δρ. Αντωνία Σβένσον

Η Δρ. Σβένσον κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία από το Goldsmiths University του Λονδίνου (Τμήμα Σχολικών και Οικογενειακών Σπουδών) και Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας και τις διδακτικές της ευθύνες στο New York College, είναι επίσης η Διεθνής Οργανώτρια της ISPS (παγκόσμιος οργανισμός με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και ιστορία 50 ετών). Αποτελείται από τους κορυφαίους διεθνείς επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς στον τομέα της ψυχο-κοινωνικής παρέμβασης και διοργανώνει συνέδρια, εκστρατείες ευαισθητοποίησης και κατάρτισης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο). H Δρ. Σβένσον ήταν στο παρελθόν ερευνήτρια για την εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, όπου συμμετείχε στην έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ γενεών που χρηματοδοτήθηκε από το 5ο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, συμμετείχε ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Anglia του Cambridge, όπου διεξήγαγε διετή αξιολόγηση του διεθνούς προγράμματος Mistral για τη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, σωματικής και μαθησιακής αναπηρίας (ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Η Δρ. Σβένσον κατέχει άδεια ψυχολόγου και επίσης θεραπεύτρια ψυχαγωγίας χορού που ειδικεύεται στην εργασία με παιδιά, γυναίκες και ευάλωτους πληθυσμούς.

Δρ. Αντώνης Βαδόλας

Ο Δρ. Βαδόλας κατέχει Πτυχίο Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Μεταπτυχιακό στην Κοινοτική Φροντίδα (μαθησιακές δυσκολίες) και Διδακτορικό στην Ψυχανάλυση στο Πανεπιστήμιο του Middlesex από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2014 ο Δρ. Βαδόλας ολοκλήρωσε το τετραετές πρόγραμμα κλινικής κατάρτισης που πιστοποίησε το UKCP στην ψυχανάλυση του Κέντρου Φροϋδιστικής Ανάλυσης και Έρευνας στο Λονδίνο. Ο Δρ. Βαδόλας έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και βιβλία στους τομείς της ψυχαναλυτικής ψυχολογίας. Είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και εξουσιοδοτημένος ψυχολόγος υπό το Ελληνικό κράτος.

Δρ. Αθανασία Σπαντίδος

Η Δρ. Σπαντίδος μετά την απόκτηση πτυχίου της από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στη Σκωτία στην Ιατρική Βιοχημεία το 1998 έγινε δεκτή στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (ένα από τα πιο γνωστά εργαστήρια μοριακής βιολογίας στον κόσμο που έχει πάρει 10 βραβεία Νόμπελ) στο Cambridge και έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 2002. Ζητήθηκε να παραμείνει στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου για δύο ακόμη χρόνια ως Ερευνήτρια (Μεταδιδακτορική Συνεργάτης) από το 2002-2003. Η Δρ Σπαντίδος έγινε δεκτή και εργάστηκε ως ερευνήτριας στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και στο Κέντρο Υπολογιστικής και Ολοκληρωτικής Βιολογίας, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στο Τμήμα Γενετικής, στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, στη Βοστώνη των ΗΠΑ για σχεδόν 6 χρόνια (Ιαν 2004 - Σεπ 2009). Η Δρ Σπαντίδος είναι επί του παρόντος Συνεργάτης Έρευνας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010. Η Δρ. Σπαντίδος από τον Οκτώβριο του 2009 εργάζεται ως Αναπληρώτρια Εκδότης στη Διεθνή Εφημερίδα Ογκολογίας, Εκδόσεις Ογκολογίας, Διεθνές Περιοδικό Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικές Εκθέσεις, Ογκολογικά Γράμματα, Πειραματική και Θεραπευτική Ιατρική, Μοριακή και Κλινική Ογκολογία και Βιοϊατρικές Εκθέσεις. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2015 η Δρ. Σπαντίδος είναι μέλος του Τμήματος του Πανεπιστημίου του Greenwich στο New York College στην Αθήνα. Η Δρ. Σπαντίδος είναι επίσης επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Shandong της Κίνας και έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα διεθνή συνέδρια και σε διάσημα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Οι δημοσιεύσεις της Δρ. Σπαντίδος έλαβαν περισσότερες από 500 αναφορές.

Δρ. Γιάννης Αρναούτης

Ο Δρ. Αρναούτης κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην αθλητική διατροφολογία. Ο Δρ. Αρναούτης είναι μεταδιδακτορικός φοιτητής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει λάβει πτυχίο Φυσικής Αγωγής το 2003 και πτυχίο Εφαρμοσμένης Διατροφής και Διαιτολογίας (Αθλητική Διατροφή) το 2006 από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ένα χρόνο αργότερα έγινε δεκτός για διδακτορικές σπουδές σχετικά με τις «Επιδράσεις της κατάστασης ενυδάτωσης στην καρδιαγγειακή λειτουργία και την αθλητική απόδοση». Απόκτησε το PhD του το 2012. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 2 κεφάλαια βιβλίων, 14 παρουσιάσεις (4 προφορικές, 10 αφίσες) σε διεθνή και 2 παρουσιάσεις σε εθνικές επιστημονικές συναντήσεις. Επίσης, το 2012 έλαβε το 1ο Βραβείο Νέου Ερευνητή στο Συνέδριο: Ενυδάτωση για την Υγεία για το έργο του: «Η Επίδραση της Κατάστασης Ενυδάτωσης στη Λειτουργία του Ενδοθηλίου». Σήμερα είναι βοηθός έρευνας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας και διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα μαθήματα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο New York College.

Δρ. Ιωάννης Μπράτσος

Ο Δρ. Μπράτσος αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο στη Χημεία το 2000. Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε τετραετή υποτροφία από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας "Δημόκριτος" (Αθήνα, Ελλάδα) για μεταπτυχιακές σπουδές. Έλαβε το Μεταπτυχιακό του το 2003 και το Διδακτορικό του Δίπλωμα το 2005 στην Βιοϊατρική Χημεία, με τιμητική διάκριση, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2005 έως το 2011, με διακοπή το 2008 για να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης (Τμήμα Χημικών Επιστημών, Ιταλία) ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής. Από το 2012 εργάζεται ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ερευνών "Δημόκριτος" στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (INN) στο εργαστήριο Χημικής Βιολογίας Φυσικών Προϊόντων και Σχεδιασμένων Μορίων. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής του σταδιοδρομίας, είτε ως μεταπτυχιακός φοιτητής είτε ως μεταδιδακτορικός, επισκέφθηκε κορυφαία ευρωπαϊκά εργαστήρια, όπως το CERM (Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, Ιταλία) και το Gorlaeus Laboratorium (Πανεπιστήμιο του Λάιντεν, Ολλανδία) και εργάστηκε υπό την επίβλεψη αναγνωρισμένων ερευνητών . Είναι ενεργός ερευνητής με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και η εμπειρία του να εστιάζονται κυρίως στην Ανόργανη και Βιοργανική Χημεία (ανάπτυξη νέων φαρμάκων με βάση το μέταλλο). Έχει επίσης καλή εμπειρία στην οργανική σύνθεση, ενώ επί του παρόντος το ενδιαφέρον του έχει μετατοπιστεί και στα υλικά (ανάπτυξη νέων προηγμένων μικροπορωδών υλικών, δηλαδή μεταλλικών οργανικών πλαισίων, για αποθήκευση και διαχωρισμό αερίων). Το έργο του έχει οδηγήσει στη δημοσίευση 24 άρθρων που έχουν αξιολογηθεί από κριτές σε πολύ σημαντικά διεθνή περιοδικά, είναι συν-συγγραφέας ενός κεφαλαίου σε ένα βιβλίο με τίτλο "Bioinorganic Medicinal Chemistry" και συν-εφευρέτης ενός ιταλικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας που ασχολείται με το νέο ρουθήνιο (Scopus 10/03/2016), είχε 635 αναφορές και h-index factor 12. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει 20 διεθνή και εθνικά συνέδρια, στα οποία έδωσε 7 προφορικές παρουσιάσεις και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 10 posters, ενώ τα άρθρα του φιλοξενούνται σε διάφορους διεθνείς εκδότες, όπως η Elsevier, η Αμερικανική Χημική Εταιρεία, η Βασιλική Εταιρεία Χημείας κλπ., ενώ έχει διατελέσει κριτής σε επιστημονικά άρθρα. Ο Δρ. Μπράτσος έχει επιβλέψει αρκετούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2008-2009 εργάστηκε ως καθηγητής χημείας στο 40ο Γενικό Λύκειο Αθηνών. Εντάχθηκε στο New York College το 2015 και από τότε είναι ο εργαστηριακός εκπαιδευτής του μαθήματος "Χημεία Εργαστηριακών Δεξιοτήτων".

Δρ. Μάρσα Κολέτση

Η Δρ. Κολέτση έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Δρ. Κολέτση εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία στο Ψυχιατρικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου του Saint George στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (UK), στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και στη Μονάδα Διαταραχών Διατροφής για το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Έχει εκτεταμένη έρευνα, κλινική εμπειρία και είναι εξουσιοδοτημένη ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στον ιδιωτικό τομέα. Η Δρ. Κολέτση είναι διαπιστευμένη κλινική επιβλέπων από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία και από το 2015 επιβλέπει την εκπαίδευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Bolton για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γνωσιακές Συμπεριφορικές Ψυχοθεραπείες. Είναι συνεργάτης της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Μέλος της Ένωσης Διατροφικών Διαταραχών, Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Δρ. Μίνα Χιωνά

Η Δρ. Χιωνά αποφοίτησε με πτυχίο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μεταπτυχιακό στη Φυσιολογία Άσκησης από το Queens College, Flushing της Νέας Υόρκης, PhD σε Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, καθώς και μεταδιδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, όπου εργάστηκε στη Βιολογία Στελεχών Κυττάρων/Καρδιαγγειακή Έρευνα. Η Δρ. Χιωνά διδάσκει στις ΗΠΑ σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά. Συγκεκριμένα, ένα από τα άρθρα της δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Experimental Gerontology κατά την περίοδο 2008-2010: Hiona A, Leeuwenburgh C. Ο ρόλος των μεταλλάξεων του μιτοχονδριακού DΝΑ στη γήρανση και τη σαρκοπενία: Συνέπειες για τα μιτοχονδριακά τη θεωρία του φαύλου κύκλου της γήρανσης. Exp Gerontol. 2008 Jan 43 (1): 24-33. Εκτός από διδακτική έχει μακρά εμπειρία και στην εργαστηριακή έρευνα.

Δρ. Νατάσα Σουρέτη

Η Δρ. Σουρέτη κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ, Μεταπτυχιακό στην Οργανωτική Ψυχολογία και δεύτερο Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο City του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Δρ. Σουρέτη έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ψυχολογίας της Υγείας και των προγραμμάτων αλλαγής της συμπεριφοράς στην υγεία και είναι συντονιστής του προγράμματος "Ζωή χωρίς Κάπνισμα" στην Αθήνα. Η Δρ. Σουρέτη εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Θεραπεία και την Αναγνώρισης της Κίνησης των Ματιών (EMDR). Έχει εργαστεί για την Unilever στο τμήμα Ανάπτυξης και Έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Ψυχολόγος για την αλλαγή της συμπεριφοράς και για τη Σχολή Ιατρικής & Οδοντιατρικής του Queen's Mary στο Λονδίνο ως ερευνητικός ψυχολόγος υγείας, δημιουργώντας κλινικές διακοπής του καπνίσματος στο Ανατολικό Λονδίνο. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχει συνεχώς σε ερευνητικά έργα και ακαδημαϊκούς χώρους.

Δρ. Νίκος Κατσαρός

Δρ. Νίκος Κατσαρός έχει πτυχίο στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ). Στις ΗΠΑ διορίστηκε Βοηθός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Γεωργίας (ΗΠΑ). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα διορίστηκε ως Ειδικός Επιστήμονας στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Δημόκριτος και αργότερα προήχθη ως Διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας Δημόκριτος. Διετέλεσε Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας του NCRS Demokritos για περισσότερα από 15 χρόνια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στην Ανόργανη Βιοχημεία, Χημεία Τροφίμων, Ασφάλεια Τροφίμων, Ραδιοχημεία, Χημεία Περιβάλλοντος, Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 200 εθνικές και διεθνείς διασκέψεις. Συμμετείχε σε Συμβουλευτικούς Φορείς και διοργάνωσε ως Πρόεδρο ή Μέλος της Επιτροπής περισσότερα από 100 εθνικά ή διεθνή επιστημονικά συνέδρια ανά τον κόσμο. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Maryland και στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο προπτυχιακό πρόγραμμα επιστήμης του Deree College. Διετέλεσε Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Πρόεδρος της Ελληνικής Υπηρεσίας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Εθνικού Βιομηχανικού Μεταλλουργικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Γεωργικών Ερευνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επιστημονικής Έρευνας του Υπουργείου Παιδείας, Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης COST (Συντονισμός Επιστήμης και Τεχνολογίας), Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Εθνικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή Έρευνας της ΕΕ (CREST), Εθνικός Εκπρόσωπος για το 4ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για τη Διατροφή και τη Γεωργία, Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και Εκπρόσωπος στην UNESCO στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Επιστήμης Τεχνολογία στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διετέλεσε επίσης τέσσερις φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χημικών Εταιρειών, Γραμματέας Χημικών Εταιρειών Νοτιανατολικής Ευρώπης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καταναλωτών. Είναι επιστημονικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Εστιατορίων και Σχετικών Επαγγελμάτων, της Ομοσπονδίας Chefs Ελλάδας και του Συνδέσμου Αρτοποιών της Μεγάλης Περιοχής Αθηνών. Έχει εκδώσει περισσότερα από 1000 άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες και έδωσε περισσότερες από 1000 συνεντεύξεις στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι δραστηριότητές του επικεντρώνονται κυρίως στην ασφάλεια των τροφίμων και στη μεσογειακή διατροφή. Είναι Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινης Διατροφής στο New York College στην Αθήνα. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του New York College.

Δρ. Παναγιώτα Τσιώλη

Η Δρ. Τσιώλη κατέχει διδακτορικό και μεταπτυχιακό στη Βιολογία από το Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Είναι ερευνητική συνεργάτης στο Τμήμα Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών Η Δρ. Τσιώλη επιβλέπει επίσης μεταπτυχιακές διπλωματικές και διδακτορικούς φοιτητές. Ο ερευνητικός πρωταρχικός στόχος της είναι να κατανοήσει τη μοριακή βάση του καρκίνου και να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τις οδούς μεταγωγής σήματος που προκαλούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και θάνατο. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να εντοπιστούν νέοι στόχοι που μπορούν να μεταφραστούν σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για ασθενείς με καρκίνο. Τα ερευνητικά δεδομένα της ομάδας της μέσω της ενσωμάτωσης λειτουργικών και κλινικών δεδομένων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώριση τροποποιημένων οδών σηματοδότησης σε διαφορετικούς τύπους καρκίνων και στην καθιέρωση προγνωστικών. Μέσω της ανάπτυξης γενετικά τροποποιημένων μοντέλων ποντικών θα μπορούσαν να ελεγχθούν νέοι θεραπευτικοί στόχοι και να καθοριστούν συγκεκριμένα παρεμβατικά μόρια για στοχευμένες θεραπείες. Αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για εξατομικευμένες στρατηγικές θεραπείας.

Δρ. Βαία Λέστου

Η Δρ. Λέστου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία και Διδακτορικό στη Γνωστική Νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, Σκωτία. Έχει επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας του Ινστιτούτου Συμπεριφορικής Έρευνας και Θεραπείας στην Αθήνα. Η Δρ. Λέστου είναι ψυχολόγος-ερευνητής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με επίκεντρο την ολοκληρωμένη ψυχολογική θεραπεία για σχιζοφρένεια και ομαδική παρέμβαση. Παράλληλα παρέχει θεραπεία και στον Πρώτο Ψυχιατρικό Ιππόδρομο, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επίτιμος Ερευνητής (Imaging Center, BUIC) καθώς στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Είναι επίσης ακαδημαϊκός κριτικός για το περιοδικό Journal of Cognitive Neuroscience, Journal of Vision και Journal of Experimental Psychology: Αντίσταση και Απόδοση του Ανθρώπου. Η Vaia έχει πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει σε πολλά συνέδρια. Είναι επαγγελματίας, μέλος της Εταιρείας για τη Νευροεπιστήμη. τη γνωστική κοινωνία των νευροεπιστημών. και την Κοινωνία Επιστημών Όρασης.

Δρ. Βασιλική Βαρελά

Η Δρ. Βαρελά κατέχει πτυχίο στον Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο East London και Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχολογία από το London School of Economics (LSE). Το 2007, η Vicky ολοκλήρωσε το PhD της στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης, που ερευνά την επεισοδιακή ανάκτηση μνήμης σε νέους αυτόπτες μάρτυρες. Έχει ολοκληρώσει την μεταδιδακτορική της κατάρτιση στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Cambridge (στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία) και από τότε εργάζεται ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου για θέματα Αναπτυξιακής, Γνωστικής, Δικαστικής Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας, καθώς και για Μεθόδους Έρευνας και Στατιστική. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: τη γνωστική Νευροεπιστήμη, τη λήψη αποφάσεων, τα μοντέλα, τα συστήματα και τις παθολογίες της μνήμης, τις διαδικασίες προσοχής, την απόκτηση και διαταραχή της γλώσσας, τις εφαρμογές της ψυχολογίας σε εγκληματολογικές έρευνες και την αντίληψη της μουσικής.

Δημήτρης Κατάκης

Ο κ. Κατάκης έχει μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, πιστοποιητικό στην Ψυχολογία, MSc στην Παιδική Ανάπτυξη και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Κλινικής Συμβουλευτικής. Ο κ. Κατάκης έχει εργαστεί ως καθηγητής στην Αθήνα και το Λονδίνο και ως διπλωμάτης στο Εκπαιδευτικό Τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο. Έχει επίσης προσφέρει συμβουλευτική και υποστήριξη σε εφήβους στο Ελληνικό Γυμνάσιο στο Λονδίνου. Από το 2011, ο κ. Κατάκης εργάστηκε στο Κέντρο Πρόληψης Αυτοκτονιών (Κλίμακα) στην Αθήνα ως Γνωσιακός Συμπεριφορικός θεραπευτής (Cognitive Bevarioural Therapist) και είναι καθηγητής στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου του Μπόλτον στο πρόγραμμα CBP στο New York College καθώς επίσης και ως εξωτερικός επιβλέπων για διπλωματικές μεταπτυχιακού επιπέδου.

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας και MSc στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Abertay Dundee της Σκωτίας. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στον τομέα της Συνείδησης και της Τρανσπροσωπικής Ψυχολογίας, που είναι ένας από τους κύριους τομείς ενδιαφέροντος και έρευνάς του. Ο κ. Παναγιωτόπουλος διδάσκει στο New York College αρκετά χρόνια και είναι βασικό μέλος της σχολής μας. Το πάθος του για τη διδασκαλία, καθώς και η ατομική προσοχή που δίνει στους μαθητές του τον κάνουν έναν από τους πιο δημοφιλείς εκπαιδευτές στο Τμήμα Ψυχολογίας. Το 2018 κέρδισε το βραβείο ΔΕΠ για Διδακτικές Αριστεία για δεύτερη φορά.

Δημήτρης Τσιάκος

Ο κ. Τσιάκος κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πλήθος άλλων πτυχίων, συμπεριλαμβανομένου ενός Μεταπτυχιακού στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωστική Θεωρία και ενός Μεταπτυχιακού Πιστοποιητικού στην Κλινική Επίβλεψη από το Πανεπιστήμιο του Derby. Ο κ. Τσιάκος είναι ιδιοκτήτης και κλινικός διευθυντής του Κέντρου Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας & Ψυχανάλυσης στο Παλαιό Φάληρο. Είναι ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος και κλινικός επιβλέπων, που ασκεί ατομική και αναλυτική θεραπευτική και ψυχοθεραπεία. Έχει εξειδίκευση στην ομαδική θεραπεία στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας Yalom στις ΗΠΑ.  

Χρυσάνθη Ανδρόνογλου

Η κα. Ανδρόνογλου κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας, MSc στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και MSc στην Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Essex. Η κα. Ανδρόνογλου σπουδάζει είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και είναι εξουσιοδοτημένος ψυχολόγος, αναπτυξιακός και κλινικός νευροψυχολόγος και έμπειρη λέκτορας με επίκεντρο τη Νευροψυχολογία, τη Θεραπεία, την Παρέμβαση και τις Ειδικές Ανάγκες. Έχει επίσης εμπειρία στη διδασκαλία της Στατιστικής, του Πειραματικού Σχεδιασμού και των Μεθόδων Έρευνας με χρήση του SPSS, για το οποίο έχει αναπτύξει ένα σχετικό εγχειρίδιο πρακτικής. Είναι μέλος της Διεθνούς Νευροψυχολογικής Εταιρείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροψυχολόγων.

Κατερίνα Καραγεώργου

Η κα. Καραγεώργου είναι υποψήφια διδάκτορας στην Πολιτική Ψυχολογία του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο V-Descartes του Παρισιού, επίσης έχει μεταπτυχιακό στην Κλινική Κοινωνιολογία & Ψυχοκοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Paris-Diderot του Παρισιού και πτυχίο Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι εξουσιοδοτημένη ψυχολόγος τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Η κα. Καραγεώργου έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, με παιδιά σε πολυάριθμες δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα στο Παρίσι και την Αθήνα. Η κα Καραγεώργου είναι Σύμβουλος Φοιτητών του New York College, προσφέροντας συμβουλές και ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες στους φοιτητές.

Νεφέλη Κοσκινά

Η κα. Κοσκινά είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην παιδική θεραπεία με βάση την πρακτική από το πανεπιστήμιο Canterbury Christchurch, PGDip. στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα. Κοσκινά εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως ψυχοθεραπεύτρια που δουλεύει με παιδιά και εφήβους και ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος με μεμονωμένους ενήλικες. Είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία, με επίκεντρο τον αυτισμό, τη ΔΕΠΥ, τη συμπεριφορά και τις ανησυχίες στα παιδιά. Μέχρι πρόσφατα εργάστηκε στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), συνδεδεμένο με το Υπουργείο Παιδείας ως «Εκπαιδεύτρια», που οδηγεί γονείς σε σχολεία, προσφέροντας καθοδήγηση και εξουσιοδοτημένους γονείς. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο της σε συνέδρια σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές, το επίπεδο προσκόλησης και την ανθεκτικότητα στα παιδιά.

Νεκταρία Πούλη

Η κα. Πούλη κατέχει πτυχίο στην Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Kings College/UCL, Λονδίνο, και δεύτερο μεταπτυχιακό στις Συμβουλευτικές Μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Durham, Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ 2012 και 2014, η κα. Πούλη κατείχε τη θέση του ερευνητικού συνεργάτη στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κα. Πούλη έχει δημοσιεύσει άρθρα στους τομείς της ψυχολογίας της υγείας και της συμβουλευτικής και είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, εξουσιοδοτημένος ψυχολόγος στο ελληνικό κράτος και έχει ιδιωτεύει επαγγελματικά ως συμβουλευτικός ψυχολόγος.