ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

O κορωνοϊος ούτε διέφυγε ούτε παρασκευάσθηκε απο εργαστήρια


26 March 2020
Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College
O κορωνοϊος ούτε διέφυγε ούτε παρασκευάσθηκε απο εργαστήρια

Ο Κορωνοϊός δεν διέφυγε από εργαστήρια Βιολογικού Πολέμου και δεν  παρασκευάσθηκε από Ερευνητικά Εργαστήρια Βιοτεχνολογίας  ή από Εργαστήριο συνδεόμενο με βιο-τρομοκρατία, σύμφωνα με ερευνητές  γενετικής του Ινστιτούτου Scripps των ΗΠΑ (SCRIPPS RESEARCH INSTITUTE0 ενός από τα πέντε καλύτερα ερευνητικά κέντρα γενετικής στον κόσμο.

Οι ερευνητές χρησιμοποιώντας βάσεις αλληλουχίας γονιδίων Κορωνοϊών κατέληξαν στο συμπέρασμα: ότι ο Κορωνοϊός είναι αποτέλεσμα «φυσικής επιλογής» και όχι κάτι που φτιάχτηκε σε Εργαστήριο. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Nature Medicine. H Dr. Kristian Andersen επικεφαλής της ομάδας του Ινστιτούτου Scripps που έγινε η έρευνα δήλωσε ότι ‘’είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Κορωνοϊός προήλθε από φυσική επιλογή’’.

Στην δημοσίευση επίσης αναφέρεται ότι από την ανάλυση δειγμάτων δεδομένων γονιδιώματος (που προσφέρθηκαν από Κινέζους ερευνητές που τα συνέλεξαν κατά την  κορύφωση της κρίσης), τα κρούσματα αυξάνονταν εκθετικά  στον πληθυσμό διότι «η μετάδοση της μόλυνσης γίνονταν από άνθρωπο σε άνθρωπο, μετά το πρώτο μολυσμένο άτομο».

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι  στο πρώτο μολυσμένο άτομο η μόλυνση προήλθε από νυχτερίδα ή μυρμηγκοφάγο.

H Dr. Anderson και οι συνεργάτες της έχουν ενδείξεις ότι οι ακτίνες του Κορωνοϊού (είναι πρωτεϊνες και τις βλέπουμε στις εικόνες να εξέχουν σαν βελόνες) τον βοηθούν να προσκολληθεί γερά στις επιφάνειες των κυττάρων των πνευμόνων και στην συνέχεια να διεισδύσει μέσα στο κύτταρο το RNA του Κορωνοϊού και να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται δηλ. να επεκτείνεται η μόλυνση.

Αυτή η μοριακή διαδικασία της εξέλιξης των ακτίνιων  (πρωτεϊνών) να αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα κύτταρα, να προσδένονται γερά στις επιφάνειες αυτών και στην συνέχεια να διεισδύουν στα κύτταρα είναι τόσο αποτελεσματική που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με φυσική επιλογή.

Η ομάδα του  Scripps επισημαίνει ότι όσοι προσπάθησαν να παρασκευάσουν τον νέο Κορωνοϊό π.χ. στο εργαστήριο, πρέπει να χρησιμοποίησαν ως πρότυπο υπάρχοντα κορωνοϊό. Αλλά οι δομές των γνωστών κορωνοϊών (SARS, MERS, κλπ.), πού μόλυναν τον άνθρωπο, δεν είχαν καμμία σχέση με τον νέο Κορωνοϊό, αλλά αντίθετα έμοιαζαν με τις δομές των κορωνοϊών της νυχτερίδας και του μυρμηγκοφάγου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μόλυνση προήλθε από εκεί.

O Dr. Josie Golding, επικεφαλής του Τμήματος Επιδημιολογίας της Αγγλικής Φαρμακοβιομηχανίας Wellcome Trust, που δεν μετείχε στην έρευνα δήλωσε: ‘’από τα αποτελέσματα της ομάδας Scripps βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Κορονοϊός είναι προϊόν φυσικής επιλογής’’, δίνοντας τέλος στα σενάρια συνωμοσίας.

 

 

 

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe